Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 284
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
А за Южния парк няма ли някой  newsm78

Кажи ми на ушенцето кой ме е снимал. WinkДа не сте колежки,щом питаш за южния парк значи си Софиянка,аз мислех с тез палми и комари обитаваш нейде далече.

Сега съм далече, но скоро ще се завъртам към София и си търсех компания за Зара  Grinning
Иначе не сме колежки, но се познаваме с твоята фотографка.  Hug

Въх  Grinning още утре я мятам
Въх-мъх, да не забравиш и плетките преди да я метнеш  Sunglasses

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 21:01 от Лeни

# 196
  • Сопот, Пловдив
Има ли и други които са оставяли децата си да реват?

Аз от понеделник ще съм сама.... и също ще му се наложи да си поревава сам.... неизбежно е ...
До сега все има някоя баба ... според тях бебетата не (трябва) реват и 1 минута ...

Нашата баба пък е на съвсем друго мнение и аз го споделям до голяма степен, не го вдигам винаги, когато плаче, оставям си го понякога да вдигне шум.

Sunnny_v, моите шевове към десетия ден спряха да ме дърпат и да ги усещам, но при всеки е различно, доколкото знам.

Аз се оплакох и във фейсбук групата, имах си неприятно преживяване с бърза помощ снощи, но за щастие на мен ми беше лошо, не на бебето. Сега вече всичко ми е наред, много съм благодарна, че майка ми и баща ми се оправяха с бебето, докато аз не можах.

# 197
Лени за съжаление Южния ми е далеч.Но можем да направим една форумска среща там.

# 198
brown_eyes, моята дама започна да прави същото. ама с всички подробности, които си описала, с повръщаето и оригането също. Освен това не спи по цял ден, а само дреме. И през час и половина ми виси на гърдите по половин час. Направо от два дни се чудя какво става. Надявам се да е скок в растежа, защото сме 7 седмица, та засега си трайкам. Още повече, че през нощта е ок и спи нормално, което говори, че не е гладна. А и другите признаци за нахранено бебе си ги имаме.
за слинга - не мисля, че е добре да се замества с шал. Материята трябва да е достатъчно здрава, а при новородени и еластична. Плюс това връзването за поза за новородени изисква повече плат. Моят е 4,5 м.

# 199
мамчета , ужас

преди малко се връщам от работа и какво заварвам , малката реве ли реве  ooooh! не е спала за повече от час , между храненията

купила съм всички възможни капки , нищо не помага

вече съм изчела всички възможни статии и всички ми се струват еднотипни , но намерих това При колики народната медицина препоръчва билкови чайчета от мента и маточина, които успокояват болките

Какво мислите вие ?
Как се справяте с коликите ?
Ние от както сме се родили не сме спали през нощта , всяка нощ е шоу  bowuu

# 200
Добро утро!
С коликите се справяме без капки.Аз пия билки за лактация,които съдържат копър,маточина и жаблек.Иначе единствунното спасение е затопляне на коремчето,масаж и кърмене.Особенно помага задното мляко.
 hahaha "Пиян моряк"след яка почерпка в "Млечния бар"

# 201
Знам си аз, че понякога най-много помага да си помрънка човек. Ето на, днес вече се чувствам много по-добре, почти не ме дърпа, даже лаптопа ми е на краката.

Тия чайчета от мента и маточина ги пие мама, нали, а не бебето?  Аз  се ослушвам за колики вече, ама май е рано, появяват се в края на първия месец, нали?

И бюрократично въпросче: някой ходи ли вече за 250 лв за раждане на дете?
Уф, това, че не мога да излизам още и да щъкам наляво надясно много ми тежи.

Целувки на всички, Big mama големи сладури си имаш Simple Smile, Лейди Диди, как върви възстановяването при теб, че те мисля?

# 202
Добро утро!
Съни, аз бях до социалните и днес смятам вече да нося документите. На мен ми искаха да попълня две декларации, които те дават, документ от общината за броя на децата, които имам, оригинален акт за раждане и копие и личната ми карта за справка. Понеже няма да получавам детски ще си дам моя сметка, по която да ги преведат- казаха през юни. Ако получаваш детски ще ти открият сметка в банката, с която работят. При нас е общинска банка.
А за коликите - почнат ли нищо не помага. И аз пия чайчета за лактация, на нея и давам по- малко чай срещу колики, давам и Лефакс, който помага да пуска газовете през цялото време, без да се гърчи и плаче. Но дойде ли време за колики- няма помощ, освен сешоара, но понякога и той не действа, както стана с нас снощи. Цяла седмица беше спокойна, но от два дни пак много се мъчи милото.

# 203
Ние пуснахме документите за тези пари... след около седмица ще ходим да си приберем акта за раждане ... а кога ще ги преведат ... това е друг въпрос Simple Smile

За чайовете - предпочитам аз да се наливам (така и правя с чай за кърмачки), а не да наливам бебо с тях ...

За ментата - има противоречиви мнения дали е подходящ за кърмачки.

А за ЛАВАНДУЛАТА - някой знае ли нещо?

# 204
За коликите - на нас май Инфакола ни помага. Снощи много се мъчи горкото, дадох му капки, порева час, започна да пръцка и заспа непробудно цели 4 часа, като никога!
Дано да минат по-скоро, че е голяма мъка да го гледаш как се гърчи  Sad.

# 205
Аз вече подадох документи за еднократна помощ при раждане.Акта се прибира след като се преведат парите.Сметката за детски е моята не тяхна.За помоща ми искаха копия на актове за раждане на всички деца а за детските удостоверение от  личен лекар за ваксините и на Кристофър.
Коликите се появяват при различни деца в различно време.Не е задължително в края на първия месец,може и по-рано.

# 206
Добро утро! kaffeetrmker_2

В последно време чета темите във форума отгоре - отгоре Simple Smile

Но да се включа по въпроса с коликите - аз от миналата седмица му правя на моя момко анасонова вода и доста добре му влияе и го успокоява.

Иначе към млякото добавям Инфакол, от който няма никакъв ефект при нас /но пък мирише много приятно/..... като ми свърши опаковката с Инфакол пак ще минавам на Еспумизан. Марти няма кой знае колко силни колики - може би се събира един час на денонощие да плаче от колики и се чудя дали изобщо има смисъл да му давам каквото и да било newsm78

Вчера бях на първи преглед след раждането - Лекарката ми взе цитонамазка, огледа положението долу, гледа ме и на ехограф! Падна от смях заради моите конци, които уж трябваше да се абсорбират, а те почнаха да излизат Simple Smile Като ме гледа на ехографа каза,че до около седмица - две трябва и цикъла да ми дойде и съответно ще мога да си започна приема на противозачатъчни Simple Smile

Хубав ден на всички   bouquet

# 207
Добро утро!
Аз да се похваля как хубаво си спахме с душицата. След къпането и кърменето в 21ч. малко се погушкахме и като заспа се събуди в 2 за нощното, след това в 6, и след това в 10ч. Мама се наспа като за световно Simple SmileSimple SmileSimple Smile
А иначе ние коликите ги борим с кърмене и мнооого гушкане и разнасяне + сешоара. Купих Инфакол, но при нас няма никакво действие. Даже я запече...
Билки избягвам да пия сега (по принцип пия много чай - собствеоръчно бран), а на нея да давам - не.   
Биг мама, личи си, че е пийнал качествено твоя моряк.

# 208
Здравейте, маменца! Отдавна не съм се включвала, но Жорето е ужасно неспокоен в последните дни ипросто нямам и минута спокойствие Sad Честно казано не знам защо така се получава - нахранен, преобут, без колики и свършил голямата работа, но пак нервен и сърдит Sad

И моя мишок все се сърди за нещо - винаги, когато седна да се храня надава вой, а 2 мин. преди това си спи сладко...и както казваш - нахранен, преобут, уж всичко е ок и пак мрънка! За  това първите дни все си мислех, че не ми стига кърмата и е гладен. Е, поне се успокоих, че не в това е проблема. Дъщеря ми беше много спокойна, спеше си като къпана, а като будуваше си стоеше кротко. А той все иска внимание, иска на ръце...
Ние от няколко дни раздаване усмивки на мама  Heart Eyes и преди се усмихваше на сън, но вече е осъзнато като му говоря ми се усмихва на моменти... Heart Eyes
Много са сладурски тези снимки, които правят на бебенцата - тук в Русе не знам някой да прави такива... newsm78 Ако някоя от русенските мами има идея дали някъде правят, ще съм много благодарна ако сподели.

# 209
И моята малка сладка прави същия номер. Понеже не се кърми от гърда и аз се цедя. Преди вечеря (нашата) е изяла 100 мл. т.е. нахранена, преобута, напудрена и гримирана, в удобно топло легълце и само да седнем и тя надава вой. редуваме се кой да я утешава. Даже забелязах, че като спинка и сама започва да си плаче и то много жално. По едно време си мислех, че са колики - но не. После го отдавам на фаза на скок в растежа, но и това не ми се струва да е. Сега последно си мислех, че е нещо наплашена, но няма логика, защото никой не я е виждал. И малко се утешавам, че и вашите бебоци са така. Не че е хубаво, ама значи по метода на изключване поне остава като общо състояние на всички бебета.
Дано да им мине по-бързо. Каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт