Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 959
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
КЪща още не съм харесала ...имаше една,но вече беше резервирана.Явно нещата ще се проточат,но не искам да правя компромиси.
Тук гледам само криминалета или комедийните шоута късно вечер (не съм подозирала че английският хумор е толкова "мръсен"Wink  )

# 451
Столичаните някак си е по лек направен.Днес гледах 3 епизода от Под прикритие и направо съм потресена.

# 452
  • UK
  Дорет и Мери, мерси за инфото. Аз мислех, че след 5 год. възраст са длъжни да намерят място. Явно не съм в течение изобщо. Още работя по предишната точка от дневния ред  Whistling, училището ми е чак следващата, не съм стигнала до нея  Joy
  Ех, значи БГ мъжете все пак имали някакво предимство - не ми се налага да търся субтитри.  Laughing

# 453
svidni4ka завиждам ти на спокойствието, ама то се кандидатства горе-долу една година преди да тръгне на училище детето и април излизат резултатите  т.е. ако правилно съм разбрала за възрастта на детето ти трябвало е от септември до януари да подадеш и април да знаеш къде ще ходи на училище. Не, че се е случило нещо страшно, но сега ще учи където има места, нал тъй . Не съм минавала по този път може да греша да ме поправят майките с опит.
Все се страхувам да не опущя сроковете и поглеждам в сайта на избраното училище. Там са лепнали една табличка като за семпли хора като мен родено от-до тръгва на училище еди коя си година.
Какво ви е мнението за католическите училища и некатолическите деца, които учат там ? Ние сме  в catchment area  на такова, а то е и с най-добри резултати в района. Аз като човек, който по документи се пише ортодокс, но на практика съм абсолютна невежа в религиозно отношение се чудя какви проблеми могат да ми произлязат от горепоставеният въпрос.

Гледам " Под Прикритие" много ми харесва.

# 454
  • Манчестър
svidni4ka завиждам ти на спокойствието, ама то се кандидатства горе-долу една година преди да тръгне на училище детето и април излизат резултатите  т.е. ако правилно съм разбрала за възрастта на детето ти трябвало е от септември до януари да подадеш и април да знаеш къде ще ходи на училище. Не, че се е случило нещо страшно, но сега ще учи където има места, нал тъй . Не съм минавала по този път може да греша да ме поправят майките с опит.
Все се страхувам да не опущя сроковете и поглеждам в сайта на избраното училище. Там са лепнали една табличка като за семпли хора като мен родено от-до тръгва на училище еди коя си година.
Какво ви е мнението за католическите училища и некатолическите деца, които учат там ? Ние сме  в catchment area  на такова, а то е и с най-добри резултати в района. Аз като човек, който по документи се пише ортодокс, но на практика съм абсолютна невежа в религиозно отношение се чудя какви проблеми могат да ми произлязат от горепоставеният въпрос.

Гледам " Под Прикритие" много ми харесва.

Ами аз съм в същата ситуация и поне засега нямам проблем. ние сме ортодокс и сина ми е в католическо училище....

# 455
  • UK
 Бони, хич не съм от спокойните, но октомври още живеех в Бристол, а когато се кандидатстваше за училища през декември (срокът беше до 05.12) аз живеех вече в Бирмингам, още търсех работа, не знаех в коя част на Англия ще си намеря такава и дали изобщо ще е в същия град, заедно с мъжа ми. Не се знаеше къде ще живеем и дали изобщо ще можем да си вземем скоро детето от БГ и кога. Слава богу всичко се подреди, двамата работим в Бърмингам, по специалността, но все още живеем в първата ни кавартира (която мъжът ми намери), а това е в кофти квартал. В момента сме в процес на местене, може би ще отнеме още поне месец. А нали трябва да се преместя, че да имам адрес и с него да подам в общината "заявка" за училище.
 Така че не съм от безотговорните, споко  Hug Просто на някои хора пътят в Англия е по-трънлив, отколкото на други и е невъзможно да се извърви с малко дете  Peace

# 456
понятие си нямам какъв е живота в Англия...но така  като ви чета и от темичките назад и сега иждам че едно мнение по въпроса какъв е живота в кралството -добър или лош няма.....явно е обаче че както навсякъде другаде по света не е за всеки!
четох изказването на една жена тук че ви се възхищава как издържате там на редовните усмивки на мрачното време и т.н....и честно казано вече започвам да се съмнявам дали живота в кралството би ми харесал!
искам просто да задам своя въпрос:
Какво толкова ви харесва в Англия и с какво тя ви кара да останете да живеете там?наистина ми е интересно защото аз съм на кръстопът дали да остана в нашата  мила родина .....

и да попитам както и преди -има ли сред вас живущи в СТОК-ОН ТРЕНТ?

# 457
понятие си нямам какъв е живота в Англия...но така  като ви чета и от темичките назад и сега иждам че едно мнение по въпроса какъв е живота в кралството -добър или лош няма.....явно е обаче че както навсякъде другаде по света не е за всеки!
четох изказването на една жена тук че ви се възхищава как издържате там на редовните усмивки на мрачното време и т.н....и честно казано вече започвам да се съмнявам дали живота в кралството би ми харесал!
искам просто да задам своя въпрос:
Какво толкова ви харесва в Англия и с какво тя ви кара да останете да живеете там?наистина ми е интересно защото аз съм на кръстопът дали да остана в нашата  мила родина .....

и да попитам както и преди -има ли сред вас живущи в СТОК-ОН ТРЕНТ?
По доброто заплащане  и мекият климат за мен!

# 458
По-добро заплащане -->> променя се драснично стандартът на живот. Има правила и закони, които се спазват. Най-вече не искам децата ми да израснат в България, където е твърде голяма вероятността на 13 синът ми вече да е хулиган, който пие, бие се, взима наркотици и води активен полов живот. Съответно ако имаш дъщеря - положението е същото. Не, че в Англия няма отрепки, но имаш право на избор и по-голяма възможност за контрол в каква среда ще расте детето ти.

# 459
  • ENGLAND
По-добро заплащане -->> променя се драснично стандартът на живот. Има правила и закони, които се спазват. Най-вече не искам децата ми да израснат в България, където е твърде голяма вероятността на 13 синът ми вече да е хулиган, който пие, бие се, взима наркотици и води активен полов живот. Съответно ако имаш дъщеря - положението е същото. Не, че в Англия няма отрепки, но имаш право на избор и по-голяма възможност за контрол в каква среда ще расте детето ти.
Извинявай, но не се сдържах. Това подчертаното с червено е по-вероятно да се случи тук, отколкото в България. Явно не познаваш тукашните тийнове.
А за училищата, аз моята я записах в желаното  училише когато беше на 1год и 5 месеца.

# 460
Doret, имам предвид, че ако избера добро училище и го запиша навреме, а дай Боже, да мога да си позволя и частно, си мисля, че вероятността да попадне в лоша среда е по-малка. В БГ всички училища са трагични, или поне в Пловдив, от където съм.
 В Англия знам, че няма да може да си купи свободно цигари и алкохол, както е на родна земя. Дано не бъркам.  ooooh!

# 461
Зависи много от района, в който живееш, но и на мен ми се струва, че "на 13 синът ми вече да е хулиган, който пие, бие се, взима наркотици и води активен полов живот" е по-вероятно да се случи в Англия, отколкото в България.. или поне в Манчестър.. тук децата се държат като възрастни, а възрастните - като деца...

# 462
Зависи много от района, в който живееш, но и на мен ми се струва, че "на 13 синът ми вече да е хулиган, който пие, бие се, взима наркотици и води активен полов живот" е по-вероятно да се случи в Англия, отколкото в България.. или поне в Манчестър.. тук децата се държат като възрастни, а възрастните - като деца...

Confused

# 463
 В ЛONDON също. Или се изръсваш по 15 000 пАунда за 4астно и добро у4илище ,.или си при 4ерните ,при бандите ,при мейнстрийм децата.
А особено каквото съм виждала тук за 10 години като държание и отношение никога не съм виждала в БГ така да се държат деца.
Ливърпул например  е  описан градът като такъв с най-голям процент детски банди и убийства на деца ,възрастни и т.н. намушкани от банда хлапетии на по 11-17 годишни след Лондон!
У4а криминология тук и ми е ясно за какво става въпрос и определено няма да мога да си позволя да давам по 15-20 000 паунда годишно за добро 4астно у4илище ,а в БГ имам пове4е шанс да е в добро у4илище или 4астен у4еник. За мен най -доброто е да завърши средното в Бг ,а да у4и след това тук или някъде другаде.

# 464
Леле, ще трябва да проуча въпроса обстойно. Направо настръхнах от писанията ви.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт