Отговори
# 630
  • София
здравейте Simple Smile

аз съм от мамите дето се завиват докато кърмят, но не се притеснявам от това. По принцип не ми харесва да кърмя навън , но когато се налага го правя по този начин с пелена върху рамото и гърдите.

Мама Ива и аз така мисля , че както си прецени майката така ще действа. Просто бях изненадана, защото се бях подготвила за критика от страна на педиатърката защо не съм захранила вече.

Месните пюрета не трябва ли да се въведат в 7 месец.

# 631
  • София
един въпрос в понеделник ни предстои да дадем и урина ,та мамите на момченца,които вече сте давали - как го направихте? Имам предвид вземането на урината от малките?

# 632
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1220&sectio … id=9&id=00004

Едвам разбрах как да го копирам този линк от телефона:)

Анич,миличка,намерих тази статия на нашето нео д-р Данчева от Шейново за бебета и море и планина.Ако може нещо да ти е от полза:)а и на други мами,запътили ли се на почивка с бебо;)Сега ще чета.

# 633
С Явор беше мн лесно-свалифме му пампата и казах пишшш,той започна да пишка и напълнихме колектора, сега с тея ще е предизвикателство, не само пишото ми и взимането на кръв...

# 634
С Явор беше мн лесно-свалифме му пампата и казах пишшш,той започна да пишка и напълнихме колектора, сега с тея ще е предизвикателство, не само пишото ми и взимането на кръв...
И с момиченцата е горе-долу същото.
Как процедирах с дъщерята като бебе. Слагах стерилното шишенце на дъното на цокала. Махах памперса веднага след събуждане и я надвесвах над шишенцето. Ставаше много лесно. Ако има втори да помага може леко да духне в интимната област - това почти безотказно предизвиква изпишкване.
За кръвта ... много е мъчно. Аз отказвам вече да вземат от пръстче - става твърде бавно и бебо се захласва от рев. Последният лаборант се справи отлично с вената. Сложи нещо като абокат, но малко по-различно. Към него дълга тръбичка и в края и подменяха епруветките за пълнене. Помагаха още 2 лаборантки, много ги беше страх, но пича сръчен и мина по-леко от друг път.

# 635
Не знам,може би ще ги откажа тея кръвни иследвания, не ми се иска да прави криза малката.

# 636
  • Пловдив
Ааааааа...добро предупреждение. Че ако видя зеленко, бих се притеснила определено.

Сега да разведря малко поста си - някой да има отзиви или да е пробвал ей тез пюренца?
http://probijo-bg.com/category/%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1 … 0%be%d0%b2%d0%b8/

че нещо още на нищо не мога да се спра....
И искрено се надявам да се приемат добре при нас готовите пюрета, че не знам как ще се справям, ако трябва да ги приготвям сама  Crazy

И мен ме интересуват тези пюрета и каши..Смятам да взема от тях, ако ги намеря в Пловдив..

И аз много се притеснявам от взимането на кръв  Sad Много време ли я взимат кръвта, колко трябва да източат от пръсчето? Охх, направо ми се свива сърцето  Sad

# 637
Здравейте момичета,

утре баткото заминава за морето та сега последни приготовления, но набързо да питам нещо ,коеото си мисля от няколко дни и  все забравям. Става въпрос за пюретата. Аз съм в период на проучване, така че ако сте навити нека Данили да пусне една анкета , кой с каква марка храни... Но въпрса ми е следния .... сега с тая истерия в Германия с въпросната бактерия какво мислите за немските пюрета ?!?! То те минават през топлинна обработка и през качествен контрол, но все пак не ви ли е леко шубе?!?!? Днес гледах в ДМ тяхните байбилов, но не посмях да купя. То вече човек незнае кое е по-добре...

# 638
  • Пловдив
Здравейте момичета,

утре баткото заминава за морето та сега последни приготовления, но набързо да питам нещо ,коеото си мисля от няколко дни и  все забравям. Става въпрос за пюретата. Аз съм в период на проучване, така че ако сте навити нека Данили да пусне една анкета , кой с каква марка храни... Но въпрса ми е следния .... сега с тая истерия в Германия с въпросната бактерия какво мислите за немските пюрета ?!?! То те минават през топлинна обработка и през качествен контрол, но все пак не ви ли е леко шубе?!?!? Днес гледах в ДМ тяхните байбилов, но не посмях да купя. То вече човек незнае кое е по-добре...

mama_Iva , не се притеснявай, ако зеленчуците се мият добре и се белят е малко вероятно да се зарази човек с теза бактерия. Явно хората там са си мислели, че щом са био няма нужда да ги мият, знам ли  Thinking Аз иначе плодовете и зеленчуците преди да ги консумираме ги накисвам за 10мин във вода, в която съм сложила малко оцет и сода бикарбонат, след това ги изплаквам хубаво.Така се дезинфекцират  Peace

# 639
Не знам,може би ще ги откажа тея кръвни иследвания, не ми се иска да прави криза малката.
Имаш право, при вас е по-особено. А пада голям рев при вземане на кръв .... ти сигурно знаеш от баткото.

# 640
За вземането на урина - аз не съм пробвала още, но предстои. Сестра ми ползва някакви специални торбички от аптеката, които се залепят в памперса, но не знам точно как става и въобще какви са. Трябва да поразпитаме по аптеките.
За пюретата и мен ме е страх, но се надявам, че след обработка и проба на пюретата още в заводите опасността е премахната, или по-скоро ми се иска да е така. Иначе аз вземам Хип и Бебевита.
За месните пюрета и аз знам, че се въвеждат в седми месец, но си зависи от детето както всичко останало. Аз още не съм започнала и също събирам информация.

# 641
Въвеждат в седмия ако си захранил в 2-3-4 месец, ако си захранил на 6 месеца по-скоро на 8-9 месеца се почва месото Peace

# 642
мхм ами ще изчакам още малко Simple Smile
а относно урината..много е лесно с тия лепенки...но за момченца  Naughty който имат ... ас съм правила на малкия още като беше на няколко дена са му взимали... незнаех че има за момичета и момчетаи бях взела който бяха за момичета и изтече всичко....после взех за момче и стана ooooh! много са удобни  Simple Smile Grinning

# 643
Ами и аз така си мисля, че след измиване и обработка няма опасност ,но като някой ти вкара във филма и почваш да се чудиш и плашиш. Ивка , аз също напоследък почнах да накисвам всичко във вода. Нали казват ,че и нитрати и всичко се махало ако са киснали поне 10 минути Simple Smile

Споделете какви са тия лепенки за памперси?!?! Имат ли си име или в аптеката ще знаят. А и как да им обясня какво искам?!?!  Баткото винаги пишкаше като му се махнеше памперса, но малкия сега не го е правил, може би 1-2 пъти да се случвало изобщо. Та съм в чуденка... да пресипвам вода ли , да го мокря ли и аз незнам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За месните пюрета Бебешондел е много права - зависи кога е захранено детето. Не може да го захраниш на 6 месеца и на 7 айде давай месно пюре, жълтък и до 9 месеца всичко да бъде въведено. То се губи смисъла на късното захранване. Мисля, че месно пюре се въведжда поне 2-3 месеца след плодово и зеленчуково, т.е. както тя е казала поне 8-ми или 9-ти месец и .т.н. Simple Smile

# 644
Здравейте момичета,
за захранването с месо си мисля, че е рано поне за нас. Аз започнах с картоф и морков дотук. Мисля да дам още 2,3 вида зеленчуци - тиква и броколи примерно. Смесвам го с мляко 50 на 50 и на малкия много му харесва. Веднъж пробвах и купено на Hip , без да го разреждам го дадох - микс картоф и морков и си го хапна цялото бурканче за отрицателно време. Като цяло всичко, което е различно от мляко много му харесва на нашия момък и издава много доволни звуци като види купичката с лъжицата.. Joy  Като ни види да ядем и започва да крещи  и да посяга към масата да докопа нещо и като види, че не му даваме се ядосва. Само с пюре можем да му затворим устата, мляко не иска като види друга храна. ooooh!По принцип неото при която ходя ми беше се накарала, че съм закъсняла със захранването и че трябвало вече месо да яде, но аз мисля, че не е късно-даже нормално. То по нейната логика( на неото) аз трябваше от 3 месец да захранвам, а той тогава беше изцяло на кърма и си наддаваше достатъчно добре и без захранване.
Относно морето и ние май след две седмици заминаваме. Едните баба и дядо са от морето и ще идем да ги зарадваме тъкмо и ние ще починем. Мисля сутрин рано само да ходим до плажа, към 7 часа и вечер след 18. Поне така ще започнем със сигурност да се климатизира мъника.
Адаптарано мляко аз давам по 180 мл, по малко не му стига вече. Лакомо мъжле е мойто.. Яде по 6 пъти на ден и ака по 3 пъти средно.
Зъби още няма, но така яко стиска с венеца всичко, което докопа малкия бяс, че чак боли като ми захапе ръката.
Много са сладки във всеки един момент от развитието си малките ни съкровища. Да са здравички да ни радват всеки ден и да растат все повече!

Общи условия

Активация на акаунт