Колко се родиха близнаците Ви в 37 седмица?

• 9 776
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам планирана дата за  секцио за 38 г.с., но здравословно вече не се чувствам добре и едвам извдържам, а и се притеснявам че е прекалено късно.Страх ме е да не се задушат бебетата. Консултирах се с още 1 АГ специалист- той каза, че 38 г.с. е късно, а 37 е добре.
Има ли мами родили през 37г.с.- колко тежаха бебетата Ви и имаха ли някакви здравословни проблеми породени от по- ранно раждане?
Незнам какво решение да взема....

# 1
  • Враца
Честно да ти кажа, не знам доколко е правилно ти да взимаш решение кога да се родят бебетата, това е работа на лекаря, който те следи. Аз родих близнаците с планово секцио в 37 седмица и 3 дни - 2590 и 2390, бяха напълно развити и ни изписаха по план. Деян се роди пак горе-долу тогава 37 седмица 2480 и седя 3 дни в кувиоз.
Според мен, ако нямаш медицински показатели (какво имаш предвид под "да се задушат бебетата") по-добре си изчакай датата.

# 2
Има случай поради ограниченото място, едното бебе притиска другото и то се задушава. Напоследък по дребничкото бебе рядко мърда, а друг доктор препоръча 37 седмица.. Аз сега кого да послушам.
А как ги броиш седмиците- аз от понеделник влизам в 37г.с.( т.е. започвам я)

# 3
Аз също родих в  37 -ма седмица /36 седмици и 4 дни/. Едното бебче беше напречно, а другото вече с главичката в родилния канал. За последните седмици момченцето, което беше напречни под ребрата ми започна да не наддава затова доктора, като ме прегледа ми каза да спирам да ям, мъжа ми да отива за багажа и ми насочи секцио за другия ден сутринта. Бебчетата се родиха 2 200 и 2 190 не лежаха в кувиози. Изписаха ни 8 дни след раждането.

# 4
Аз родих в 37 гс. и няколко дни с планово секцио две момчета - 2600 и 2650 гр. Бях станала огромна и все се притеснявах дали децата са добре, дали ще устискам до датата на секциото....все тревоги на бъдещите майки. Според мен е важно мнението на доктора ти. Той трябва да определи какво да правиш. Аз преди да родя минах три профилактики за дробчетата и ме наливаха с витамини като за световно, в резултат сряда беше секциото и в събота си тръгнахме без усложнения. Така че важно е какво ще преценят докторите за теб. Успех!

# 5
Родих последния ден на 36 г.с. по спешност, чувствах се вече много зле, а чернобробните ми стойности се вложиха сериозно. Ники се роди 3360гр.,а Габи 3060гр.  hahaha движей се като Голямия кораб...

# 6
  • Някъде там...
Родих в 37 г.с. и 1 ден бебета по 2850 и 2800 гр и 49 см. Планово секцио. Имахме проблеми със захранването, повръщаха, спаднаха много на тегло и седяхме в болницата 13  дни.

# 7
В средата на 37-ма, единият беше 3,300, др.2,800

Бях огроооомнаааа /а не бях напълняла много 17кг, а 12 кг свалих само с раждането/, но не можех да лежа по гръб, задушавах се вече, беше ми много тежко.... И влязох съвсем доброволно в б-цата, искайки моята лекарка да ги вади вече. А тя - хайде само още един ден, хайде още един..
За лекарите, а и за бебетата е най-добре колкото може по-дълго да са вътре, това е ясно, но аз не издържах...

# 8
Аз родих началото на 36 седмица нормално единия 3.050кг и другия бебок 3.100кг.Не можех да дишам по гръб и имах срашни киселини от които не можех да ям няпълнях само 7 кг.Трудно беше но си струва.

# 9
Успех, дано всичко да бъде наред с бебетата  bouquet  bouquet  bouquet

# 10
Моите близнаци се родиха в 37 г.с и тежаха по 3 кг. и не са били в кувиоз.

# 11
  Скоро моя позната бременна с близнаци изгуби едното си бебче в последните седмици.Уж всичко било наред  и на последния преглед едното нямало сърдечна дейност.Обяснението било,че бебчето се удошило.Роди едно момиченце.Дано не плаша никого,просто споделям.Не знам подробноости не ми е близка,но случката ме впечатли...

# 12
Браво на вас майки.Аз родих в 31 гестационна седмица единия 1.680 а другия 0.890 кg. newsm78

# 13
Здравйте и от мен. Мойте бебета се родиха в края на септември в 36 Г.С, според доктора били големи и с главите нагоре и трябвало да ме срежат, първия се роди 3.400, а втория 3.050. Представям си ако бях изкарала и деветия месец какво щеще да стане с тях и с мен, бях направо слон, всики ме заглеждаха страно по улиците.

# 14
Zdraveite. Rodih v 37-ma g.s. sekcio-dvete mi deca se rodiha po 3 kg. vsqko i bez nqkakvi otlkoneniq.

Общи условия

Активация на акаунт