Отговори
# 510
Здравейте, мами и бебоци! Hug
Аз влизам да се похваля, че нашата девойка вече има зъбче. Party
Josepha, много кофти това с бебо. Confused Казали са ти вече да следиш малкия за сънливост, повръщане, разтройство. Надявам се, че само с уплахата ще ви се размине. Praynig

Джос, милите, дано никога не се случва, че кошмарът е по-голям за мама и тате.
Мама, и ние сме вече толкова със задна хрема!И каката ми страдаше много от задна хрема, но както споменах повечето бебета родени секцио го имат този проблем по-силно изразен.Пръскам физ.разтвор по три пъти на ден, също и низита, по един път на ден.
Мама Ива, вие да не открихте сезона?Къде е този басейн?

Моите и двете са секцио и (да чукна на дърво) досега не са имали подобен проблем. Peace И каква е връзката с начина на раждане? Rolling Eyes

# 511
enigmata , нямам представа, но съм чела на много места, че децата родени по нормален начин страдат в пъти по малко от проблеми с дихателните пътища през първите години от живота си!Ето и обяснение, може и да има някаква връзка-
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=15973
Разбира се, всяко правило има изключения, но при нас и двете ми девойки страдат от задна хрема периодично.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 18:52 от mari:)

# 512
  • София
Момичета, мерси за загрижеността!!!  Hug  Hug  Hug Hug Hug

Той моя Филип е парашутист и един път вече пада, но от дивана и долу имаме килим.

Ама вчера това на терасата си беше жив ужас - на пода плочки, масичката за кафе висока и въобще беше странно как се изхлузи от тоя стол

Сега има синьо на едната бузка, но дано да се разминем само с това. Още го наблюдавам изкъсо.

Мацки, за 1 юни и аз съм на линия - 13ч езерото с лилиите! Бройте ме и мен!

Ох, тея дни нямам никакво време да пиша, но се пробвам да ви чета
Всички болнички бързо да се оправят!!!!!!1 Hug Hug Hug

# 513
enigmata , нямам представа, но съм чела на много места, че децата родени по нормален начин страдат в пъти по малко от проблеми с дихателните пътища през първите години от живота си!Ето и обяснение-
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=15973
Разбира се, всяко правило има изключения, но при нас и двете ми девойки страдат от задна хрема периодично.

Може и да имат някакво основание за написаното. Ще се въздържа от коментар все пак, защото много ме дразнят писанията по повод "ужасното секцио". Stop Laughing

Josepha, дано се оправя бързо малкия сладурко! Hug Може да намажеш синината с Арника. Аз с Арника мажа перманентно-сините крака на каката. ooooh!

# 514
Мари, аз съм срещала обяснението, че при ннормално раждане, когато детето минава през родовия канал от дробовете му излизат всичките около плодни води, останали вътре и за това свърззват по-честото разболяване на децата родени със секцио с това оставане на околоплодните води в дробовете.

# 515
Енигмата, като цяло задната хрема не е нещо притеснително, може и да има връзка може и да няма, просто ми беше интересно , ей така за статистиката да попитам.
Вие правите ли още профилактика на нослето всеки ден с физ.разтвор?На мен това ми остана като ритуал, винаги и почиствам нослето, надявам се , че не е вредно newsm78
Лятото ще давате ли витамин д? На мен педиатърката нали ми изписа АДЕС до първата годинка , давам ги всеки ден.
Джос, щом няма необичайно поведение явно си е добре детето Hug Дано повече да няма такива инциденти .Каката ни редовно падаше като я оставя на баща и, но нашия диван е много нисък а килима много мек.Когато я извеждаше половинката винаги я прибираше с рани Grinning 

# 516
  • Пловдив
Здравейте, момичета

Не съм писала скоро , но редовно ви чета Simple Smile

Бързо оздравяване на болните бебоци. И мен така ме наплашихте, много болни наистина, много нещо Sad И ние като mama_Iva се разхождаме само на открито и избягваме затворени помещения, като МОЛ-те примерно или големите магазини, че с тези климатици и температурна разлика, хич не е хубаво за бебоците .

Честито на имащите зъбче вече !!!

Аз нали бях решила да чакам навършени 6 м и тогава да захраня, но понеже не наддаваме много ( сега сме 6690 кг и 66,5 см), няма да успеем да си удвоим теглото до 6 м. ( тогава трябва да сме 7200  Crazy ), та реших да дам оризова каша. В началото беше доста ентусиазиран, но като опита и направи такава физиономия на погнуса, все едно му давам отрова  #Crazy Два дена пробвах , но нищо. Реших да дам малко пюре от тиква, викам него може да го хареса, нооо...не, чак се втрисаше, толкова му беше гадно  Crazy Та, така с моите опити да захраня. Реших да не го насилвам и ще изчакам да навърши 6 месеца. Иначе банана и ябълката си ги цока,но те нали са сладки .

Josepha, ох, първото падане май е най -стресиращо. Дано на малчо му няма нищо сериозно. Аз вече Влади не го оставям в шезлонга или столчето без да е вързан с коланите, че и той иначе се изсулва.

Иначе Влади се обръща от гръб по корем, стъпва на цяло ходило като го изправя, задържа се седнал , е малко е като маймунките, стои напред, но все пак .., приказва много, казва ба-ба-ба, и разни други , най обича с едната ръка да си хвани крачето, другата в устата и да приказва  Crazy Но като цяло не е много шавлив, все още се престрашавам да го оставям без надзор сам на леглото за 1-2 мин.

Сега да се оплача, че от няколко дена се буди през 2-3 часа вечер, направо е ужас, едвам издържам вече. Какво е това будене, какво е това чудо, не знам. Дано скоро се нормализират нещата  Praynig

# 517
ivka_007, и моето момче така реагираше отначало. Ако нещо не му харесва няма да го яде колкото и да настоявам. Затова пробвах различни неща. Важното е най-напред да се учи да отваря устичката и да гълта. После е много лесно и забавно Simple Smile Пюретата аз му ги правя, купувам само плодовите докато излязат нашите.
Обаче голяма какафония става на обед като давам пюрето; размразявам си предварително от сутринта порцийката и само я топля. Но докато стопля него и после кърмата и настава едно пищене, един цирк...... Та докато върша тия работи малкия ме гледа от кошницата на земята....само така кротува и чака Simple Smile

Аз де се похваля - вече сме с тен на ръчичките и на личицето. Като беше по-топло го разнасях по къс ръкав и с шапка ама пак го хвана слънцето  Sunglasses

# 518
Започнах захранването преди 5 дена с оризова каша, много му хареса а днес му дадох за първи път пюре от сладък картоф. Преди да му дам го пробвах и ми се стори отвратително на вкус. Но за моя най голяма изненада на нашият много му хареса и се облизваше..изяде около  7 бебешки лъжички.

Искам да попитам(понеже не разбирам от мерки и пропорций) колко бебешки лъжички горе долу дадохте за първият път пюре и по колко пъти на ден?

В един ден може ли да се даде пюре  и каша в различно време или само от един вид се дава на ден?

Също вашите фонтанели затвориха ли се? нашата тупти все едно има сърце под кожата на главата отгоре?

# 519
Monkas, аз започнах да захранвам на 4м и половина. Заради АД го правя много внимателно и бавно. Започнах с 1лъжичка първия ден, 2л на 2-ри ден и така увеличавах до 3-4л за около седмица да видя дали няма да даде реакция. Той и повече не поемаше де. За всеки нов продукт така. От 1 седмица увеличих на 60-70г пюрето и останалото кърма (за обед). Каши не съм давала още, че вървим едрички. При нас важното е да е бавно всичко. От 3 лъжички банан даде алергична реакция. Въвела съм картоф, тиква, морков и круша. Крушата заради нередовното изхождане; изобщо не му харесва, но с 4 лъжички на обед към другото пюре и ми ходи вече всеки ден.

# 520

Днес ставам с една година по-мъдра и по-хубава..... Mr. Green

Нямам много време да пиша, че ще ходя и на тържество на баткото, който завършва 2-ри клас.
Ще се включа по-късно. Hug

# 521
Monkas, аз захранвам малко по-смело с вторите-третите плодове и зеленчуци: първият ден давам 5-6 бебешки лъжички - до сега не сме имали алергични реакции, на втория ден давам 1/4 от малките бурканчета 125гр, третият ден - 1/2 бурканче. Обаче когато давах първият плод/зеленчук бях много внимателна и въвеждах доста по-плавно.
До сега съм въвела само плод и зеленчук (захранвам вече от месец), кашите още не съм въвела.
Плод и зеленчук давам по един път на ден - на обед зеленчук, а следобед - плод.

Фонтанелата ни още не се е затворила и нашата пулсира. Някъде бях чела, че фонтанелата се затваря към годинката, като най-голяма е около шестия месец.

poli.t, жива и здрава да си!

# 522
Добро утро момичета,

Поли Честит рожден ден
. Бъди жива и здрава, много щастилива и обичана. Желая ти много радости и усмивки Simple SmileSimple SmileSimple Smile Весел празник Simple Smile

Аз днес също съм на тържество на баткото .Той завършва детската градина... леле на него не му пука и нормално де, ама на мен ми е едно свито и тъжно. Кога порастна това дете Sad Хубаво е да виждаш как растат и се развиват, но в един момент осъзнаваш ,че времето минава страшно бързо и след някоя и друга година няма да може да си го гушкаш и мачкаш и вече детенцето ти не е онова малко бебе, което си мислиш,че е. Simple Smile Та така... с малчо към 10ч ще направим една разходка и ще ходим да търсим букети за г-жите. Само дано да задържи гадното време и да не завали ...

Жозефа много ще се радвам да се видим утре. Аз също съм на линия, дори ще сме в Борисовата още от към 11ч, поне така съм го запланувала, че ще съм и с баткото да се позабавлява малко ... дано има нещо интересно организирано Simple Smile Така че ако някой дойде по рано да се оглежда за нас Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ивка да те питам как му даваш да смуче банана? В смисъл не го ли отхапва?!?! Аз се пробвах и с банан и с ябълка, ябълката не я хареса, защото много твърда, но банана беше очарован от него. Така 2 дни му давах да го смуче, но на третия ден си отхапа доволно голямо пърче и го глътна веднага. Не успях да реагирам дори. Не успя да се задави, но дето се вика му "изкочиха очите " и от тогава спрях да му давам, че ме е шубе...  

# 523
Мари, аз съм срещала обяснението, че при ннормално раждане, когато детето минава през родовия канал от дробовете му излизат всичките около плодни води, останали вътре и за това свърззват по-честото разболяване на децата родени със секцио с това оставане на околоплодните води в дробовете.
Бебешондел, и аз така мисля, има логика Peace
Поли, да си жива и здрава  bouquet

# 524
poli.t, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, лично щастие и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт