Рецесия на венеца (отдъпване) и оголване на шийката на зъба

• 30 415
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам нужда от помощ. Имам оголване на шийката на 4 и 5 горен десен зъб (ако има значение).
Бях на зъболекар и той каза, че съм си го причинила от неправилно и прекалено агресивно миене на зъбите. Трябвало да е вертикално, а не хоризонтално. Още не съм разбрала какво точно е това, но ще търся в нет-а.
Той каза, че проблемът има две решения- оголената шийка да се третира като кариес или да се намаже с някакво гелче, за да се намали чувствителността. Тъй като по специалност съм фармацевт се разбрахме и двамата да се поровим за какви възможни препарати могат да се използват в случая. За съжаление открих само някакво гелче Green-Or, което само е споменато на няколко места, но нищо повече.
Моля, ако има колеги стоматолози, които могат да ми помогнат, или пациенти с подобен проблем, да ме насочат към подходящ  продукт.
Много ще съм ви благоадрна!   bouquet

# 1
Здравей, колега.
Има препарати (фотополимерни лакове) с които се третира мястото ; Колгейт предлагат и паста за професионална употреба , която след нанасяне от зъболекаря според протокол от производителя ти гарантира месец спокойствие. Между временно използвай "Сензодин" Ф. А най-доброто , което можеш да направиш за себе си е мекотъканен графтинг или иначе казано пластична операция на венеца в тази област.

Поздрави!

# 2
И аз имам оголени зъби. Моята зъболекарка ми препоръча паста за зъби артродонт или лакалут.Аз използвам и води за уста.В момента съм на Астера и е мн.добра.

# 3
Благодаря много!
Зъболекарят ми ми даде да се мажа с гелче и като че ли помага!
Не е в мен и не мога да се сетя за името....
Беше към 8 лева.

# 4
Здравейте!
Аз имам същия проблем, рецесия на венеца на двата горни кучешки зъба.
Зъболекарят ми ме е насочи към специалист по микрохиругия, за евентуална операция. Някой от Вас правил ли си е и какви са отзивите, а също каква паста и четка за зъби е добре да използвам, докато реша да си направя тази манипулация?

# 5
здравейте. май ми отворихте очите какъв е проблема ми. нашите имат парадонтоза и съм много наплашена. мия, чистя, жабуря и ходя на прегледи. зъболекарката ми казва спокойно... и все така а аз имам проблем и ме е страх от задълбочаване и загуба на милите ми зъбки. Чудя се да питам ли друг лекар. Тя казва,че съм предразположена към дразнения от време на време, но венеца ми се дръпва. Не ми кървят венците. Случвало се ,но е ммного рядко. Неса червени, но на места на някой зъби се вижда като " пръстен" и изглежда дръпнат. Този,който е най има лека чувствителност. Уж не кървят, не са червени а се дърпат и отпускат. Парадонтозата винаги ли кърви? Това моето може ли да е  такава рецесия и как да разбера? лекува ли се ? страх ме е за зъбките ми... обичам си всеки от тях. Моята зъболекарка нищо не казва... някой да ми разясни,моля вии Sad

# 6
моля ви,много съм разтревожена, дайте някаква информация и съвети... Sad

# 7
здравейте и от мен.аз си правих операция за покриване на долните два зъба.беше кошмар и то не шевовете долу,а горе небцето,откъдето се взе присадката.сега след няма и два месеца се оказва май че е било напразно.зъбите са като преди.още се чудя пак ли на същия лекар да се обадя или да търся друг.да дошълня ,че всичко беше наред.присадката беше покрило всичко.и изведнъж се уплаши от нещо и се сви

# 8
Zdraveite imam sa6tia problem .ogolvane na dolnite dva zaba iskam da popitam operaciata kade to4no si e napravihte i kolko priblizitelno vi izleze

# 9
Zdraveite imam sa6tia problem .ogolvane na dolnite dva zaba iskam da popitam operaciata kade to4no si e napravihte i kolko priblizitelno vi izleze

как ти я установиха ?

# 10
ne jiveq v bg .tuk vse oshte ne sa mi predlijili tozi variant.no 4estno kazano vijdam ,4e nesthata otivat na tam.svli4aneto na veneca prodaljava dori sled 3 god borba s po4istvaneto na zaben kamak na vseki 3 meseca i t.n .prosto se interesuvam ot vajmoznostite .

# 11
ne jiveq v bg .tuk vse oshte ne sa mi predlijili tozi variant.no 4estno kazano vijdam ,4e nesthata otivat na tam.svli4aneto na veneca prodaljava dori sled 3 god borba s po4istvaneto na zaben kamak na vseki 3 meseca i t.n .prosto se interesuvam ot vajmoznostite .
аз ходих на лекар с директен въпрос за това и той ми каза, че не вижда нищо тревожно.. и това беше. А за мен е очевидно , че нямам кой знае колко венец... и все пак не знам... може да съм параноична. Това, което съм чела за операцията е, че ти вземат парченце от кожата на небцето и се пришива на мястото.( виждала съм снимки ) В началото е подуто, боли, пиеш хапчета и тн, за да смекчи болката. След няколко дена започва храненето, но се внимава много. После зависи какви конци са ти сложили - дали ги махат или падат сами.Чувала съм, че след операцията всичко зависи от теб - дали ще остане трайно това или пак ще я получиш. Никой не ти дава гаранция. Операцията мисля, че беше от рода на 200-300 лв... ще те излъжа.

# 12
Blagodarq ti za informaciata!!!

# 13
в интернет могат да се открият страшни неща... успех ти желая Simple Smile

# 14
Blagodarq ti nadqvam se ,4e nqma da mi se naloji Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт