ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 155
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Вени, аз си мисля, че за толкова време би трябвало одавна да сте забравили за тези проблеми или поне да се случва все по-рядко. Според класическата хомеопатия, състоянието на детето ти е напълно лечимо, дори съм чувала и за възрасти излекували се от астма. Явно нещо куца в лечението или може би в хомеопата. Така както описваш явно лекува само моментните състояния, а не търси и не лекува причината, т.е. предизпозицията.

# 196
  • Пловдив
Детето се лекува с хомеопатия от както на месец и половина се отървахме от коликите. Алергията е установена есента с тест, преди това боледуваше често и лекувахме моментното сътояние - т.е. каквото беше хванал в момента, а той хваща доста вируси, особено респираторни. Оправя се, понякога бързо, но след 2-3-4 седмици пак се тръшва или от поредния вирус или си прави спазъма. Но обикновенно започва с хрема, кихане, кашлица и спазъм!
Това е много време...Дано Александър или Ниал се включат с мнение Rolling Eyes. Ако лечението е било правилно..според мен не е трябвало изобщо да се стига до такива неща, ...спазми, отключване на алергии и т.н.

# 197
Добре де, хайде сага ми кажете как съвременната българска жена да се справи с АБ и с пиенето им още от раждането, след като моята първа братовчедка роди преди 3 дни секцио, защото водите били мътни (след 7 часа опити да роди естествено) и веднага и двамата ги сложили на АБ ???
Но какво да прави тя? Как да се противопостави на лекарите? има ли къде чивек да роди и да не се прибягва веднага до АБ ???
Или МОЖЕ БИ В ТОЗИ СЛУЧАЙ СА НЕИЗБЕЖНИ и дори хомеопатията ще се съгласи че трябва да се пият АБ ???
Може би ще помогнем на бъдещи родилки

# 198
За бебето не знам, само мътни води нищо не значи, но за родилката не виждам какъв е проблемът, освен да довършат и без друго изтощената й физика в момента
(за психика да не говорим)
Обикновено мътните води са от изпускане на мекониум от бебето, което предполага фетално страдание, ама не  е задължително. А и дори да е така....АБ си е връзване на гащите. На моите нищо им нямаше и въпреки всичко бяха на антибиотици, особено второто - 5 дни на антибиотик, не ми я даваха въобще, докато не се развиках най-сетне. Закърмена е с антибиотици Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 199
  • София
Сега сме на Пулсатила - дадена сутринта и кашлицата намалена до нормална честота - от време на време.
Но нощес лежейки се питах - добре де, ще дам Пулсатила и ще се оправи, но до кога? До след 2-3 седмици?

От 2 годишен не е имал ден, без да се изкашля поне веднъж, в най-добрия вариант - сутрин.

# 200
  • София
Изпуснала съм ви отдавна  ooooh! , но се включвам с питане  Embarassed Ако ново л-во, изписано за алергичен конюктивит (пулсатила), върне стари проблеми - поведенчески и храносмилателни, "оправени" от конституцията (калций) значи ли, че новото л-во не е подходящо Rolling Eyes И въобще - двете л-ва пречат ли си? Калцият не помогна за оправяне на червените очи, които "влачим" от 1г възраст. Но се ужасявам от вероятността да се върне и старото положение  ooooh! Tired
Благодаря предварително!   bouquet
И да се похваля, че се осмелих да лекувам и малкия си син с хомеопатия. Дано при него стане от първия опит, а не като баткото - от н-тия...

# 201
Изпуснала съм ви отдавна  ooooh! , но се включвам с питане  Embarassed Ако ново л-во, изписано за алергичен конюктивит (пулсатила), върне стари проблеми - поведенчески и храносмилателни, "оправени" от конституцията (калций) значи ли, че новото л-во не е подходящо Rolling Eyes И въобще - двете л-ва пречат ли си? Калцият не помогна за оправяне на червените очи, които "влачим" от 1г възраст. Но се ужасявам от вероятността да се върне и старото положение  ooooh! Tired
Благодаря предварително!   bouquet
И да се похваля, че се осмелих да лекувам и малкия си син с хомеопатия. Дано при него стане от първия опит, а не като баткото - от н-тия...

Не би трябвало да се връщат симптоми, които преди това са излекувани от прием на конституционалното ХЛ. Това е възможно, само ако предхождащият прием не е бил конституционалното лекарство, но е бил достатъчно близко симиле. В такъв случай има или временно подобрение, последвано от релапс, или потискане на симптомите, които се изявяват след приема на новото ХЛ.

# 202
  • Пловдив
Относто АБ и раждане... наистина си карат по някакви стандартни процедури.  Майчето, което беше на съседното легло и пуснаха АБ само защото и били изтекли водите преди секциото.
На мен пък ме тровиха, защото вдигнах температура на 5-тия ден, при ясно видими препълнени гърди... Но все пак трябвало да се застраховат. Пълнят ти главата със всякакви ужасии, особено ако много питаш и това е  Mr. Green
Яд ме беше, че стартираме така, но... нямах време за реакция, че проблема ми стана посред нощ и ми беше неудобно да звъня на хом-ката.

# 203
  • Пловдив
Аз пък съм много доволна от отношението на персонала в болницата в която се роди Борис. Макар, че се наложи секцио, АБ не съм пила, още в реанимация (около час след раждането ми донесоха Боби), пуснаха и таткото Heart Eyes. Той можеше при желание да присъства и на секциото. На следващият ден ми помогнаха да се раздвижа, и на 2-рият ден ми помогнаха с кърменето. Бяха много насърчителни и изключително внимателни. Но и аз смея да кажа, че бях в отлично състояние и физическо и психическо. Кипях от енергия, вероятно под въздействието на хормоните, и пълна с любов към малкото човече.
пп С горното искам да кажа, че този момент от живота е много важен и не трябва да се принебрегва. Много се дразня като чуя израза '" боли, трудно е ...ама ще мине и ще забравиш" Close. Аз пък никога не искам да забравя тези моменти.
Имате права търсете си ги!

# 204
  • Пловдив
Сега сме на Пулсатила - дадена сутринта и кашлицата намалена до нормална честота - от време на време.
Но нощес лежейки се питах - добре де, ще дам Пулсатила и ще се оправи, но до кога? До след 2-3 седмици?

От 2 годишен не е имал ден, без да се изкашля поне веднъж, в най-добрия вариант - сутрин.
Това не е нормално според мен, поговорете с хомеопата, питайте го, в каква посока се движите...., как той ги вижда нещата.

# 205
  • Пловдив
Аз пък съм много доволна от отношението на персонала в болницата в която се роди Борис. Макар, че се наложи секцио, АБ не съм пила, още в реанимация (около час след раждането ми донесоха Боби), пуснаха и таткото Heart Eyes. Той можеше при желание да присъства и на секциото. На следващият ден ми помогнаха да се раздвижа, и на 2-рият ден ми помогнаха с кърменето. Бяха много насърчителни и изключително внимателни. Но и аз смея да кажа, че бях в отлично състояние и физическо и психическо. Кипях от енергия, вероятно под въздействието на хормоните, и пълна с любов към малкото човече.
пп С горното искам да кажа, че този момент от живота е много важен и не трябва да се принебрегва. Много се дразня като чуя израза '" боли, трудно е ...ама ще мине и ще забравиш" Close. Аз пък никога не искам да забравя тези моменти.
Имате права търсете си ги!

Това за частна АГ болница-Ок,но...къде в държавните това отношение ooooh! На мен ми се наложи по спешност секцио и на 3-я ден чак ми донесоха детето,без да питат мога ли да ставам или каквото и да е друго.

И ако са като при теб добри моменти да ги търсиш,ама ако е било страшно...не искаш да се ги спомняш! Peace

# 206
Бени, и на мен се опитаха да ми пробутат АБ, по същата причина - препълнени гърди. На което бе отговорено от моя страна, че не Т, ми не знам какво ще стане, ако не дойде някой да суче съвсем скоро - нито помпи, нито ръчно цедене могат да заместят бебето.

Със сигурност си има болници и болници, персонал и персонал, защото болницата се гради от хора все пак. Това обаче не отменя масовата порочна практика с пусти антибиотици.

Мамоден, всеки човек е различен откъм праг на болка и усещания въобще. Познавам хора, изпитали адски болки, които никога няма да забравят и обикновено стане ли въпрос за раждане, все това разказват - болката и болката. Това не значи обаче, че не умират за децата си. Постави се и на тяхно място. (изключвам ромките, които вият ужасно, въпреки че се смята, че наистина са изключително чувствителни и нетърпими към болка)
При второто ми раждане видях позната (не я познавам добре, но сме обменяли думи на работа - изключително спокоен човек, само по жестовете можеш да разбереш, ведър, културен, позитивен, клиентка ни е....е не бях си представяла, че тази жена може да къса системи, да мята столове и стойки в предродилна....Като роди се разплака и се извини на персонала. Явно е съзнавала какво прави. От болка ли, от паника ли, не знам...Но пък обикновено ако боли много, чак дъх не можеш да си поемеш, камо ли да имаш толкова енергия да крещиш. Това от гинеколози съм го чувала, не знам колко е вярно. Моите раждания бяха леки и бързи, даже на второто дете му се "скарах" - "Хайде, бебе, излизай по-бързо да те видя" Mr. Green защото хич ме няма в напъните...

Вени, и на мен не ми изглежда нормално.... Rolling Eyes

# 207
  • Пловдив
То отношението ние трябва да си го изискваме и търсим Peace. Не разбирам защо трябва да позволявам лошо отношение към мен Rolling Eyes, а след това да забравям....?!? В крайна сметка това е услуга за която си плащаш, И в държ. болници.
пп. По спомени около 450лв. държавата плащаше за всяко раждане...това към 2007г.

# 208
  • Пловдив
Мече...аз не за болката говорех Peace. Разбира се това е индивидуално Peace, лично за себе си знам, че тялото може да понесе повече болка от колкото мозъка ми...,. Но като изключим това, отношението към родилките трябва да е различно от това което е в повечето случай.
пп сега ще ни наритат, че оспамихме темата

# 209
  • София
Ниал, благодаря!   bouquet Аз мислех, че по-скоро новото л-во е неправилното, пък излиза, че май калция не е бил  newsm78  Rolling Eyes  Sad Ще се чуя днес с хомеопатката.
Аз раждах секцио и двата пъти, АБ не са ми давали.  Rolling Eyes Но малкият ми син още на няколко часа беше атакуван от няколко вида  Tired А за отношението на персонала - изобщо не искам да коментирам  Confused

Общи условия

Активация на акаунт