Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 590
  • 745
  •   1
Отговори
# 315

Напълно те разбирам, три седмици след раждането бях така.Кърмех и плачех.Болеше ме ужасно, почти не излизах от стаята си, кърмех, сменях памперс, започва да хълца, след което се ядосва и започва да плаче, давах гърда и така нататък, все едно и също.От една две седмици сме по-добре.
Уф, а пък аз така обичам биричка, но хич не смея да си пийна макар и малко.

# 316

Напълно те разбирам, три седмици след раждането бях така.Кърмех и плачех.Болеше ме ужасно, почти не излизах от стаята си, кърмех, сменях памперс, започва да хълца, след което се ядосва и започва да плаче, давах гърда и така нататък, все едно и също.От една две седмици сме по-добре.
Уф, а пък аз така обичам биричка, но хич не смея да си пийна макар и малко.
Аз съм на безалкохолна бира Каменец,не ми харесва вкуса и съм чула че алкохолната бира една чаша има повече ефект.Какво мислите вие?

# 317
  • София
Marieta, знам че може да е съпроводено с много проблеми и болка, но си струва. Помисли само, това е единствен момент от живота, в който ще можеш да дадеш имунитет на детето си, срещу това което ти си преболедувала някога. Струва си, дано издържиш още!!!

elil, 350 е, но се брои и доходът на бащата. Иначе, аз тук съм питала за някои неща: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538433.180

За биричката съм съгласна с Magimon и big mamma, може само безалкохолна, все пак мъниците не могат да разграждат алкохол и не бих рискувала да натоваря черния дроб на детето излишно!

# 318
Спокойно де, няма да отровите бебто с една биричка Simple Smile
А за кърменето - докато станете на три месеца вече ще ти е много по-приятно.

Влизам само да ви споделя сайта, който препоръча нашето педи за масаж ( след 1-ви месец) и гимнастика ( след 2-ри месец) на бебето. Масаж и гимнастика - Техники за масаж на бебето, гимнастика на б … p;Moment of Peace

# 319
Благодаря ви за подкрепата, момичета. Невероятно е как непознати хора могат да те стимулират  Hug.
Наистина, каква друга работа имам, освен да се занимавам с бебето сега. Баткото ми е на училище по цял ден, та време имам. Не усетих как мина почти месец, времето върви така бързо. Надявам се след време кърменето да ми стане по-приятно, в най-големите ми фантазии се виждам как кърмя до 6-тия месец, дано! Неспането и болката не са ми проблем, неудобството е, че все трябва да се съобразяваш като трябва да ходиш някъде - да мислиш дали ще има подходящо място да накърмиш детето или да бързаш да се прибереш преди да е огладняло. И не става въпрос за разходка, а за неща, които трябва да свършиш.

А биричка си пия по една чаша почти всяка вечер и не виждам какъв е проблема. Дори забелязах, че кърмата ми се увеличи. Четох в една книга за кърменето, че се препоръчва чаша шампанско за увеличаване на кърмата. То къде шампанско, там и бира  Mr. Green... Наздраве!

# 320

Привет Simple Smile

Някой подавал ли е вече "Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете...."?

Средно-месечния доход на член от семейството трябва да е не повече от 350лв, нали?
И ако нямаме брак с таткото, но е припознал детето... член ли е на семейството?

И ако някой знае къде да чета (т.е. къде този счетоводен подфорум ... че нещо не го намирам...) да каже Simple Smile

Аз подавам всяка година. Неомъжена съм ( децата ми са припознати)  и затова декларирам само моите собствени доходи без тези на мъжът ми. Сега подавам за двете деца и е същото.

# 321
Елил ако с мъжа ти нямате една и съща адресна регистрация може да минеш за самотна майка.
Ленито благодаря за сайта!

# 322
Влади имаше бял полип по езика, който се махна със стерилна марля със сода за няколко дни. Детето не беше много ядосано. Само го чаках да огладнее, за да може да се разплаче и да отвори уста, пъхах пръста и спираше да плаче само ме гледаше много странно. Последните пъти се научи да ми "захапва" пръста с венци и тогава няма измъкване - не смея да дръпна, за да не го нараня, а той не пуска - СМЯХ. Но това май не е млечница - четох че млечницата се появява като петънца и я има и по устните и бузите. Не знам.

Бира си позволявам до 1 чаша веднъж на няколко дни. Доста информация прочетох и мисля, че не вредя на детето си. Ама то аз хапвам и боб, леща, грах, зеле, ягоди /по-малко/, цитруси /по-малко/ и т.н., пия по 1 кафе на ден така че не съм критерий.

# 323
Спокойно де, няма да отровите бебто с една биричка Simple Smile
А за кърменето - докато станете на три месеца вече ще ти е много по-приятно.

Влизам само да ви споделя сайта, който препоръча нашето педи за масаж ( след 1-ви месец) и гимнастика ( след 2-ри месец) на бебето. Масаж и гимнастика - Техники за масаж на бебето, гимнастика на б … p;Moment of Peace

Ленито, голямо благодаря за линка  Hug   bouquet ! Ще ми бъде в полза и не само на мен   Flutter

# 324
Здравеѝте мами.

Да ви почерпя-днес моето малко момче става на 1 месец.Да ми е жив и здрав.Искам да поздравя и неговите астрални близнаци Преслав,Владимир и Александър и сладураните Невена и Теодора.Нека да са послушни,живи и здрави и да папкат.
Днес ни беше първата разходка.На Марти му беше добре-през цялото време спинкаше.Да ви кажа тук в Кипър е ужасна жега-чак се притеснявам с какво да обличам бебчо,ако е по-тънко да не изстине.И аз питах педи за бялото в устичката му-каза да изчакам да не го мажа за сега.
Да ви питам-използвате ли измиващ препарат преди да сложите шишетата в стерилизатора.
И др.-някоя мама ползва ли силиконови зърна да каже има ли ефект при кърменето с тях.

# 325

И др.-някоя мама ползва ли силиконови зърна да каже има ли ефект при кърменето с тях.

Аз ползвах в началото, защото зърната ми са вдлъбнати. След седмица, по съвет на акушерката, реших да пробвам без тях. За моя изненада се получи и сега си кърмя без силиконови зърна. Само трябва да намериш техниката - хващаш ареолата, стискаш като сандвич и слагаш в устата на детето. В началото ще му е странно, но бързо ще се научи. Така ще е по-добре и за него, защото няма прегада, която да съкращава пътя на млякото. Жените, които кърмят със силиконови зърна са по-предразположени към образуване на бучки.

# 326
Честита ви месечинка, зайче  Hug! Много да ви радва и слушка малък бебчо! Честита да е и на останалите сладурчета!

# 327
Момичета от ЛЛЛ - страхотни сте  Hug

Мариета, аз се чувствах по същия начин с първото ми дете. Беше ми неприятно да кърмя, да се чудя къде и как, гърдите ми бяха нон стоп напрегнати, запушиха ми се каналите, а преди 11 години нямаше от къде да получиш информация и помощ. Така че напълно те разбирам. Сега, вече с 3-тото, наистина ми доставя удоволствие, ден не съм се цедила, млякото се регулира, кърмя където ми падне. Пийвам си биричка, леки коктейлчета (е, не прекалявам). Може би нагласата е много важна.  Hug

Силиконови зърна започнах да ползвам още от 3-я ден. Ползвала съм с всичките си деца от началото. После вече (може би от 3 седмици)  не ползвам.

# 328
Marieta мда напълно те разбирам, за мен кърменето същ се оказа кошмарно и не ми се получи така както е надявах  Close , даже при мн е по-зле вече 23 ден беба категорично отказва да суче (  аз имам плоски зърна) иииииииии за като някой идиот се цедя по 8-9 пъти на ден  Crazy  #Crazy
Но какво да се прави като имам кърма и това е единственото решение, то сее видяло че от цицата няма да стане ,ама ми втръсна все да се помпам  Sick

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 08:01 от jenq007

# 329
Обръщам се към момичетата от Хиподрума и околността-0879043744 Мария когато имате желание за разходки звънете!!!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт