ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 710
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Аз прочетох ИС което е за родилката, но в него не се споменава нищо конкретно. Общо взето трябва да подпиша че съм уведомена за всяка процедура, но едва ли ще ме уведомят. Хубавото е че накрая има Забележка. И там мога да опиша за какво точно съм уведомена, какво отказвам евентуално и така да го подпиша пак.

# 496
Има отделно ИС за бебето  Peace

# 497
Ако има пропуски в ИС, които са важни за раждащата жена, но не са споменати, може да се напише декларация с конкретните желяния, която да се представи на завеждащия отделение.

Мисля, че във всеки случай ще трябва нещо да се пише/дописва... Като гледам ИС-тата в "Света София", въобще не придобиваш представа какви мед. процедури може да ти се правят... А за бебетата не виждам ИС-то къде е...  Rolling Eyes

http://1agb.com/page/single/id/63

# 498
Стелт, досега имаше кампания само за ИС за родилките, че там е голямата драма;  За бебета ИС се дава като се появи жената в приемния кабинет и много майки дори не знаят, че са подписали такова - казва им се "подиши тук, тук и тук" и толкова...  Вероятно може да се изиска предварително това ИС за бебето и там също да се пише какво да и какво не. Отделно декларациите за отказ...

# 499
В този линк - http://vaksinite.eratrio.com/deklaracii_za_otkaz_ot_vaksini/  от първия пост на темата има примерно заявление за родилното, което принципно може да се допълва по желание на родителите...

# 500
...Потвърдили ли са, че уврежданията са точно от ваксината?...
Практиката, с която съм се сблъсквала е, че никой не изследва връзката между влошеното здравословно състояние на детето и ваксините. Малко като "параграф 22". Реакциите масово си остават нерегистрирани, при което педиатрите казват "Едва ли заболяването на вашето дете се дължи на ваксината. Няма как да докажем връзката. А и то такива регистрирани случаи няма." Това ми каза нашият педиатър по повод на АБКМ на детето след ваксина. Отказа да ни праща на комисия, едва ли било от ваксината, а и за такава "слаба" реакция не освобождавали от ваксина. Вчера се запознах с едно семейство. Горките бяха минали през ада след ваксината против хепатит Б - детето направило гърч, после се оказало, че има и мозъчен кръвоизлив, следва мозъчна операция на туку-що родено бебе. За щастие сега детето е добре. На тях педиатъра им е казал абсолютно същото - дори и да е от ваксината, връзката е недоказуема. И след това четем в листовките как много тежките реакции са по-рядко от 1:10000. Аз 10000 деца със сигурност не познавам, а знам за над 5 тежки реакции от ваксини (не от интернет).

# 501
...четем в листовките как много тежките реакции са по-рядко от 1:10000. Аз 10000 деца със сигурност не познавам, а знам за над 5 тежки реакции от ваксини (не от интернет).
Как да се набие това в главите на педиатрите... как?!
И аз познавам малко деца и съответно ~четвърт от тях имат странични реакции. Познавам и себе си и все по-често остава само спомена!

# 502
Няма абсолютно никакво значение какво дрънкат педиатрите.
Просто няма да ги слушате и изрично ще настоявате да се подадат въпросните документи към РИОКОЗ, в които се записва реакцията на бебето спрямо която и да е ваксина.
Съвсем наскоро беше пуснат документа - Методично указание за надзор върху нежеланите  реакции след ваксинация
http://www.sriokoz.com/documents/temi/Imunizacii/Metod_ukaz.pdf

Ако ще и бебето ви да е вдигнало само температура, изисквате лекаря да го вписва това и да го подава към РИОКОЗ.
Разпечатвате си документа и като трябва си го носите.
Не случайно той е направен.
Това че педиатрите се правят на луди и заблудени е отделен въпрос. Но не означава, че трябва да правят и родителите на такива.
И няма никакво значение какво е тяхното мнение, дали било свързано с ваксината, или не.
Вие подавате сигнал, че има нещо нередно, те са длъжни да го запишат и предадат към РИОКОЗ.

# 503
Благодаря ви за насоките.Другата седмица ще се организирам за посещение на болниците за да им събера листовките Laughing.
Приятна събота и неделя  Heart Eyes

# 504
И да допълня Мирама. Искайте протокола от прегледа при ЛЛ, с който можете да докажете по-късно какво се е случило с детето. Често личните лекари се правят на луди, и понеже не им се пише, нито съобщават за реакциите, нито си правят труда да оформят документите за комисия. Ако все пак се наложи да плащате глоба заради отказа, наказателното постановление може да се обжалва в съда като се представят документи, че детето е имало реакция на предишна ваксина. Може да е 1 на 10 000, но в листовките има изброени голяма част от реакциите. В съдебната зала няма как да не уважат, когато го има черно на бяло.

# 505
Само да вмъкна нещо полезно относно "МЕТОДИЧНО УКАЗАНИЕ за надзор върху нежеланите реакции".
Направих го във вид в който може да са прави copy/paste. Навявам се да съм бил полезен...
http://vaksinite.eratrio.com/Metod_ukaz_.pdf

# 506
И аз имам същия проблем. Лекар от РЗИ ни прати при педиатъра за етапна епикриза по повод странични реакции след ваксина. И понеже ваксината е бита преди месеци, естествено няма как да ми издадат такъв документ. Какво да пишат като не са видяли/тука визираха обрива,което си беше шарка/. Това е моя грешка, че не заведох детето на лекар, когато се обрина. Не ми е стигнал ъкъла да се светна, че може да е от ваксината. После питам:" Ами другите реакции? И тях ли няма как да опишете?" Естествено ми отговориха, че трябвало на момента да я издадат тая епикриза. Сега неставало. И така. А само ако бях по-информирана тогава... doh

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 22:29 от Joselin

# 507
Може да е 1 на 10 000, но в листовките има изброени голяма част от реакциите. В съдебната зала няма как да не уважат, когато го има черно на бяло.

Multimodal, ще го уважат естествено, това не означава обаче, че ще го вземат предвид при написване на решението и мотивите към него. Естествено отсрещната страна веднага ще скокнат-  няма как да се докаже, че въпросните реакции са вследствие на ваксината.

# 508
Само да вмъкна нещо за Методичното указание за НРВ... От там:

1. Определение: НРВ е всяка реакция на организма извън изграж-
дането на специфичен имунен отговор, която: възниква след имуни-
зация, предполага се, че е свързано с имунизацията, води до откло-
нения в здравето на имунизирания, различава се по характер, тежест
и изход от посочените в одобрената за страната кратка характеристика
на продукта
или липсва в списъка на посочените реакции.

Това определение го пише и в Наредба 15... Но от друга страна в Методичното указание:

Ваксиналните реакции могат да бъдат очаквани (такива, които са
включени в одобрената кратка характеристика на ваксината)
и неочак-
вани (реакции, които до този момент не са наблюдавани след при-
ложението на съответната ваксина и не са включени в кратката харак-
теристика на ваксината), като всяка една от тях съобразно степента
на изява да бъде лека или тежка.

Хайде сега да гласуваме - реакциите, включени в кратката характеристика на продукта, нежелани реакции след ваксинация ли са или не са?  Wink   Дали пък аз нещо не разбирам?   Rolling Eyes

# 509
Ох, много ме е яд като чета сега какво е трябвало да изисквам, ама тогава не съм мислила по въпроса - дете в окаяно състояние, празници - аз се моля по телефоните някой лекар да ни прегледа извънредно - те се дърпат дори за частен преглед - почти нямам никаква информация черно, на бяло! #Cussing out

Дори имам и такава - неверна - пише изхождания по 8 пъти на ден - попитах защо така сте написали, като изрично казах по 16 - дори и часовете съм си записала - ами иначе трябва да ви хоспитализираме, пък вие не сте заразни и само може друг проблем да ви създадем! Crossing Arms

Питах - защо не опишете нашия случай - отговора беше - а как да докажа, че е точно от ваксината!? newsm78  Хем при нас и двете реакции се появиха почти веднага!

Тогава само ме интересуваше бебка да се оправи, но сега много съжалявам! За нейно добро и за наше е било да си ИЗИСКВАМ всичко! Sad И за всички други дечица след нас!

Общи условия

Активация на акаунт