Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 832
  • 741
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
sisi83, щях да попитам защо ти ги е изписала при чисти проби. Ей, много ми харесва как изписват антибиотици ей така, като аспирин.

Ами незнам, може би защото аз мрънкам, оплаквам  и се притеснявам за всичко, АГ-то ми е супер готина, с оглед на това какво ми се случи предния път явно гледа да се презастрахова. Така си го обяснявам, но според мен не би ми изписала нещо, което би навредяло на плода.

# 316
Разбирам. И все пак не приемам профилактичното предписване на антибиотици, не само на бременни, а изобщо.

# 317
Е при мен микробиологията ми показа, че имам бактерии.

# 318
Ама сиси, почти всяка бременна има засилено вагинално течение. Не разбирам и не доумявам защо ти е назнечено противоинфекциозно средство. Не разбирам защо изобщо трябва да се тъпчеш с лекарства без да имаш нужда. Течението ще се нормализира след раждането. Каквито и боклуци да приемаш до тогава няма да намалее. Освен това безразборния прием на АБ (изобщо не искам да коментирам, че ти ги приемаш без нужда дори) води до устойчивост на микроорганизмите. Ти не попита ли защо ще си слагаш глобулите като нищо не никне при посявките?

# 319
Микеланджела, хич не исках да споменавам за резистентните бактерийки, че да не се отплесна в многословие...  Mr. Green Разбирам, че Сиси си има причини за тревога, но мисля, че щеше да е по-добре лекарката да вложи усилия да я успокои по друг начин, а не като предписва препарати, от които няма реална нужда.

Много ми се иска родните лекари да си припомнят, че бактериите хич не са шега работа, да четат повече актуална информация и да не се мързеливят и за всичко да изписват антибиотици, че така е по-лесно.

# 320
За сметка на това антибиотиците така хубаво унищожават естествената флора и създават чудесни условия за развитие на гъбички... не мога да повярвам колко са безотговорни някои лекари...  ooooh!

# 321
  • София
 newsm78 добре де,на мен сега ми казаха 12 дни преди секцио да започна да поставям този Полижинакс-ей така профилактично newsm78 микробиологията ми е била чиста винаги...

# 322
На мен в последните изследвания на урина ми ше, че имам някакви бактерии. Предполагам, че и на мен ще ми изпишат Полижинакс. В петък съм на преглед и тогава ще разбера. Уф, а как го мразя това хапче  #Cussing out Притеснява ме, че нали от него се усилва много течението, та да не забележа кога ще ми падне тапата  Confused Ама първо да видя какво ще ми изпишат, после ще го мисля.

# 323
newsm78 добре де,на мен сега ми казаха 12 дни преди секцио да започна да поставям този Полижинакс-ей така профилактично newsm78 микробиологията ми е била чиста винаги...

Ами попитай защо да го слагаш, като ти е чиста микробиологията. Егати хората - "профилактично"! Мога и да предположа какво ще ти кажат "Ами така, за всеки случай, ако случайно има нещо, дето не се вижда".  ooooh!

# 324
На мен в последните изследвания на урина ми ше, че имам някакви бактерии. Предполагам, че и на мен ще ми изпишат Полижинакс.

Как ще те лекуват от бактерии в урината с вагинални глобули?  newsm78

# 325
На мен в последните изследвания на урина ми ше, че имам някакви бактерии. Предполагам, че и на мен ще ми изпишат Полижинакс.

Как ще те лекуват от бактерии в урината с вагинални глобули?  newsm78

Може да са ги предписали профилактично!  Twisted Evil

Момичета, пояснявам, че не си правя майтап на ваш гръб - злоупотребата с антибиотици ми действа като червено на бик.   bouquet Просто винаги е добре да се пита защо се изписват и да се чака задоволително обяснение.

# 326
Добре че не са изписали капки за уши по тази логика. Laughing Ох, хич не е смешно в действителност.  ooooh!

# 327
Magnet..., според четеното е рутинна практика да го изписват в края на бременността. И тогава не ми е ясно с каква цел се прави при чисти проби и особено пък щом бебето няма да излиза през естествените пътища. Превантивно не са ми изписвали нищо, предполагам (поне така мисля сега), че  и не бих приела. Да кажем обаче, че е някаква презастраховка, родилните пътища трябва да са чисти, но от 12, 13, 14 г.с. с каква цел се прави? Тогава все още е противопоказен, а и освен това едно е да се слага седмица преди раждането, съвсем друго 6 месеца преди това. Седмица слага, седмица почива ли? Полово предаваните инфекции не са за подценяване (особено пък по време на бременност), но инфекции, а това е засилено вагинално течение с нормална микрофлора. Да лекуваш това звучи като да се биеш с вятърни мелници.
Ир, ами предполагам, че е притеснена за развитието на тази бременност, но това още повече предполага внимание. Искам само да кажа, че за изписването на глобулите може да си има причина, аз изобщо не оспорва тук предписанието на лекар. Точно това, което ти пишеш обаче ме интересува, защо нещо се изписва и не се обяснява с каква цел се прави.

Просто винаги е добре да се пита защо се изписват и да се чака задоволително обяснение.

Ъъъъ, досрамя ме да го пиша.  bouquet

# 328
  • София

Ами попитай защо да го слагаш, като ти е чиста микробиологията. Егати хората - "профилактично"! Мога и да предположа какво ще ти кажат "Ами така, за всеки случай, ако случайно има нещо, дето не се вижда".  ooooh!

Мда,нещо подобно ми казаха.

# 329
Момичета, на вас за колко време ви излизат резултатите от микробиологията?

Общи условия

Активация на акаунт