Отговори
# 150
На нас докторката за пъпчиците около устата от лигавенето ни изписа ABC Derm Change много бързо и минава от него след 1, 2 мазания и ги няма вече.

Днес ни поваля малко, тъкмо излязохме и едвам стигнахме до магазина да си вземем шапка с козирка за момата, ама то пък нямаше и наполовината път към вкъщи ни заваля. Добре че нося винаги дъждобрана на количката поне детето да е сухо. А за утре Чолаков каза, че ще е по-зле и от днес и след това почвали жеги.

# 151
Привет момичета,
днес бяхме на ДК и малкият ми сладък звяр е порастнал порядъчно 7 340 тежи и е 67 см. Надупчиха му крачетата с ваксините двете и сега спи почти като къпан  Blush Със захранването не съм почнала и се ослушвам защото едната лекарка ми каза че съм закъсняла със захранването и трябвало след 2 седмици вече да е до месо стигнало, другата че е рано и сега се обърках тотално как и  кога да  започна след цялото инфо  #Crazy След 2 дни ще навърши 5 месеца , мисля да го почерпя нещо различно от мляко, не знам още какво. Laughing Да са здрави малчуганите а те храните ще им допаднат по-рано или по-късно  Joy Следя ви с интерес за опита със захранване. Peace
Оттеглям се за среднощно хапване и ви желая спокойна вечер!

# 152
Добро утро!

Днес се очертава дъждовен ден  Sad Още не е започнало ама като го гледам  Sad

Аз нямам търпение да идва вече неделя, че нали съм си я заплюла за ден за захранване  Wink Реших да започна с картоф после морков, тиквичка, тиква, карфиол. Ще захранвам с готови пюренца, а после ще готвя. След като въведа тези зеленчуци ще пробвам плодовете. Имам обаче следния въпрос към мамите с опит: нужно ли е да се въведат няколко зеленчука преди да започна с плодовете? Или мога по някое време да дам плод и после пак зеленчук?!? Че момата сама разреди яденето и сутрин ядем 7.30-8ч и после в 12ч., та си мислех, че няма да е лошо малко плодче да дам към 10ч

# 153
Имам обаче следния въпрос към мамите с опит: нужно ли е да се въведат няколко зеленчука преди да започна с плодовете? Или мога по някое време да дам плод и после пак зеленчук?!?

Ха добро утро и от мен!

Ванче, от това което прочетох по твоя въпрос: "Първите няколко храни е добре да се въвеждат на принципа "група храна" т.е. първо се дават 2-3 зеленчука, после 2-3 плода, после 2-3 вида каши, като реда на групите храни няма значение. След това се действа според детето и ситуацията. Колкото по-голямо става, толкова по-малко значение има тази препоръка. Това е препоръка, която цели възможно най-плавно и предпазливо захранване, някои схеми на захранване са доста по-смели.

Първото и основното предимство на този подход е, че въведен зеленчук се смесва с нов зеленчук, стар плод с нов плод и т.н. Освен това крехкото храносмилане свиква по-плавно, тъй като целулозата на зеленчуците се обработва по различен начин от плодовите киселини и захари в плодовете и концентрираните въглехидрати на кашите.

Плодове и зеленчуци не се смесват, освен тиквата. Тя е универсален плод-зеленчук и става за почти всякакви комбинации, включително с месо и каши. "

Нашата кака е болничка и ще я водя на лекар! Confused

Лек ден на всички!!!

# 154
Привет момичета. Най-накрая сядам да пиша.

За ахранването - аз започнах на навършени 4 месеца и захранвам много плавно, като едва от седмица въведох плодовете. Моят съвет е също да се забавя въвеждането на различни групи храни, заради чувствителността на храносмилането, но бебето само показва. Зеленчуците като цяло много запичат и едва сега като започнах да давам плодове нещата се нормализираха.
Ходихме на ДК вече сме 8300, 68 см. Биха ни Приорикс, а Синфлорикс нямаше. Вдигна малко температура в деня след ваксината, но като цяло беше ОК.

Искам да питам мамите, чийто бебчовци надават по-стабилно - ще давате ли каши, защото аз от гледна точка на наддаването още не съм давала каши...?

# 155
  • София
здравейте,

Мари, много благодаря за инфото за многократните пелени:-) Ще се възползвам от опита ти Simple Smile.

# 156
майчета да ви питам които давате вече и кашички всеки ден ли ги давате? защото аз му замествам едно хранене към 18:00ч с каша всеки ден и много я харесва единствено нея си хапва както трябва..много е злоят нищо не иска попринцип и млякото отказва на последук яде само по 90гр наи мн 120мл рядко обаче... но вчера сестрата не педито ми каза само 1-2 пъти в седмица да му давам каша не било хубаво... това за първи път го чувам.. аз така се зарадвах че от нея ще наддаде поне малко  Confused каза че не била и мн хубава за фонтанелата..понеже наща е доста големичка ооще ooooh!

# 157
...това за първи път го чувам.. аз така се зарадвах че от нея ще наддаде поне малко  Confused каза че не била и мн хубава за фонтанелата..понеже наща е доста големичка ооще ooooh!
А каква е логиката и за двете твърдения? Сигурно има такава, но аз не съм чувала кашите да са вредни за фонтанелата  newsm78 Дори обратно - те са обогатени с различни витамини и минерали и е по-вероятно да помогнат. Питай я по-подробно.
Аз слагам на всеки 100мл кърма по 1 лъжичка оризова каша на Хипп. На ден по този начин изяжда сумарно около 6 лъжици. И да, вдигна килограми.

За фонтанелата какво ти казват? Не ви ли изписаха по-голяма доза вит. Д? Ние от месец сме на 2 хапчета Вигантолетен, което е равно на 1000 единици. Показателите за рахит се подобриха бързо и фонтанелата стана по-малка. Кръвното изследване се нарича Алкална фосфатаза (АФ), аз го пускам всеки месец въпреки шока от вземането на кръв. Иначе на едните приказки на лекарите не мога да разчитам. Все пак дозата трябва да е правилна, нито по-малка, нито по-голяма.

# 158
Kimbarly Hug  Hug
Дано бързо оздравява каката!

# 159
Днес ще си стоим в къщи на вън само, че не е заваляло.

За кашите не знам кога да и давам още се чудя, купила съм една млечна на Topfer, но още се колебая кога да и я дам.

# 160
даа и аз не виждам логика... сега на 19 сме на консултация и ще питам педиатърката тя тая сетсрами ми го акза това...но на нея не разчитам мн Thinking

# 161
  • Пловдив
Оффф, това време е ужасно  #2gunfire

И аз не виждам логика в това за кашите  newsm78 Какво общо имат кашите с фонтанелата, то е хубаво да се започне с тях защото са най -щадящи за стомахчето и са най-слаби алергени, за другото не виждам какво общо имат  Thinking Дори и при нас, ако примерно се прави някакво по драстично прочистване на организма е хубаво след това да се захрани с каша, защото е най-щадяща. Пиши после какво ти е казала педито.

Ние днес ставаме на 5 месеца  newsm44

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА  бебе НИКИ на Мони и на бебе КРАСИ на Монкас !!! smile3525

# 162
ще пиша на 19 след консултацията  Simple Smile

честити месечинки на бебчетата който днес стават на 5м    ura

# 163
  • София
Здравейте и от мен!

Днес не мога да прогнозирам какво ще е....Хем прогрява слънце, хем има дъждовни облаци...
Вчера излизахме само из квартала с кенгуруто и ми се разказа играта на кръста и раменете. Определено не съм от яките мами  Joy  Joy  Joy В това отношение таткото ще ни се окаже незаменим. Но пък още не съм въвела летния кош, че е много ветровито и се стахувам още да го опъна в летния да му вее отвсякъде.

Ох, с това захранване и всякаквите версии на знайни и незнайни педиатри вече ми става зле.

Сега пък кашите не били добри за нормално наддаващи деца....Нали идеята е да е минимален шока за организма на бебето от новата храна???? И именно кашите са най-щадящи, но и едновременно с това най-безвкусни или поне зърнените......После след сладките плодове и зеленчуците, кашите няма да се харесат, определено.
Пък за наддаването - едва ли някой ще си блъска детето с цели тенджери с каша....Нали след това се въвеждат зеленчуци и менюто се разнообразява и няма опасност от прехранване?!?!?!?!?!?

Всеки педиатър си вее някаква песен, която си знае и си мисли, че е много прав.
Аз си възприемам педиатърката като тази, която ще ми премери детето, ще му чуе гърдичките и въобще ще прецени общото му здравословно състояние. А с какво ще захраня сина си, няма шанс никой да ми повлияе.

# 164
Във Франция се убих да търся каши за първото дете, няма и няма, не продават такова чудо тези хора, не знам защо!Има едни неща на оризова основа с различни вкусове, които се слагат в млякото по една  две лъжички , но са за след 6месеца.
Сега ще захранвам с морков, вече започнахме шестия но ще изчакам още малко преди да захраня.

Общи условия

Активация на акаунт