Счетоводител в нужда се познава

• 52 795
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, влизам с един въпрос.
От два месеца съм без работа и се регистрирах в БТ.
От 2 май обаче започвам работа и доколкото знам, в 7 дневен срок, трябва да занеса копие от договора в БТ, а след това и в НОИ, заедно с трудовата книжка. Дотук всичко добре, но от работата ме помолиха другата седмица да занеса документите, които са им нужни, заедно с трудовата книжка.
Как да процедирам, тъй като ако занеса книжката при работодателя, в НОИ няма още да са я оформили за двата месеца, в които съм без работа?
До сега не ми се беше случвало да се сблъсквам със системата и не съм съвсем наясно с процедурите  Laughing

# 541
  • София
Предполага се, че и на него, освен ако сами не си правят отчетите, то не е чак толкоз трудно Mr. Green

То не е трудно да си ги направиш сам нулевите отчети, ама нали някой трябва да разпише на съставител, а по закон съставител на финансови отчети не може да е кой да е.

До март са НАП и статистиката Peace За глобите не знам, в закона си пише Peace
За неподаване на данъчна декларация в срок към НАП санкцията ако не бъркам е 3000 лв. за фирма.

Срок за публикация на отчетите в ТР - 30.06. за ООД и ЕООД, за АД мисля че миналата година ги промениха на 31.07.
За ЕТ, което не прилага облекчена форма на отчети срокът е 31. Май, ако си на облекчена форма не подаваш. Аз миналата година изчетох това изменение в диагонал и нали съм бърза като видях срока 31 Май и веднага си подадох , а чак после допрочетох че за мойто ЕТ изобщо не трябва да подавам. Ама то за това трябва да се чете. 

# 542
Да но те късно и го приеха. И при нас доста ЕТ "изгоряха"...
Вярно е, че не може да ги подпише кой да е, но кой ли проверява...

# 543
Здр!Искам да попитам колко преди 45-то дни преди термина трябва да съм назначена на работа?И ако имам 5год трудов стаж,но съм на борсата колко години имам право на майчинство?

# 544
Здр!Искам да попитам колко преди 45-то дни преди термина трябва да съм назначена на работа?И ако имам 5год трудов стаж,но съм на борсата колко години имам право на майчинство?

Няколко дни са достатъчни. Майчинството е до 2 годишна възраст на детето и не зависи от трудовия ти стаж. А безработните получават някакви помощи от соц.грижи до навършване 1 годишна възраст на детето, затова е хубаво да излезеш в майчинство докато си на трудов договор.

# 545
Въбще не съм съгласна за пубикуването на отчетите на ЕТ. Публикуват само тези ЕТ, които подлежат на одит.

# 546
  • София
Ми това имах предвид в частта за ЕТ.

# 547
Облекчената форма е нещо съвсем друго  Peace

# 548
  • София
Не се изразих много правилно какво имах предвид явно. Извинявам се ако съм подвела някого.  Simple Smile

А до къде я добутахте с декларациите по чл. 15 от ЗЗБУТ? Тази година още не съм поглеждала как е хавата там, дали няма някоя промяна.

# 549
Аз за малко да получа инфаркт Crazy

# 550
  • София
Аз за малко да получа инфаркт Crazy

Защо ако не е тайна?

# 551
Като прочетох, реших, че съм пропуснала изменение в закона и съответно ме чака глоба Crazy

# 552
  • Варна
По чл.15 ги подадох, сега са ми наред по чл.73 които преполових, и физическите лица  Laughing

# 553
Аз другата седмица ще правя Д6.
ЗБУТ-а и чл. 73 ги опуках в понеделник-вторник още, довършвам едно голямо ЕТ.. Между другото от 4 подадени във вторник, само за 2 съм получила за сега вх. номер като приети от ИТ.
Чакам вече с нетърпение 30.04 Simple Smile

# 554
Вчера получих на ел си поща нова справка от статистика за двама земеделски производителя - за 2010, 2011 и първо тримесечие на 2012 всички закупени земеделски земи, поотделно, с № на имот  Crazy, както и поименно всички сключени арендни договори  Joy Срок - 25 април. Тия имат ли представя за какви огромни количества договори става въпрос  Thinking Мисля да не ги отразявам до края на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт