Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 621
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
mareva я дай твоята рецепта за анасоновия чай, че на мен ми казаха на 100 мл 10 зрънца ама мн слабо ми се струва  Rolling Eyes , при вас иначе действали?

# 211
Привет и от мен и Мери   bouquet

Едвам успявам да ви изчета, а време за отговор почти не остава  Crazy

Съни, точно днес си мислех, че вече не усещам конците да ми боцкат, но още опъва на моменти. И като че ли сърби  Laughing аз все още взимам разхлабителни, но мисля да ги спирам тези дни, че така не може да продължава. Тъй като пътуваме другата събота си мисля да направя един преглед преди това, както и на бебка, нищо че няма да има и 20 дни.

За документите за еднократната помощ ММ движи всичко - днес или понеделник ще ги подава.

За дърпането на цицата на мама  hahaha - и при нас го има това явление понякога и аз се чудех дали е от позата или пък от силата на теча  Joy

Да ви се похваля вчера ходихме да правим паспорт на Мери. Равносметката - тя проспа всичко, включително и снимките. Как ли е я ръчкахме, е няма такъв сън и то при условие, че е време за хранене. Системата не искаше да приема снимките, защото е със затворени очи, но накрая едната мина, за всеобщо учудване. Надявам се да не ни спрат на летището Grinning А иначе трябваше да попълним и цвят на очите, голяма драма! Как да знаем какъв цвят ще са?!? Писахме сиви накрая. А един умник от централата предлагаше и пръстови отпечатъци да и вземат  Joy

Прегръдки на всички мамчета и младежи и девойки  Hug Heart Eyes

# 212
Въпрос към ЛЛЛ

Имам следния проблем, от няколко дни синът ми разреди ходенето по голяма нужда, има доста газове и това го прави много неспокоен. Можете ли да ме посъветвате с какво да се храня, за да подпомагам перисталтиката му. Също така, ако имате и други съвети в тази връзка, ще съм много благодарна.

ЕлБиЕн, разбирам притеснението ти, неприятни са тези моменти, които водят до неразположение на бебенцата ни  Hug

Да те попитам как протича кърменето на сина ти - по колко време суче, от едната или от двете гърди предлагаш? Колко хранения има за 24 часа? Вода, чай, добавка предлагаш ли? Пишеш, че има проблем с изхождането - колко често сменяш наакани памперси и колко са напишканите за денонощие? Обърнала ли си внимание лакомо ли суче бебето - ако е така вероятно нагълтва въздух, който после се трансформира в газове в червата.
Би могла да опиташ т.нар. „безгрижно/полегнало кърмене” – облягаш се назад и оставяш бебето удобно да се нагласи отгоре ти и да суче, ето така -

Има ли някаква промяна в твоята диета?
При повечето бебета няма промяна след прием на дадена храна от майката. Ако обичайно присъстват в менюто ти, няма причина да ограничаваш определени храни.  Но всичко е и индивидуално - възможно е някоя храна, която консумираш ти да окаже влияние. Много майки споделят, че удачен за тях вариант е да наблюдават какво хапват и ако бебетата им проявят чувствителност или раздразнение, да опитат да ограничат предполагаемия дразнител. Ако бебето изпита дискомфорт скоро след похапването на майката, смята се, че не може да се набеди конкретната храна, защото се иска известно време докато храна консумирана от майката премине в кърмата и стигне да стомахчето на бебето.

За преодоляване на газовете и болките от коликите често помага много гушкане и кърмене. Ако кърменето успокоява детето и ако за теб е удобно, е хубаво  да кърмиш дори и непрекъснато, без режим.Би могла да опиташ и да му приложиш компресия на гърдата да достигне до задното мляко (ето и клипче), за да го задържиш по-дълго буден и да му помогнеш да суче по-ефективно, да достигне и до по-калоричното „задно” мляко. Много майки споделят, че в този период бебетата им са се чувствали най-комфортно като спят по коремче върху корема на мама/ татко. Затоплени  възглавнички от черешови костилки или друг източник на суха топлина, дори длан върху коремчето може да имат добър ефект. Нежен масаж по часовниковата стрелка около пъпчето често помага. Позата "тигър на клон" често действа успокояващо коликите на бебетата.
Предлагам ти една хубава статия по темата.
Ползваш ли слинг? Много майки споделят, че носенето на бебето в слинг действа успокояващо и облекчаващо състоянието на детето.

Доста майки споделят, че за облекчаване на коликите им помагат методите на Д-р Карп (някои ги наричат още „петте правила”). Тези пет техники целят да имитират условията в майчината утроба - липсата на пространство, шумът от работата на органите на майката, люлеенето в амниотичната течност и смукането на палеца:
- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения);
- носене на ръце в странично положение или по корем;
- силен бял шум - ако така или иначе ти работи компютъра, да не харчиш допълнително ток за сешоар или прахусмукачка  Laughing;
- люшкане;
- сукане.

Ще чакам да отговориш на въпросите ми и  да споделиш как се развиват нещата при вас  Peace

# 213
Срам не срам,ще си призная. Blush
От как се върнахме у дома за първи път успях да си обърна по- обстойно внимание,тоест маникюр,педикюр,прически горе-долу . Laughing
Като се замисля ,че последен път го правех преди да вляза в болницата и колко ми пречеше тумбака и как касапски бях се справила чак днес видях последствия от последния ми път. hahaha
Та се чувствам много fresh ,че и гадже мога да си хвана.
Определено влизам в релси,хаоса намалява.Чак се гордея със себе си.При всичката работа домакинска и деца успявам и да се наспивам и да подремвам на обяд.
И по този повод се сещам за една фраза:"Колкото й подадеш тя все поема"
Много е дълга историята на тази фраза,няма да разказвам,но мисля че разбирате хумора ми тук.
Времето е чудесно.Бяхме и на кратка разходка ,Криско спи блаженно,а сега отивам да се излегна и аз. 

# 214
Биг мама аз получих стрес като успях да се видя за първи път след раждането. Първо в болницата ме бяха обръснали ужасно и второ аз доста бях работила в погрешна посока преди това. Но миналата седмица бях на козметик- след това имах чувство, че съм свалила 5 кг минимум  Laughing
Момичета мина повече от месец откакто съм родила, но все още получавам стрес като изпусна нещо на земята и си помисля, че трябва да се наведа Simple Smile Но големия корем ми липсва понякога и ритничетата отвътре.
Днес бяхме на най- голямата ни разходка досега и Йоана се държа идеално- спа през цялото време. В неделя ще ходим на чиста молитва.

# 215
  • Пловдив
И аз редовно ви изчитам, ама все не стигам до писане... http://aprilki2011.snimka.bg/maternity/delilah-qk.534558.23444021 ето го и нашия момък, едва сега успях да кача снимки.
За три седмици се оказва , че сме наддали общо 800гр - спокойна съм вече откъм хранене, явно въпреки повръщането си задържа достатъчно мляко за да расте както трябва.
Днес направих първия опит за разходка на бебо и баткото едновременно сама- не беше пълен провал , ама доста повиках след баткото, вече особено много ме дразни ровенето в боклуците и милия доста викове отнесе ядосвам се от гледна точка че той се рови в боклуците и после пипа количката, бебето, мен и изобщо... хигиена под всякаква критика). Най-много ми е притеснено когато трябва да накърмя малкия в слинга, а единствената хигиенизация на ръцете си мога да направя с мокри кърпи... Ще търся май помощ от майка ми за разходките сутрин поне.  ooooh!
И ние сме с колики и се гърчим доста при вадене на газове и при изхождане, ама освен да предлагам утеха на гърдата и да му давам Инфакол за по-лесно вадене на газовете друго не мога да направя - къде помага, къде не. Ще пробвам днес и чая от анасон и копър да го пия, да видим дали ще подейства при него.

...
Към консултантите по кърмене:
Искам да попитам има ли някаква поза ,която да е удобна за нощно кърмене при плоски зърна (моите бяха вдлъбнати, но малкия успя малко по малко да ги коригират до плоски и се изтеглят макар трудно в процеса на кърмене). Опитах позата която е предложена в полулегнало положение да сложа малкия върху корема си, но той не може да държи главичката си така, че да не му се запушва  нослето от нея и не му е удобно. В тази поза също му е много трудно да засуче заради формата на зърното. Ако го сложа на страни пък след като се нахрани задължително връща доста мляко, веднъж дори на фонтан ми повърна така - чудех се дали няма някаква поза, в която да е по-изправен, но да може да поеме по-лесно зърното въпреки формата му?! Гърдите ми са малки и не знам дали и това не води до по-трудното поемане на зърното. Всъщност проблема ми е , че така или иначе не мога да спя, но поне да мога да почивам в някаква удобна поза, докато малкия суче. Не знам дали се разбра какво имам в предвид, но ми е трудно да го опиша. Благодаря предварително за отговора!!! Hug

[/size][/size]

delilah_qk  опитвала ли си да е леко странично и полуобърнато към теб? (Ей това как прозвуча, като ядрена физика направо  Mr. Green) Сега стъпка по стъпка: навита кърпа или кърмаческа възглавница или някаква друга по-твърда и дълга възглавница или плътно одеало и отгоре покрито с чаршаф или кърпа, за да не дразни бебешката кожа сложено до теб така, че да е на нивото на гърдата ти. Така бебето лежи достатъчно високо за да обхване добре зърното, не е директо върху теб, но пак е отгоре и отстрани.
Ето  по този начин
 Flutter
1. Ползвам я редовно тази поза, действително е много удобна. Позата за полегнало кърмене я овладяхме едва след 10тина опита, но не я обича много за мое съжаление. В доста от позите плоските зърна и малките гърди ми правят кофти номера - лесно му се изплъзва зърното и се ядосва, а хранен в  напълно легнало положение връща много и много орига. А и незнам тези легнали положения на кърмене не водят ли до повече колики?! Някакви предложения за други пози , удобни за плоски зърна на малки гърди или за положението на бебето, за да не повръща много?!? Бях чела, че колкото по - изправено е положението при хранене, толкова по-малко колики имали бебетата, ама нещо не мога да намеря такава позиция при храненето на малкия.
2. Малкия се дърпа напоследък от гърдата в момент на слизане на мляко в силна струя (познавам по изтичането което следва отдръпването ) и в същото време свива крачета като при колики. Четох съвет от вас , че в такава ситуация трябва да се изцеди малко преди да се предложи пак гърдата. Освен, че не му намалява дискомфорта (изцеждам малко, към 5мл), но и като го върна на гърдата дърпането често продължава по същия начин - скимти на гърдата ми, пуска я и после пак я търси. Дали пък не разпознавам грешно проблема?! Тъй като изцеждам по 50мл приблизително на ден (или ги давам на баткото, че си иска, или ги замразявам за малкия) се замислих дали не предизвиквам проблема с това самата аз?! Ако пък е така до какво количество е нормално и по каква схема да се цедя, че да не преча на малкия?! Има ли друго, което бих могла да направя, за да избегна това дърпане - честно казано ми действа доста стресиращо, защото баткото правеше така точно преди да се отбие в 4я си месец.  Tired Иначе наддава чудесно, наакани и пишкани пелени - в норма, имаме поне 3 нощни кърмения и се кърмим на поискване, с изключение на коликите малкия е добре и спокоен. Благодаря предварително за съвета!!!

Извинете за дългия пост - пиша рядко но по много.  Crazy

# 216
Мамчета здравейте и от нас  Grinning
вече сме на 40 дни  Simple Smile бяхме на църква да ме причистят и пяха за здраве на бебка  Heart Eyes тя беше много послушна в църквата дори заспа и попът остана много доволен, каза че ще стане добра християнка  Joy
Честито и на всички астро близнаци  :
Калоян на мама Kroelahai, Кристиан  на мама elil,
Елиа на мама Надиту, Момиченце на мама lili_
pds Hug Hug Hug

Дани и Емо за коликите : на нас ни помага единствено топъл компрес на коремчето и слагам бебка да е легнала върху мен. така всичко преминава за минутка  Hug за нас е много ефикасни, иначе сме на Лефакс, но той като че ли не и помага толкова  newsm78 или поне на мен така ми се струва.

Елил ние имаме шезлонг http://picture.yatego.com/images/478e190b499005.9/Fisher-Price_B … nforest_Wippe.jpg  и трябва да ти кажа че съм много доволна, даже сега бебка заспа в него  Hug с течение на времето и става все по интересно и се заглежда все повече. ако може да си позволите (те не са никак евтини за съжаление) ти го препорачвам горещо. така и ти ще имаш малко повече свобода и детето се занимава и забавлява само  Simple Smile

Биг мама аз също нямам търпение на си замина за бг (остават само две седмици) и да отида на козметик, че вече не приличам на човек  hahaha

някой беше споменал за противозачатъчни не мислите ли че биха могли да са вредни за бебето..нали са хормони а с кърмата сигурно се пренасят  newsm78 newsm78 newsm78
 спокойна вечер от нас  Hug

# 217
mareva я дай твоята рецепта за анасоновия чай, че на мен ми казаха на 100 мл 10 зрънца ама мн слабо ми се струва  Rolling Eyes , при вас иначе действали?

Аз слагам 200 мл вода да заври и слагам шипка анасон /но не знам колко точно зрънца са/, слагам и една чаена лъжичка захар. При нас има ефект, но ние като цяло не сме с кой знае колко силни колики...

# 218
Аз пак имам въпрос към консултантките.
До кога ще ми се напрягат гърдите като камъни? Вече 3 седмици минаха, не трябва ли да се нормализира всичко по някое време, гърдите ми да не се напрягат и да си имат мляко? Така ли ще е докато спра да кърмя? И до кога да се изцеждам?
Трябва ли всеки път да изчислявам кога за последно съм кърмила, за да знам дали да се цедя.
Проблем ли е да пропусна някое кърмене, ако сме навън например или пък нощно време?
Те много станаха въпросите  Embarassed. Благодаря.

# 219
Здравейте, не получих отговор от консултантите от ЛЛЛ, вероятно защото шрифтът беше доста удебелен и въпросът вероятно беше пропуснат Simple Smile Предварително благодаря Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ

Симеон е изцяло на кърма от раждането, с малки изключения в началото в болницата. Изцеждам с помпа по съвсем малко / около 15 мл/ за всяко хранене, тъй като му даваме Colief заради коликите и давам с шише. Иначе изцяло се храни от гърдите, като по съвет на педи ги редувам - на едно хранене давам едната, на другото - другата. Преди 2 дни забелязах, че лявата леко ме наболява по протежение, сякаш е напрегната, но не е подута, не напипвам и бучки. Като сложа бебето на нея първите 2-3 засуквания са страшно болезнени, след това болката отшумява и кърменето минава без проблем. След като бебето се е нахранило отново има болка, сякаш някой канал е запушен  newsm78. Това, разбира се, е само мое предположение, но много се притеснявам да не стане мастит или още по-голям проблем.  baby_neutral Какво мога да направя за да се отпуши този канал? Четох и ме посъветваха, че в такива случаи се приема Лецитин (Lecithin), но дали това е ми е проблемът?
Искам да използвам и случая да благодаря на всички консултанти, които така бързо се отзовават винаги. Досега не съм молила за помощ, но редовно чета отговорите ви и намирам разрешение на много мои въпроси.  Hug

# 220
момичета ... тази вечер ще се опитам да отида на едно моминско парти ... и се чудя дали мога да си позволя чаша бира при положение че кърмя .... или е абсолютно забранено ?

За шезлонзите - аз имам вече два - подарък и един за ползване ... мен по-скоро въпроса ми беше за вибрациите - дали не са вредни по някакъв начин ... не че оставям да вибрира с часове ама ...
пускам колкото да се разсее и после спирам..

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 21:52 от elil

# 221
Бира пия всяка вечер и  ела да видиш каква кърма върви  Crazy.
Не мислите ли, че бебоците са още малки за шезлонги?

# 222
Здравейте бях се записала в темата,но имахме проблеми с бебчо и не съм писала.Роди се на 7.04. казва се Калоян.Беше 2.830гр,49см.И ако може да ми обясните как да се включа във фейсбук групата.

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 00:13 от deskuni

# 223
  • España (Плевен)
Здравейте  Hug

Отбивам се на бързо. Бонбонка заспа и аз бързам да ви пусна една табличка и да се изстрелвам в банята и към леглото. Дано да ви допадне..  Peace
Хайде, лека и спокойна нощ!  Wink

МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ

# 224
  • София
Здравейте мамчета,
От днес вече и Косара е в графата бебета с колики. Добре, че не пищи и не реве много милото,  само се гърчи и изпъва назад крачета. От днес започнах да и давам за колики ANTIFLAT Tropfen  50мл и свърши до момента чудесна работа. Зет ми ми го донесе от чужбина, тук не знам дали се продава.  На първия преглед на беба, личната педиатърка каза, че било много хубаво това лекарство, и до момента е права за щастие. Друго което правих за облекчаване на болките и е като напълня детска термо-възглавничка и и я допирам до коремчето, като преди това съм легнала по гръб на леглото и съм я поставила бебка на една страна върху мен, като главата и е м/у гърдите ми. А иначе и аз пия лактогонен чай, който малко има вкус на анасон, така, че не и давам допълнително чай за колики.
Дано по-бързо минават неразположенията на бебчетата ни.
Хайде лека нощ отивам да поспя и аз с Коси.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт