Пистолет за боядисване - Paint Zoom или Bosch

• 25 915
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
Предстои ми пролетно освежаване на апартамента(60м2) и този път реших, ако има възможност да улесня малко задачата. В смисъл да стане малко по-бързо, да не се цапа толкова. Естествено бях подведена от рекламата на Топшоп и пистолета им Пейнт зум  Simple Smile
Имало е такава тема тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=487872.0 и в друг форум: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=24163 ,но въпреки това не можах да преценя заслужава ли си покупката на  Paint Zoom  Sad .
Затова моля за помощ в избора си:

Paint Zoom - линк към рекламата
ИЛИ
Bosch PFS 55 - линк

Ако имате наблюдения и върху други пистолети може да предложието. Условията са да е до 150-160лв, за помещения по около 20м2 и да се използва с латекс. Не можах да разбера за горния  модел на Bosch какво имат в педвид с "малки до средни задачи" , да не вземе да прегрее при боядисването на цяла стая newsm78

Благодаря предварително на отзовалите се  Hug

# 1
 Мога само да кажа, че не съм впечетлена от Пейнт зума,  родителите ми купиха такова чудо, и с него мъжа ми боядисва, и за съжаление в реалност нещата не са така лесни както на рекламата. Най-неприятното е , че фин прах от боядисването полепва по повърхностите , които не искаш, в смисъл боядисваш стената , отрязваш тавана с хартиеното тиксо, но то въпреки това  , по тавана кацва съвсем фин прах от боята , която е за стената. Не си го представям пък как би се боядисала каса на врата , без да хвърчи на всякъде другаде боя.  На няколко места по стените, сякаш ми стоеше на облаци, но да приемем, че това е поради липсата на майсторлък.

Други такива машинки не съм виждала на живо и не давам мнение.

# 2
И аз търся мнение,благодаря за темата  HugЧета и по др. форуми неласкави отзиви.Телешопското само за малки площи,че прегрявало.Аз на такива реклами не вярвам,ама нашите са много доверчиви.Блажно боядисвали ли сте,как се чисти машинката после.Благодаря за всяко мнение   bouquet

# 3
За сега сме го ползвали само за латекс, но си спомням , че татко ни инструктира веднага да го почистим и най-вече дюзата, т.е стигам до идеята, че за блажна боя ще е още по -неприятно. Но не сме опитвали, и не искам да твърдя.

# 4
  • София
От днес сме собственици на Paint Zoom. Ще споделя впечатленията си другата седмица след ремонта  Peace

# 5
  • София
Лизи,
Paint Zoom - линк към рекламата  15 м² за 10 минути.
ИЛИ
Bosch PFS 55 - линк 5 м² за 12 минути.

професионалната техника се справя повече от 3 пъти по-зле от тази дето поне 60 % от бюджета й е за (ТВ)реклама. .... какво да ти кажа мен само това сравнение би ме отказало да взема Пейта.

# 6
  • София
Desem права си, но и мощността като параметър гледах  newsm78 , поне така си мисля , че и това е важно, да не прегрява бързо бързо.

В крайна сметка закупихме Paint Zoom  Simple Smile Не знам дали не намирах време да пиша или просто се чудех какво да напиша. Както винаги не всичко е така както изглежда на рекламата. Поне моят маникюр отиде на вятъра  Mr. Green
Минуси на машинката:
- често се запушваше - не знам дали е от това колко гъст е сложил латекса мъжа ми, но пробво с различна гъстота, всякак се запушваше, ако спре за 5 - 10 минутки
- навсякъде хвърчаха едни финни капки латекс, многооо малки, не може да ги видите в рекламата  Mr. Green , но като тръгнеш да чистиш после  ooooh!
Плюсюве:
- няма нужда от повторно нанасяне на латекса, достатъчно е веднъж
- равномерно се нанася навсяъкъде, по-малко количество латекс отива наистина

В крайна сметка не знам какво да кажа, не сме напълно доволни, не е и това което очаквахме.

Важно е да се нацели гъстотата на течността и на човек ръката да му привикне в един ритъм да пръска.

# 7
Никога не бих купила продукт, рекламиран по този начин.
Агресивната реклама винаги е = на боклук.

# 8
от  една година   притежавам  paint  zoom  изобщо  не  съм  доволен  от  продукта  които  така  прекрасно  рекламират   чисто и  последната  капка  остава  в  казанцето  не  цапа  дрън  дрън  .латекса  една  стая  се  боядисва  почти  цял  ден  запушва  хвърля  едри  капки  по  стената  ще си  кажете  гъст  е  да  ама  не  дига  прах  брамчи  иначе  идялно   боядисва  но  са  ти  нужни  успокоителни  ,блажна  боя  идиално  покрива  и  не  цапа   грунд  също  видерваис  пак   работи  с  лак   сум  го  пробвал  също   добре ,безир някои  ако  ме  посаветва  за  латекса  как  да  боядисвам  без  нерви  и  толкова вереме  да  ми  отнема  ще  черпа   по  биричка   Wink

# 9
Ама как тук винаги има точната тема, която ми трябва? Simple Smile

Ще боядисваме предимно на открито с блажна боя, огради, врати, пейки.
Не ни трябва супер перфектност, но не и тотално омазване.
Всяко лято правим това освежаване в градината, но вече не искаме с четките, а с пистолет за боя.
Пейнт Зум, отпада, дори рекламата работи против него.
Бош са супер, ама цената не е много супер.
Има и други, среден клас, с производство в Китай, като тези тук: Пистолети за боя
Мислите ли че ще свършат работа?

Общи условия

Активация на акаунт