Сестра в детска ясла си позволява да бие децата

• 11 235
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте,
детето ми е на 2 години и 7 месеца. От както навърши 2 години ходи на ясла в една от най-предпочитаните детски градини в града ни. В началото докато свикне плачеше, но в един период от 2 месеца, когато видеше една от сестрите- казва се Балева не искаше да остава в градината.
След това свикна и нямаше проблеми.
Чувала съм много оплаквания от майки на деца, които вече са преминали от яслата в детската гранина. чувала съм за наказания в тъмна стая, за бой над поне 3 деца, но се оказа, че досега всичко й се е разминавало безнаказано. Никой не е подал писмена жалба срещу тази жена.
Миналата седмица ми се обади лелката от яслата и ми каза, че Ная е неразположена, от както се е събудила от сън не спира да реве, казала, че я боли главата и е повърнала. Взехме си детето веднага, питаме дали не се е удряла, дали не е станало нещо- казват, че всичко било нормално, просто си ревала без причина. Аз съответно реших, че я хваща някакъв вирус и я сложих на диета.
Един час след като се прибра в къщи детето ми вече беше спокойно и до вечерта нищо.
Слагам я да си ляга вечерта и тя започна да ми разказва как си лежала в креватчето и не искала да спи, Балева й се скарала и тя започнала да плаче, след това я ударила с вестник по главата, за да спре да плаче и да заспи.
Кажете ми моля ви докога ще се случват такива неща, как може една жена, на която са поверени толкова деца, да си позволява такива неща и то години наред!
Ходихме при директорката, след това подадохме жалба в отдел Здравеопазване към общината, но тя пак ще остане да работи там, защото досега никой не си е направил труда да пусне жалба срещу нея!
А забравих да кажа, сестрата естествено отрече да е удряла детето ми, но аз съм сигурна, че детето ми не лъже и мога да го докажа, ако трябва ще направя среща с психолог.
Ще видиме какво ще стане, но това е България и аз не съм обнадеждена!

# 1
Оф, ами какво да кажа....
Ужасно наистина! Абсолютно недопустимо поведение!
Като родител на дете в ясла и аз разчитам на доброто отношение на възпитателките. При всички случаи при подобен инцидент не бих си мълчала и бих потърсила отговорност.

Дано имате успех с жалбата!
И дано все по-малко подобни възпитателки да се срещат!  Praynig
Това, естествено, може да се постигне единствено като си търсим правата и не си мълчим.  Peace

# 2
От това, което пишеш разбирам, че е ударила детето с вестник по главата, но за други случаи откъде знаеш, че има  Thinking А заключването в тъмна стая, за него откъде знаеш ?
Срува ми се нереално някак, та нали тази сестра не е сама с децата, има поне още една възпитателка, тя какво казва ?
Съмнявам се, че ще си позволи да удари дете, което говори и може да си каже на родителите после  Thinking

# 3
Напълно ти съчувствам!
Преди години минах по този път, ефект нямаше.Що жалби изписах.........само аз.Другите родители си траеха.
Може да прозвучи гадно, но накрая изчаках госпожата да си тръгне и  я сдрусах на улицата.Казах и, че ако продължава да ми тормози и малтретира детето следващия път няма да я причакам аз, а някой , който трайно да я трудоустрои.
Ефект имаше, но за съжаление само към моето дете.Остави го намира да прави каквото си иска и не му се и караше дори и за неща, за които би трябвало.Но поне вече не ревеше като я види и ходеше спокойно на градина.
За съжаление в БГ закони и правила няма.Като в джунглата сме и явно трябва така да се оправяме.

# 4
Здравей  rosy_bosy, знам, че е имало и други такива случаи, защото говорих с майките на пострадали деца, само че от предишни години, които вече ходят на детска градина. И те също са се разправяли лично със сестрата и проблема се е решавал /тя е спирала тормоза върху даденото дете/.
Знам, че детето ми не ме лъже и съм абсолютно сигурна в това! А другата възпитателка мълчи, какво очакваш-да натопи колежката си ли?
Само ще кажа, че когато отидох при директорката на градината, докато водехме разговора без още да съм споменала име, тя ме попита- "За Балева ли става въпрос?".
Познавам още две учителки, които работят в тази детска градина и те ми казаха, че са наясно за методите на възпитание на въпросната Балева.

# 5
Всичко зависи от директорката, ако е взела мерки навреме, още след първото оплакване, може би тази сестра нямаше да си позволява да бие децата. Имам много близка приятелка директорка на детска ясла. Трябва да ти кажа, че тя за няколко години уволни окол 4-5 учителки и лелки от персонала, заради грубо отношение към децата. В момента много внимателно си избира персонала и следи непрекъснато да няма такива изцепки, затова и яслата е една най-предпочитаните. Едната учителка дори я беше заварила да влачи едно дете по пода за ръката, а то да пищи. Каза ми, че е била толкова ядосана заради горкото детенце, че за първи път в живота си е хванала някого за гушата. Естествено веднага я е уволнила и е уведомила родителите. Така че, това е доказателство, че всичко зависи от директорката, ако иска може да прекрати тези безобразия.

# 6
Щом е имало и други оплаквания, наистина директорката е човекът, който трябва да вземе мерки, учудвам се, че нищо не прави  Thinking
Лошото е, че те са в "силна" позиция един вид, поради липсата на достатъчно ясли и градини, родителите не могат да си отстояват адекватно правата - например ако не са доволни от персонала - да преместят детето в друга ясла, но то просто няма къде или поне е много трудно да се направи, и персонала в детските ясли и градини много добре знае това. Ако трепереха над вероятността родителите да не искат да записват децата си при тях, много бързо биха си променили поведението.
Така е за жалост.
Защо не опиташ да поговориш с тази госпожа и да й обясниш, че ако си позволява да се държи така с детето, ще има последствия. Може пък да се стресне.

# 7
  • София
 ooooh! леле аз бих и хвърлила един бой щом не разбира от дума.
Мойто дете също ми сподели, че като не иска да заспива и крещяли "лягай долу" и понеже на тази възраст не лъжат още, аз отидох в училището извиках учителката и и казах, че ако още веднъж се разкрещи ще се разправяме сериозно с нея лично. Казах и още, че детето като е на 2,9г. не значи, че не разбира и не ми разказва. Тя се опита да се извини и повече детето не се е оплаквало.
Иначе да  ги наказват на столчето с ръцете отзад когато заслужават съм съгласна, но да крещят и да ги бият ееее вече е свръх ужасно.
леле побеснях пак. #Cussing out

# 8
Здравейте! В същото положение сме като Вас. Вчера бяхме при директорката , по същия начин директно ме пита за Балева ли става дума. Детето тръгна на ясла на 1 март, а сега не беше ходило от 11 април. В началото ходеше с желание, много обича деца и е  общителна. Никога не съм имала проблем да я оставям друг да я гледа,но там се промени. Реве със ставането и само вика- Леля бие. Почна от рев там да се напъва и повръща. Днес сутринта лично отведох изтерясалото ми дете при нея и я предупредих. Казах, че не е проблем да се вкара скрита камера- я Господари на ефира, я Хрътките... медиите ще откликнат веднага. А тя ми вика да не съм я заплашвала.Имам познати, които си спряха децата оттам, но имат баби и варианти, а ние нямаме. Ще пускам жалби до Закрила на детето и до всички инстанции. Решена съм да не оставям случая така. Всеки си трае и затова е на тоя хал положението. Там е една сестра и една лелка на смяна , общо 4. Всички пред пенсия и надали ще се промени положението и държанието им. И директорката ни го каза вчера, че оплакванията от родителите са зачестили. И тя призна за момченцето дето са му лепили устата с тиксо и за това, че ги бият по главите с вестници като помияри. Според мен докато не уволни някоя от 4те нещата няма да се променят.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 13:18 от shushi_13

# 9
  • Перник
За пореден път се убеждавам, че интернет е като канализацията - нужен, полезен и пълен с фекалии!
Shusko мила, преди да пишеш е хубаво да разучиш как стоят нещата! Случаят с тиксото не се отнася за яслата! Не може да чуеш нещо и разбрала - недоразбрала да се бълваш помии! А ти от какво точно се оплакваш, че нещо не е ясно. Твоето дете бито ли е, или какво? Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак! Синът ми също като не иска да ходи на ясла си измисля какво ли не само и само да не отиде! А на предната потребителка, която твърди че децата не лъжат, и изпращам специални поздрави!
мария, защо не споменеш че дъщеря ти е имала температура, когато са ви извикали? И че на другия ден другата сестра я е питала кой я е ударил и тя е казала: Борисова, а не Балева.
А това за тъмната стаичка направо е върхът на бора! Още малко ще излезе че се преобличат като баба Яга да плашат дечицата ни! Или ги слачат на въгленчета да седят! Хайде стига бе! Laughing
И между другото съм дъщеря на Балева и изпращам поздрави също на кликата от кафенето пред банята! Несериозно е!
Не може срещу служител с 35 години стаж в тази ясла да се изсипва подобна помия от определена групичка родители!

# 10
И според мен е доста пресилено да се твърди, че децата са бити по детските градин ии ясли.
Верно е , че децата също лъжат и хитруват.

# 11
mona-bonbona, не може толкова много родители да имат оплаквания без причина. Със сигурност става нещо нередно, още повече, че всеки си познава детето и вижда промяната в него. Не може детето на shushi_13 да се скъсва от рев без причина. Незнам защо се отричат неща, потвърдени от толкова много родители. Едва ли всички са нарочили една и съща учителка, случайно, без причина, а тя е светата вода ненапита.
Аз също не бих оставила нещата така. shushi_13   на прав пъти си, подавай жалби навсякъде и дано нещата се оправят. Не е нормално толкова малки деца да се тормозят от възрастни хора, които наричат себе си "педагози". 

# 12
Естествено, че когато на някой не му изнася ще обвини всички в лъжа.
mona-bonbona, знам, че не ти е приятно да чуваш и четеш такива приказки за майка си, но това е действителността! Да детето ми е имало температура 37.2, боляло я е главата и е повърнала един път. И 1 час след това-нищо й няма! Не е ли това още едно доказателство, че цялото това неразположение е от стрес?
А за другия ден не знам какво са я питали, но знам, че цялата седмица Борисова не беше на работа и няма как да я е питала "другата сестра".

# 13
shushi_13 радвам се, че не съм сама в момента, когато истината трябва да излезе наяве!
Благодарение на моето, твоето и още едно оплакване, в рамките само на месец утре 12.05.2011 г. в яслата ще има родителска среща.
Никога не съм била капризна, претенциозна и винаги съм казвала на персонала, че те знаят как да си вършат работата и че когато е необходимо трябва и да има наказване, но чак до такава саморазправа не съм съгласна, че трябва да се стига.

# 14
maria_msb дано има ефект от действията, които сте предприели и не страдат и други дечица.

Общи условия

Активация на акаунт