Математически турнири - 10

• 95 390
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Аз също звънях, но ми казаха, че за втори клас грамотите са само до трето място.

# 211
  • ride my bike...
A на мен ми казаха, че до 3-то място има награди. После само грамоти, но списъка бил дълъг.

# 212
  • Варна
Явно ще трябва да се ходи до там.Моят син е със шести резултат 55т., а предишни години знам, че грамоти са се давали до 6-то място вкл., та затова се обадих, но ме изненадаха с категоричния си отговор, а аз питах за грамоти не за награди.

# 213
Аз пък за награди изобщо не се сетих да попитам. Синът ми е на трето място, но то май имаше около 40 човека общо на 1, 2 и 3 място на ЕК във Варна. Така че не сме се надявали изобщо за награда, взехме си само грамотата и никой не каза нищо друго (не че децата са "виновни" , че много от тях са се справили отлично и трябва да има значение бройката им за това дали ще има награди или не...).

А за списъка след 3-то място -  госпожата в  РИО Варна понякога е по-любезна от госпожата в МГ (макар че също толкова заета , разсеяна и трудно откриваема, но опитай... - стига единственият списък да не е бил този, който видях в МГ и в РИО да нямат друг разпечатан или на файл Laughing)   Изобщо .... трудна работа Rolling Eyes

# 214
napravo otivaite v mg,nie sme s 60to4ki i vzeh gramota,koito ne si ia potarsi 6te gi davat v u4ili6ata,no mogat da se zagubiat.moje i drug 4ovek da vi ia vzeme ne e zadaljitelno li4no.V4era ne sa rabotili ,koeto me kara da si mislia ,4e i utre niama da rabotiat

# 215
  • Варна
току що погледнах сайта на МГ-Варна и видях резултати за 10 и 12 клас и пише краен срок да излязат резултатите - 27 май - което за мен означава, че би могло и по-рано във времето да стане това - а някой знае ли дали публикуват някъде отговори  Rolling Eyes

# 216
На сайта на МОН са публикували списъка на класираните за националния кръг на ЕК, както и 95 страници със задачите от областния кръг и техните решения (с обяснения).

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … /2011_kenguru.pdf

# 217
Малко смях Simple Smile
Тема по математика за постъпване в V клас – ПМГ Бургас
24 юни 2000 година

Задача 1.В правителството има 20 министри. Поне един от тях е честен. Във всяка двойка министри поне един е корумпиран. Колко са честните министри?
Тия бургарзлии бунтовни ей Simple Smile Отговорът също е показателен.

# 218
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Малко смях Simple Smile
Тема по математика за постъпване в V клас – ПМГ Бургас
24 юни 2000 година

Задача 1.В правителството има 20 министри. Поне един от тях е честен. Във всяка двойка министри поне един е корумпиран. Колко са честните министри?
Тия бургарзлии бунтовни ей Simple Smile Отговорът също е показателен.
Те министрите по двойки ли си вървят  Laughing
иначе не схванах как се решава- може да са 10, или само 1  newsm78

# 219
Ами според мен е един само (дали има и толкоз Simple Smile) Защото е всяка двойка. Ако предположим че има двама некорумпирани, то условието няма да е вярно.

# 220
Ами според мен е един само (дали има и толкоз Simple Smile) Защото е всяка двойка. Ако предположим че има двама некорумпирани, то условието няма да е вярно.

Правилно. Тук не са наблегнали ясно, че във всяка ВЪЗМОЖНА двойка един е корумпиран и човек мислено си ги разделя на 10 двойки и хоп - попада в капана. Но това е задача за тънкости на езика и четене, не за математика.

# 221

Правилно. Тук не са наблегнали ясно, че във всяка ВЪЗМОЖНА двойка един е корумпиран и човек мислено си ги разделя на 10 двойки и хоп - попада в капана. Но това е задача за тънкости на езика и четене, не за математика.
Подкрепям, наистина трябвало е по-ясно да се дефинира. Може пък наистина да си вървят по двойки минитрите, кой ги знае. Моят син пък не знаеше какво значи корумпиран  Joy

# 222
  • най-шареното място
дам, 1 Simple Smile
дали ще ги дават в новините с тази политическа задача Simple Smile
И аз мен е много езикова, малко кенгурска даже...

# 223
За нас математическата година приключи.
Но искам да споделя с вас любимите математически книги на сина ми, макар че сигурно ги знаете.
Тук беше препоръчана книгата "Дяволът на числата" и сега детето я чете - почва още в 7 ч. докато закусва преди училище.
Но любимата му поредица от години е "Жестоката математика". Изкупи всичко, което намери по книжарниците, а изчерпаните взема от библиотеката. Страшно много се забавлява винаги, препрочитал ги е няколко пъти, винаги са с него, когато има чакане, пътуване... Изглежда наистина са много забавни, за полезни не мога да преценя...

# 224
  • у дома
За нас математическата година приключи.
Но искам да споделя с вас любимите математически книги на сина ми, макар че сигурно ги знаете.
Тук беше препоръчана книгата "Дяволът на числата" и сега детето я чете - почва още в 7 ч. докато закусва преди училище.
Но любимата му поредица от години е "Жестоката математика". Изкупи всичко, което намери по книжарниците, а изчерпаните взема от библиотеката. Страшно много се забавлява винаги, препрочитал ги е няколко пъти, винаги са с него, когато има чакане, пътуване... Изглежда наистина са много забавни, за полезни не мога да преценя...

Ако намерите книги от Льовшин в библиотеката взимайте смело-много са готини,но за съжаление издавани отдавна и се намират трудно...ако искате мога да ви пусна и заглавия-мен ме запалиха по математиката преди много години,но за съжаление нямам  всичките,а само две или три от тях.

Общи условия

Активация на акаунт