Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 22 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
radi4ka_me това за туршията съм го чувала и аз,а обяснението беше,че в някой слагат аспирин(но предполагам това са домашно направени) и това е причината,а за киселите краставички не знам.

# 661
  • София
аз в море не бих се притеснявала, бих си плувала с кеф, на басейн категорично не.
 на слънце,то за кого ли е хубаво да се пече вече....но може би заради обезнводняване и слънчасване повече ти го е казал...а и на някои бременни жегите им тежат повечко...

PaO ако аспирина е причината за киселите краставички също важи...май и за доматите по далечни детски спомени.... ама то кителите краставички пак са си вид туршия....

# 662
  • София
С аспирин се правят домашни туршии, които не се стерилизират, варят.

# 663
  • Варна
Здравейта отново, дали е тук мястото да питам, но моя лекар ми каза по време на бременност никакви туршии и разни такива, а аз така обожавам кисели краставички Embarassed . На вас казвали са ви такова нещо?

На мен заради високото кръвно ми бяха казали без кисело /туршии, кис.краставички.../, солено и т.н.

# 664
Здравейта отново, дали е тук мястото да питам, но моя лекар ми каза по време на бременност никакви туршии и разни такива, а аз така обожавам кисели краставички Embarassed . На вас казвали са ви такова нещо?

На мен заради високото кръвно ми бяха казали без кисело /туршии, кис.краставички.../, солено и т.н.
Ами аз съм още в началото на 3-ти месец,не са ми и мерили кръвно, но се чувствам добре,не съм качила, даже съм свалила 3 кг ( но съм 70) и добре, че не съм качила, иначе много обичам да плувам и под чадъри не стоя, поне до сега не съм стояла де, дори се мажех с бебешко олио да изгарям по-бързо Embarassed , но май тази година ще внимавам .
 Аспирина забранен ли е ?

# 665
  • София

Аспирина забранен ли е ?

да, както и за деца до определена възръст.

# 666
Вие какво пиете за болкоуспокоение? Така ме цепи главата.....но не пия нищо...

# 667
  • София
аз стоически нищо не пиех...а съм с мигрена...ужасна... иначе можеш парацетамол, без да прекаляваш, а най-добре да се консултираш с лекар какво и до колко. Аз пих само 2-3 пъти парацетамол, че се бях поразболяла....и ми изписаха някакъв детски  тогава.

# 668
  • София
Вие какво пиете за болкоуспокоение? Така ме цепи главата.....но не пия нищо...
Нищо не пиех...изтърпях си цепежа на главата не веднъж...

# 669
Май вообще не ме успокоявате, главата ме заболя повече  Cry , Моя приятелка роди преди 2 седмици, и ми каза, че си е пиела аналгин, май ще го пробвам след малко, само мъж ми да ми донесе, че нямам...

# 670
  • София
На листовката на аналгин категорично пише, че не се препоръчва по време на кърмене и бременност... пробвай с 1 парацетамол, не с аналгин, ако толкова не издържаш. А аналгин по принцип и в небременно състояние избягвам да пия.

Парацетамол - БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

В терапевтични дози Парацетамол може да се използва по време на цялата бременност и по време на лактация.

# 671
  • София
Не препоръчвам аналгин. По-добре парацетамол.

# 672
  • Berlin
ИрПуц, честито и от мен!   bouquet

Вече ми се появиха кафеви петънца по носа от слънцето и глезените ми почнаха да се подуват, знам, че е защото не пия много вода. Обаче нали ще ми мине след раждането? Особено за глезените ме интересува дали ще спаднат или ще си останат подути.

# 673
  • София
Няма да останеш така Simple Smile Спадат глезените. Аз след раждането лека полека започнах да разграничавам и виждам кокалчетата на глезените си Simple Smile

# 674
Благодаря, отивам да пия парацетамол !!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт