Отговори
# 660
  • София
ivka_007 вече имате и моя глас Simple Smile

# 661
Добро утро,

Ивка гласувах... успех Simple Smile

Калинче много е индивидуално това със спането. Имам спомени,че  баткото към годинка и половина ставаше сутрин към 6ч, после заспиваше  към 9ч за около 1час след това спеше следобед пак около 2-3 часа. Вечер разбира се по-рано от 21:30 никога не сме можели да си легнем.  Но пък имам позната сега с бебе на 9 месеца, което спи само обедно време. Така че не може да се каже кога ще почне да спи по-малко. Добре де като и се доспи не може ли самичка да си заспи в количката ?!?! или точно тогава почва да се сърди и мрънка. При нас спането е точно ден за ден. Веднъж спи между всяко хранене по около 30-40 минути, друг ден не ще и не ще да спи и му се събират най-много 2 часа спане за целия ден( това от 7ч до  21ч) На мен пък този вариант ми се вижда супер малко, но какво да го правя.

За количката и летния кош ние сме вече от месец и половина в него. В началото го слагах напълно легнал, но вече не иска. Сега и докато спи е седнал. Имаме 2 положения на полуседнало на облегалката. На по-ниското спи, а на по-седналото е буден. Няма друг начин. Той също много се свлича надолу дори има вероятност да изпадне от количката, затова го връзвам с коланите. Нашия е от тия 5точковите, но аз му слагам засега само това между крачетата, а на раменете не ги поставям. Не се тревожете за седналото положение, те вече са големи и спокойно могат да бъдат полуседнали,че някои от по-големите дори направо седнали да си седят  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ангиа дано Филип да се оправи бързо и да е било инцидентно това  Hug Иначе Поли ти е казала вече за прахчето, във вода и или с лъжичка или с това от панадола Simple SmileSimple SmileSimple Smile

За приготвянето на храна аз на баткото правих за 2-3 дни да има. Не готвех всеки ден, това си е супер хамалогия. Някои майки дори приготвят голямо количество храна и разделят на поции и замразяват. Но на мен не ми допада и затова гледах да е за около 2-3 порции и в хладилника. Плодови пюрето главно купувах, защото по-принцип ми се струва по-трудно да се приготвят.

За излизането на вън аз от 2 дни го извеждам само по памперс и блузка отгоре, като вчера дори бяхме на една вила и там го съблякох гол. Като заспи мятам отгоре една пелена. Много му харесва да е голичък, ако може и без памперс още по-добре. Излагам го на слънце по 5 минутки 2-3 пъти за да хваща тен, че на морето колкото и да го пазя няма начин слънцето ще го хване. Много е смешен сега като е по къс ръкав, защото ръцете до китките са му черни като на цигане, а нагоре са белички... Simple Smile

За морето още съм в чуденка как да процедирам. Мисля да се пробваме да ходим на плаж към 8-8:30ч до към 11ч, после ако имам сили ще ходим и към 17ч за час-два. То малко сложно е при мен ,че пък баткото ще иска да е повече време на плажа, но мисля през останалата час да бъдем на басейна, като малчо може да спи или под някоя дебела сянка или ако е супер топло ще го пращам с тати да си нанкат в стаята  Mr. Green 

# 662
Калина,много полезен и хубав линк! Hug Hug Hug

м@м@,аз съм  много доволона от нашата лекарка,кабинетът й е в Дървеница,винаги си вдига телефона,до сега не е липсвала ваксина , като е трябвало да бием , на възраст е малко,искаше да захранвам рано, но и обясних моето виждане и тя го уважи и ме успокои , сега не сме били противохепатитната, последен прием за това 6 месечие и ни я даде да я бием тук.Казва се доктор Байкова,ако искаш координати пиши ми на лични.

ivka_007,гласувах Simple Smile

И на нас летният ни кош е леко изправен,хем уж може да се полягва,но се образува един ръб при дупето и го виждам,че не му е много удобно  ooooh!

# 663
  • София
здравейте,

днес направихме изследванията за кръв и урина. Когато боднаха Гоги въобще и не разбра какво се случва и мина много добре. За урината - в аптеките продават Колектор за урина-детски/около 0.9-1 лв./, който е универсален за момиченца и момченца. Представлява торбичка, която е разграфена и отгоре има една лепенчица и дупка,залепя се при момченцата около пишока и тестисите и отгоре памперса. Лепенката е много лека и при отлепянето нито се зачервява кожата нито се бориш с отлепянето. И така отиваш в лабораторията сваляш колектора и го предаваш на лаборантката. Май доста объркващо звучи.Simple Smile

Ние вече се сдобихме с бънджи гащи на ABC design и голяма радост - цвъркане, крещене, смях. Ще видим докога ще е така.

# 664
Ivka_007 и аз гласувах, успех!

Ох мами аз тия дни съм много зле, чак ревнах, че ми е толкова зле. И всеки ден ново 20сет. Първо гърло, после втрисане, онзи ден ми беше лошо, гадеше ми се и нямах сила да стана от леглото, вечерта повръщане, вчера и нощес пък ужасно разтройство, сега нещо носа ми се опитва да тече, УЖАС  Shocked #Crazy
Само на малката да й няма нищо, пък аз ще се оправя, рано или късно. Кърмих си я през всички тия дни, така че дано да съм и дала необходимите антитела и имунни защити  Praynig А тя пък и не иска да яде нещо, за кой ли път вече  Tired

Много се пазете от тия гадни летни вируси, ние сега сме с доста изтощен организъм и трябва да внимаваме много.

Ние от няколко седмици сме с летния кош, той има четири нива и ние сме на полулегналото и полуседналото, за сега не ревем, че преди само да я сложа в зимния кош и започва див ред.

Айде, че нещо се разписка малкото змейче  Heart Eyes

# 665
ivka_007  и аз гласувах, дано спечелите newsm10

Ох и ние с това спане, преди на всеки два часа горе-долу и се приспиваше и аз гледах да я гушна около това време, че иначе тя сама трябва да капне че да се сети да заспи, а  като и мине времето  няма приспиване, рев и после спи много малко и пак е недоспала. С нетърпение чакам да почне да спи по-малко пъти на ден , пък повече време, че да мога и аз да си посвърша нещо, че и долу-горе с каката да се уеднаквят, макар че тя напоследък малко се услушва с обедния сън.

Мама Ива, за морето и мен това ме притеснява, че каката ще иска да стоим повечко на морето, но ще търсим хотел с детски басеин и там мисля да седим повечето време.

За количките - ние бяхме досега със старата количка от каката, тя е една никаква марка, имаше си само един кош, който ставаше и на легнало и седнало, но беше много тежка, а пък и малко амортизирана вече и сега моя мъж настоя да си купим лятна количка, по-лека и се сгъва на чадър, но беше голям зор докато намерим такава, която да има почти легнало положение, повечето нямаха. От две седмици сме с нея, макар че тя се води за дете над 6 месеца, но ние много бързаме да сядаме и се сърдим ако не виждаме и е идеално.

ANGYA, дано сте добре вече Praynig

Забравих да се отчета. В петък бяхме на консултация 7100кг /+500/ и 68см /+4/ биха ни Инфарикс и имаме още един прием от него и хепатитната и до годинката малко спокойствие.  За кръвта и урината ще ходя на 13 да и взема направление, че ние с това отлагане на ваксини малко ни се объркаха консултациите.

ceci  Praynig дано се оправяш бързо и малката да се размине.

# 666
никид , благодаря за отговора  Hug Аз се притеснявам за трайността на замразената кърма. по едно време давах замразена и подменях с нова, но ми писна. Пюрето го приготвям гъсто и го разреждам после с кърма; то затова замразената е излишна. Казаха ми да я ползвам в кашите, но аз не смятам да давам. GP-то ми заяви, че щом съм захранила да си давам и пюрето и така. Бил голям да бъде само на кърма.

Аз пюретата ги правя в по-голямо количество и замразявам на порцийки (през почивните дни когато тати си е вкъщи, и има за цяла седмица напред). Правя поотделно картоф, морков и тиквичка. После ги смесвам различно, да му разнообразя менюто. Плодовите ги купувам.

От картофа се запича, затова винаги давам и по 3-4л круша след ядене. Крушата на Ганчев и на Гербер при нас нямат ефект. Вземам на Хип.

# 667
Здравейте мацки Simple Smile

Сърдечно благодаря на  всички за отговорите и загрижеността. След много умуване не му дадох прахчето. Реших да изчакам и днешното акане и ако пак е като  вода тогава да дам.  Днес пак си беше по рядко, но определено не  беше като вода. Той се обрина  от сладкия картоф и сега е  2-3 дена само на  мляко и аз като някоя патица  му взех  кърмата  на една разходка и  му я дадох чак в 12ч, а беше цедена  в 8 и може  да е била леко  развалена и  за това да се подриска милото.

Съседите ми  във Варна са  решили да преустройват блока - едно къртене, едни дрелки и хилтита. Тъкмо се оправих да  излизаме и малкия заспа на  всичкия този шум сега ще чакам да се събуди и  ще мерим улиците или морската градина.

За готвенето на пюретата аз правя за два дена  и  замразявам и  хладилника. Преди да го дам  го топля във  вряла  вода.  

Някой да знае Био магазин във Варна, че  в Пикадили ми казаха последния път, че само домати и краставици имали био Simple Smile

ivka_007  и аз гласувах  Peace

ceci  Praynig дано се оправяш бързо. Много лошо се боледува  лятото.

# 668
Привет момичета, как сте? Hug

Нещо не ми остава време да пиша, само ви попрочитам, каката си е вкъщи този месец и е много "весело", голям инат, какъв е този характер, не знам вече... Crazy Crazy Crazy

Ние днес направихме дебюта с Ади - дадох 1ч.л. финно картофено пюре на Семпер. Падна голямо чудене какво й давам, първо се намръщи и го изплю, после започна да се облизва и като че ли й хареса, но за днес толкова. Mr. Green Не съм го разреждала. Ще й давам по малко и мисля 7-10 дни да въвеждам първия зеленчук.

# 669
Здравейте мами и бебета! Wink

Гери вади втори зъб и е супер кисела днес. Преди малко заспа с пищене. Дадох ѝ малко панадол и пансорал намазах и заспа. Tired

Ентерол и Хидрасек съм давала на каката в малко водичка. Peace Спомням си обаче, че само едното не ѝ действаше, а двете в комбинация. Whistling
За разходките - обличам Гери само по боди и без чорапки. Много жега е напоследък. ooooh! От много време вече се возим в летния кош. Има напълно легнало положение и като заспи я пускам назад. Ако не спи е полуседнала. Имам и една друга количка, която е само с 2 положения на гръбчето, но това не ѝ пречи да спи полуседнала. Grinning
За храненето - сутрин започна да се буди по-рано и пие в 7-7:30ч. мляко; след това в 9-9:30 ч. яде плодово пюре; на обяд 12-12:30 ч. хапва зеленчуковото; в 15:00 ч. пие мляко; в 18:00 е ред пак на плодово пюре (Кашите не ѝ харесват. Rolling Eyes) и в 20:30 ч. вече едва издържа да си изпие млякото и да заспи. Laughing Пюрета от няколко дни ѝ правя само домашни. Взех си този уред и направо се родих с него http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/12156  Peace
За спането - спи сутрин след плодовото пюре (почти всеки ден) за около 30 мин. и след обяд около 2-3 часа. Whistling
Утре сме на ортопед и консултация и да видим колко е пораснало малкото дупе. Heart Eyes

Весел и слънчев ден на всички!  Nature Sunny

# 670
На всички болни мами и бебоци желая бързо оздравяване  Heart Eyes Ние също сме в кюпа ... както винаги. Гошко се скъсва да кашля с храчки, за 1 седмица го водя вече 5 път на преглед. Доки продължава да твърди, че всичко е от зъбите .... но тези храчки и задавяне ...вече не знам какво да мисля. Пазете малчовците много, има и доста болни от шарка. В неделя разхождам каката и дребо на едно барче с детски съоражения. Голямата си играе сума ти време с едно момченеце. Мъжо видя, че има особени пъпки (аз нали съм недоскив) и го пита от какво са. Детето чистосърдечно си каза, че е с шарка и са го спрели от градина  #Crazy #Crazy #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out Просто само това ни липсва. Що за родители са това не разбирам  ooooh! Аз побеснях, майката явно ни чу да говорим с мъжа ми разпалено, на секундата си грабна багажа и тръгна......

За коша и аз съм леко притеснена, защото зимния я спарва много яко, а в летния се губи и увисва отвсякъде. Ще изкараме още в зимния, но голямо потене и преобличане става и много се притеснявам да не настине.
Нашия летен кош също е огромен, особено колана отпред м/у краката е изтеглен силно към периферията и няма какво да задържа малечко седнал. Реших проблема лесно. Купих от дунапренените подложки за градински столове. Има среден размер, който перфектно пасва на количката. Пробих с нож 2 дупки за горните колани и 1 изтеглена силно навътре за долния. Облегалката също силно се стеснява по този начин и придържа детето централно. Стана "красавица"  Wink Joy

цена 7,99лв в Джъмбо. Цветове - много.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 16:20 от dobra

# 671
Вижте на какво попаднах http://mamita-bg.com/2009/09/13/%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/   Shocked
Добре, че Гери не хареса кашата. ooooh!

dobra  smile3501

# 672
  • Шумен
Здравейте, майчета и бебчета!

Надявам се , че Ви намирам в добро настроение и здраве! На болничките скорошно оздравяване

Чета сега статията пусната от enigmata за ориза и си викам , че вече незнам какво да давам! Пюретата били незнам какви, кашите еди какви......Честно да Ви кажа в чудо се виждам като трябва да купувам и да давам нещо на бебка! Винаги ми минават всякакви неща през ума....

Ние ядем по 150 гр. АМ на хранене, като на обяд ядем и зеленчуково пюре , а след обяд или плодово пюре или каша(днес за първи път оризова на Hipp, и може и с това да си останем)  и вечер пак АМ. Засега купувам пюренцата , но скоро ще имаме наши зеленчуци от градината на мама и възнамерявам да и прави някой пюрета! Нека майчетата , които правят пюретата си сами , да споделят опит как процедират при правенето! Пример: добавяте ли някаква мазнина-зехтин, слагате ли подправки имам предвид копър или магданоз пресни

Айде до скоро ,че стана дълго!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 673
Нека майчетата , които правят пюретата си сами , да споделят опит как процедират при правенето! Пример: добавяте ли някаква мазнина-зехтин, слагате ли подправки имам предвид копър или магданоз пресни

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587968.0  Peace

# 674
  • Пловдив
Здравейте, момичета

Мерси много , че гласувате за нас  newsm51

Ох, това с ориза сега ме потресе, аз днес започнах сериозно вече да захранвам и то с оризова каша  ooooh! Тези каши, според мен са преработени и не са като да дадеш сварен и пасиран ориз. А и ориза , дори и при големи хора се препоръчва при захранване след диети и пречистване. Вече май се чудят какво да напишат, то не беше разни химикали в пюретата, то не беше ориза, то не бяха краставици с ешерехия коли, то не бе чудо  ooooh! и какво да им даваме в крайна сметка  Crossing Arms

ANGYA, био магазин има на Балев във Варна http://www.balevbiomarket.com/

Влади започна много да ми се буди нощем да яде, направо едвам издържам вече  Crazy Снощи се буди през 1-2 часа, горещо ли му е , какво е не знам, но цока малко и пак си заспива  Crazy Надявам се сега със захранването да спре да се буди толкова на често. Започвам да давам и вода.

dobra и аз много се дразня на такива майки, които си пускат децата болни и изобщо не им пука. Аз много се дразня разни дечица ( те не са виновни де ), като вземат да се въртят около количката, все пак те ходят на градина и може да са болни я от шарка, я от нещо друго , то верно, че няма как да  опазим бебоците от всичко, но все пак (ох, сигурно звуча ужасно, но много се притеснявам  Sad )

recito, аз също много се чудя дали да не добавям по-малко  Рапично олио в кашите и пюретата . Можеш да прочетеш тук за мазнините , кога и по колко се дават http://zahranvane.wordpress.com/

Общи условия

Активация на акаунт