Отговори
# 645
Добро утро момичета!
Аз се обръщам специално към мамите от София и по-скоро в район на Младост 2 -  давайте сега мнения и препоръки за добър педиатър, че септември се завръщаме в София и започвам от сега да набирам информация!!!

# 646
  • Пловдив
Относно броя и количеството АМ - супер индивидуално е : Аз давам 4 х 110мл АМ, 2 пъти по 1/2 плодово, а на обед зеленчуково пюре(между половин или цяло бурканче -колкото успея да набутам)
Плодовото пюре се хапва с ентусиазъм! пример
На зеленчуковото си стиска устата. др.пример
Събиране на урина от момиченца - още не ми се е налагало, но имам колектори-лепенки, до колкото разбрах - лепиш и чакаш. Надявам се да стане лесно като му дойде времето.
Зъби - за сега бр.0, но явно много я сърби венецът и се чеши самичка с каквото докопа.

Минахте ли от зимен/легнал кош на летен/полуседнал ?! newsm78

Поздрави на всички и хубав неделен ден!

# 647
Здравейте момичета  Hug

Ние се возим в летния кош, полуизправени и много се кефим - пее от удоволствие, рита, гука. Вече го извеждам по къс ръкав и къси крачолчета. Слагам тънки чорапчета. Вечер спи само по боди с къс ръкав и по боси крачета Simple Smile Завивам го с тънка пеленка (като чаршаф)

Имам много замразена кърма и се чудя какво ще я правя. Спрях да давам пюрета, защото много излишна кърма остава - поне да си я изяжда. Не знам дали е правилно и дали няма да отвикне да яде с лъжичката, че точно свикна да си отваря устата  newsm78

# 648
Здравейте и  от нас Simple Smile

Благодаря на  всички, който ми  отговориха за проходилките.

Имам питане: Как давате  прахчетата Ентерол?? Филип днес ака много рядко направо  имам чувството че като вода. Звънах на  лекаря ама явно защото е неделя бързо ме  отсвири. Като се събуди ще дам половин прахче, но се чудя дали да му го  разтворя в млякото на следващото  хранене  или  newsm78 newsm78 newsm78

Lady Guga , ние  вече сме от  една седмица само с летния кош.  В началото му се мръщеше, но май вече взе да му свиква. Даже се криви, че не може да  гледа какво става около него - още  го държа  обърнат към мен а не  към движението.

За изследванията още се чудя дали да му  ги пускам.

Мари много "хубави" неща пускаш за ваксините. Побеля ми косата  на 30% от тях.  Laughing Laughing Laughing Чудя се дали като се пускат изследвания  на кръвта може да се изследва за наличие на живак и  олово  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 649
ANGYA , досега един път ми се е налагало да давам ЕНТЕРОЛ. Разтварях го с преварената водичка, която пие, но го давах с това от Панадола ( едно като спринцовка, забравих как му се вика...) Давах го полекичка, защото е редичко и може да се задави.

# 650
Кали,много хубав и полезен линк Peace За първи път заведохме каката на море на 7месеца, даже я киснех всеки ден в едно малко детско надуваемо басейнче, сега Алето ще е на осем на морето.

Ангуа, дано акото се нормализира.
За живака и оловото, тъкмо сега четях нещо, ще ти го пратя на лични.

Във Франция с каката имахме един инцидент, счупи живачен термометър в устата си, от страната на живака.Веднага ни приеха в болница, пълни изследвания, кръвно и тн.После редовно ни се обаждаха от токсикология.Аз имах съмнение , че не е погълнала нищо, или най-много едно топченце, но хората много се притесниха.Даже се сещам като ни приемаха, и казаха, не се притеснявайте във Франция няма живачни термометри от 20год, да ама не, точно този майка ми го беше донесла от бг.

# 651
  • Пловдив
Момичета, може ли да ви помоля да гласувате за Влади и баща му  Simple Smile , това е линка  http://babystreet.bg/vote/977

bouquet

# 652
готово Ивка! желая ви успех!  Hug

за летните кошове аз се притеснявам защото моят летен кош е много седнал...а намалянето на долу е съвсем малко пак е полуседнал...  а аз излизам на големи разходки и се притеснявам как ще спи така... ooooh! но скоро няма да се сабираме в зимния кош и ще се наложи... ooooh!

# 653
Момичета, може ли да ви помоля да гласувате за Влади и баща му  Simple Smile , това е линка  http://babystreet.bg/vote/977

bouquet

И аз гласувах  Peace

# 654
Охоп, здравейте, момичета! Hug
Съжалявам, че не съм писала от доооста дълго време, но малката не ме оставя намира...
Надявам се да имам малко повече свободно време, за да ви чета и да пиша, защото с вас истински се разтоварвам... Hug

# 655
Здравейте момичета:)

Днес бяхме до нашите в Бистрица,беше ОК този път.Ама сме си киселички пак...Тамън се бях зарадвала напоследък беше по добре приспиването-само се гушваше на рамото ми като й улуча момента и бързо заспиваше...сега пак мъка,клатене,ревове:(Какво пак стана не знам???Ако щете вярвайте докато я приспя залепвам,вода тече от мен...

Та да попитам мамите с опит...кога спират да спят толкова на често???Сега тя спи сутрин към 8 до 9,към обед,следобед към 3-4,привечер към 8 и общо взето насила я будим за къпане и ядене и към 11 заспива за нощта...това са 5 приспивания които ме оставят без сили...Най много 1-2 да да са в кенгуруто или количката по рядко.Кога ще спре това спане на2-3 часа???

# 656
Айде и аз подкрепих нашите хора!!! Дано имат късмет!
Ентерола аз го давах от шише в малко вадичка, но на детето направо му се потресе и затова го разтварях в малко чай от шипка, а той така или иначе затяга! Дано му няма нищо на детето!!!  Hug

# 657
Здравейте,майки!
Днес се опитахме да се захраним, с картофче. За съжаление картофа не й хареса на девойката:(. Зорлем хапна 3 лъжички, а на 4-та ми инсценира задавяне. Даже след отва 30 мин. се придумвахме да продължи на гърдата. Сега се чудя дали да я пробвам и утре или да изчакам няколко дни и после да опитам пак. Та в този ред на мисли...чудя се как се справяте с приготвянето на храната за бебчетата си (в смисъл кога я приготвяте). Аз се чудя как да процедирам, т.к. от 2 седмици излизаме в 9часа сутринта, т.к. след 11-12 тук става страшна жега и като се приберем следва да захранвам на обяд с тенденция да заместя обедното хранене, а се чудя кога да го приготвя? Ако го направя преди излизането ни ще е съвсем изстинало и безвкусно, когато дойде време за хранене. А ако трябва да се приберем, за да сготвя за беба обяд непосредствено преди хранене, то по-добре да не излизаме. Моля, споделете опит.
Калина, и ние сме много трудни на заспиването. Днес е бодърствала 4 часа и накрая грохна съвсем, заспа (естествено с моя помощ) и спинка 2 часа. Приятелки, които имат 3 месеца по-големи бебчета ми казват, че нещата се нормализират, когато преминат на спане 2 пъти на ден, когато и съня им е по-продължителен. Ще видим при нас как ще бъде, че сега имам чувството, че детето ми насила се държи будно и трябва да се изтощи до краен предел, за да заспи.
Спокойна нощ от нас!

# 658
Здравейте!

Ивка, гласувах newsm10

За коша и аз съм леко притеснена, защото зимния я спарва много яко, а в летния се губи и увисва отвсякъде. Ще изкараме още в зимния, но голямо потене и преобличане става и много се притеснявам да не настине.

За готвенето и аз така се чудя. До сега давах готови пюренца, ама тя моята лакомница си ги хапва с удоволствие и едно пюренце от 130 гр. естествено не ни стига. Мисля да започвам да й готвя, но ако трябва да го правя непосредствено преди храненето трябва да не мърдаме от къщи навън. Мисля да сварявам зеленчуците сутринта с повечко вода и да ги оставям така. Преди храненето да загрея наново и с пасатора. Така си мисля. Споделете опит и вие  Hug Обаче се чудя как ще давам плодовото пюренце като сме навън?!?

# 659
  • Ямбол
mama_jelly, и аз имам поне 8-9 литра замразена кърма и се чудя какво ще я правя, мисля като започна да я захранвам в пюретата да слагам кърма за разреждане,но тогава ще мога да се цедя за момента и се оказва излишно да размразявам,но все някой ден ще влезе в употреба.
За количката от скоро съм с летния кош,но като бях със зимния правих следното нещо.Взимах 2 малки възглавнички и  я повдигам и я слагам между тях,така си и се харесваше.
Ние излизаме в най-големите жеги след 13:30 часа,понеже спим още от нощния сън до обяд.
Утре сме на ЖК за последен прием на ваксините,кръв и урина.Ще видим и колко сме пораснали.

Общи условия

Активация на акаунт