2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 216
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Е,недейте с лошо. Аз пък смятам,че може парите никога да не стигнат. По този случай два пъти прекъсвах следването си и какво от това?Живи и здрави да са ни децата. Това като с моя случай с болничния ми последния път-Акушерката след като ме попита дали съм бременна ( а съм в 6 месец) ми обясни,че раждането си е личен проблем и ние нямаме право да товарим държавата с излишни разходи като болничен например и още куп глупости,заради които ми идеше да й извия врата!  Grinning Ама се сдържах.
tedince7o,мисля,че няма да имаш проблем.

# 541
В предните теми (1 или 2 - не помня) пишеше, че се взема бележка от учебното заведение за това от кога до кога имаш студентски права и според този период ти се отпуска пмощта.
Например, ако помощта остане 2880лв означава, че за 4 месеца (може и 3 да са де) трябва да получа 960 лв (по 240 на месец, но дадени накуп). После обаче попитах из нет-а и ми казаха, че няма такова нещо, но не бяха много сигурни. Затова сега питам пак  Grinning А ако пък се намери някой, който е бил в моето положение още по-добре   Grinning

# 542
виж ето тук http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=33934 аз съм в същата ситуация знам че имам да взимам ама не знам от къде и как да си ги взема  newsm62

# 543
  • Sunshine state
Аз за пръв път чувам такова нещо.Взимаш си най-обикновено уверение и това е.На мен не са ми попълвали от кога до кога съм имала студентски права,въпреки че и аз Юни имах държавни изпити и бях последна година.Родих на 2 Юни и ми изплатиха помощта в пълен размер,след представяне на най-обикновено уверение,на което пишеше само,че съм студентка редовно обучение. Peace
Твоят термин е Февруари,а държавните са ти Юни,какъв е проблема?Нали си се водиш студентка редовно,значи взимаш цялата помощ.  Hug

# 544
Благодаря на всички, а и щом Pupitka вече е минала от там няма какво да го мисля  Grinning

# 545
  • Sunshine state
maria_panairova ,виждам че си регистрирана и в другия форум на сватбата бг.Ако имаш някакви въпроси относно помощта,питай и ще ти отговоря.  Peace

# 546
Аз също чувам за пръв път за такова уверение, в което е записано броя на месеците  newsm78

В моето уверение пишеше, че съм студентка редовно обучение, за учебната 2010/2011. Подадох документи първите дни на юли месец /съответно и уверението е от юли/. Тогава реално е изтекло времето на тази учебна година. Нямах проблеми.

# 547
Благодаря на всички, които писаха по моя случай. Явно при мен са използвали
Чл.12 Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:

7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето

# 548
Да допълня малко инфо към закона, на което попаднах вчера-това е най-накрая и яз не го бях дочела. Явно не е променяно и си важи за 6-те месеца.
Чл. 12. Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва:
7. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г.) шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето.
В този член са изброени сроковете за подаване на док-ти за разл-и помощи.
В този случай поздравявам мамите, който са успели да си вземат паричките и съжалявам за тези който не са успели. Просто го вписвам да се вземе под внимание от интересуващите се.

# 549
Оффф извинявай Kati_Skarlet, толкова бях развълнувана, че прочетох през пръсти  последните коментари и сега виждам, че се повтарям  Embarassed

# 550
maria_panairova ,виждам че си регистрирана и в другия форум на сватбата бг.Ако имаш някакви въпроси относно помощта,питай и ще ти отговоря.  Peace
благодаря ти ако не е проблем разбира се.мисля че схванах какво ми трябва но нещо ако се запъна ще питам   newsm03

# 551
Кати, не е така, тези 6 месеца важат за децата родени преди 1.1 2009 година!!!! Прочети тълкуването на това изменение. Имаш права на парите, можеш да ги потърсиш до 1 година!!!

# 552
аз само искам да питам каква е врътката с тия 6 месеца от 01.01.2009г?каква е промяната от тогава и сега който учим при подаване на документи какви пари ще вземем всичките 2880 лв или по-малко?

# 553
Питах в темата    "Майчинството счетоводно - 42" за това и други работи и ми отговориха:

ZinaSt: "Тази помощ е за 1 година, но се изплаща наведнъж. За вас ще се изплати сумата за 4 месеца, т.е 1/3."

Сега кой да слушам Sad

# 554
  • Sunshine state
Теди,аз не виждам защо да вземеш само 1/3 от помощта.Нали си последна година и си учаща?Взимаш за цялата година,защото си студентка.Не знам изобщо защо се съмняваш?Защото ще родиш по средата на годината ли?Еми нали предните си била отново студентка.Значи взимаш пълната помощ!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт