Отговори
# 375
Току що се върнахме от лабораторията. Водих Сияна да и вземат кръв, нали се пуска кръвна картина и се дава урина на 6 месеца. Та си порева и днес, вчера от ваксината, днес от вземането на кръв...Ако можеше аз да дам кръв, да не я боцкат, ама.... Sad Тя не заплака като я боцнаха, ами после,защото и държаха ръчичката и пръстчето, за да и вземат кръв. Ами Сияна не дава някой да и държи ръцете насила... И затова си ревна.
Сега да сподела как успях да и взема урина, понеже на всички ще им се наложи да минат през това. Значи купих колектор за урина от аптеката, тази сутрин след като я измих и го лепнах на....., сложих и памперса. След половин час събличам, за да видя дали е станало нещо. Ами пишало е детето, ама в торбичката 2 капки, а памперса напишан.... newsm78 Какво да правя, взех 2 чаши с вода, започнах да преливам вода от едната в другата,колкото се може по-шумно, като смятах че така ще я провокирам да се изпиша. Да, ама не. После се сетих, че вечер като я сложа да стъпе в коритото с топла вода, тя понякога се изпишква. Затова сега напълних леген с топла вода, сложиш Сиси да стъпи вътре, колекторът си е на мястото и воала.... След няма и две минути тя се изпишка в торбичката. И така успях да я излъжа. Дано съм била полезна на някой....

# 376
Здравейте и от нас  Simple Smile

Благодаря на всички за оговорите    Hug

KalinaZ
  у нас във хола е 26 градуса и държа Петя по панталонче или клинче по тъничко и боди с къс ръкав и чорапки на краката .А когато усетя, че  ръчичките и стават хладни ,свалям с късия ръкав и обличам с дълъг ,и въпреки това пак има пъпчици и започвам да се чудя дали са от претопляне  newsm78 . Вчера и взех балони ,такъв смях падна не е истина как се смя и аз със нея та чак сълзи ми потекоха , голям кеф  Joy Joy Joy

...........мама   честит рожден ден на синчето ,да е здрав и много радост да ви носи !   bouquet

Днес е мното топло ,но и страшен вятър духа при нас в квартала ,направо ми писна ,всеки ден подухва  ooooh! Днес таткото е до обяд  на работа и следобяд отиваме градска  Simple Smile

# 377
Mary_Angel, е как не сме знаели да се видим там, ние бяхме към 11ч някъде... Той д-р Стефанов явно на всички си говори едно и също, много тъпо наистина, то човек не знае на какво да вярва вече...

# 378
Здравейте момичета  Hug

Честит рожденник на ..........mama , да ви е жив и здрав.

Аз моя бебко от три дни го слагам в паяка за по 5- 10 мин. , че и ние сме само на ръце. Много е доволен и всичко ходи да дърпа  Grinning

За обличането вечер и аз му слагам тънко боди с дълъг ръкав и ританки с чорапки отгоре, и завивам с олекотена завивка, но  постоянно се отвива.

# 379
IKamenova,благодаря и аз за отговора за обличането...май я държа по-навлеченка аз засега ама ще се коригирам:)

Поли,вземането на урина си е изпитание...аз нали й взех още на 2 месеца май беше...като й се видя на неото малко зачервенка отдолу и искаше да види дали няма бактерии...нали се дереше по цял ден ама си беше от коликите,пу пу.И аз с колектор и пуснах сешоар тогава.като духне малко сешоара и се изпишка милата...ама пак събрах няма и една лъжичка.добре че ми приеха пробста в Циба лаб:)Даже звънях да питам колко пишко минимум им трябва:)

Ние спим сега от 10 мин сами на дивана:)след 40 мин спане на ръце Simple Smile После май пак навън ще мръднем докато е хубаво времето.Днес добре се поразходихме около обяд:)После си изяде тиквата с картофи,при това с лъжичка:)Дадох и тиквички с картоф на Хипп две лъжички да пробва...плюеше го направо...не е сладко като тиквата:)А и аз сглупих. Дадох го след тиквата...много съм глупава.

Хайде хубав ден момичета Wink

# 380
мацкии да ви се похваля днес на моя син му купих гарне!!  Grinning Grinning нямам тарпение за всичко вече... хаха взех музикалното на Fisher Price  Simple Smile mnogo e qkoo!  Crossing Arms

# 381
Имам един въпрос към захранващите майки,как правите картофено пюре-варен във вода или на пара,аз варях картофа във водата,и след 2 дена хапване се върнаха коликите,педиатърката каза с готово на хип,давах й 2 дена и пак започна да плаче вечер от болка,имате ли такъв проблем,дали  с нещо друго да захранвам?Иначе й давам от плодовите само ябълка и ябълка с тиква-няма проблем,но този пуст картоф нещо не  й понася.

# 382
Добро утро момичета,

Николета браво на теб за гърнето ... ама много бързаш Simple Smile Въпреки че има доста майчета, които слагат малките бебоци на около 9-10 месеца на гърне, но аз лично смятам ,че им е страшно рано. Но пък след като си взела от тези музикалните поне ще имате още едно забавление.

Листопад картофа може да предизвика колики и газове и всякакви там стомашни дискомфорти. Ако не й понася по-добре мини на друг зеленчук или поне комбинация  от картоф с нещо друго.  С големия ми син захраних с картоф и получи запек + подновяване на коликите.

Мадам З радвам се, че се появи и сте добре. За режима не се тревожи още колко пъти ще има промени , но с търпение накрая ще има видими резултати ( било то след година -две  Joy ) За срещата -  там съм  Hug

Аз да ви питам за съвет... моят малчо страшно гадни пъпчици има около устата. Дори вчера видях, че 1-2 от тях са се разранили Sad Всичко това от многото лиги, това че повръща и в комбинация с биберона или твърдите играчки, които хапе с такава настървеност и ето ти резултата. Поне се надявам, че е от това де... та да ви питам - някой може ли да ми препоръча нещо, с което да мажа. Имам на д-р Тайс нахткерцен лосиона, ама ефект никакъв... интересува ме нещо конкретно, че само седя и гледам в интернет разни мазила и немога да се спра нищо Sad

Mary_Angel жалко, че не се организирахме нещо. Трябваше да споделиш къде си замислила да ходиш ,аз щях да се включа ,че и без това се чудя по цял ден къде да "маям гащи "Simple Smile Ако в сряда си тук свиркай, ще измислим нещо.

Калинче вие ли ходихте на разходка в градинката зад ритуалната зала на Красно село ? Нея съм си я заплюла за някое следващо посещение, че там не съм ходила, а обичам да разнообразявам местата, а и хвърлям по един поглед на магазините около парковете , докато спи. Simple Smile

Приятни празнични дни на всички... лек път на пътуващите. Ние сме си в къщи и незнам още какво ще правим, но едно е сигурно ще сме навън:)Simple SmileSimple Smile 

# 383
Madame Z, със сигурност сме се засекли, и ние бяхме около 11 часа при Стефанов, почакахме малко и към 11:20 приключихме. Жалко че не сме се разпознали.

poli.t, много полезно инфо за събирането на урина - на нас ни предстои в края на месеца.

Ниkoлета, и аз започнах да се оглеждам за гърнета - харесала съм си 2 варианта - като вашето и едно което прилича на конче, което се язди. До няколко дни и ние ще се сдобием с гърне.

mama_Iva, в сряда няма да съм вече в София - една седмица ни стига тук.

listopad, аз правя картофа като теб - варя го във вода, пасирам го с малко кърма. Но до сега не сме имали проблем с него. Според мен пробвай с друг зеленчук, всяко дете е различно.

Във Фантастико има промоция на плодовите пюрета на Hipp от 125гр - цената е много добра - 1,84лв.

# 384
Имам един въпрос към захранващите майки,как правите картофено пюре-варен във вода или на пара,аз варях картофа във водата,и след 2 дена хапване се върнаха коликите,педиатърката каза с готово на хип,давах й 2 дена и пак започна да плаче вечер от болка,имате ли такъв проблем,дали  с нещо друго да захранвам?Иначе й давам от плодовите само ябълка и ябълка с тиква-няма проблем,но този пуст картоф нещо не  й понася.

Листопад, и аз забелязах, че имаме колики и повече пръцкаме с плач, когато давах пюрето от картофи и картофи с тиквички, макар, че взех на рзлични марки пюрета /за да не свиква с еднаквия вкус, ако са една марка/. Не съм правила картофено пюре, защото трябва да купя, а нитратите и пестицидите ме плашат...когато му дадох обаче картофи с тиква и всичко се оправи. Върна си нормалното акане и нямаме колики. Мисля, че коликите се появиха от новото хранене и докато коремчето свикне, защото леко се запече. Вчера му дадох и чиста тиква на храненето в 18.00 - 4, 5 лъжички и всичко  е наред. В момента за обедното давам морков с картоф половин пюре /от 190 гр./ и дохранвам с 70 мл. АМ. Дано съм помогнала  Hug Hug Hug
Хубав ден и лек път на пътуващите!

# 385
ами на мен това ми е харесвало още докато бях бременна  Grinning става и столче да стъпва на него.. Simple Smile
даа ранно го взехме но не смятам да го слагам на гарне коагто му дойде времето  Grinning към 11-12м някаде предполагам ще е  Thinking

# 386
Здравеййййте!

Днес навършваме 5 месеца  newsm44 newsm51 newsm68 ! Да ми е живо и здраво малкото пате, снощи му направих торта, сега гребнах с лъжичката и ми се е получила мноооого добре!Черпя ви всички виртуално!
Честито и на мама wondergirl , да й е жива и здрава малката Мона!

И ние взехме лъжички на Томи Типи , някаква промоция от мола на Цариградско , обаче не мисля , че нашите си сменят цвета  newsm78

Аз мисля да купя първо пюре от морков , дайте ми съвети на коя марка се услаждат най - много на вашите дечица? Разбрах , че картофа на ХИП е ужасен , аз мисля да дам първо морковче и искам да му е вкусничко   Crazy

Целувки и приятни разходки!

# 387
anich88, честита 5-та месечинка и на твоя сладък юнак Жорко! Да са ни живи и здрави дечицата и да растат като гъбки, безгрижно и щастливо!
Ето една почерпка за нашия мини-рожден ден:

Честит имен ден на всички празнуващи бебета, мами, татковци, каки и батковци, баби и дядовци! Да си носят имената със здраве и дълги години и да им носят много късмет.

Ние още не сме се захранили, но мисля скоро да започваме. Ще дам първо тиква, че е сладичка и там има най-малък шанс да не се хареса. А може и да пробвам с домашен картоф, запазила съм няколко за тази цел. Всички пюрета чист картоф, независимо на коя марка, са ужасни на вкус и в повечето случаи децата не ги харесват. Като захранвах баткото имаше само на Семпер и минаваше за най-отвратителното пюре сред наборите  Grinning

Според мен най-подходящото и удобно гърне за начало е това като конче, за което Mary_Angel е споменала. Аз купих него и трона на Фишър Прайс, но първото започнахме да го ползваме на 8 месеца, а тронът почти на 2 г., защото преди това му беше високо на Макси и не му беше удобен. Иначе както Николета е написала е идеален за стъпване пред мивката или другаде. Така или иначе наистина сега им е рано на бебоците. Аз слагам баткото на гърне от 8 м. и в повечето случаи върши голямата работа в него, но още не сме махнали памперса. А той харесва гърнето и никога не му е било стрес да го ползва, но според мен още не е готов, надявам се лятото да успеем с тази важна операция.

# 388
Здравейте момичета,
честита месечинка на бебоците на anich88 и на wondergirl!!!  Hug

Честит имен ден на всички, които празнуват днес!  bouquet

Моето малко патенце е на антибиотик и на инхалации с Вентолин. Cry За няколко часа се появиха хрипчета и се наложи да прибегнем до това.
В момента върлуват вирусни пневмонии, пазете мъниците до колкото можете.

# 389
Кимбърли, съжалявам да го чуя , бързо да се оправя малкото слънчице.И нашата беборана е със задна храма, чувам хрипове но може би е от задната хрема.Няма температура и съм спокойна.
Анич, честита месечинка  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт