Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 276
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами да се похваля от датата на раждането ( 24,04) до вчера малката е наддала 450 грама много сам щастлива. Имам официално разрешение да излезем навън в събота  Crazy затова да попитам има ли мами от квартал Хиподрума  Flutter

# 181
Ехо, майчета и бебета Simple Smile

Радвам се, че всички са добре, с малките несгоди, ама то в началото е така.

Имам следното питане, ей така, за успокоение, към мацките с епиозотомия. Родих преди 12 дни, още ме дърпа и ми е некомфортно, макар че съм много по-добре от началото. Не мога да седя нормално и ми "тежи" шева и изобщо междукрачието, ако съм по-дълго време права.

Лекарката ми не вдига телефона цял ден, та викам някой може да знае как би трябвало да протекат нещата на теория поне със зарастването.

Лейди Диди, ти си герой.

# 182
Sunny и мен ме опъваше така кофти. Аз съм 17ти ден и все още усещам, че има нещо там долу. Надявам се да не е болка. Важно е да следиш количеството и качеството на лохиите (съсиреци - да не са много големи, би трябвало вече и цвета да е леко променен към кафеникаво, но зависи при всеки, миризмата също е важна). Едно е да усещаш нещо, друго е да те боли и както при теб да опъва. Може бомбата да е била голяма Simple Smile Продължавай да се опитваш да се свържеш с лекарката си и й дай пълно инфо.
Аз междудругото и до сега се мия с вода и малко йод. Страх ме е да не се инфектира нещо, знам ли като е за пръв път нали знаеш се изживява по - ... силно?

# 183
# 184
Като заговорихте за шевове да питам и аз нещо, защото съм на преглед чак след 3 седмици.
Вчера се гледах с огледало, големият ми външен шев е много добре зараснал и не ме боли или дърпа, но на друго място видях едно малко разкъсване, което не е зашито. Седи като малка раничка, усещам го като седна, все едно съм се срязала с бръснача.
 Дали нарочно са го оставили незашито, защото е малко или не са го видяли Thinking?

И за слинга да питам. Имам един шал много широк и много дълъг. Дали мога да го направя на слинг?

# 185
  • sofia
Sunnny_v, не се притеснявай, всичко което описваш е нормално. На мен конците ми се резорбираха чак на 12-13 ден. До тогава чувствах придърпване. После като стоях повече време права чувствах дискомфорт от преразпъването на перинеума. И дори след като изчезнаха конците като докосвах мястото от раната ми беше гадно. Сега 40 дни по-късно бих казала, че вече съм напълно ОК. Нищо не ме боли, опъва и не чувствам дискомфорт. Просто ти още си още много прясна родилка. Всичко ще се оправи. И съдейки по епизиотомията ми от първото раждане въобще няма да я осещаш за напред.

# 186
Cool! Laughing А тези снимки ти ли ги правиш? И отивам да редактирам. Wink

bouquet за редакцията и чакаме да видим снимки (аз даже мъъъничко знам кой ви е снимал  Heart Eyes)
аз ги правих и сърцето ми се късаше, защото нашата кокона не е от много гъвкавите бебета  Grinning

Аз сега да питам тези бебета аджеба,как са успели да ги облекат без да ги събудят и да ги лашкат за снимки!И колко големи са според вас?!? Май са на по месец така по закръгленки и сигурно и нямат щипки на пъпчетата.Аз мога да си направя експеримент.Взема да оплета една аванградна шапка и гащи  Wink за фото-сесия  Grinning
Щък, както казах 'тия бебета' (моята дъщеря демек  Wink) са на 7 дни. Закръгленки не знам, 3кг беше Зара, а пъпът и не беше паднал.
А ти вземи направи 'експеримент', много ще се забавляваш, обещавам  Crazy

Биг мама е описала останалите обстоятелства около снимките като печка и 100 градуса жега   #Onfire

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 18:54 от Лeни

# 187
Щък, както казах 'тия бебета' (моята дъщеря демек  Wink) са на 7 дни. Закръгленки не знам, 3кг беше Зара, а пъпът и не беше паднал.
А ти вземи направи 'експеримент', много ще се забавляваш, обещавам  Crazy
Въх  Grinning още утре я мятам

# 188
Имам въпрос към консултантките

В началото кърмех Михаела като на хранене давах само от едната гърда. И така редувах гърдите при всяко следващо хранне. Бебка хапваше по 20мин и беше добре. От няколко дена,обаче, на 8та мин. почва да ми дъвче зърното все едно е дъвка и аз съм принудена да я махна от гърдата,защото това дъвчене може да ми донесе сериозни проблеми за зърната. И съответно я местя на другата гърда,защото 8мин хранене никак не е достатъчно. И от там около 7-8мин хапва и пак почва да дъвче.

Въпросите са ми:
1. Как да върна старото положение - само една гърда на хранене?
2. Как да предотвратя дъвченето? Дали е заради биберона,който давам?
3. Както си цоцка и изведнъж започва да се опъва назад,влачейки ми цицата с нея в устата. Малко странно звучи,но не знам как да го опиша,че да ме разберете. Дали не й достига въздух? Или пък няма достатъчно кърма? Имам чувстото,че позата не е добра,все й се запушва носа и аз все с единия пръст съм принудена да притискам цицата,за да има място да диша.
4. От многото изчетено от вашите мнения,разбрах,че меките гърди не са признак за липса на кърма. Но започвам да се питам дали наистина й стига храната? Но пък,ако не й стига,няма да повръща, нали така? Обаче повръщането може да се обясни (или поне аз си го обяснявам така) с това,че не се е оригнала качествено?
5. Бебка оригва по няколко пъти, едно оригване не върши работа. Днес оригна яко и аз малко след това я сложих да си легне - резултатът беше повръщане 2 пъти и то не малко количество. Това многократно оригване дали не се дължи на лоша поза и от там яко гълтане на въздух?

Въртя се в един омагьосан кръг и  вече не знам Sad

# 189
И аз съм с въпрос към консултантите:
Как се съхранява кърма в хладилника?
Колко време е годна?
Имам контейнерчета по 50 мл. Сега си поръчах по-големи. Може ли да се смеси кърмата от другите контейнерчета и да се съхранява по-голямо количество? Дали е безопасно?

# 190
  • Германия
И аз съм с въпрос към консултантите:
Как се съхранява кърма в хладилника?
Колко време е годна?
Имам контейнерчета по 50 мл. Сега си поръчах по-големи. Може ли да се смеси кърмата от другите контейнерчета и да се съхранява по-голямо количество? Дали е безопасно?

Накратко:

Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до
над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване.

По-подробно е разяснено в блога на Бу: http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/

# 191
milish аз съм в хиподрума,но ние ще излезем чак към понеделник или вторник че количката ни не е готова,надявам се да се засечем пред ритуалната!!!! Grinning

# 192
Родих на 19 април и още ми дърпа местото на епизозотомия.Даже преди да се развали времето усетих още по-осезаемо дискомфорта.Така ще е известно време,после ще мине. Peace
За слинга може да се използва шал,стига да е дълъг над два метра иначе няма да ти стигне.И да не му топло на детето.Незнам каква е материята,има в интернет много начини на връзване,опитай,може и да стане.Но съм виждала майки с шалове.

# 193
А за Южния парк няма ли някой  newsm78

# 194
А за Южния парк няма ли някой  newsm78

Кажи ми на ушенцето кой ме е снимал. WinkДа не сте колежки,щом питаш за южния парк значи си Софиянка,аз мислех с тез палми и комари обитаваш нейде далече.

Общи условия

Активация на акаунт