Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 266
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
PEMY, съчувствам ти. Може да ти е намаляла, но действай бързо. Пий течности и също, яж много ядки, магданоз, боза, чаша бира на ден. Вчера изпих 2 литра и нещо боза. Голям зор е, но ще успееш!!

# 526
Здравейте момичета да почерпя че днес правихме погачата на малката  Party

# 527
  • Plovdiv - Thessaloniki
milish разкажи малко повече за погачата, кои обичаи спазихте, бих искала и аз да организирам един празник тук, ако сме здрави тогава.

# 528
/

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 08:21 от Лeни

# 529
Искам да напомня на всички за скоковете на растежа - Голямото кърмене от онези дни беше явно такова нещо.

Не обръщайте внимание на хората, които ви казват, че не можете да си гледате децата. Прави ми впечатление, че най-трудно понасям коментарите на хората, с бебето някак се справям.

Днес с едни приятелки стигнахме до извода, че филмите лъжат - там бебетата са кротки, розови и гукат, а майките са красиви, гримирани и с прически Wink

Май всички трябва да го караме по-спокойно. Колкото до мъжете - наши са си, обичаме ги, да не го забравяме покрай децата ( казвам го, защото в този първи месец се карах с моя повече, отколкото за цялата ни връзка).

Приказна вечер, момичета и бебета!

# 530
мамчета имам известен бюджет за подарък .. дайте идеи за необходими неща ... че вече не се сещам .. всеки ме пита какво да подари .. а аз нищо не се сещам ...

сумата не е важна, защото ако някоя идея ми хареса ще допълня...
вече имаме: 2 шезлонга, бебефон, гипсови отпечатъци, дрешки, количка, кошарка ... Simple Smile само играчки нямаме много, ама и той много много не ги отразява ... все още ...

# 531
мамчета имам известен бюджет за подарък .. дайте идеи за необходими неща ... че вече не се сещам .. всеки ме пита какво да подари .. а аз нищо не се сещам ...

сумата не е важна, защото ако някоя идея ми хареса ще допълня...
вече имаме: 2 шезлонга, бебефон, гипсови отпечатъци, дрешки, количка, кошарка ... Simple Smile само играчки нямаме много, ама и той много много не ги отразява ... все още ...
Тепърва ще се заглежда така че,някоя играчка никога не е излишна.По големи подаръци активна гимнастика,столче за хранене и проходилка,бънджи за по късен етап,но полезни неща и не много евтини.Аз също ще си ги поръчам за подърък и даже имаме вече активна гимнастика Simple Smile дано съм била полезна

# 532

Днес с едни приятелки стигнахме до извода, че филмите лъжат - там бебетата са кротки, розови и гукат, а майките са красиви, гримирани и с прически Wink

Май всички трябва да го караме по-спокойно. Колкото до мъжете - наши са си, обичаме ги, да не го забравяме покрай децата ( казвам го, защото в този първи месец се карах с моя повече, отколкото за цялата ни връзка).

Приказна вечер, момичета и бебета!

Това все едно аз съм го писала. Моят мъж страшно много ми памага, но това не пречи да се карам с него. Трябва да спра. Днес сутринта провихме погачата и след нея той изведе малкия нахранен, за да мога аз да спя и го върна чак след 3 часа  Grinning. Направо съм нов човек. Жалко, че само събота и неделя сме заедно през деня. Иначе е много по-лесто той като е тук, но пък от друга гледна точка поне работи. Няма пълно щастие.

Малкия Влади пък заспа точно преди да чупим погачата. Спа ми в ръцете за ритуала и за всички снимки и точно като отидох да го оставя в кревата и се събуди. Как усеща това дете, че е в кревата не знам, но много често играем по този сценарий.

Хайде отивам да лягам!

# 533
Честита месечинка на моето сърце и душа - синът ми Киън! Да папка все така, да му спрат коликите, да почне да спи повече, и да започне да гука скоро (защото нямам търпение да го чуя)Simple Smile
Честита месечинка на порасналите юнаци Даниел на мама Vaska, Симон-Мартин на мама Събинчето, Даниел на мама jenka_bs и на Одисеас на мама Nelinka20 и на красивата ни мома Дара на мама Li_2011! Толкова е хубаво да знаеш, кои са астрални близнаци на детето ти....и да ги виждаш как растат заедно, макар и от разстояние! Пожелавам им да са здрави и да растат, радвайки родителите си!

Ние изкарахме една дъъъъълга нощ с толкова колики и рев, че се чудя как кучето не избяга от вкъщи. Скри се милото в едната спалня и с нищо не можахме да го изкараме от там. Ноооо, напълно го разбирам. Ако можех да се превия толкова, и аз бих се скрила под леглото!
Сега момъка спи блаженно, след като зора мина и ака три пъти за по-малко от 2 часа.....та явно там е бил проблема.
Отивам да се схуша на канапето, защото Киън е монтиран в люлката и ще използвам тихата пауза да открадна 30 мин, че ако и нощес ни чака подобно рандеву, не знам откъде ще взема сили.
Оказа се, че нямаме сняг, а имаме слънце и се изкушавам следобяд да го изведа малко в квартала...да си поревем и там на спокойствие, защото ако знаете, колко мнооого ревем в тази количка....мани мани!
Спокойна нощ на вас и дано поспите всички!

Съни, имаш ли материал някъде за "Скоковете на растежа" - кои са горе долу периодите.......? Ще е полезно на всички, защото и аз изживях нещо подобно преди 4 дни и тогава също си помислих, че ми свършва кърмата, но малкият просто яде Непрекъснато и ме изцеди тотално. Но пък колкото пъти го закачих на гърда, толкова пъти си гълташе нормално.
Аз също смятам, че кърмата не може да спре от раз, просто си изцедена. Бих посъветвала PEMY да продължи да кърми най-упорито. Гърдите имат нужда от малко стимулация, за да "разберат" колко още да произвеждат, нали са поточна линия! Стискам палци скоро всичко да се върне по старому, за да се успокоиш!

# 534
Здравейте, скоро не съм давала отчет...незнам как успявате и да четете и да пишете... аз сега съм в сесия и пътувам до София само за изпита и се връщам...много е изтощаващо, но какво да се прави... гледаме се с малката... излизаме преди обяд, все още кърмя и дохранвам, а като пътувам с мен взимам помпата и когато намеря за добре се цедя...

Сори за спама, но ако може тези които не са гласували, да гласуват за Вики тук http://babystreet.bg/vote/847 Трябва само да влезете в пощата си след това и да потвърдите гласа си! Благодаря предварително!

# 535
Здравейте майчета!Досега четох и изчитах писанията ви.Така ме разбудихте в този среднощен час..ама сте ми едни енциклопедийки  Hug Радвам се че всички са здрави и усмихнати,макар и малко изтощени.Към бургаските мами-майчета кога ще е следващата среща?Видяхме се с големите тумбаци ...време е и да видим малките бебчовци Heart Eyes baby_neutral Heart Eyes

# 536
  • София
PEMY, да добавя само и лук, помагал много за кърмата!!!

Привет, момичета, аз пак съм в нужда от помощ за кърменето. Денем долу-горе се справяме, ядем къде на 2, къде на 3 часа, но вечер от 9 до към 12, ако не е та гърда реве. Това се повтаря всяка вечер вече. Явно е типичен българин - на вечеря яде до козирката. Много трудно се издържа това... Другият ми проблем е, че по някое време кърменето се превръща в битка. Без да пуска зърното се гърчи, дърпа, ръмжи. Доста е болезнено, особено съчетано с толкова дълго кърмене. Понякога имам чувството, че храня малко прасенце - пръхти, мрънка, дърпа се, бори гърдата, нищо общо с идилията от първите седмици.
Ако можете, помогнете със съвет!!!

С по-горното се обръщам и към консултантите, ако намерят време! Много благодаря!!!

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 01:15 от ЕлБиЕн

# 537
ЕлБиЕн, здравей мила! Искам да ти кажа, че ние почти от началото сме с подобен режим. Спи до към 7 или 8 понякога и до 9.....после го изкъпваме, храним се около 20 мин, понякога и малко повече и после се почва дърпане от гърдата, извиване на дъга назад, дърпане на зърното настрани, рязко с глава, ръмжене, почервеняване и после рев. Махам го от гърда и се продължава с мрънкотене, носене, реване, и сменяне на наакан памперс, после един напишкан, още носене, съчетано с реване. И между всичките тези красоти, аз предлагам още и още гърда, защото си мисля, че е гладен. Даже на два пъти приготвях АМ, но си остана непокътната. Това ми се е случвало дори и по време на 3-те дни в който кърмих почтни непрекъснато през цялото денонощие и бях изцедена и вечерите мислих, че нямам кърма, и гърдите почнаха да ме болят....то не е дърпане, то не е чудо.
Извода до който достигнах е, че има още няколко причини за рева, освен глад:
1. скука, или когато дори дундуркане и носене и люлка не помага (почнахме да го изправяме на рамо да разглежда...и така поне половин час)
2. колики (ние сме на Инфанкол в момента. Давам не всеки път преди ядене, понякога и по време на ядене, зависи от случая и интензитета на болката,т.е плача. Този рев го познавам по истерията и внезапното разплакване, почервеняване и силно свиване на крачета.
3. нахранено бебе - да има и такива случаи в които бебето не иска да яде повече и тогава си дърпа главата рязко назад и имам чувството, че може да откъсне и зърното с тази сила, почервенява и почва да плаче. Тогава го оставям на мира и се връщаме към някое от забавните неща - носене, люка, изправено положение.
4. има нужда да се оригне - дори и това да стане след 10 минути. Това е от типа трудно оригване, което ми къса нервите, защото късно вечер съм напъно изтощена и нямам сили нито да го държа да се оригне, нито да го нося напред назад, но се убедих, че помага и е наложително. Дори понякога, трябва да се оригне, за да продължи да яде, иначе, че ръмжи с часове.
5. нежелание да стои легнал - тогава се носим напред назад, или полуизправен в нашия люлеещ се стол
6. още разнообразие - тогава го слагаме в шезлонга с бибрация и люшкане и задължително музика
7. глад - това ми се случи само веднъж, и тогава майка ми, която твърдо реши, че е гладно детето му направи АМ и той изпи 30 мл....което за мен е малко количество, но тогава бебо беше на седмица и половина, така, че...не знам. Не съм запозната с мерките и колко точно трябва да изяжда бебето в определените седмици.
8. има нужда да бъде гушнат. Аз гледам да е по-малко облечен или аз да съм без тениска, за да може да усети моята кожа. Слагам го между гърдите, за да слуша сърцето ми и да се успокои.
9. по-задна кърма (поне аз й казвам така). Първоначалната кърма е по-лесна и изисква по-малко усилия...гълта на големи глътки, докато тази по-задната изисква малко повече усилия....и понякога моят малък бръмбар не иска да положи това услие и започва да се дърпа и да ми ръмжи. Тогава помагам с лек натиск на гърдата, за да му помогна.
Искам да ти кажа, че след като го изкъпем към 9 или 9.30, после го кърмя за половин час (през това време съм изпила около 2 водни чаши с вода, но аз много ожаднявам при кърмене) и после влизам за душ. Вземам си топъл душ - хем да се отпусна и да си "почина от бебето за няколко минути, а и той от мен", хем да облея гърдите с топла вода и да стимулирам допълнително слизането на кърмата"...и да се отпуснат, защото след много интензивно кърмене ме болят доста силно, особено в зоната на зърната...които са най-малтретирани. Правя си малко обливания с по-топла вода и след 10 -15 минути съм намалила психологическото напрежение. Правя си и едно топло мляко с какао и тогава отново влизам при татко и бебе...които или се дондуркат седнали, или се носят, или си пеят хайдушки песни, или....стоят изправени.
За тези неща се сещам сега на първо четене, ако се сетя за още нещо ще ти пиша. Надявам се, поне едно от тези неща да помогне.  Виждам, че при теб е 1.38часа...и предполагам вече сте заспали. Ние от две вечери имаме много трудни вечери и нощи. Колики, газове, ужас направо. Висим на гърда, ръмжим, дърпаме се назад.....Заспиваме към 12, будим се в 2.30, ядем до 3 и после се будим на всеки час, ама не всеки път заспиваме......тая нощ ревахме и мрънкахме докато не се изака в 10.
Стскам ти палци. Дано и консултантите помогнат. Много са гадни тези ситуации, защото те изтощават и ти вкарват неподходящи мисли в главата. Помогни му да си разнообрази малко вечерите, или му приглуши и светлината, малко повтарящи се звуци..нешо още успокояващо
http://www.zdravobebe.com/2010/02/blog-post_3355.html , гушни го, но най-вече го оригни, и после пак на гърда, или в люлка, или носене за разнообразие.
много дълго стана всичко.
Дано възобновите добрият си стар режим! Прегръщам те!
Не съм спец, но всяка вечер има по нещо ново и се налага да пробвам и да импровизирам......

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 06:51 от tutti frutti (мама на Keean)

# 538
Добро утро момичета!
Добре разбирам притесненията ви с кърмата и с реването. Но напълно споделям "обяснителните" мнения на адашката и тути фрути.
Кърмата не спира ей така и дори в някакъв момент да не достига, няма проблем, ако се дава на поискване. Нещата се саморегулират.
А за реването - оооо, далече не са само глад и колики. Понякога не може да се уригне, понякога е уморен и не може да заспи, понякога е преял и се ядосва, че гърдата пуска ( тогава бутам биба...), понякога ни е скучно и искаме да сме при всички или на ръце.
Бебчо ми е кротък, пък и аз сега съм значително по-спокойна от първия път. 
Имам няколко въпроси към вас - голямият ми син признаваше само заспиване на гърда, малкият може да заспива и в леглото си. Как е при вас?
И още - от кога поддържа бебчето ви очен контакт, следи ли движещ се предмет, колко често се усмихва в отговор?
Желая ви весел и не твърде уморителен ден!

# 539

Общи условия

Активация на акаунт