Отговори
# 600
Кожен или дерматолог няма да ти реши проблема, иди при доц.Маринова,.за ваксините - отлагането не значи че няма да ги сложиш- значи само че ще ги забавиш докато организма се изчисти.

За капилярите за съжаление нищо не мога да кажа Sad Като пускате къни изследвания помоли да пуснат и диференциално броене.

# 601
  • София
Mary_Angel  Hug  Hug  Hug

Бебешондел , почнах по някаква измислена от мен схема - първо 2 дни давах по 30мл на две хранения АМ, за да видя дали ще има някаква реакция и докърмвах след това. То реално това не е достатъчно, но все пак не мога отведнъж да го пусна на 6 хранения с АМ.
Днес за пръв път давам 2 пъти по 130мл. т.е заместих две кърмения и ще чакам да видя акото как ще е и дали обрива няма да се обостри или нещо от сорта.
Спрях се на Аптамил ADC.
Да ви кажа не съм френетична привърженичка на кърменето, ама ми е гадно все едно извършвам някакво престъпление спрямо детето ми. Не знам защо така го чувствам, но се надявам, че постъпвам правилно.
Една позната медицинска сестра ми каза, че било закон - бебе се отбивало или рано пролет или късно есен....Тва пък защо, не знам?!?! Някой да е чувал а подобно нещо?  newsm78

# 602
Много се радвам! Това за фризопепа ти го написах за да знаеш че ако нямате подобрение от аптамила, фризопепа може да ви помогне. И задължително си вземи протокол! Знам че Куманова не я харесваш но е идеална за целта!

# 603
Josepha, принципно за алергиите периода им на отприщване е при заповането на пролетта, а пък тестуване за алергии се прави есенно време... оф, чакай, е се обърках и за друго ти пиша.... не бях прочела добре поста ти. Значи аз знам от майка ми, от баби и други мами и т.н., че отбиване не се прави лятото, защото получавали разтройство. И аз не знам при теб как ще е по-добре по-плавно отбиване или пък малко по-бързичко преди да са дошли съвсем големите жеги...  Hug

annа84, дано да отшумят бързо нещата.  Hug

anich, ЧРД  на патерици!!!  bouquet Как са нещата с мъдреца? За това, че сте започнали нощни хранения мога само да ти кажа, че при нас започнаха 1 ден след като пристигнахме в БГ и продължават... по 1, по 2, 3 понякога... а Вики от близо 3 месеца спеше непробудно по 8ч всяка нощ. Обяснението ми е, че е от промяната на мястото и обстановката. Аз преди седмица започнах захранване с оризова безмлечна каша, до момента не е повлияло това на нощните хранения... Ти си още млада, но един съвет от мен, внимавай с тичането точно сега, остави, че гърдите са тежки от кърменето, дори да тичаш след кърмене; от хормоните еластичността на кожата е понижена и може да увиснат... Това ти го казва човек, които цял живот в БГ е живеел до стадион и тичах всеки ден и ми е едно от най-любимите разпускащи неща, но сега бързо спортно ходене е по-подходящо. Ти си цяло лято на моренцето, ако намираш време за плуване вс ден, не ти трябва друго  Wink

Аз отивам до Sky City, че нещо не ме свърта, а и съм от лудите майки, които си разхождат децата и по тъмно  Joy

# 604
Здравейте, мами!
Тъй като на нас ни предстои захранване и също бях чула, че трябва да се осъществи през пролетта, питах нашия педиатър. Той ми отговори, че това са бабини деветини и че най-логичното нещо е захранването да стане късната пролет и лято, т.к. тогава се появяват и първите пресни плодове и  зеленчуци. Дали е прав не знам?!
Относно нощното хранене: при нас не е преустановявано, но от седмица моето момиче папка на 2-2.5 часа, т.е. по-често от денем. Не мисля,че е от глад, т.к. цока по малко и заспива. По-скоро търси близост и мисля, че може би я мъчат зъбки. При нас напират горните първо да излязат.
Искам да попитам дали купихте вече столчета за хранене за вашите бебета? На нас ни предстои такава покупка и моля да споделите от кои сте доволни.
Второ питане: забелязах, че прахта за пране Sano избелва много дрехите на бебка. Може и да е коментирано преди, но т.к. нямам никакво време да чета старите теми, кажете ми какъв прах за пране използвате.
Лека и спокойна нощ.

# 605
dea76 аз бях питала преди 1 седмица за праховете ...купих Пурлан , засега съм доволна. Не забелязвам да избелва  ,поне на този етап. Тео бебе също много избелва. НЯкои мами споменаха ,че са доволни и от Персил сензитив ...

# 606
Здравейте,
аз съм нова тук и се включвам в темата за това че момиченцето ми е декемврийче.
определено, ме интересува и ми беше полезно всичко написано дотук, защото вече я захраних.
бих искала да ви попитам, някой знае ли за групи за бебета...за гимнастика, масажи или някакви други занимания свързани с детето?

предварително благодаря!

п.п ако ще бъде от ползва..аз ползвам прах за пране на Персил, опредлено съм доолна и цената му е сръвнително добра.

# 607
  • София
dea76 , аз до съвсем скоро ползвах Сано и аз забелязах, че твърде белоснежно ми ставаше прането. От от една страна е ок, ама може и да има твърде много избелващи съставки, които за проблемната кожа на сина ми никак не са добре.

За всеки случай минах на Персил. Исках да намеря Surecare, но ми казаха, че вече не се  внасял...Дали е вярно, не знам

Бебешондел , за да не спамя тука ще ти пиша на лични, ама сега направо задремвам на компа...Исках да те поразпитам за вашто отбиване и минаване на АМ.  Hug

# 608
  • София
здравейте , мацки Simple Smile

Гоги днес стана на 6 месеца Simple Smile Ходихме на ДК и му биха противохепатитната ваксина и в понеделник ще го боцкат за кръв. Детето е вече 68.5 см и тежи 7800 гр. Бях се подготвила с въпросите за захранването към педиатърката, но тя ме изненада като каза да изчакаме още малко преди да започна. Аз така се бях настроила да стартирам от понеделник и сега малко съм разколебана. Иначе аз имам кърма достатъчно на този етап. От днес стартирах обучение на Гоги да пие вода от чашка, защото явно с бибероните няма да стане. Педи каза, че много добре сме се справили с пишока и аз съм много доволна от себе си - тъй като си мислех че нищо не правя.

Анна84 следващият път се надявам да се видим Simple Smile Дано малкото сладуранче се размине с гадостите.

Анич, благодаря за поздравленията Simple Smile.

# 609
  • София
m@m@, честита половин годинка и на вас Simple Smile да са ни живи здрави.

Честити 6 месеца и на останалите мами и техните рожбенца , които днес празнуват   bouquet

# 610
Честита половин годинка на tsvety_georgieva i m@m@!!! Да са много здравички бебетата! С малко закъснение честитя, но пак е преди 00ч Simple SmileHug
dani-welcome

# 611

Калина Hug не се тревожи,знам колко си грижовна и за всичко се обвиняваш,но особено на нас с първите деца ни липсва опитът и децата ни не са толкова предвидими,колкото примерно на мамите с 2ро,ще се научим да имаме очи и на гърба си ,сигурна съм,че ще е еднократна тази случка,а колко ни предстои да целуваме коленца и да "бием" земята и разни ъгълчета и предмети  Wink

Това много ми хареса....

Анич, надявам се че проблемите ти с мъдреца са преминали....

Честити половин годинки на всички бебоци.

Аз съм станала рано-рано, защото изпратихме баткото на зелено у-ще в Троян. То детето е едно щастливо, а на мен ми е свито сърцето. Знам, че ще е най-страхотното преживяване за него. И за себе си съм решила, че няма да се психясвам. Защото много майки от класа на синът ми лишиха децата си от екскурзия, само защото не можели да си представят, че децата им ще пътуват без тях и колко лоши работи ще им се случат.... Ами, че то ако така разсъждаваме трябва да водим децата си за ръчичка до абитуриентският им бал Mr. Green
Съжалявам за спама, ама исках да споделя и да ми олекне...

Опа, отивам, че някой се събуди...

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 08:20 от poli.t

# 612
Добро утро момичета ,

Поли разбирам те напълно как се чувстваш. Дано баткото да си изкара готино, а ти спокойно. Аз също съм си мислила, че сега като тръгне на у-ще ще има екскурзии и зелени у-ща и знам ,че ще ми е много трудно,но ще трябва да го пускам. Това за мен бяха най- хубавите моменти от у-щето и не би трябвало да ги лишаваме.  Много ще ме е страх, но в крайна сметка както си казала не може да ги водим за ръчичка постояно Simple Smile С времето ще свикнем  Mr. Green

Анна 84
много неприятна работа. Не мога да помогна, защото нямам опит и не разбирам. Единствено мога да ви пожелая да разберете бързо от какво се получава така и дано не е нещо лошо и сериозно  Praynig Ако трябва пуснете по-рано кръвните изследвания ... 

tsvety_georgieva  честита ви половин годинка. Браво на голямото момче, много е порастнало Simple Smile Браво и за пишока . Аз също мислих ,че нищо не правя, а педи и мен ме похвали... явно не ги разбираме много тия неща, но ни идва отвътре Wink А за захранването защо така ви е казал педи ? Има ли някаква причина да чакаш ?!?! Странна работа ... ако питаш мен действай както ти идва на теб отвътре Simple Smile

Жозефа стискам палци да има подобрение от АМ. КОлкото до праха за пране аз от Персила съм най-доволна засега. Сега са пуснали някакъв нов pure & natural и чувам много добри отзиви за него. Колкото до отбиването и сезона аз също съм чувала ,че лятото не се отбива , НО съм на мнение, че това е важало едно време, когато бебета са минавали на кисело мляко... и е имало голяма вероятност от получаване на разстройство. Сега не мисля, че има някакво значение Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Анич как е мъдреца ?!?! Дано да си по-добре. За нощното хранене съм сигурна, че е от промяната на обстановката и климата. Бебета много се влиаят от тези неща. Не се впрягай толкова, ще свикне и всичко ще се нормализира Simple Smile Нас може да ни чакаш след 19.06 на морето ,  надявам се да се видим Simple Smile

Калинче недей така... ще си съсипеш нервите и здравето. Сигурна съм ,че малката адашка е добре и няма нищо страшно. А ти лягай се наспивай, защото будуването не е полезно... както са казали и другите момичета, успокойсе и  забрави за лошата случка.  Hug

Малчо от вчера се научи да си хваща краката и да ги слага в устата. Страшно му е забавно и много се радва. Чак с глас се смее. Също така стана още по- шавлив. Не търпи да седи , прави едни мостове, едни чупки в кръста и да става. Хваща се за решетките с две ръце и се надига... направо няма търпение вече милия. Simple Smile

Мадам З какви са тия среднощни разходки  Mr. Green Аз в 22:00ч гледам само къде да легна и да си затворя очите Simple SmileSimple SmileSimple Smile Ти до кога си в БГ? 

# 613
poli.t.,като чета как се чувстваш спрямо кратката раздяла с баткото,осъзнавам на мен какво ми предстои живот и здраве!Аз толкова дълбоко се привързвам към всеки , когото обичам,особено в момента с таткото се наложи да се разделим за 8-9 дни и го чакаме днес да си дойде,така ми беше свито сърцето,даже имам чувството,че здравословните ми проблеми бяха по тежки,в следвствие на това че бях тъжна!Дано никой не приеме поведението ми за лигавщина,осъзнавам на колко от вас се налага да изпращат мъжете си на командировки,случая на Мари , с половинката и т.н. ,но просто аз не съм се разделяла за 3 години с мъжа ми за почете от 4-5 дни и то , бяхме още гаджета  Simple Smile
Просто от сега трябва да започна да се настройвам психически , че изграждам малка личност и да му давам пространство,съвсем скоро ще дойде време да може и да трябва да се заиграва сам , от както съм майка,се усещам по -търпелива,по - нежна и грижовна,надявам се майчинството да ме промени в още положителни насоки!

Мъдрецът ми нещо се отказа да ме тормози последните 3 дни,но май май е в следствие на антибиотика.Иначе,ходя всеки ден на зъболекар и ми го мушкат с острия инструмент,опитваме се да го накараме да пробие..но уви! Stop

Мадам З  Hug Hug Hug Много ми стана кофти ,като прочетох съвета ти , но осъзнавам колко си права,защото вчера се обримчих с 2 спортни сутиена и въпреки това чувствах ,все едно нося камъни , които се удрят един в друг #Crazy Ще стопирам с тичането,може да пробвам наистина със спортното ходене,но вярвам че и морето ще си каже думата и ще се освободя най-сетне от тези пусти килограми

mama_Iva,моето момче е станало такова шило,все иска да си хваща крачетата,още не се сеща да ги лапне,ама май и памперса му пречи  Crazy Иначе се върти наляво надясно,пее на всичко  по - шарено , закача се , прави дъги и изобщо трябва постоянно ВНИМАНИЕ!

Калина,не съм забравила да ти се обадя,ама съм много загубена,не мога да набирам от 2 дни,а тук в Приморско мтел-а е на 2 км от нас и ходих уж да плащам и обедна почивка от 1 до 3  Shocked
  ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!

# 614
Дани, добре дошла в отбора  bouquet
Анич, ти от Приморско ли си, тоест вашите?Плуването е любимия ми спорт, възползвай се докато лятото си там Hug
Цвети, честити ви 6месеца  bouquet
Поли, дано баткото да има една незабравима почивка, а ти си майка, няма как да не го мислиш Hug
И ние като бебока на мама Ива от известно време си лапаме краката, много е смешна Simple Smile
Вчера тук какъв дъжд се изля, не бях виждала такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт