Отговори
# 465
Това със зъбите е много сериозна работа.
Първо важен е генът  Peace
После биберони с мед, подсладени води подобни...щуротии
Захранване със сокове, ранно въвеждане на сладки неща- бисквити, торти, шоколади, зрънчовци, слънчовци и стотици други джънкове...
И вече миенето на зъбите-да!

Ето една мнооооого интересна статия http://www.dar-center.com/article/?article=120

# 466
Момичета как мерите температурата на бебетата? В дупето или подмишницата, или в устата? Вярно ли че до 37,3 е нормална?

# 467
Момичета,
сега влезнах в сайта на НОИ и за всичките ми документи от цялата 2010 и тази година пише:

Актуален статус на документа: В момента се обработва
и след това има само изплатените суми, но не и базата върху която са изчислени.

При някой друг има ли нещо подобно и знае ли какво означава това?

# 468
pepita1973 и при вен пише така на последния болничен. А до вчера пишеше изплатен. И наистина е изплатен. Чакам да отразят вече документите за оставащите дни след болничните.
Аз поне незнам на какво се дължи това.

# 469
  • София
Добро утро и благодаря за кафенцата и закуските,мммм Hug
Момичета,
сега влезнах в сайта на НОИ и за всичките ми документи от цялата 2010 и тази година пише:

Взе ми думите от устата Grinningточно същото щях да питам след като го установих тази сутрин,а вчера не беще така newsm78
На въпроса на гукомецанка-никога не бих и не съм оставяла детето си само в стая,а аз да изляза.Дими е ходил навсякъде с нас,ако не можем да го заведем него въобще не отиваме,Патето го е казала така както и аз го разбирам-Трябва да се научим да живеем заедно с децата, а не въпреки тях.
Тази година мислим да вземем и майка ми на морето с нас,причините са много не основно за да и оставяме Мони,евентуално тя ще се прибира с нея след 10-11ч когато става силно слънцето за да можем ние да останем с Дими по-дълго на плажа,но за заведения и вечери ще си бъдем заедно с децата Simple SmileН амен ми е кеф да ходя с децата насам-натам Peace

# 470
  • Пазарджик
Момичета,

И при мене е така ,а до вчера си показваше базата

# 471
  • София
Гуцомецанке, ние навсякъде сме ходили с Пресиян. По кръчми - за непушачи, по гостита и у нас - хората пушат по терасите. Като резултат от това (предполагам) Пресиян стана супер социален. Като поотрасна и шума започна да му пречи - с бебефон  Peace
Съгласна съм с Патето, че децата трябва да живеят с нас. Виж, друг е въпросът дали ние ще се научим да се съобразяваме с тях или те - с нас. Но и за това аз бих избрала златната среда  Wink
И ние процедираме по същия начин, детето е винаги с нас, оставяли сме го само два или три пъти вечер на майка ми. И аз съм на мнение, че трябва да свиква с нашия ритъм на живот, все пак е член на семейството, като се съобразяваме с времето му за сън и не се прибираме (вече  Blush) след 22 ч.

Ноеми, и брат ми е идвал само два пъти да види племенника си. И той е доста асоциален и понякога меко казано странен. Но ние всеки уикенд ходиме до нашите, където живее все още и брат ми и там го вижда за по пет, десет мин. Не че ми е приятно, но... разни хора, разни идеали  Whistling

Ох, днес времето пак е доста гадно, на къде ли да тръгвам се чудя, че Виктор пак извива гласни струни  ooooh!

# 472
За оставянето на бебето - Не бих го оставила само в никакъв случай. Оставяла съм го за повече време друг да го гледа само като трябва да ида на кола. Дори като остане повече от няколко часа при прабаба си и прадядо си, отивам да си го взема (те живеят на долния етаж).  Като болна съм без него. Понякога имам чувството, че аз имам повече нужда от него, отколкото той от мен.

за температурата - педи каза до годинка в дупето. До 38,2 не го смята за температура.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 12:31 от mishe^

# 473
Относно НОИ, сега забелязах, че миналата година по това време съм имала някакво доплащане върху болнични ползвани 2009г., сигурно и сега правят преизчисления на среднодневното обезщетение, защото тогава се е променило, към по-висока сума. Дано и сега да се промени така.  fingerscrossed

При миналогодишните пише така:
Дата на ведом.   Тип на превода
18-05-2010            доплащане

# 474
Нашата педиатърка пък е против това да се дават без нужда температурапонижаващи след ваксина. Ако вдигне висока Т - да, но просто така да дам за всеки случай направо ми забрани.
Тя по принцип не ги харесва температуропонижаващите, защото висока Т е опит на организма да се справи сам и ние дефакто му пречим. Казала ми е да давам само след 38.5, а преди това да охлаждам просто, ако се налага.  Peace
и нашият педиатър е на същото мнение. преди 38,5 - никакви лекарства, защото било хубаво, че вдига температура!
аз я меря под мишничката. не че нещо, но не искам да й пъхам нищо в дупето по никакъв повод!

# 475
Педитата препоръчват температуропонижаващо след ваксина не толкова ако вдигне бебето Т,а по-скоро за облекчаване на болката.Някои бебета са раздразнителни след ваксинация,именно от това че ги боли мястото на боцкането.

# 476
  • София
Добро утро...

Днес май ще си пишем тук всички.

Пепита, среднодневното ти обезщетение няма да се промени. Смята се на база последните 12 пълни месеца преди първия болничен.
Иначе и на мен ми пише като на вас. А декларацията не е отразена никъде.

За оставянето - Яна редовно я оставяхме на някой да я гледа. Ива още не сме. А като ходим на почивка навсякъде си е с нас. Не я оставям сама в стаята. Не ми пречи да си изкарам вечерта на балкона на хотела или сгушена в леглото, ако на нея й се спи.

Аз дадох Панадол след Синфлурикса и двата пъти. Нищо друго не я успокоява. Не е вдигала температура.

# 477
Температура над 37  включително, измерена в подмишницата се счита за патологична.
И наистина Панадол освен да сваля температурата намалява и болката.

# 478
Температура над 37  включително, измерена в подмишницата се счита за патологична.
И наистина Панадол освен да сваля температурата намалява и болката.

Е нали бебешката температура нормално е 37,3-37,5???

# 479

Общи условия

Активация на акаунт