Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 511
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Хайде и аз да дам отчет след днешната консултация бебо е пораснал с 5см и вече е 56 и е качил 1700 за месец и една седмица което прави точно 4900.Равносметката е че засега се справяме добре с кърменето.
За режим както и преди съм казвала при нас е свободия никой не прави нищо под режим бебо също яде и спи когато иска.
Мъчат ни яко колики и ревем като за световно от Инфакола файда йок,сега давам и коли ф ама и от тях май няма особенна полза.
И при нас дойде време за къпане целувки на сладурите

# 481
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте априлки!
Честити 40 дни и месечинки на всички с повод!

БигМама - личи ти, че имаш опит с децата, спокойна си и се наслажадаваш. Аз все още съм толкова стресирана някой път като нададе глас, а като заспи притичвам из къщата да свърша някоя работа със страх, че ей сега пак ще се събуди и нищо няма да направя. Все още не мога да се насладя на това майчинство, надявам се скоро да усетя и радостта от това да си мама.
delilah_qk - и ние сме така с изброените състояния, има дни дето се къса да реве, незнам колики ли са, ама само цицата може да го усмири, нито биба, нито люлеене, нищо. А и трудно заспиваме често, че и не можем да се оригнем и все си повръщаме по малко или по много. Напоследък в края на яденето така дърпа зърното протягайки се - сънува ли това дете, газове ли има?
Браво на всички детенца, дето наддават така добре, ние след десетина дни сме на доктор за мерилки.
Някоя от вас прави ли обичая с питата за 40-я ден и как? Тук незнам дали ще мога да се организирам, но ми се иска да направя нещо, с което да отбележа мъника.
 Hug за всички!

# 482
  • Свиленград
Здравейте и от мен.Най- сетне се докопах до компютъра.И ние сме пораснали Дамян е 5750гр, а Анастасия -4150гр.При нас е весело.Все още и аз давам по малко кърма но не им стига.Днес ни боцнаха и сме доста криви, дано да не вдигнем температура.Вече цял час пиша пет реда.
Искам да попитам как се справяте с коремите след раждането.При мен остана един огромен корем с разтегната кожа и не знам какво да правя.Мажете ли се с нещо?Може вече да сте го обсъждали, но аз все още не знам къде се намирам с тези две ревливи деца.

# 483
Нелинка 20 ,не само до опита,спокойствието ми е отвътре а него съм го постигнала с много работа върху себе си.
А спокойствието при бебета има само когато майката е спокойна.Това е факт.

# 484
ДВ !!! (нали така е добър вечер-нощ) ММ и бебка вече спинкат та и аз да мога да си дам отчета от днешната консултация - за 1 месец от 3200 вече сме завидните 4500 Simple Smile и от 51см сме 55 , още сме само на кърма ,ама незнам до кога ще издържа с помпата Simple Smile ,вече по рядко е пробвам на гърда - ефектът е все така нулев Sad , а и ваксината хич и не усетихме кога ни я биха(слава богу) бебка е 6 ,а майка й другата седмица е на док, и да питам който вече е ходил - бъркат ли на прегледа и как протича ?

# 485
Момичета помагайте. Обръщам се към консултантите, но всяко мнение ми е ценно. Синът ми е на 1 м. и 2 дена. Роди се 3800 гр., изписаха ни 3550, а сега сме 4100. Според педиатърката сме на долната граница с наддаването и имам една седмица да покажа, че мога да храня детето само с кърма. Храним се на 3 часа, но обикновено след час и половина огладнява, освен ако спи. Много е лаком и понякога повръща (за това вече консултантите ми дадоха съвети). До сега му давах едната гърда и го оставях да суче поне 20 мин. Сега ме съветват да опитам и с двете на всяко хранене. Имате ли и други съвети?
Здравей, ЕлБиЕн. Притеснението ти е обичайно за младите майки, особено, ако им е първо детенце  Hug

Ако правилно съм изчислила, бебето ти е наддало около 135 грама седмично. Средното седмично наддаване на изключително кърмено бебе от 0-3 месеца е 110-180 гр. Всичко в и над тези стойности обичайно е нормално. Бебето също така расте на ръст и обиколка на главата. 
Детето на един и същи кантар ли е мерено до момента (различните кантари могат да дадат известни разминавания)?
Ако имаш притеснения, хубаво е да изтеглиш детето след 5-7 дни спрямо първото теглене, за да се отчете реалното наддаване при измерване на един и същ кантар.
Предлагам ти една полезна статия   Peace

След като бебето е изсукало добре първата гърда, е добре  да приложиш компресия (когато бебето започне да суче вяло и неефективно) и ако след това желае да суче, може да предложиш втората  гърда. След като спре да суче активно, също да приложиш компресия (ето нагледно; ето и на теория), като периодично може да връщаш на първата, за да изсуче междувременно образувалото се мляко. В рамките на едно хранене може да има няколко слизания на кърма и когато детето е приело повече и от задното мляко, което е по-засищащо и калорично. Възможно е това да му  се отрази благоприятно. Честото търсене и предлагане, вероятно ще стимулира лактацията.

Ще спомена накратко това, което може да те ориентира, че нещата вървят в добра посока. Ако сменяш около 6-8 мокри пелени след 5 ден, поне 1-2 от които да са наакани, ако бебето суче често и ефективно, поне 8-10 пъти в денонощие (или на интервал от 2-2,5 часа), ако бебето  наддава , ако изглежда активно, доволно бебе с добър цвят и тургор (еластичност) на кожата, има силен, ясен плач, вероятно кърмата, която изсуква покрива нуждите му.

Може да опиташ да слагаш бебето на гърда когато е сънливо, тогава повечето бебета  засукват инстинктивно и сучат добре. Хубаво е е бебето да се слага на гърда още при ранните признаци за глад - въртене на главичката, примляскване, смучене на ръцете или устните Simple Smile

Споделяш, че се храните на три часа, но понякога огладнява след 1.5 часа. Какво правиш, когато огладнее, предлагаш ли му да суче отново? Колко нощни хранения имате? Може да е добре ти да поемаш инициатива и да предлагаш гърда по-често, с пауза между кърменията не повече от 2 ½ ч. Предлагаш ли вода/чай/добавка?

Успех и ще се радвам да споделяш как се развиват нещата при вас   Peace

# 486
vadada  само  упражнения за корема иначе няма оправия ,моя спихна ,но е един увиснал  ooooh!,пък съм с секцио и трябва да изчакам още .Ати не се тревожи до годинката с тези две дечица нищо няма да имаш.

# 487
  • Свиленград
kroelahai и аз съм секцио.И при мен ще се получи една виснала кожа която ме притеснява.А за килограмите бях 54кг преди да забременея, а сега съм 57кг, но те са ми просто един грозен корем.

# 488
Мале ами ако не се оправи и с упражнения и си остане такъв  ooooh!,ама си е супер грозна гледка.
Ако с коремни преси не се стегне ,ще си останем увиснали  Sick.

# 489
И аз съм с един корем в 5 месец,имам още 12 кила за сваляне но засега не мога да почвам диети заради кърменето,че детето ще гладува....и съм секцио и кво да тренирам  не знам!Вчера и ние бяхме на преглед за 26 дена сме качили 1.050 и сме пораснали с 3 см,почти само на кърма сме. newsm44

# 490
Мале ами ако не се оправи и с упражнения и си остане такъв  ooooh!,ама си е супер грозна гледка.
Ако с коремни преси не се стегне ,ще си останем увиснали  Sick.
Ще се стегне,поне при мен е така,само че със всеки следващ път процеса е по-бавен.

# 491
  • Sofia
Не че съм се засилила, но от кога може да се правят упражнения (за тези със секцио)? Аз съм в същото положение с корема, а съм се наточила на море да ходя.

# 492
Здравейте и от нас!
Да не сте сменили паролката на албумчето? Не мога да отворя да видя слинга на kroelahai...

# 493
Момичета, корем се сваля и стяга с тичане, а не с коремни преси. Пресата стяга мускулите, но ако отгоре има мазнина и кожа те не се виждат. Тичането топи всичко. Вети може да го потвърди.

Въпрос към консултантите: детето ми суче от една гърда /т.е. редувам гърдите на всяко хранене/. Понякога иска и двете, но се случва много рядко. Пуска само и се е нахранило. Сменям достатъчно мокри и наакани пелени, наддава добре и т.н. През нощта прави една пауза от около 4-6 часа. След тази пауза едната гърда ми се препълва. Даже на дясната вече две пъти ми се получава твърд участък от външната страна. След следващото хранене, когато детето се храни от нея се оправя, но до тогава има едни неприятни 3 часа, в които ме боли, а и ме е страх да не се запуши някой канал. Въпросът ми е да я изцеждам ли или това ще влоши положението, защото тя ще започне да прави още повече мляко. По принцип не се цедя /много рядко по около 30 мл за облекчение, но ми е много трудно ако трябва да нахраня детето в 2 часа, след това да го приспя и после да се цедя/.

И аз имам проблеми с паролата за албума - не мога да вляза.

През бременността бях много спокойна и сега и бебето ми е спокойно, но откакто родих имам толкова нервни изблици, колкото не съм имала в последните 3 години взети заедно. Днес сутринта например се разревах, защото след като се нахрани в 5:30 Влади заспа, аз го оставих в кревата и започна де се напъва да ака. Борих се с него до 6:10 да заспи, когато той окончателно се събуди, погледна ме в очите и каза А-гууууу. Тогава вместо да му се зарадвам аз така ревнах от факта, че ми се спи и няма да спя. УЖАС. Още не мога да се преборя със себе си и да съм на 100% отдадена на него. Съжалявам обаче и аз съм човек.

# 494
Здравейте, паролата не е сменена, но понякога прави проблеми. В този случай аз излизам от сайта и пак въвеждам парола и потр. име. Почти винаги сработва. Иначе за тези, които се интересуват слингът е на Шушулка. Материята е еластична и изключително приятна - органичен памук. Струва 50 кинта и е предназначен предимно за новородени.
Ванче, разбирам те напълно. И аз на моменти се чувствам отвратително. Майка ми видя, че се изнервям и ми каза: "Нормално е. Стискай зъби. До края на третия месец ще се оправят нещата". Имам още месец и всичко ще е ОК. Поне се надявам  Mr. Green Сега знам, че бременността е песен в сравнение с това, което следва.
А и при мен гърдите са болезнени и препълнени от самото начало. Рядко се изцеждам през нощта (и въобще), а почти на всяко нощно хранене лявата гърда ми е камък. Запушвания имам почти редовно, а в началото бях и с мастит. Оправям се като давам засегнатата гърда по-често. Нощем понякога не ги редувам и давам два пъти поред една и съща гърда. Така на сутринта нещата се пооправят. Тази нощ обаче ми трябваха запаси за събота и след като нахраних Петра събудих таткото да я преспи, а аз се изцедих. Нека и той да усети от неволите на кърменето Simple SmileSimple SmileSimple Smile А и момата почти не спи през деня, така че нямам време за почивка, пък било то и за час. Не е никак лесно, но си заслужава все пак. Дори и само заради едно А-гууу Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт