Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 542
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Извинявам се за тъпия въпрос, но какво е еднократна пелена, дали мога да използвам памперс?
Продават се в аптеките и служат като подложка,ако бебето се напиша да попие.Имат различни размери  WinkВ момента за бебчетата се ползват най-малките.Мисля,че са 50/70
Надявам се да успееш да се оправиш,че мастита си е доста сериозно нещо

# 406
Аз също ползвам подплънки, иначе рискувам да ходя все мокра. Да, като кърмя навън, просто си махам подплънката. Момичета, не се притеснявайте да кърмите на публични места. Това е най-естественото нещо, също като дишането. Аз кърмя навсякъде - паркове, заведения, молове.
Вчера тук беше адска жега и разсъблякох бебето по къс ръкав и босичко. Нямам задръжки, че е малко, жегата е еднаква за всички.

# 407
Как не си срещнала някоя баба да те нареди,че ще разболееш детето. Grinning

# 408
pepito21, дори и при висока температура, няма причина майката да спре да кърми или гушка бебето си. Даже напротив, сега е важно кърменето да продължи, а ако бебката не успява добре да изсуче гърдата, да изцеждаш, за да не се получава задържане на кърма. Би могла да опиташ да изцедиш малко гърдата преди кърмене, за да омекне зърното и да е по-лесно да засуче на бебето. Опитвала ли си изцеждане на ръка? Можеш да погледнеш това клипче с Техника на Мармет за изцеждане на ръка Често съчетаването на ръчно и с помпа изцеждане дава по-добър резултат. Опитай да задържаш бебето си максимално дълго на гърда, дори и може да опиташ дали ще има добър резултат ако прилагаш компресия на гърдата. Сега, до преодоляване на проблема е добре да кърмиш/цедиш често, поне по 10тина пъти на денонощие или когато усетиш напрежение. Може да е добра идея и да предлагаш гърда и през нощта.

Под пелена за еднократна употреба имах предвид памперс, не това, което описва Щък. Съжалявам, ако съм те объркала, имах предвид обикновен бебешки памперс  Embarassed

Вариант ли е да се консултираш и с още един лекар. Приема на хормонални лекарства за спиране на кърмата не безобиден, може да се наложи и друго лечение, но това, както и дозировката  само лекар може да прецени.

За зелевите компреси, има смисъл да се слагат на засегнатата гърда. Можеш да опиташ да ги слагаш за 2-3 дни, но вероятно те няма да окажат толкова сериозно влияние върху количеството кърма, колкото би могло да окаже бромкриптина. Ако те притеснява и има нужда, може след няколко дни да пробваш и с компрес с извара.

Пиши пак как си, а ако искаш да споделиш от къде си. Ако има ЛЛЛ лидер или помощник в твоя град и имаш желание, може да поговорите на живо.

Бързо възстановяване  Hug

# 409
  • София
Момичета, тези от вас, които вече са правили ваксината, която де поставя на 1 месец, може ли да споделят подробности. Имам предвид как го понесохте, живата или мъртвата васкина слагахте и пр. Благодаря много!

# 410
  • Варна
ЕлБиЕн тя на първия месец се слага само хепатитната, а не полиомиелитната. Хепатитната  е  ОК. Ние писнахме за момент,пийна вода и се успокои. Педи даде Панадол,ако вдигне температура, но нямахме проблем.

# 411
Шаманката, благодаря! Снощи опитах да изцедя на ръка, бяха ми показали в болницата как става а и в началото се цедих така, но сега не се получи с помпата постигам по-голям резултат. Зърното ми е твърдо дори след изцеждане. Днес пробвах да изцедя малко, докато тръгна кърмата и сложих бебка, захапа за 1 минута и изплю веднага.  Confused Забелязах, че след изцеждане Температурата ми се вдига, имам чувството че бучката не омеква (между другото тя е в цялата предна част на гърдата). Имам и нещо като бодежи в гърдата, по скоро в предната и част, в момента съм с компрес от зелев лист.
Може ли малко повече инфо за компреса с ориз, колко време се вари, топъл или студен да го слагам?
Между другото от самото начало ме тресе нощно време, постоянно ми е студено и се будя вир вода, а през деня съм си ок, т.е. без Т, или поне бях. Не знам дали има връзка със сегашното ми състояние, но сега се сетих да го споделя.
Притесняваме и поведението на бебка, нощта си е спала нормално, папка си веднага си легна, но сутринта от 9 часа будува чак до 13ч., яде на почивки от 15-30 минути. Уж се унесе но както я сложим в леглото и след 5 минути се почва рев... И в последно време много се сърди на шишето, хем е гладна отваря и върти устенца, но както и го подам го избутва, и е малка борба докато го захапе. Основното и хранене е добавката, вече яде по 130 мл и си спинка спокойно 2.5-3 часа, имаме около 6 хранения за денонощие и поне два акани памита.
В сряда мисля да посетя личната лекарка (тя е и педиатър), просто не се сещам за друг гинеколог на които да се доверя.
От Монтана съм.
Удачно ли е да приемам и някакви витамини и какви?
Свекърва ми, каза да си спра кърмата с изцеден лимон, навремето тя така е направила, след като бебето е починало в 8 месец, но пък и се е появила бучка която при следващото раждане е изчезнала; та се чудя мога ли да пробвам този вариант, ако не се оправя и лекарите решат че ще я спират изцяло.

Някои питаше за операцията, и мен ме пробожда понякога, но не е зачервена, когато се преуморя също усещам лека болка, но бебка е вече 4 кг.
За обличането, не знам направо съм в голяма чуденка на мен нали си ми или много горещо или много студено и не мога да преценя как и е на нея. През деня е без ританки с чорапки и боди с дълъг ръкав, и е завита с памучна пелена, но постоянно я изритва, явно и е топло. А като стана на въпрос за бабите, онзи ден щях да получа удар.  #2gunfire Свеки я преспива вечерта след банята, и я беше увила в памучната пелена и завила с една плетена, пак памучна, горкото бебче...Как се справяте със съветите на бабите? Мен лично много ме изнервят, особено когато не са искани.  Crossing Arms
Относно подсичането на дупето, доктора ни изписа паста тридерм, да я мажем да пъви на ден, да изчакаме да попие крема и да слагаме памперса, а също и да я държим колкото се може повече по голо дупе. През другото време мажа с един охладителен крем, които правят в аптеки санита, не знам как се казва, или с крем здраве. В началото ползвах судокрема, но явно не помага.
А за пъпчиците по лицето, от прегряване с какво ги мажете? Свеки казва да я напудря с топоцин,но не смея, аз я мажа с крем здраве.

# 412
Ваксината на един месец е само за хепатит -б   . Една от малкото отрови който може да се преглътнат и да се слага. Пентаксима е петвалентната която се слага от около 4- 5 години , за Бг от една мисля  ама и аз бях от ахмашките дето се подведоха и си боцнаха с нея детето като опитно зайче ... нея категорично ще я откажа , ако има друг вариант който биха ми предложили с умъртвено полио може и да се замисля заради задължителното поставяне - иначе ако имах избор , не бих сложила нито една.
Задължаването малко ми звучи като - може ли да рискуваш да разболея твоето дете за да не боледува моето ...

Пъпчиците си почиствам с тампонче чиста преварена вода , отвара от лайка или с туферче само почиствам връхчетата със спирт. Аз и на своя глава пак-  с туферче мажа леко с содокрем / на цинкова основа е като здравето /

Днес се теглих с малката и без нея - накрая резултата е радостен и за двете - тя е наддала за 18 дни 900 грама а аз съм смъкнала до 63 килца / последно с корема се теглих  75 / имам за цел по три - четири кила месечно да смъквам  ако може  Rolling Eyes

# 413
  • Варна
pepito21 ние сме на 2 месеца близо и яде 130 мл АМ,като паузата понякога е по-голяма от 3 часа. Направо ме обърка с тези милилитри АМ, зачудих се аз ли не си храня детето..

# 414
pepito21 ние сме на 2 месеца близо и яде 130 мл АМ,като паузата понякога е по-голяма от 3 часа. Направо ме обърка с тези милилитри АМ, зачудих се аз ли не си храня детето..
Blush Еми, бебче по толкова си иска, ако и дам по малко не заспива, плаче и си папка ръчичката. Примерно тукощо яде и й останаха около 10грама от 130мл. Като не ги изяде на веднъж, направи почивка от 15 минути. Педиатъра ни препоръча да я храним на поискване и колкото иска толкова да си яде, даже да сме правили повече мл АМ, за да й остава а не да не й стигне. Не било хубаво да се събуди след час и да плаче от глад.  Rolling Eyes Ние от болницата започнахме с 60 мл, а по принцип трябваше да са по-малко, но като се мъчи детето... Щом е доволен и си наддава добре, не мисля че си сбъркала. Simple Smile

Момичета, да ви питам как облекчавате/помагате на бебчета си да се изакат? Ние днес все още не сме акали, напъва се, попръдва, но нищо.  Confused Има ли начин да й помогна да се изака по лесно, за колики ползвам инфакол, но май не ни помага много.  Rolling Eyes

# 415
Здравейте момичета, ще повторя малко фейсбук, но ме мързи да пиша наново  Simple Smile Вчера моето момиче беше за първи път в бащината къща на мама във Велинград. А днес бяхме на абитуриент по обяд. Довечера пък водим и нея на купон. И една интересна случка. Днес както си бяхме в ресторанта усетих, че ми слиза кърмата. Веднага се обадих на баба и, тя пък в същия момент взела телефона да ме вика, че малката се е разплакала да я нахраня. Природата е невероятна. Между другото майка си отиде. Дано и удължат болничния, та да дойде пак.

Да ви кажа, че яденето на пшеница май има ефект за кърмата. Поне си мисля, че гърдите ми се уголемиха от вчера. Ям пшеница от сряда или четвъртък- не си спомням от кой ден. На мен обаче с помпата цеденото не ми се отдава, с ръка млякото пръска във всички посоки, но е изморително, за да проверя колко мога да изцедя от пълна гърда.

Пепито- за изхождането прави масаж около пъпа в посока на часовниковата стрелка и си хапни круши- доказан ефект от опит.

# 416
  • Бургас
Хайде и аз да се разпиша най-после.
За кърменето навън нямам никакви скрупули изобщо не ми пука кърмя дори и на заведение ако сме седнали.
За обличането мето момченце е нещо зиморничево и обича да му е по-топлички общо взето се водя по него ако е спокоен и спи значи е ок ако не пробвам събличам обличам и така.Винаги съм гледала да се водя според настроениетои нуждите на децата си ,така че те да се чувстват комфортно,а и на мен да ми е удобно.
За разходките ние ходим отвреме на време,но предпочитам да си седим на двора.Явно от възраста ли незнам или още ме тресат хормоните някак си не ми се комуникира с хора искам да си седя и да си гледам децата ,може би не съм им си се нарадвала или защото по принцип съм общителен човек и имам много приятелки и познати,а и в офиса сме много хора имам нужда да си почина,а и дори да изляза сама все ще се намери някой да ме заговори привличам хората явно.
За нежеланите съвети и досадните баби аз отдавна съм дал ада се разбере чии са децата и кой решава.Като дойдат им давам достъчно домакинска работа,че да не им остава време за съвети,а и аз съм много пряма и ако нещо не ми харесва направо си го казвам,а те се съобразяват като са в мойта къща и така.
Целувки на всички пораснали бебоци.

# 417
  • София
Mwpo, благодаря ти много за отговора. Това означава ли, че няма такава жива и мъртва ваксина?

krissie петвалентната кога се слага? Гледам календара, има само тривалентни!?

# 418
  • Варна
Да не се изложа, ама по ЗК са слагали жива ваксина за полиомиелит. Затова питах и във фейса-Пентаксима е мъртва.

# 419
  • София
Mwpo, благодаря ти много! Сега се успокоих малко. Дано мине добре ваксинацията ни.

Общи условия

Активация на акаунт