Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Ето.. преди време говорих за онази статистика за "отдясно".Оказа се, че наистина бебовците си харесват да си седят отдясно и да си "чоплят" по ребрата  hahaha

Да, много интересно. Чудя се защо, дали стомахът им пречи?  Thinking Ребрата-ребра, мойта тръгна към гърба ми вече. Спор няма, обаче, забавно е.  Mr. Green

# 166
  • Berlin
Не знам къде ми е стомахът, но белият ми дроб определено е някъде към гърлото вече и много смачкан.Grinning Като си помисля, че още 2 месеца бебчо има да си расте и не знам какво да очаквам.

# 167
В същност извинете ме предварително ако тук не е мястото на въпроса ми, но се приместида живея в друг град, ще си сменям личния лекар, а утре ще ми регистрират бремеността. Трябва ли да нося направление (още при регистрацията) или пак ще си палщам? Благодаря Ви  Hug

# 168
Не знам къде ми е стомахът, но белият ми дроб определено е някъде към гърлото вече и много смачкан.Grinning Като си помисля, че още 2 месеца бебчо има да си расте и не знам какво да очаквам.

Бебчо тепърва почва да расте.Как беше - на седмица по 250 гр. отгоре.
Аз вече стигам до извода, че моя е мързел.Всички говорят за ритници, шутове, разместени телесни органи  hahaha а аз ......  newsm78

В същност извинете ме предварително ако тук не е мястото на въпроса ми, но се приместида живея в друг град, ще си сменям личния лекар, а утре ще ми регистрират бремеността. Трябва ли да нося направление (още при регистрацията) или пак ще си палщам? Благодаря Ви  Hug

Точно за тук ти е въпроса, просто ние започнахме да спамиме  Whistling
След като смениш личния лекар, още същия ден можеш да вземеш направление от него за гинеколог.Защо да плащаш, като можеш да минеш по здравна каса?
Кога планираш да стане смяната на личния лекар?

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 14:19 от AnMary

# 169
Здравейте, бременна съм в девета седмица, днес отидох да се регистрирам, но докторът ми каза, че регистрацията е след 12 седмица...Наистина ли трябва да се чака до 3-тия месец?Не са ми правили никакви изследвания и малко се притеснявам да не пропусна срокове.Бихте ли ме посъветвали какво да правя, да изчакам ли да 12 седмица за регистрация или да търся другаде наблюдение.

Аз отидох в 5-та на преглед, доктора ме прегледа и каза,ч е ще ме регистрира в 6-тата, което е утре!

# 170
Ами смяната щях да е правя днес, но май ще остане за утре. Много ми е изморено и отпаднало, само ми се спи... Няма да мога да си назнача постоянен личен лекар, защото това става само през месец Юни и Декември. Ще ми назначат временен за 1 месец и след това ще ме прехвърлят на постоянен. Докторите са на групова практика там където ще се записвам за личен лекар, нтака, че няма значение при кой ще съм.

# 171
  • София
Здравейте, бременна съм в девета седмица, днес отидох да се регистрирам, но докторът ми каза, че регистрацията е след 12 седмица...Наистина ли трябва да се чака до 3-тия месец?Не са ми правили никакви изследвания и малко се притеснявам да не пропусна срокове.Бихте ли ме посъветвали какво да правя, да изчакам ли да 12 седмица за регистрация или да търся другаде наблюдение.

Аз отидох в 5-та на преглед, доктора ме прегледа и каза,ч е ще ме регистрира в 6-тата, което е утре!
6 г.с е твърде рано за записване на женска консултация. Практиката е поне 9-10 или 12 гс най-добре. Ако си по здравната каса обаче-тоест без да плащаш нищо- щом искат-де те записват...

# 172
Ами смяната щях да е правя днес, но май ще остане за утре. Много ми е изморено и отпаднало, само ми се спи... Няма да мога да си назнача постоянен личен лекар, защото това става само през месец Юни и Декември. Ще ми назначат временен за 1 месец и след това ще ме прехвърлят на постоянен. Докторите са на групова практика там където ще се записвам за личен лекар, нтака, че няма значение при кой ще съм.

Оф, това с умората е ужасно.Аз първите седмици заспивах пред компютъра.Направо сълзи ми течаха от очите и се молех само да си легна.Моя съвет е, ако искаш изчакай да ти назначат временен лекар, който да ти даде направление.Защото когато ти регистрират бременността най - вероятно ще ти назначат и изследвания.Които се поемат от ЗК ако си с направление.Ако избързаш 1-во ще трябва да платив на АГ да ти регистрира бремнността, после ще трябва да платиш за един куп изследвания.Аз така го разбирам, нак и другите момичета кажат какво мислят.

# 173
Не мога да се начудя кой луд лекар записва в 6 г.с. за ЖК. То още плод няма, те ще водят консултации и ще пускат изследвания. Не искам да звуча гадно, но предната ми бременност завърши в близка седмица със спонтанен аборт, а днес в нашата групичка на декемврийските мами има жена, която в 10 г.с. преживя съъщото. Рано е, не напразно хората от едно време са казали, че до 12 г.с. си е рисков период, но нашите откачени и жадни за пари лекари правят какви ли не глупости. Това е моето мнение.

# 174
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно изследванията няма страшно.Правят се в третия,после в петия,така че, не е нещо същественно.Те се състоят от урина и ПКК.Няма нещо особенно,съвсем рутинни са.Аз също вчера четох някъде,че 80 процента отбременните завършват със аборт до края на третия месец.В нашата темичка една мама ни изостави в петия месец.

# 175
Относно изследванията няма страшно.Правят се в третия,после в петия,така че, не е нещо същественно.Те се състоят от урина и ПКК.Няма нещо особенно,съвсем рутинни са.Аз също вчера четох някъде,че 80 процента отбременните завършват със аборт до края на третия месец.В нашата темичка една мама ни изостави в петия месец.

Лелеее може и така да беше.Аз помня, че на мен ми установиха бременността в 6 г.с., в Шейново, после си търсих лична лекарка... та може и в третия да са ми пуснали изследванията  newsm78
Ззатъпявам явно, нищо не помня  hahaha

# 176
80% от бременните завършвали с аборт до края на третия месец?! Че това ако беше истина, човечеството щеше да е изчезнало досега.

# 177
  • Berlin
Когато ми регистрираха бременността (7 г.с.), не са ми пускали изследвания. Лекарят ми каза ето, бременна си, сега трябва да си избереш лекар, който да те следи и така. Това беше. После в 11-12та ми пускаха 1вите изследвания.

# 178
Мен ми я регистрираха в 9-та седмица и веднага пуснаха първите изследвания.

Аз друго да питам - днес минах очния преглед, заключението на докторката заедно с направлението за хоспитализация да си го нося в болницата ли? (Да, трябваше нея да питам, ама забравих...)

Относно спонтанните аборти - чела съм някъде, че първият месец и половина организмът решавал дали "иска да е бременен". Това за 80% до края на първия триместър идва множко, верно да сме изчезнали досега.  Wink

# 179
Мен ми я регистрираха в 9-та седмица и веднага пуснаха първите изследвания.

Аз друго да питам - днес минах очния преглед, заключението на докторката заедно с направлението за хоспитализация да си го нося в болницата ли? (Да, трябваше нея да питам, ама забравих...)

Относно спонтанните аборти - чела съм някъде, че първият месец и половина организмът решавал дали "иска да е бременен". Това за 80% до края на първия триместър идва множко, верно да сме изчезнали досега.  Wink

Задължително ли е да се ходи на очен? И ако да - в коя седмица? Според мед документите се носят в болницата като ходиш да раждаш.А по повод на абортите - не мисля, да коментирам, че и без това съм в някви филми ..... всичко за мен в Божа работа   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт