Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
пак същата причина - натиска на нарастващата матка върху пикочният мехур...
също съм чела, че може и  да е хормонална причината .. заради ЧХГ-то.

# 151

По-скоро са хормоните според мен. При мен вече нещата се поуспокояват засега. Ще чакам новото включване след няколко месеца  #Crazy

# 152

Добре, ама натискът не може да е еднакво силен във втори-трети месец и в седми. Хормоните ми се струват по-логично обяснение.  Thinking

# 153
  • София
мисля че имаше един такъв момент, че в началните месеци матката е по-ниско.

# 154
Здравейте, мамчета  Hug
Искам да ви попитам - има ли значение силата с която бебо рита?
Питам ви, защото в послдно време не бих нарекла движенията му ритници, а по-скоро.. просто някакви движения.И това малко ме притеснява.Усещам го как помръдва, намества се и т.н. но се чудя добре ли е...
Ходих да слушат тонове миналата седмица и всичко беше ок, а на УЗ съм чак на 26.05.
Вие как усещате бебчетата си?

# 155
  • София
вероятно му е тесничко вече...важното е, че го усещаш , че се движи.
от друга страна ако ще ти е по-спокойно иди на едни тонове...няма да навреди, но ще знаеш, че наистина вс е наред.

# 156
  • Berlin
Определено го усещам много по-леко от преди и определено много по-често. Наистина сигурно вече му е по-тясно и няма много място за протягане. И добре, че не е болезнено, засега.

# 157
При мен няма особена разлика в силата на движение - понякога, както казва Flower, само се намества, понякога си рита и то яко, опъват ми се мускулите и болят. Особено като тръгне да напъва с глава.

Но и аз си мисля, че щом си се движи, значи всичко е наред, но наистина нищо не пречи да направиш един запис на тонове за твое си успокоение.

# 158
Flower около същата седмица,която ти си сега при мен се случи същото.Едното обяснение беше,че вече бебче е голямо и няма това място да вилнее.А при мен дори се оказа,че се е обърнал седалищно и съответно крачетата(които доки каза,че са най-активни) са ниско долу и няма място да рита.Усещах ритниците по-скоро вътрешно.И аз се бях шашнала,защото преди това корема се местеше чак.Щом го усещаш няма проблем да знаеш.А и за твое спокойствие побутни корема отстрани лекичко (малко да го разтесеш : ) ) и ако си има реакция в близко време (при мен не повече от минута две) значи всичко е ок.
Аааа и да ти кажа-ако е седалищно пак не се шашкай,моя мъник след това пак се врътна Simple Smile

# 159
Мнооооого ви благодаря  Hug
утре трябва да ида при лекарката ми, заради контракциите,които имах преди време и ще я питам.И според мен щом го усещам значи няма проблем.Обяснявам си го с това, че и бебовците имат нужда от почивка... или е мързеливо като баща си  Joy

РаО, до последно беше седалищно.В последно време усещам едно леко ръчкане в ребрата и опъване отдясно.Може и да се е обърнал...
Ще го обърна, само да се появи, косата ми побеля от притеснения за 7 месеца  Crazy

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 14:20 от AnMary

# 160
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
То нали и с напредване на бременността мястото му става по-малко(не може да се шири на воля) и това също му влияе.

# 161
РаО, до последно беше седалищно.В последно време усещам едно леко ръчкане в ребрата и опъване отдясно.Може и да се е обърнал...
Ще го обърна, само да се появи, косата ми побеля от притеснения за 7 месеца  Crazy

hahaha Ръчкането в ребрата и опъването при мен е от главата, та не се надявай твърде. Ама как опъва!  ooooh! И всичките движения са адски видими, от ритниците до ръчкането. Даже на моменти се стряскам - главата й сякаш пулсира или си я блъска в корема ми.  Shocked

То нали и с напредване на бременността мястото му става по-малко(не може да се шири на воля) и това също му влияе.

Ако знаеш как съм й се молила да се протегне наляво - лявата част на корема ми си седи "празна", всичко е отдясно и се напъва пак натам.

# 162
  • Berlin
И ние сме отдясно. Simple Smile

# 163
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Милата,като знам че и мен ме чака същото почвам да се плаша. Joy

# 164
Ето.. преди време говорих за онази статистика за "отдясно".Оказа се, че наистина бебовците си харесват да си седят отдясно и да си "чоплят" по ребрата  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт