Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Германия
1. Ползвам я редовно тази поза, действително е много удобна. Позата за полегнало кърмене я овладяхме едва след 10тина опита, но не я обича много за мое съжаление. В доста от позите плоските зърна и малките гърди ми правят кофти номера - лесно му се изплъзва зърното и се ядосва, а хранен в  напълно легнало положение връща много и много орига. А и незнам тези легнали положения на кърмене не водят ли до повече колики?! Някакви предложения за други пози , удобни за плоски зърна на малки гърди или за положението на бебето, за да не повръща много?!? Бях чела, че колкото по - изправено е положението при хранене, толкова по-малко колики имали бебетата, ама нещо не мога да намеря такава позиция при храненето на малкия.
2. Малкия се дърпа напоследък от гърдата в момент на слизане на мляко в силна струя (познавам по изтичането което следва отдръпването ) и в същото време свива крачета като при колики. Четох съвет от вас , че в такава ситуация трябва да се изцеди малко преди да се предложи пак гърдата. Освен, че не му намалява дискомфорта (изцеждам малко, към 5мл), но и като го върна на гърдата дърпането често продължава по същия начин - скимти на гърдата ми, пуска я и после пак я търси. Дали пък не разпознавам грешно проблема?! Тъй като изцеждам по 50мл приблизително на ден (или ги давам на баткото, че си иска, или ги замразявам за малкия) се замислих дали не предизвиквам проблема с това самата аз?! Ако пък е така до какво количество е нормално и по каква схема да се цедя, че да не преча на малкия?! Има ли друго, което бих могла да направя, за да избегна това дърпане - честно казано ми действа доста стресиращо, защото баткото правеше така точно преди да се отбие в 4я си месец.  Tired Иначе наддава чудесно, наакани и пишкани пелени - в норма, имаме поне 3 нощни кърмения и се кърмим на поискване, с изключение на коликите малкия е добре и спокоен. Благодаря предварително за съвета!!!

Извинете за дългия пост - пиша рядко но по много.  Crazy

delilah_qk щом в легнало положение не е толкова удобно за двама ви, би могла да опиташ класическата "люлка", като бебчето е подпряно добре отдолу стабилно, за да не изпуска гърдата( например с кърмаческа възглавница или по-твърда нормална) и възможно близо до теб. Дали зърната са плоски, големи...всъщност не е от такова голямо значение, защото ако бебето е обхванало добре ареолата, техниката на сукане е такава, че с челюстта се "изкарва" кърмата притискайки тъканта на гърдата, а не на самото зърно. Затова и всяко здраво доносено бебе би се справило успешно със сукането, стига да не се намеси биберон и обърка естествения ход на нещата.
 Eто например  тази поза, хем е по-изправена, хем бебето има стабилна опора чрез крака ти. Или  тази при нея не си напълно легнала, а полу-облегната. Която и да излезе като идеалната за вас, просто винаги е нужно да внимаваш за доброто обхващане на гърдата и бебешката уста винаги да е на едно ниво със зърното, нито главата да "виси" назад, нито бебето да трябва да се "навежда" надолу.

Цеденето..е нож с две остриета Confused Чудесно е, че можеш да дадеш на баткото "естествена имунизация", ако са ти нужни само тези 50 мл за него, дали няма да е по-удачно да изцеждаш еднократно тях. Оттам нататък гърдите сами да си нагодят производството и доколкото ти е възможно да слагаш бебето да суче още при първите признаци на глад. Като забележиш слизането на млякото и се дръпне, можеш просто да изчакаш няколко секунди и пак да го сложиш на гърдата, без да изцеждаш. Или ако усещаш по-силно това слизане, предварително може с длан лекичко да се притисне гърдата (наистина много леко и пак за няколко секунди само). Би могла да опиташ горните трикчета и да видиш дали има подобрение.
 Peace

# 256
Здравейте мамииии. Не съм писала от векове защото имах проблеми с компютъра и нета! Надявам се , че не сте ме отписали вече! Честито на всички!!!! Да са ви живи и здрави бебоците и мноооого послушни!
Ние с Рая сме много добре. Тя расте и дебелее,а аз за жалост не слабея Sad Ходим по разходки редовно и след седмица ще ставаме на 2 месеца (Боже, кога мина това време)
Връщам се ви чета. Поздрави и целувки на всички, много ми липсвахте!!!

# 257
 Вети, не се тормози, с времето ще си влезеш във форма  thumbsup! Важното е и двете с бебка да сте добре. Аз 2 седмици след предното си раждане влязох във форма на цената на страхотни нерви и притеснения, коремът ми беше дъска и какво... не искам и да си спомням какво преживях. Сега си нося корема и не му мисля  Crazy.
  Кате, поздравления за таблицата Hug ! Веднага се възползвах и се записах  Flutter.

# 258
Честито на всички , които като нашата Йоана днес стават на 40 дни!
Вети, вчера преживях истинска криза като установих, че заради корема ще трябва да си правя нов летен гардероб. Важното е обаче да сме живи и здрави- и ние, и бебчетата, и семействата ни! Пък и сме родили съвсем скоро- за следващото лято ще сме на 6!
Купа- хайде да ви е честито новото жилище, по- бързо да си уредите нещата и да имаш много време за разходки.

# 259
Добър ден от мен!
Днес да ви се оплача Петра надмина себе си! Излезнахме на следобедна разходка. Заспа в колата - разбира се - и като я преместих в количката в парка му дръпна един рев и после се укроти, но така и не заспа. Когато седнахме да пием по кафе продължи да нервничи и аз се принудих да я храня, макар че беше минал едва час от предното хранене. После продължи да плаче и в колата на връщане беше ад. Рев като за световно. И мама пак изкара цицата  Mr. Green Просто ни разказа играта. Дано свикне скоро с тая количка, че хич не иска да спи в нея  Sad
Иначе аз колан няма да слагам, т.к. вече си върнах формата, а коремчето ми почти се прибра. Много се радвам за което.
Честито 40 на Йоана и всички други празнуващи. БВЛ, т.к. мъж ми е от Пещера мога да ти се обадя някой път да направим една разходка заедно като гостуваме на свеки Wink

# 260
Момичета,аз да се оплача,че съм болна с температура и че баткото най-накрая успя да ме зарази.Сега съм като парцал,но да се надяваме,че бързо ще оздравеем.
Лекинка сега от мен   bouquet

# 261
Добър ден от мен!
Днес да ви се оплача Петра надмина себе си! Излезнахме на следобедна разходка. Заспа в колата - разбира се - и като я преместих в количката в парка му дръпна един рев и после се укроти, но така и не заспа. Когато седнахме да пием по кафе продължи да нервничи и аз се принудих да я храня, макар че беше минал едва час от предното хранене. После продължи да плаче и в колата на връщане беше ад. Рев като за световно. И мама пак изкара цицата  Mr. Green Просто ни разказа играта. Дано свикне скоро с тая количка, че хич не иска да спи в нея  Sad

И ние имаме подобни моменти. Според мен се случва когато сме били прекалено много навън и е събрал много нови впечатления или когато постоянно го местим от коша за кола в количката и обратно.

# 262
Щък, мерси Wink

Аз да попитам - преди няколко дена 2 мамчета писаха,че са от кв. Хиподрума? Аз съм от Белите брези Wink Може да се разберем нещо за по-натам,ще ми бъде приятно да си разхождаме дечицата заедно,нали сме априлки Simple Smile

# 263
  • Пловдив
pepelyashka ,благодаря за бързия отговор!!! Позата люлка в полулег определено сработва , дано така остане - доста е удобна за мен. Определено е по-удобно с възглавницата за кърмене, пъхната под малкия. Май ще се наложи да съблюдавам позицията на главата на малкия спрямо зърното - хванах се, че не го поставям адекватно винаги в бързината и  точно тогава зърното най-често му се изплзъва.
 Пробвах съветите ти и относно дърпането на малкия от гърдата. За мое съжаление нищо не сработва. Започвам да се чудя, дали няма някакъв дискомфорт от коликите и просто да съвпада със сукането (да суче за успокоение, а другите симптоми да са свързани с коликите)   newsm78 Ще го наблюдавам още малко, дано нацеля проблема .

# 264
 Щъкче, бързо да оздравявате и ти и Косьо, искаме ви здрави!!!!!!! И свежи, готови за подвизи  Hug  Wink! Дано мъничката бебона удържи фронта!

Лека и от мен на всички!

# 265
Добро утро!
Не се оплаквам а само да споделя.От три дни Криско не иска да суче,тоест иска и се нахвърля като куче на кокал,но след минута ме изплюва и пак се нахвърля и пак ме изплюва,блъска с ръце,изчервява се и се ядосва.Незнам какво да си мисля.Вчера не издържах и му дадох АМ от 8 вечерта спа до към 1 и посла до към 6:00- 5 пъти се събужда да суче.Не му харесва вкуса?Млякото ли свършва бързо?Запушен нос?Аз го отпушвам и само сутрин грухти иначе е добре през деня.Днес ще се обаждам на консултантите ако могат да дойдат.
Чорламата,по принцип шумът на двигателя действа на децата успокояващо и после като извадиш бебе в количката да не би да й топло.И ние имахме подобен проблем с Джо,но свикна.А Криско още само като поставя в количката преди да тръгнем и да излезем от нас вече заема поза за сън.Но аз у дома голямо возене му ударих преди да почнем да излизаме,беше ми по-удобно за преспиване.

# 266
Здравейте и аз съм в Хиподрума, разхождаме се около Ритуалната зала, но ходим и в Южния парк. Предлагаме и 3 годишен батко за компания Wink Моля, ако се организирате пишете едно ЛС, защото не успявам да следя редовно темите.

Въпрос към консултантките по кърмене

Павел е на почти 2 месеца. Само на кърма е, на поискване. От 1-2 седмици не се буди през нощта, спи по около 6-7 часа. Не е ли малък за такива големи нощни паузи? Притеснявам се да не ми намалее кърмата, възможно ли е? Да му предлагам ли през нощта или да го оставя той да определя кога да суче?

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 11:08 от dix6

# 267
  • Sofia
Здравейте, мами! Толкова е хубаво вече  всички да сме в родени!  smile3501   
Да са ни живи и здрави бебенцата и много да ни радват, пък и ние тях Simple SmileSimple Smile

Аз не пиша често, но първите седмици ми бяха малко като на сън Simple Smile Вече Маги е на 40 дни, някак попораства и дтава по-послушна и коликите май отминават.  Може би е от капките, де - мн съм доволна от хомеопатичните ентерокид. И колийф пробвах, но при тях това цедене ми идва в повече.

Иначе се кърмим почти изцяло, само вечер давам АМ, защото вечер нещо бебка е мн нервна, а кърмата ми намалява вечер.
Напоследък Магдалена се държи както и други майки са описали- яде през час, час и половина, нервна е на зърното,плюе го, заспива на гърдите след малко ядене и така- дано не е защото ми намалява кърмата. От вчера почнах да изцеждам малко след хранене и да додавам, само ето повече от  30мл не мога да изцедя Sad абеее кърмачески неволи, всички преминаваме май през такива периоди. дано отшуми

Исках да ви попитам как процедирате при ревящите моменти на вашите сладури? Моята е по цял ден на ръцете ми, нищо не мога да свърша!  Не мога да я слушам да плачка и само се дунурим, което ми е приятно ,но се чудя до кога да сме така ? дори спинкаме заедно, а вие?

Много дълго стана, съжалявам

# 268
Здравейте!
Приемате ли нови членове? Simple Smile Не съм се вписвала в старите ви теми, но им хвърлях по едно око от време на време.
Моята Веселина се роди на 27.04 с цезарово сечение, 3400 кг и е 50см. Имахме доста проблеми да свикнем с гърдата в началото, а и при мен докато ми тръгне кърмата подържах висока температура, абе беше един ужас... За съжаление все още кърмата ми не е достатъчна затова сме на смесено хранене, на поискване. Sad Педиатъра ми не препоръчва да я мъча на гърда повече от 5 минути на едната и 5 на другата, че иначе бебче много се изморява и си остава гладна, затова било по-добре да се изцеждам и да й давам от шише. Не знам до колко е правилно, но така процедирам за сега.

Имам няколко въпросчета към вас:
По колко време на ден будуват децата ви?
Моята принцеса като стане сутрин към 9.00ч, хапва си дажбата и се започва: кротува известно време, започва да се сърди, гушкаме се, както я оставя в легълцето започва да се сърди, слагам я на гърда, унася се, понякога дремва 30 минути, пак се събужда и така си откарва до обяд (докато стане време пак да хапва), след това спинка спокойно 3.5-4 часа. Аз ли не разбирам правилно сигналите й - кога е гладна, кога иска просто внимание? Sad Това нормално ли е, все пак сме едва на три седмици, не трябва ли да спинка повече!?  Confused След дългия сън също хапва, и пак се почва мъка докато не се изкъпем (час-час и половина след хапването), пак хапваме и заспива.
Как се справяте с жегата? С какви дрешки ги обличате? Колко градуса поддържате в стаята?
Аз вчера забелязах че е потна, даже са и излязли пъпчици по вратлето,  Sad предполагам че е от жегата, а не някаква алергия. Пера и дрешките с бебешки прах за пране още от самото начало, не съм сменяла козметиката. След баня мажем с олио на орифлейм, и досега не е имало проблем, или поне на други места по тялото няма пъпчици. Все още й обличам бодита с дълго ръкавче и ританки.
Ползвате ли някакви слънце защитни кремове, при разходките навън? И какви?

plamu4e, да отговоря на въпроса ти. Simple Smile Аз по принцип като видя баба й (свеки) да я дондурка и люшка, много се сърдя, да не би да я разглези  и после да иска само на ръце. Но като се замисля много често се гушкаме, но винаги я държа в  позата за оригване, т.е. изправена с главичка на гърдите ми, да може да усеща пулса ми, така уж се успокоявала.   Blush

# 269
Добър ден, момичета. Незнам как сте спали, но тази вечер Петра направо ме учуди. След фиаското, което ни спретна през деня както ви писах, вечерта беше повече от спокойна. Нахраних я в 20.30ч., заспа както обикновено в 22.30ч., към 2 ч. мрънкаше нещо и тъкмо реших да ставам да я кърмя и тя заспа. И така до 5 ч. Изкара 8 часа без папане. Всъщност не се радвам. Ще ми се да си похапва добре и през нощта, но няма да я будя, де.
Биг мама, надявам се да свикне скоро. И аз още от самото начало я возих вкъщи, но пак мрънкаше. Още повече като караме по гладки повърхности. Даже се шегувахме със снаха ми, че нашите деца няма да виреят в Германия с тези гладки и равни пътища Simple SmileSimple SmileSimple Smile Дано се справите бързо с кърмаческите неволи. Стисакм палци пак да си суче нормално Криско Simple Smile
Пламъче и ние сме така с моето слънце, но мисля че не е проблем, все пак детето е още много малко. Не се притеснявай и му отделяй колкото ти е възможно време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт