2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 212
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Помощта е еднократна и не се изчислява пропорционално на месцете, през които сте студентка. Т.е. или се изплащат 2880 лв или нищо. Аз нали затова сега съм подала жалbа, защото сумата ми е по-малка от 2880 лв и ще пиша дали на ниво Регионална дирекция ще спрем или ще ходим на съд.

# 556
Благодаря на всички ви.  Heart Eyes Явно повечето мнения са за това, че няма да има проблем. Надявам се да е така, но каквото и да е ще го разбера като му дойде времето. Още веднъж благодаря на всички  Hug  bouquet Hug

# 557
  • София
Питах в темата    "Майчинството счетоводно - 42" за това и други работи и ми отговориха:

ZinaSt: "Тази помощ е за 1 година, но се изплаща наведнъж. За вас ще се изплати сумата за 4 месеца, т.е 1/3."

Сега кой да слушам Sad

Някой по-назад беше пуснал цитат от закона който точно показваше, че имаш право на цялата сума (че си се отпуска цялата, не се изчислява спрямо никакви месеци). Потърси го и ако ти се направят като подаваш документите се покажи начетена и има посочи защо не са прави! Аман от смотани и незаинтересовани служители! Тая сума не е за 12 месеца, просто се равнява на 12 мин. заплати (вкоро и това даже няма да е баш така). Ако беше месец за месец, защо на подалите след 6-тия месец на детето не им дават половината, ами направо ги връщат. Друга е идеята... поне аз така го разбирам.

# 558
Здравейте, искам да попитам имам ли право на помощ, ако съм редовна студентка, само че платено обучение, а не държавна поръчка, тъй като ми е второ висше?

# 559
Аз мисля да дам пълномощно на майка ми да се разправя с харпиите, че не стига че раждаш, студент си , млад си , объркан си , хормоните ти бушуват и не знаеш на кой свят се намирашш  и кое да подхванеш по-напред а да ходя и с харпии да се разправям. А ако някой ще подава жалби или ще обжалва, най добре да е колективен акт.......само като идея го подхвърлям, като гледам и се плаша просто какво ме чака.... ooooh!

# 560
  • Sunshine state
pufpafka,не е кой знае какво.Ако всичко ти е наред,не виждам какъв може да е проблема. Peace
е4о_ме4о,имаш право на парите.Взимаш си уверение и готово  Peace

# 561
престанете да пишете глупости за тези 6 месеца, а прочетете закона както трябва. не през пръсти!!! помощта може да бъде потърсена до навършване на 1 година на детето, НЕ ДО 6 МЕСЕЦА!!! Тези 6 месеца важат за деца родени преди 1 януари 2009 година!!! Прочетете в държавен вестник тълкуването на въпросното изменение. MTV  е напълно права, че до 1 година се подават, поровете се малко преди да пишете глупости!! На мен ми отпускат помощта, въпреки, че подадох документи, когато детето ми направи 8 месеца!

# 562
Здравейте!Записвам се и аз да следя темата, тъй като трябва да родя началото на септември, а ще запиша малко след това-някъде към средета или края на септември,взависимост от това кога ще е готова заповедта за притите магистри.

# 563
 здравейте до колко време изплащат  паричките 

# 564
  • София
G.P. до един месец от подаването на молбата  Peace

# 565
не е до един месец, а заедно с детските, когато преведат тях, превеждат и тази сума. ако си подала примерно на 1 януари,ще получиш към 20 февруари!!!

# 566
  • Mediterraneo
Аз мисля да дам пълномощно на майка ми да се разправя с харпиите, че не стига че раждаш, студент си , млад си , объркан си , хормоните ти бушуват и не знаеш на кой свят се намирашш  и кое да подхванеш по-напред а да ходя и с харпии да се разправям. А ако някой ще подава жалби или ще обжалва, най добре да е колективен акт.......само като идея го подхвърлям, като гледам и се плаша просто какво ме чака.... ooooh!

Подхождайки с рогата напред и предубедено, гарантирано "харпиите" ще ти направят проблем. Ако всичко е наред с документите ти, отидеш спокойна и усмихната, никой няма да се разправя с теб. Ама си предубедена и "харпиите" ще те надушат!

# 567
Определено съм предубедена, права си. То за мен има време,а и нашата дирекция е ок, не смятам че ще ми направят проблем, за това и с пулномощно ще подходя, ама се подпалих тук какви неща чета и се ядосвам, та за това така   Tired

# 568
  • Sunshine state
Аз мисля да дам пълномощно на майка ми да се разправя с харпиите, че не стига че раждаш, студент си , млад си , объркан си , хормоните ти бушуват и не знаеш на кой свят се намирашш  и кое да подхванеш по-напред а да ходя и с харпии да се разправям. А ако някой ще подава жалби или ще обжалва, най добре да е колективен акт.......само като идея го подхвърлям, като гледам и се плаша просто какво ме чака.... ooooh!

Подхождайки с рогата напред и предубедено, гарантирано "харпиите" ще ти направят проблем. Ако всичко е наред с документите ти, отидеш спокойна и усмихната, никой няма да се разправя с теб. Ама си предубедена и "харпиите" ще те надушат!
Много смислен пост.Напълно вярно.Видят ли,че си на нож,най-вероятно ще се заядат.  Peace
Аз,благодарение на тази тема,си бях подготвила всичко документи предварително и дори казаха,че за пръв път някой пристига в тяхната дирекция с пълен набор документи и изрядно попълнени декларации.На въпроса дали имам IBAN-а си отделно разпечатан,веднага им го представих,все пак дори и написан в молбата на ръка,може да стане объркване,ако го нямаш напечатан.  Peace Подаването ми отне 3 мин. и туй то.

# 569
Аз подадох документи в родния ми град и ще се наложи майка ми да вземе оригинала на акта за раждане. Служителката си записа и каза майка ми да предупреди като отиде, защото иначе щяла да я изгони направо. И на тях не им е лесно.. имаше всякакви образи на опашката, но при нормално отношение се държат добре.
Безумно за мен беше обикалянето по институции. Възмутих се защо в сградата в нашия квартал вече се обслужват хората от най-далечния възможен квартал, а аз трябваше да отида еди къде си.. после обратно до кметството и подобни. Някой може ли да ми обясни какъв е смисълът от онова нещо за родствени връзки. Нали в акта на детето пише, че съм му майка? Добре ще друга служителка се усети, че като е второ дете трябва да впише и двете. Нищо че давам и двата акта за раждане...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт