Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 596
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Диди,
Та мисля да спра да го мажа с олио,минавам на мляко.Защото тази сутрин като се събуди беше червен,а беше само по боди  и една завивка.

биг мама каква е разликата и защо с мляко, би ли ми обяснила че и ние сме с пъпчици.а нормално ли е да са по цялото тяло  newsm78

# 301
brown_eyes, бебетата имат способността, да дишат чудесно дори и когато нослето е опряно в гърдата. Може да се каже даже, че правилната позиция на засукване е с носле близо до гърдата. Мислиш ли, че е възможно, поради това освобождаване на място за дишане с ръка, да се разваля добрия вакум и така бебето ти да гълта повече въздух? А и нахвърлянето върху гърдата могат да спомагат за гълтането на повече въздух и от там да идва оригването и връщането.

Вариант ли е да опиташ да скъсиш интервала между храненията, така че кърменето да започва малко преди бебето да е прегладняло и да се е разплакало? Вариант ли е за вас, вместо чай, нощем да използваш да кърмиш, защото е много вероятно в полусън да суче доста по-спокойно, а когато приема сладка течност без никаква хранителна стойност, възможно е това да се отрази негативно на наддаването и на лактацията. Разбирам, че не искаш да будиш Михаела за хранене, но тъй като 6 хранения може и да не са достатъчни, може да е удачно да използваш нощното будене за да вкараш още 1-2 кърмения. Мислиш ли, че ще е вариант за вас?

Позата "футболна топка" изглежда приблизително така, а и Щък ти е дала добра графика:

Тази също може да ви е удобна

Много ми харесва описанието на важните неща по отношение на позите, както го е написала Анда (личи си, че който умее да пише, може да каже нещата кратко, ясно и точно  Simple Smile )

Цитат
1) на детето да му е удобно
2) на мен да ми е удобно
3) детето да е достатъчно близо, за да не опъва зърното.

Въпрос към консултантките по кърмене

Павел е на почти 2 месеца. Само на кърма е, на поискване. От 1-2 седмици не се буди през нощта, спи по около 6-7 часа. Не е ли малък за такива големи нощни паузи? Притеснявам се да не ми намалее кърмата, възможно ли е? Да му предлагам ли през нощта или да го оставя той да определя кога да суче?

dix6, ако всички признаци, че Павел получава достатъчно кърма са налице, пишка добре (около 6 мокри пелени, част от които наакани), ако върви добре с наддаването до тук, не е сънлив, а прави впечатление на активно и жизнено бебе, няма причина да не се довериш на неговия ритам и да се насладиш на почивката Simple Smile Добре е да знаеш, че това мое да не продължи дълго, защото децата често се будят не само от глад. Често бебетата спящи по цяла нощ започват да искат пак да сучат около 5-6 м., когато дискомфортът от пробиващите зъби ги кара да търсят познатото усещане за успокоение и облекчение.

Въпрос към ЛЛЛ

Изабела е на 45 дена, само на кърма, на поискване. Не ползва залъгалка. Въпросът е, че вечер ме ползва мен за залъгалка - "суче" по 1,4 часа, а снощи-около 2 часа. Като я махна от гърдата - се разплаква, но няма колики. Не й харесва да я люшкам, да я дундуркам - не може да заспи така. Няколко пъти сменям гърдите, но тя продължава да ги суче. Най-накрая, сучейки, заспива. Та въпроса ми е - да толерирам ли това ползване на гърдата като залъгалка, или да се мъча да я откажа от този навик. Верно, че само вечер е така, но знам ли...

mishelaa, за бебето кърменето не е само хранене, то е много повече. За това понякога, когато бебетата имат повишени нужди или се усещат притеснени, в периодите на скок в растежа или поради дразнение или болка, може да искат да сучат много по-често и продължително. Често бебетата сучат по-интензивно привечер, като е възможно така да се успокояват и да отприщват емоциите си, събрали се през деня.

За Изабела това интензивно сукане е по-скоро потребност, не навик. Много майки предпочитат да намерят комфортен начин да кърмят често децата си, въпреки, че нуждата им от кърмене не е определена само от глад. Понякога, когато майките се чувства некомфортно и е убедена, че бебетата им се хранят добре, те избират да предлагат залъгалка, за да замести нуждата от гърда при задоволяване на сукателния рефлекс. Постоянното смукане на залъгалка, обаче, може да бъде предпоставка за проблем, така че както със всички "заместващи" майката аксесоари, със залъгалките също е важно да се внимава и да се предлагат умерено.

Възможно е това да е период, който скоро да отмине и по-лесния вариант на справяне да е просто да изчакаш. Често майките споделят, че когато зачестят разходките и бебетата им се успокояват, имат по интересни занимания от сукане.

# 302
Цитат
Цитат на: big mamma в Пон., 16 Май 2011, 16:06
И на нас ни излязоха пъпчици.От претопляне.Та мисля да спра да го мажа с олио,минавам на мляко.

Извинявай за тъпия въпрос, но тъй като ми е първо бебче нямам много опит с бебешката козметика, и не знам с кое е най-добре да си мажа детето, та да те питам какво масло ползваш и кога мажеш.

Мажа след баня ,бях си купила олио Бочко,от вчера вече сме на мляко Нивеа,което съдържа масло.

# 303
Диди,
Та мисля да спра да го мажа с олио,минавам на мляко.Защото тази сутрин като се събуди беше червен,а беше само по боди  и една завивка.

биг мама каква е разликата и защо с мляко, би ли ми обяснила че и ние сме с пъпчици.а нормално ли е да са по цялото тяло  newsm78
Олиото загрява и е за студени месеци.Вече се стопли,тази нощ е спал по-добре и пъпчиците почнаха да се скриват и не беше толкова горещ като вчера.Възможно да е по цялото тяло.

# 304
Привет Simple Smile

Някой подавал ли е вече "Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете...."?

Средно-месечния доход на член от семейството трябва да е не повече от 350лв, нали?
И ако нямаме брак с таткото, но е припознал детето... член ли е на семейството?

И ако някой знае къде да чета (т.е. къде този счетоводен подфорум ... че нещо не го намирам...) да каже Simple Smile

# 305
Макар да е признал детето, би трябвало да НЕ се води член на семейството и трябва да ги получаваш. Трябват ти служебна бележка за доходите 12 месеца назад, удостоверение и бележка от личния лекар за направените имунизации. А да ... и бележка за банковата ти сметка.

# 306
три ставаме.. Mr. Green ама при мен не е само вечер номерът.. ooooh!
Въпрос към консултантите?

Възможно ли е кърмата ми да не му е достатъчна и въпреки всичко да спи около 3-4 часа. В началото след раждането имах доста мляко-след като се нахранеше доизцеждах още 50-80 мл а той ядеше по 80. Гърдите бяха постоянно напрегнати. и така до момента в който почнахме да повръщаме постоянно и не влязохме за операция. През целия престой в болницата се изцеждах на около 2 часа, защото трябваше да се храним под час със постепенно увеличаване на дозата, и така 11 дни. След като се прибрахме вкъщи си засукахме пак и сега гърдите ги усещам напрегнати само сутрин. Нямаме режим на кърмене- когато поискаме-има моменти на 15 минути има моменти и на 5-6 часа(нощем- когато спи непробудно). Памперсите са ни пълни-напишкани и наакани всичките.

pebo, чудесно е, че детенцето ти се справя и операцията е минала успешно. Ти си процедирала много добре с изцеждането, ако продължаваш да сменяш достатъчно мокри и наакани пелени, бебето наддава плавно и постепенно, суче често, поне 8-10 пъти в денонощие, има вид на жизнено, спокойно и активно бебе, едва ли има причина да се притесняваш от недостатъчно кърма. При подобни проблеми и изобщо при повръщане, често се препоръчва бебетата да хапват по-скоро често и по малко, а не на големи порции. Кърмейки на поискване ти правиш точно това и дори и кърмата да е намаляла, това е посоката да се регулира по нуждите на бебето ти.  Изглежда сякаш нещата при вас вървят в добра посока, предполагам, че и наддаването ще следите по-честичко и ще се радвам да споделиш как вървят нещата.

Цитат
Здравейте! Да споделя и аз нашият проблем! Красито днес вече става на 20 дни, при първото посещение на педиатъра, седмица след като се прибрахме вкъщи се оказа че е качила само 60гр. което било много малко бяхме само на кърма и докторът ни преписа дохранване с АМ, а иначе тя си акаше почти след всяко хранене около 3-4 пъти на ден, аз я храня на 3часа от засукване до засукване. Изцеждам се с помпата за да видя какво имам в гърдите, защото първоначалните 30мл. АМ не и достигаха и увеличих добавката на 60, а от себе си горе долу изцеждам 60-70мл. кърма смятам че трябва да и стига това количество и въпреки това пак доста си поплаква. Лошото е че вчера е акала само един път чак днес сутринта се изака и то доста трудно и сега вече две хранения минаха още не е акала и незнам какво да правя.... Rolling Eyes Притеснявам се и за кърмата опитвам се да я сатимулирам с помпата все гледам да изцеждам за да не намалее още, не ми се иска да минем на АМ изцяло, просто много се тревожа!!!

DiDiPeh , можеш ли да разкажеш колко кг. се роди Красито и колко бяхте при изписването (или най ниското тегло)? Колко килограма показа везната на педиатъра?

Вероятно се чела, че изцеденото количество кърма не е показателно за това какво произвеждат гърдите. Гърдата не е съд с определена вместимост, тя по скоро е поточна линия, през която преминава толкова кърма, колкото повече бебето суче. А и няма помпа, която да може да изкара толкова кърма, колкото едно ефективно сучещо бебе.

Можеш ли да опиташ да съкратиш интервалите между кърменията, за да можеш да вкараш още някое кърмене в денонощие. Не разбрах дали предлагаш от едната или от двете гърди на едно хранене. Може да е добра идея, за да се изпразват гърдите максимално ефективно, да предлагаш и двете и ако при вас сработва, да помагаш с компресия на гърдите на бебето си да изсуква по-лесно и бързо гърдата. После можеш да дадеш мъничко добавка, но не много, за да може Краси да се събуди по-рано за следващото хранене на гърда.

Възможно е, поради тежкия белтък на АМ и не малкото количество на добавката да се е получил запек и за това изхождането да е трудно. Много майки споделят подобни отзиви от адаптираните млека. Ако кърмата, поета от бебето се увеличи, а добавката плавно се намали, вероятно е нещата да се нормализират.

Предполагам, че скоро пак ще претеглите Краси. Пиши как е наддаването до тук и тези неща, които те питах в началото и по-нататък можем да обсъдим идеи за плавно намаляване и премахване на добавката  Hug

# 307
Благодаря за инфото от Шаманката.Аз пробвах с една биба,преди наколко дни резултата беше мутра от типа "К`ва е таз гадост,ще повърна искам си коженото биби,дето пуска от време на време и мляко Уаааааа!"

# 308
  • Сопот, Пловдив
Момичета, позволявам си да си повторя въпроса от фейса - някое бебче има ли гъбички в устата и как ги третирате? На нас вчера ни изписаха Дактарин, но на проспекта на лекарството пише да не се дава на кърмачета по малки от 6 месеца и сега се чудя да му го давам ли или не.

# 309
Ние имахме гъбички. И сега пак взеха, че се появиха, хем всичко стерилизирам и не й давам глюкоза както се появиха предния път. Първия път ги махнах с марля и вода със сода. Обира се внимателно. Доктора каза хубаво да обурам, дори да се разплаче.

# 310
Ние сме с млечница и ни изписаха Дактарин гел. Педиатърката каза да обирам налепите с марличка намазана с гела и да кърмя. В нета срещам противоречиви мнения - да се мааже 1 час преди хранене, да се маже след хранене... За да мажа преди хранене значи да я събудя и 1 час да я държа гладна. Ако я намаже след хранене връща почти всичко. Някой друг има ли такъв проблем? Как го решавате?
За млечницата - обирането на налепа и даването на Дактарина не е задължително да става едномоментно, след като е проблем. Обираш налепа преди хранене и около час след хранене, преди да заспи, слагаш Дактарин-гела според описанието на тубичката... Пък и не се прави на всяко хранене...
И София има млечица, тук ни изписаха нистатин на капки.Давам ги след ядене, приема ги добре, но проблема е, че при нея се повтаря за не знам кой път, и това вече ме притеснява.Питайки доктора дали не трябва и аз да се мажа с нещо каза, че нямало нужда.
И аз бих искала да чуя някое и друго мнение.
Относно млечницата и ние я имахме/имаме. Педиатъра ни изписа дактарин гел да го мажа след хранене по три пъти на ден. Аз мазах след ядене като гела беше на една клечка за уши, гледах да не я пъхам много на вътре, за да не й се догади. Мина след три мазания, но сега като я погледнах пак има, днес мазах само веднъж. По принцип док. ни беше казал след всяко хранене да й давам 1-2 лъжички преварена вода (глюкоза) за да си "изплакне" устата, но явно не винаги се получава щом пак ни се появи.  Rolling Eyes
Друг вариант за махане на налепа е на мокра марличка слагаш малко сода, без да се разтопи и обираш налепа, но не съм го пробвала.
Моя педиатър не е казвал да се мажа с нищо, ама и аз не съм питала,  Tired по-принцип слагам рядко бебче на гърда, но в нета бях чела че е необходимо да се маже и майката само че с какво не знам. Аз си мажа зърната с гармастан гел, че ми бяха разранени.
Имаме гъбички в устата, но не било страшно, изписа ни капки.
Вече един път сподели,но не си чела другите мамчета какво са писали по въпроса сметнах,че нямаш време и ти синтезирах това което е писано

# 311
  • Сопот, Пловдив
Щък, мерси много!  Hug В интерес на истината бях хвърлила око на мненията, но не знаех, че гъбички в устата и млечница е едно и също. А и чак днес като купих лекарството обърнах внимание как се казва и сега виждам, че е същото, което са споменали и другите момичета. Мерси пак!  Peace

# 312
Привет Simple Smile

Някой подавал ли е вече "Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете...."?

Средно-месечния доход на член от семейството трябва да е не повече от 350лв, нали?
И ако нямаме брак с таткото, но е припознал детето... член ли е на семейството?

И ако някой знае къде да чета (т.е. къде този счетоводен подфорум ... че нещо не го намирам...) да каже Simple Smile

Мисля че е гласуван закон за съвместно съжителство,така че се слага в сметките.Защото все повече хора живеят без брак.

# 313
Момичета, позволявам си да си повторя въпроса от фейса - някое бебче има ли гъбички в устата и как ги третирате? На нас вчера ни изписаха Дактарин, но на проспекта на лекарството пише да не се дава на кърмачета по малки от 6 месеца и сега се чудя да му го давам ли или не.
Това със сода и марля е много неприятна процедура за бебета,но е най-ефикасна.

# 314
Как сте, момичета?
От вчера имам една бучка в дясната гърда и много ме притеснява. Изцеждам колкото мога и гледам, че днес положението е по-добре...... аман значи с това кърмене. Може да ми е грях да го кажа, ама кърменето ми е по-противно от раждането  Embarassed. Гърдите ми са като виме - по-големи от главата на детето, нощно време се потя като идиот, зърната ми, които са вдлъбнати по рождение, сега са леко издадени и всеки лек допир до дреха болят и щипят. Почти месец избутах, дано да имам нервите и търпението да кърмя поне до 3-тия. Правя го единствено заради бебо.
Днес ми е висял на циците сутринта от 9:30 до 14:00, ако щете ми вярвайте - дръпне малко, задреме, преместя го да спи, той ревне пак гладен и така се затваря кръга. По цял ден седя на дивана с него в скута ми, той суче, аз се наливам с течности. Вчера го полях по главата с бира  Joy, днес с вода, само с кафе не съм го поливала още  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт