Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 661
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,
от 1година съм без работа, но едва сега разбрах, че доста трудно ще намеря. Явно самочувствието ми е било в излишък Embarassed От два месеца са ме повикали едва на 1място... и там нищо

# 91
Дами, имам въпрос и моля за малко информация   bouquet
В момента работя на срочен договор, който изтича средата на юни месец. Ако договорът ми не бъде продължен, имам ли право на високия процент обезщетение от БТ?

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 21:38 от Pink

# 92
  • София
Дами, имам въпрос и моля за малко информация   bouquet
В момента работя на срочен договор, който изтича средата на юни месец. Ако договорът ми не бъде продължен, имам ли право на високия процент обещетение от БТ?

Имаш, да!  Peace

За справка - КТ

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТРУДОВОТО ПРАВООТНОШЕНИЕ

Общи основания за прекратяване на трудовия договор
Чл. 325. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие:
1. по взаимно съгласие на страните, изразено писмено. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието;
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) когато уволнението на работника или служителя бъде признато за незаконно или бъде възстановен на предишната му работа от съда и същият не се яви да я заеме в срока по чл. 345, ал. 1;
3. с изтичане на уговорения срок;

по тази точка със сигурност ще взимаш 60 %

# 93
rainbow, много благодаря   bouquet

# 94
  • Пловдив / София
Мисля и аз да се регистрирам в бюрото по труда, въпреки че имам работа, но си търся нова. Мислите ли дали може така?  newsm78

Ако си на трудов договор, не може да се регистрираш в бюрото по труда.
Иначе, можеш да си следиш обявите и да се "запишеш", както са те посъветвали в Агенция за подбор.

# 95
Мисля и аз да се регистрирам в бюрото по труда, въпреки че имам работа, но си търся нова. Мислите ли дали може така?  newsm78

Ако си на трудов договор, не може да се регистрираш в бюрото по труда.
Иначе, можеш да си следиш обявите и да се "запишеш", както са те посъветвали в Агенция за подбор.

Напротив, може, освен ако не са променили условията съвсем наскоро.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 06:11 от celika

# 96
Не може да се регистрира в БТ човек на трудов договор и аз знам така  Sad

# 97

Ако някой не представи доказателство тук, ще продължавам да твърдя, че може Simple Smile

# 98
celika права си ,ето и издиренето от мен доказателство
Цитат
Всеки български гражданин, както и всеки гражданин на друга държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария, който търси работа, може да се регистрира в териториалното поделение на Агенцията по заетостта.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2005 г., бр. 26 от 2008 г.) Търсещите работа лица се регистрират в една от следните групи:

1. безработни;

2. заети;

3. учащи се, които желаят да работят през свободното си от учене време;

4. лица, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст;

5. лица, придобили право на професионална пенсия за ранно пенсиониране, които не работят.

# 99
Ще следя темата. Аз съм безработна от близо 2 години. Декларация 7 не съм подавала, защото не смятам да плащам здравни осигоровки след като съм без работа. Изобщо не знаех за нея в началото. Има 2 милиона здравно не осигурени българи. Защо ще глобят точно тези, които не са подали декларация след изтичане на обезщетението от БТ!?

И аз като една дама от предната тема съм над 45, но за съжаление не от София, а от Русе и с jobs.bg не мога да си намеря работа, а за БТ да не говорим. Там се въртят едни и същи обяви от как съм безработна.

# 100
Може, аз скоро се регистрирах и помня, че имаше опция за заети, както и за такива, които биха желали да се възползвам от даден курс (друг е въпросът, че курсове не са излизали откак аз съм регистрирана). Неприятното при мен е, че за да се отрегистрирам мога да го направя само по местоживеене, докато в НОИ мога да сигнализирам и дистанционно, както в случая е при мен, от Бургас. Доста неприятно, ами ако работех на график с редовна смяна и почивам само събота и неделя?
Дами, имам въпрос и моля за малко информация   bouquet
В момента работя на срочен договор, който изтича средата на юни месец. Ако договорът ми не бъде продължен, имам ли право на високия процент обезщетение от БТ?
Имаш, но не знам дали на високия процент или на 60%. Звънни до НОИ, много са любезни и много подробно отговарят.

# 101
  • Точно където трябва
Какъв е въпросният висок процент? И в кои случаи се получава?

# 102
 Да , има и 80%, пусни в гугъл "обезщетение безработица- 80 на сто" и излизат случаите Peace

# 103
  • Точно където трябва
Имам питане към Ред. Кандидатствам по ваша обява за определена позиция в определен град. Отговарям на всички изисквания, единствено не познавам упоменатия софтуер, който е посочен като предимство, а не задължително изискване. Но софтуер се учи и то за кратко. Принципно имам добра /по моя преценка/ автобиография, работила съм в големи компании, на което, струва ми се, се гледа с добро око. Но...не се стига дори до телефонно обаждане, интервю или каквото и да е.  И след време обявата се появява пак. Да речем стряскащото е, че съм работила за сравнително високи заплати и те са упоменати. Но не им ли е любопитно на работодателите защо тогава си търся работа... Само си разсъждавам и се чудя каква може да е приината за никаквия интерес. Нещо ми убягва и моля за насока.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 11:47 от elliee

# 104
Да речем стряскащото е, че съм работила за сравнително високи заплати и те са упоменати.

Ти заплатите в СВ-то ли си си писала или имаше някъде в сайта нещо за запрати?

Общи условия

Активация на акаунт