Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
За никакви упражнения не мисля още  Толкова се радвам, че изобщо си виждам краката, че се чувствам като фиданка, макар да знам 4е не съм Simple Smile
Joy и аз така,а пък мъжу ми обяснява,че съм била като мечка.Ами то и така се чувствам,но имам страхотни болки в кръста и незнам дали е нормално,едва ставам от леглото.

# 286
  • София/Варна
Ние сме с млечница и ни изписаха Дактарин гел. Педиатърката каза да обирам налепите с марличка намазана с гела и да кърмя. В нета срещам противоречиви мнения - да се мааже 1 час преди хранене, да се маже след хранене... За да мажа преди хранене значи да я събудя и 1 час да я държа гладна. Ако я намаже след хранене връща почти всичко. Някой друг има ли такъв проблем? Как го решавате?

# 287
Хайде поне  един запис и от мен, че не съм се отчитала от сума време  Embarassed

bouquet

# 288
Здравейте!
Минавам само да споделя, че вчера бяхме на чиста молитва и после правихме погача! Беше чудесно ( макар че после заспах пред телевизора Grinning ) !
Виждам, че тук комуникацията е предимно с консултантите по кърмене. Моят съвет е спокойствие и позитивни нагласи и преживявания и си слушайте инстинките. При мен това решава почти всички проблеми.
За млечницата - обирането на налепа и даването на Дактарина не е задължително да става едномоментно, след като е проблем. Обираш налепа преди хранене и около час след хранене, преди да заспи, слагаш Дактарин-гела според описанието на тубичката... Пък и не се прави на всяко хранене...

# 289
Ние сме с млечница и ни изписаха Дактарин гел. Педиатърката каза да обирам налепите с марличка намазана с гела и да кърмя. В нета срещам противоречиви мнения - да се мааже 1 час преди хранене, да се маже след хранене... За да мажа преди хранене значи да я събудя и 1 час да я държа гладна. Ако я намаже след хранене връща почти всичко. Някой друг има ли такъв проблем? Как го решавате?

И София има млечица, тук ни изписаха нистатин на капки.Давам ги след ядене, приема ги добре, но проблема е, че при нея се повтаря за не знам кой път, и това вече ме притеснява.Питайки доктора дали не трябва и аз да се мажа с нещо каза, че нямало нужда.
И аз бих искала да чуя някое и друго мнение.

# 290
С Анка много внимавах как точно ще я сложа да суче, гледах позите по снимка и т.н. До края на първия месец. После установих, че важните неща са 3 -
1) на детето да му е удобно
2) на мен да ми е удобно
3) детето да е достатъчно близо, за да не опъва зърното.

Оттам нататък си импровизирах всичко. Не е голяма философия.

# 291
И на нас ни излязоха пъпчици.От претопляне.Та мисля да спра да го мажа с олио,минавам на мляко.
Извинявай за тъпия въпрос, но тъй като ми е първо бебче нямам много опит с бебешката козметика, и не знам с кое е най-добре да си мажа детето, та да те питам какво масло ползваш и кога мажеш.

Относно млечницата и ние я имахме/имаме. Педиатъра ни изписа дактарин гел да го мажа след хранене по три пъти на ден. Аз мазах след ядене като гела беше на една клечка за уши, гледах да не я пъхам много на вътре, за да не й се догади. Мина след три мазания, но сега като я погледнах пак има, днес мазах само веднъж. По принцип док. ни беше казал след всяко хранене да й давам 1-2 лъжички преварена вода (глюкоза) за да си "изплакне" устата, но явно не винаги се получава щом пак ни се появи.  Rolling Eyes
Друг вариант за махане на налепа е на мокра марличка слагаш малко сода, без да се разтопи и обираш налепа, но не съм го пробвала.
Моя педиатър не е казвал да се мажа с нищо, ама и аз не съм питала,  Tired по-принцип слагам рядко бебче на гърда, но в нета бях чела че е необходимо да се маже и майката само че с какво не знам. Аз си мажа зърната с гармастан гел, че ми бяха разранени.

# 292
  • Сопот, Пловдив
Да споделя и тук набързо, че днес идва педиатъра вкъщи за втори път. Имаме гъбички в устата, но не било страшно, изписа ни капки. По-лошото е, че на доктора му се вижда, че детето не наддава достатъчно, но не ми е препоръчвал да го дохранвам с АМ, а да продължавам да кърмя и да се надяваме, че ще се увеличи кърмата.

Много му е суха кожата на Симон-Мартин, понякога даже и клепачите му се белят. Аз досега го мажех с олио след баня, но мисля да му потърся някакво хидратиращо масло или лосион, а и нали бебешкото олио се препоръчва повече за зимните месеци.

И аз откакто взе да се постопля времето съм все в чуденка дали не го претоплям, като го разсъблеча пък си мисля дали няма да го простудя.

Не можахме да излезем днес на разходка, цял ден облачно и навъсено, не исках да ме хване някъде дъжда, че нямам дъждобран за количката. То пък така и не заваля цял ден, само дето си седяхме у нас.

За килограмите, аз мисля, че съм свалила около 8-9 до момента, така и не знам накрая на бременността колко бях станала, последното ми теглене беше две седмици преди раждането, та не знам точно колко съм оставила в болницата. Корема ми се поприбира вече, но и аз си имах от преди корем, няма да стана някоя фиданка. За влизането във форма ще мисля малко по-нататък, поне на месец да станем и да видя, че наддава нормално, до тогава не ми се занимава.

И забравих да балгодаря на всички момичета, които бяха загрижени за мен, прегръщам ви!  Hug

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 23:30 от Rois

# 293
Здравейте и от нас  Hug!
Коки е добре ,но ни мъчат колики  Sick,има дни като вчера дето можеш да полудееш ,реве милото и се мъчи ,че и по 6 часа не спи ,но като го отпусне си нанка и е спокоен .за сега  пу .
Иначе сме вече 6 кила и 57 см.. расте като гъба  :е:.За килата аз родих 82 кг.сега съм 70 кг. не мърдам на долу ,как ще я карам не знам  NeWS78 нищо не ми става ,ако тръгна да купувам нови дрехи тей ще си остана  Sad.Най важното е да сме живи и здрави пък другото зависи от нас ,ще се сърдим сами на се беси ако си останем дебеланки Grinning.
Ние сме вече само на АМ ,нищо не пускат тези цици ,само дето са големи ,така бях и с другите деца ,от самосебеси си спира тази кърма ,нито съм се цедила нито съм искала да я спра ,нищо  :о:даже ни бучки ,ни напрежение ,все едно не съм раждала и кърмила ,аз ,че нямах много нямах ,по 30 гр. ,цедях за един час ,но пък пак си му давах .
оставам ви ,че от 4 съм будна и го чакам да заспи,първо чаках да стане 6 да го нахраня ,сега да заспи ,и то деня минал .

# 294
Въпрос към ЛЛЛ

Изабела е на 45 дена, само на кърма, на поискване. Не ползва залъгалка. Въпросът е, че вечер ме ползва мен за залъгалка - "суче" по 1,4 часа, а снощи-около 2 часа. Като я махна от гърдата - се разплаква, но няма колики. Не й харесва да я люшкам, да я дундуркам - не може да заспи така. Няколко пъти сменям гърдите, но тя продължава да ги суче. Най-накрая, сучейки, заспива. Та въпроса ми е - да толерирам ли това ползване на гърдата като залъгалка, или да се мъча да я откажа от този навик. Верно, че само вечер е така, но знам ли...

# 295
Ей на този въпрос ми е интерсен и на мен отговора!

# 296
  • Варна
три ставаме.. Mr. Green ама при мен не е само вечер номерът.. ooooh!

# 297
Добро утро. То гърдата на мама е най-сладка. През деня Йоана се храни през 3-4 часа, но почнат ли коликите надвечер я слагам на всеки час за по 20 минути. Това си я успокоява и после заспива. Може да е вредно, но детето ми е спокойно. Все пак и аз ще чакам отговор на този въпрос  Simple Smile

# 298
три ставаме.. Mr. Green ама при мен не е само вечер номерът.. ooooh!

Здравейте,
Вече сме четири!
Ние вече сме по- добре! Видимо сме наддали след операцията, но точно колко не знаем. Кантарчето вкъщи показва 1200 гр за почти 3 седмици, но ще видим джипито  какво ще каже тези дни!Съмнява ме да е верен- много ми се виждат, че го взехме седмица след като излазохме от болницата! newsm03

Въпрос към консултантите?

Възможно ли е кърмата ми да не му е достатъчна и въпреки всичко да спи около 3-4 часа. В началото след раждането имах доста мляко-след като се нахранеше доизцеждах още 50-80 мл а той ядеше по 80. Гърдите бяха постоянно напрегнати. и така до момента в който почнахме да повръщаме постоянно и не влязохме за операция. През целия престой в болницата се изцеждах на около 2 часа, защото трябваше да се храним под час със постепенно увеличаване на дозата, и така 11 дни. След като се прибрахме вкъщи си засукахме пак и сега гърдите ги усещам напрегнати само сутрин. Нямаме режим на кърмене- когато поискаме-има моменти на 15 минути има моменти и на 5-6 часа(нощем- когато спи непробудно). Памперсите са ни пълни-напишкани и наакани всичките.

# 299
  • Варна, Шумен
Здравейте! Да споделя и аз нашият проблем! Красито днес вече става на 20 дни, при първото посещение на педиатъра, седмица след като се прибрахме вкъщи се оказа че е качила само 60гр. което било много малко бяхме само на кърма и докторът ни преписа дохранване с АМ, а иначе тя си акаше почти след всяко хранене около 3-4 пъти на ден, аз я храня на 3часа от засукване до засукване. Изцеждам се с помпата за да видя какво имам в гърдите, защото първоначалните 30мл. АМ не и достигаха и увеличих добавката на 60, а от себе си горе долу изцеждам 60-70мл. кърма смятам че трябва да и стига това количество и въпреки това пак доста си поплаква. Лошото е че вчера е акала само един път чак днес сутринта се изака и то доста трудно и сега вече две хранения минаха още не е акала и незнам какво да правя.... Rolling Eyes Притеснявам се и за кърмата опитвам се да я сатимулирам с помпата все гледам да изцеждам за да не намалее още, не ми се иска да минем на АМ изцяло, просто много се тревожа!!!  Sad

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 13:59 от DiDiPeh

Общи условия

Активация на акаунт