Отговори
# 390
lili7 защо чудесен термин, какво му е на 28 декември. да нЯма нЯкои любим тогава рожден ден Simple Smile

pilleto вЯрно сме заедно с термините. леко да върви всичко. първа бременност ли ти е?

PIPIM аз сьм точно така, имам придьрпвания, не поврьщам, само гадене отвреме-навреме и болки в гьрдите. придьрпванията моят лекар каза че са нормални и при по-силни болки трябва да се мисли за медикамент. хайде утре да се похвалиш че сте чули сьрчицето

# 391
Благодаря ти pileto!

# 392
  • София
Единственото проблемно е, че кръвното ми беше 80 на 40.

За ниското бременно кръвно препоръчват айран със сол.

# 393
Добър вечер момичета! Днес бях на лекар и видяхме бебчо и се поуспокоих малко. Всичко е наред има си вече ръчички, крачета, гръбначен стълб и сърчицето бие. Отговаря си на 10г.с.
Честито на всички, които са чули сърчица и успех на тези, на които им престои тепърва.
Питах моята лекарка за витамини, но ми каза че за сега няма да има нужда да пия допълнителни, само трябва да наблягам на пресните храни и плодовете.

И на мен с Ива ми препоръчваха да пия айрян със сол, защото и моето кръвно е ниско и наистина много помага.

# 394
  • Beyond the Frontiers

Аз въобще не го усещам, че е ниско. Нито ми е замаяно, нито ми причернява.
Първия път като ми стана доста зле  Sick беше след като изядох една огромна порция таратор и сега нямам желание да близна кисело мляко. Иначе знам, че ниското кръвно не толкова фатално за бремеността, аз и предният път бях с ниско, ама не чак толкова.

П.П. гледам, че в темата аз съм най-напред със седмиците за сега, та явно и за това имам вече този проблем с дрехите. Днес направих един тур в София да търся нещо добро за бременни -та в Бенетон няма нищо на нормална цена, в Манго имаше ленени панталони 60 лв, на Пиротска в началото при колоните при ъгъла с Ботев има специализиран магазин с дрехи за бремени - ленен панталон 22 лв, на Алабин магазини Нико /мисля/ има ленени панталони на ластик горе и от полите тип цигански /едноцветни/ за 19 лв. Има и един магазин с детски дрешки на name it на площад Македония - в момента е в ликвидация и освен детски приказни неща има и отделни броики дрехи за бременни, при това доста симпатични модели. Peace

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 20:31 от Galactic Voyager

# 395
Уф момичетаааа срам несрам ще ви кажа,че пак не успях да отида на лекар днес ама то в 4и30 като заваля като затрещя  #Shocked #Shocked #Shocked такъв дъжд не помня от 10 год насамТа сега утре след обяд ще ходим ако евентоално не вали пак(че ние нали сме с малката комплект и ме е страх пък да не я разболеем!)

# 396
Здравейте,  не съм се разписала в новата темичка и сега реших да споделя. Аз също имах проблеми с установяването на сърдечната дейност, в 6 седмица ходих при лекаря, който ме изроди първия път, но уви с неговия апарат дори не можа да види ембрион. Затова на другия ден силно притеснена бях в Токуда, естествено техните апарати са по-добри, видя се ембриончето и сърдечната дейност. Тогава имаше час свободен за Кръстанова, която беше супер внимателна и сега се замислям дали да не сменя и да си следя бременността при тях. Вдъхна ми такова спокойствие,  а й аз съм на 35 влизам в рисковите групи и ще е добре лекарите да разполагат с добра апаратура.
Ако някой има информация за тази лекарка, нека сподели. Иначе и аз от днес съм в групата на шаро с постоянното гадене. На мен ми помага айран със сол, малко в повечко от обикновено.
На всички мами лека нощ, а й не забравяйте да спите, колкото се може повече по коремчета, защото само след месец, два, това ще е мисия невъзможна. Simple Smile

# 397
Мами помагайте МОЛЯ ви, имам страшно сърцебиене Two Hearts и то винаги когато реша да полегна вечер след работа да си почина малко, сега в момента е просто страшно къде що има пулс всичко пулсира та се къса и ми е леко замаяно, дане би да е нещо кръвното ... помогайте кажете вие как сте със сърцето.... Weary smile3518

# 398
  • Beyond the Frontiers
Мами помагайте МОЛЯ ви, имам страшно сърцебиене Two Hearts и то винаги когато реша да полегна вечер след работа да си почина малко, сега в момента е просто страшно къде що има пулс всичко пулсира та се къса и ми е леко замаяно, дане би да е нещо кръвното ... помогайте кажете вие как сте със сърцето.... Weary smile3518

А премерихте ли го?

# 399
Добър вечер,
да се изкажа за сърцебиенето и на мен ми се случва - особено след вечеря, за сега проблеми с кръвното нямам -100/70 и пулс 98-101 така съм си цял живот просто сега го усещам този пулс и е малко кофти.
Аз бързам да си легна защото много ми се спи  Wink
Да споделя че вече всички познати знаят за щастието което ме очаква включително и на работа им казах  Grinning аз не мога да пазя тайни  Embarassed
Целувки на всички и спокойна нощ   bouquet   bouquet   bouquet

# 400
  • USA
stefito_8986 на апаратите за кръвно отчита и пулса.Чувала съм и друг път бременни да имат такива оплаквания,но понякога е фалшива тревога.Аз също си усещах пулса постоянно,но като го меря не е мръднал.Сигурно сега ставаме по-чувствителни Laughingнезнам.Моя съвет следи си пулса за да знаеш какво да кажеш на док.

# 401
Здравейте, момичета! Първо честито на всички с хубави новини - сърчица, положителни тестове, който каквото си има!

Не съм писала, защото ми писна да се повтарям - гади ми се сутрин, обед, вечер и нощем. Нощес ми беше супер жега - явно от хормоните, защото у дома е 20 градуса. И всички ме дразнят #2gunfire

Но стига с моето мрън-мрън. Да се изкажа за темата за витамините - аз пия едни за бременелки и кърмачки, които доки ми ги беше препоръчал още докато чаках донор. Те съдържат фолиева киселина, Д3, Е, йод и рибено масло. И, разбира се, пия Л-тироксин, но сравнително малка доза - малко ме притеснява, ама доки каза, че всичко било наред и засега няма да я увеличаваме.

А книги се опитах да чета, но на първата страница, където бяха мерките на бебетата в различните седмици, се шашнах, на втора, където пишеше за разни заболявания, ми стана зле, а на трета (където беше темата за спонтанните аборти) просто затворих книгата - мисля да си карам неосведомена поне докъм края на третия месец.

Хубава вечер и да продължавате с добрите новини!

# 402
Незнам колко ми е пулса ,но преди пак така като се почуствах(бях на гости) си премерих кравното и бе около 90/60 нещо такова, а никога съм нямала токава кръвно а пулса 100... и след около 15-20 мин всичко ми мина ей така но тая вечер няма край и затова реших да попитам вие как сте.В къщи нямам никакав апарат за кръвно... ще тряя да купува МъЖо Simple Smile Благодаря за бързите отговори, целувки !!!

# 403

Здравейте и от мен мамита,
не зная дали е нормално това със сърцебиенето но и на мен ми се случва от времеме на време когато си полегна вечер.Дори и в момента съм така. newsm78

# 404
Здравейте мами!
Честито на тези, които са чули сърчицето!  smile3501
Аз лично утре на обяд съм на доки, но отсега нещо сърцето почна да ми се свива - май нещо се притеснявам-дано всичко утре да е наред. Реших да го споделя с вас, за да ми олекне  Embarassed
На мене доки ми изписа фолиева сутрин и вечер и каза при болки да пия но шпа до 3 пъти дневно. Изписа ми и Дуфастон, но каза просто да си го държа в мен и в случай на прокървяване на го започна.
Що се отнася до гаденето-постоянно ми се гади, по цял ден. Само кисело ми се яде. Досега поне съм успявала да не достигам стадия повръщане - само на два пъти сме се ""гледали в очите" с тоалетната чиния, но аз не се дадох. Laughing
Между другото утре ще питам доки и за витамините за бременни, че ми е любопитно какво мнение ще изкаже тя и след това ще споделя.
Хайде да стискате палци  baby_neutral и утре вечер ще пиша как е минал прегледа.

Make a pregnancy ticker

Общи условия

Активация на акаунт