Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
morning.glory, и ние сме така - оригваме се по няколко пъти. Днес,обаче, беше кошмар. Няма оригване и това е.... днес хапваше през 2ч,а иначе яде на 4ч. Хапва около 15-20мин,а докато се оригне (ако изобщо се оригне) минават около 40-50мин,точно я сложа в креватчето и то минали 2ч и хоп пак ядене и така днес цял ден не мога нищо да свърша. Скапана съм. Не знам,но това с оригването много ме изтощава. Накрая реших,че няма да я чакам да се оригне,сложих я в креватчето. Свърших си малко домакинска работа като периодично я проверявах и се оказа,че е повърнала. Значи не се ли оригнем,повръща Sad

Вие хубаво ме подсетихте за слинговете. Ще взема да си купя един да видя дали няма да е по-добре. Но ако задреме човечето,може ли да си седи в слинга?

http://mamakenga.wordpress.com/shop/

# 166
  • София
Въпроси към ЛЛЛ

Имам следния проблем, от няколко дни синът ми разреди ходенето по голяма нужда, има доста газове и това го прави много неспокоен. Можете ли да ме посъветвате с какво да се храня, за да подпомагам перисталтиката му. Също така, ако имате и други съвети в тази връзка, ще съм много благодарна.

Освен това от няколко дена забелязвам, че когато синът ми суче по дълго (над 10 минути) от някоя от гърдите, започвам за чувствам нещо като парене наподобяващо отпушването на каналите, което имах първите седмици. Възможно ли е т.нар. скрито мляко да идва по канали, които още не са добре отворени при мен. В 'Азбука на кърменето' срещнах информация, че това може да се дължи на гъбична инфекция, но там казват, че понякога болката продължава и след като бебето пусне зърното, а при мен не е така. Разбира се, никак не ми се иска да е инфекция и търся друго обяснение...

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:50 от ЕлБиЕн

# 167
  • Германия
.....
Въпрос към ЛЛЛ
Днес се наложи да дохраня с адаптирано мляко 60 мл си ги изяде и заспа. Преди това яде и от двете гърди но се събуждаше с писъци и налиташе да суче но в един момент спря да гълта и само цокаше на празни обороти. Сложих помпата и нищо не потече и от двете гърди. Възможно ли е да ми спира кърмата newsm78 Вчера много се притесних, че е наддала само 640 грама за месец днес хапна добре и спа както обикновенно между храненията памперсите са наакани през всички дни рядко се случва да има един без ако винаги пишка. Досега винаги ми е текла кърма като храня от едната гърда от другата тече, като се измия с гореща вода обикновенно тръгва. Нещо се ошашках #Crazy

Деси, помпата изцежда по различен начин от бебето и не е достоверен показател за количеството кърма. Кърмата не спира отведнъж, гърдите произвеждат постоянно, те са поточни линии, а не складове.  Wink Щом има накрая клиент да си вземе готовата продукция, ще продължат да произвеждат още и още на принципа на търсенето и предлагането.
Би ли споделила колко често  се кърмите и как протича храненето обичайно? Беше писала вече, че малката суче по 40 мин., това и за двете ли гърди се отнася? Нощем каква пауза прави?
Чаят от анасон, за който също беше споменала в предишната публикация, в какви количества и кога го даваш? И след всичките питанки с които те затрупах  Embarassed идва ред на...
фазите на скок в растежа. Малката е на месец, обикновено към 40ти ден (като това е само ориентировъчно, някои бебета са по-бързи, други позакъсняват) поредната такава фаза. За тях е характерно бебетата да търсят по-често да сучат. Някои са неспокойни и..като не могат още да говорят просто си поплакват. В такива моменти някои майки се притесняват, че кърмата спира, а притеснението е "лош съветник" защото пречи на рефлекса на слизане на млякото.
Срещу това при доста майки помага гушкането на бебето и най-често кожа-до кожа контактът (в топла стая или под завивката), топла напитка преди кърмене; нещо, което понякога се подценява , а е немалък стресов фактор е... ходенето до 00. Не е никак отпускащо да се стискаш, а бебето суче ли суче..При някои двойки майка-бебе помага за отпускане и притъмнена стая, удобната поза е задължителна, ако ще и в челна стойка да кърмиш  Mr. Green щом е удобно за майката и бебето е обхванало правилно гърдата, значи е  thumbsup

Спокойствие, спокойствие и пак спокойствие и удобна поза  Flutter ако прецениш, че не е добре изсукана гърдата, никога не е грешно да се опита с малко компресия  (ето така се прави на практика): клип
и или да се може пак да върне на първата гърда след като бебето добре е изпразнило и втората.

Даването на добавка, чай, вода само разстройват работата на поточните линии.  Ако бебешкото коремче вече е запълнено, бебето не суче повече ефективно, съответно гърдите получават знак да намалят оборотите на производство и кърмата намалява. Наистина кърменето на поискване, в съчетание с не малкото други занимания може да са изтощителни в първите седмици, но си дайте време да се сработите и вероятно скоро твоята бебка ще стане по-ритмично, а и ти ще можеш много по-ясно да разгадаваш сигналите му.  Peace

# 168
Абе хора, възможно ли е малкото съкровище да плаче не от глезотия, а от това, че не се е оригнала качествено. Днес цял ден я наблюдавам - оригва се подобаващо след храна, но почти всеки път хълцаше. Като й мине и я сложа в креватчето, тъкмо налапва залъгалката и аз направя няколко крачки в чистене и тя почва да се дере. В началото реших да я оставя да се наплаче, но ми се струва, че не се глези, защото плаче без да спира в продължение на 20-30 минути. И като я взема с коремчето към гърдите ми пак се оригва.
След храна се оригва поне по 2-3, а понякога и 4 пъти. И както вече писах - доста порядъчно. Като препил и преял пред ТВто дъртак. Сочно и мазно.
Нормално е.Криско мрънка и преди да се оригне и преди да пръцне или да се наака.

# 169
Щък,  уж не се познавахме, а се оказва че големите ни деца са в една група в детската градина newsm08,  а със съпругът ми сте бивши съученици   smile3521. И имаш поздрави от Жоро   smile3503! Значи ще се виждаме не само по разходки с количките  Wink
 Колко е малък светът  Party !
Hug Grinning Ха така  Laughing ,че сме си и от махлата

# 170
Щък,  уж не се познавахме, а се оказва че големите ни деца са в една група в детската градина newsm08,  а със съпругът ми сте бивши съученици   smile3521. И имаш поздрави от Жоро   smile3503! Значи ще се виждаме не само по разходки с количките  Wink
 Колко е малък светът  Party !
Hug Grinning Ха така  Laughing ,че сме си и от махлата
Делят ни няколко улици  smile3521

# 171
Е, кажете коя е махалата де, и ние сме от същото село.

# 172
До община приморски.
Аз сега да питам тези бебета аджеба,как са успели да ги облекат без да ги събудят и да ги лашкат за снимки!И колко големи са според вас?!? Май са на по месец така по закръгленки и сигурно и нямат щипки на пъпчетата.Аз мога да си направя експеримент.Взема да оплета една аванградна шапка и гащи  Wink за фото-сесия  Grinning

# 173
Въпрос към ЛЛЛ

Симеон е изцяло на кърма от раждането, с малки изключения в началото в болницата. Изцеждам с помпа по съвсем малко / около 15 мл/ за всяко хранене, тъй като му даваме Colief заради коликите и давам с шише. Иначе изцяло се храни от гърдите, като по съвет на педи ги редувам - на едно хранене давам едната, на другото - другата. Преди 2 дни забелязах, че лявата леко ме наболява по протежение, сякаш е напрегната, но не е подута, не напипвам и бучки. Като сложа бебето на нея първите 2-3 засуквания са страшно болезнени, след това болката отшумява и кърменето минава без проблем. След като бебето се е нахранило отново има болка, сякаш някой канал е запушен  newsm78. Това, разбира се, е само мое предположение, но много се притеснявам да не стане мастит или още по-голям проблем.  baby_neutral Какво мога да направя за да се отпуши този канал? Четох и ме посъветваха, че в такива случаи се приема Лецитин (Lecithin), но дали това е ми е проблемът?
Искам да използвам и случая да благодаря на всички консултанти, които така бързо се отзовават винаги. Досега не съм молила за помощ, но редовно чета отговорите ви и намирам разрешение на много мои въпроси.  Hug

# 174
До община приморски.
Аз сега да питам тези бебета аджеба,как са успели да ги облекат без да ги събудят и да ги лашкат за снимки!И колко големи са според вас?!? Май са на по месец така по закръгленки и сигурно и нямат щипки на пъпчетата.Аз мога да си направя експеримент.Взема да оплета една аванградна шапка и гащи  Wink за фото-сесия  Grinning
Бях на една такава фотосесия.Моята фотографка каза че предпочита бебета до навършване на 7 дни,ако е недоносено и повече може.Брои от дата на термин.Ние бяхме преносени с 11 дни и бяхме на 12 дни,тя каза все едно е на месец почти.Беше много трудно,защото се събуждаше често.Измъчи се горката.От три часова фотосесия  работи половин час,през другото време правеше магии за приспиване.Сешоар включен,звуци странни издаваше,галене на определени места,два пъти ядохме.А вътре е жега,през цялото време аз по сутиен. LaughingНе си мислете че е лесна работа.Голяма борба падна,резултата ще покажа скоро.
Но такива пози като Лени нямаме.

# 175
  • Червено знаме 11:)
Запис и от мен в Родени..
Хубава темичка!!!Пак ще си споделяме и хубавите и лошите моменти,надявам се хубавите да са в изобилие GrinningКолко бързо мина времето,все едно вчера се запознавахме и говорехме за БХС,за 3Д,4Д,показвахме снимки на нещо,което само с много развинтена фантазия можеш да определиш като бебе...а ето ни сега,наредени с най-красивите бебчета..

# 176
  • sofia
Запис и от нас в хубавата темичка Simple Smile
Дано да е изпълнена само с хубави събития!

# 177
  • София
Здравейте вече и от мен и малкото ни слънчице Косара!
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания!   Hug
Вкъщи сме от 07.05, но няколко дни ми трябваха да се адаптирам и да спре дами се спи толкова, както и да изчета последните странички от последната ни бременна темичка. Вече ми махнаха конците и мога да си седна малко повече на дупето, за да мога да пиша.

Първо от както не съм влизала във форума да честитя бебче Неделина на мама morning.glory, бебче Иван на мама Яница, бебче Калина на мама Щък, бебче Габриела на мама hristis, бебче Боян на мама Трюфел, бебче Андреа на мама nelly_d, бебче Ивет на мама vision7, бебче Красимира на мама DiDiPeh, бебче Влади на мама Валето, бебче Анастасия на мама krissie, бебче Киън на мама tutti frutti и бебче Димитър на мама valentina_db. Да са ви живи и здрави, да растат щастливи, слънчеви и усмихнати и да ви радват всеки ден всички в къщи! Дано не съм пропуснала някоя мама с бебче.
Добре дошли на новите попълнения.

Диди, темичката си е много хубава, да ни е честите първата темичка в Родени и дано бъдем и тук заено както и преди и да обменяме опит и информация за всичко което ни вълнува.

За сега Косара е много послушна. Изцяло е на кърма и от първия ден когато ми я донесоха е на кърма на поискване. В родилния дом беше денонощно при мен и не съм имала никакви проблеми с нея, даже беше страхотно запознаването ни на яве. Засука много добре, даже бих казала лакомо и ми помогна много да не ми се запушат каналите.
Родих в 17.35 на 03.05, а ми я донесоха в 6.00 на 04.05. от тогава сме все заедно. През деня си хапва на 2.30 – 3.00ч и заспива на гърдата ми, не винаги се уригва, но въпреки това я слагам в кревачето и на една страна и така си спинка до следващото хранене. След като се събуди от сън обикновено нааква памперса, преобувам я, яде и пак сън. За сега няма колики, незнам още колко ще е така. През ноща яде към 12-12.30, 3.30-4 и после към 7.00, през другото време за сега си спинка и е послушна.

Аз вече както казах съм по-подвижна след махането на конците, но ми се струва, че са забравили да ми махнат един шев, та днес или утре ще звънна да ида на преглед.
За раждането какво да ви кажа след преглед на УЗ и запис на тонове на 01.05 на 02.05 постъпих в патология заради преносването и намалелите околоплодни води. На 03.05 в 7.00ч ми включиха Окситоцин и до 11.00ч ми изтече 250мл от системата, спряха ми я тъй като се появиха добри контракции и имах 1 пръст разкритие...и така до към 15.00ч обикаляйки по коридора на патологията направих 4см разкритие, после хайде клизма и тадъм, тадъм в предродилна. Там ми пуснаха пак Окситоцин и като се започна , та до 17.35ч когато малката бебка се роди. Определено мога да кажа, че второто раждане мина по-бързо от първото, а и болката нищо че бях на система, беше по-поносима, естествено около 1 час преди да се роди контракцииките си бяха доста болезнени.... но си изтърпях всичко... единствено си мислех през цялото време, че ще срещна най-прекрасното нещо на света съвсем скоро ....и така мина по-неусетно времето.
Много се радвам на Мони за хубавата новина. Браво Мони, възхищавам ти се на куража. Само така и смело напред, вярвам, че този път всичко ще е наред и ще се радвате на хубаво и здраво бебче.

Благодаря на консултантките за времето, което отделяте за всеки въпрос, много сте ми полезни, въпреки, че вече съм минала по този път, благодарение на вас научих и още много неща!

# 178
Здравейте, маменца! Отдавна не съм се включвала, но Жорето е ужасно неспокоен в последните дни ипросто нямам и минута спокойствие Sad Честно казано не знам защо така се получава - нахранен, преобут, без колики и свършил голямата работа, но пак нервен и сърдит Sad Каквото и да направя - носене на ръце, слагане в шезлонг, с мама в леглото все не става и не заспива - направо се чудя как издържа това дете, щом на мен ми е ужасно трудно да си държа очите отворени - мисля да си сложа клечки, като онзи епизод на Том & Джери Simple Smile Иначе бяхме на консултация, пораснал е с 2 см за 2 седмици, но пък уж е качил само 200 гр. - това хич не ми се вярва, защото вече доста ми понатежава, но или сега не го измериха добре или миналия път са се уляли Sad Та иначе сме 4, 00 кг и 57 см. Половината ни гардероб вече ни е малък и мама все по - често подважда по - големите дрешки Simple Smile Спи сладко само навън, но скапаното време не позволява да стоим с часове. А мама е станала скромните 53 кг при 65 кг когато влезе да ражда Simple Smile Имам си и последния болничен - дано ми сметнаха дните правилно, че иначе ме чака каране с тези от НОИ. Иначе ни позабелиха мъжкото достойнство и док каза, че още веднъж и е готов за подвизи - хахаха! Майките на мъжлета правите ли такива процедури и какво мислите за тях?

И още един въпрос към мамите, чиито бебета са на АМ и са на около месец и половина - по колко мл им давате и през колко време, че моето Жоре от 2 дни яде през няма и 3 часа и е все гладен. Аз му давам по 110 - 120, както е по табличката, но.........май е голям гладник  newsm64

Относно чантата за количката и аз слагам описаните вече неща, като незнайно как успявам да ги събера. Sick

За оригването и ние имаме проблем по някога, но ако не се оригне до 10 - 15 мимути и вземе че заспи го оставям, за сега не сме имали проблем.

И последното за снимките - мога да кажа, че са невероятни, но ние изпуснахме момента докато се натуткаме и сега ще чакаме следващия - като стане на 3 - 4 месеца.

Та май е това от нас - Много прегръдки на всички бебочета Simple Smile)))

# 179

И още един въпрос към мамите, чиито бебета са на АМ и са на около месец и половина - по колко мл им давате и през колко време, че моето Жоре от 2 дни яде през няма и 3 часа и е все гладен. Аз му давам по 110 - 120, както е по табличката, но.........май е голям гладник  newsm64

Според мен мила зависи колко килограма сте и колко ще изяжда.Ние на  консултацията бяхме 4.500 и сега ядем по 100-110 6 пъти на ден някъде през 3,5ч- 4ч.Като цяло е спокойна и даже за някои хранения я будя.Сега на 26 ще видим дали схемата е подходяща и колко е наддала.

Общи условия

Активация на акаунт