Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 884
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
PaO и  ani4ka87   благодаря за бързите отговори. Моя хемоглобин е 110 и не ми се стори нисък ,но в предишните изследвания е бил 120 и  сигурно защото съм с тенденция с напредване на бременността  да намалява затова ми изписаха малтофер фол.

anbibian намерих това дано да ти е полезно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359821.0

# 196
  • Варна
Момичета, ще ви питам нещо, че влизам в някакъв филм, преди прегледа ми при доц. Томова.
 Като бях предната седмица при АГ, пусна доплера и тоновете на бебето - сърчицето се чуваше как препуска  туп туп туп пауза туп туп...пауза /нещо такова/ Embarassed, питах я добре ли е сърдечната дейност и тя каза да на доплера всичко си излиза добре. И на един лист отбеляза на детски тонове - ричмични. Моля ви спомнете си как звучаха вашите сърчица, че тази пауза почна сега да ме притеснява. На всичкото отгоре гледах и На кафе вчера /за сърдечните малформации/ и съвсем  Crazy

# 197
 sisi83 , може самото бебче да се извърта и в този момент си се губят. Всичко ще бъде наред Hug

# 198
Аз си мисля, че ако доц. Томова е чула нещо притеснително щяла е да ти сподели.  При моето изследване на тоновете /не при тази доцентка/ също беше отбелязано ясни и ритмични. Hug

П.С. мисля ,че позаглъхваха когато бебето спи . А също за яснотата на звука има и значение  положението на бебето.

# 199
  • Варна
 Hug при доц. Томова ми предстои следващата седмица, това е от прегледа при моята АГ. Но нали ако имаше нещо нередно щеше да ми каже?!

# 200
  • София
Чувала съм само добри отзиви за Томова и най-вероятно ако има нещо щеше да каже.
"ритмични", ако може да се каже така, е "положителна дума". В противен случай биха използвали "аритмични" и т.н.

Не дочетох "преди прегледа".
Ако имаше нещо притеснително щяха а ви кажат.

# 201
Аз си мисля, че всичко е ок.Ако не беше щяха да ти кажат.Не се вкарвай сама във филми е моя съвет, щото аз съм склонна да го правя и е кошмар. Hug

# 202
сиси83 със сигурност ако имаше нещо за казване щяха да ти кажат.Далече съм от мислъта,че който и да е доктор ако има проблем ей така просто би си замълчал.Не се самонавивай,че има нещо,бебето е здраво и с хубави тонове. Hug

# 203
  • Варна
И аз все си казвам, че това детенце ще си го родя здравичко, но на моменти не издържам на напрежението и така още целиии 5 месеца Crazy
Благодаря ви за подкрепата  Hug

# 204
И аз все си казвам, че това детенце ще си го родя здравичко, но на моменти не издържам на напрежението и така още целиии 5 месеца Crazy
Благодаря ви за подкрепата  Hug

Миличка, виждам, че си преживяла нещо ужасно....много съжалявам  Sad

Един съвет и от мен: веднага изгони всички отвратителни и подтискащи мисли от главата си! Мисли си само за това, че носиш едно прекрасно и здраво дете, което ще гушнеш само след някакви си 5 месеца. Съсредоточи се върху тази бременност и я обгради само с положителни мисли и накрая резулата ще бъде едно прекрасно създание, което ще ви радва безкрайно много и ще изпълни живота ви с толкова много смисъл. Пожелавам ти наистина леко бременеене, леко раждане и после приятно и неспиращо гушкане на малкото човече.  smile3525

# 205
Добре, че не са ми пускали досега да слушам сърдечна дейност, освен на ФМ, където се чуваше един голям шум, защото тоновете се смесваха с моите... Между другото, това е компютърно генериран звук, а не истинският звук от сърцето на бебето.

# 206
Тъкмо се връщам от запис на тонове, та още ми звучат в ушите.  Mr. Green Ще правя отново днес, защото бебето спа почти през цялото време.

sisi83, нормални са паузите, аз досега слушах ту по-силни звуци, ту заглъхващи - бебето мърда, все пак, ето, някои заспиват насред процедурата, нищо притеснително няма, сигурна съм.   bouquet

# 207
.. ето, някои заспиват насред процедурата..
Joy Joy Joy Много смешно ми стана  Mr. Green Още шушулки,а пълни с номера значи  Laughing Laughing

# 208
  • Варна
Ир Пуц  Laughing ти си с най- прясно инфо  Laughing
Зузка  Hug благодаря.
Спирам с притесненията вече   bouquet

# 209
Здравейте,имам един проблем с бременността.и се обръщам към вас за съвет.
Във втория месец влезнах и постоянно ме боли корема ниско долу,чак по някой път направо не издържам,Дайте ми съвет от какво може да е, дали защото расте плода или от нещо друго?
БЛАГОДАРЯ предварително...

Общи условия

Активация на акаунт