АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Бърборанке, честит рожден ден, желаем ти крепко здраве, много щастие, много радости с малката Панда, таткото много да те глези, да се обичате и уважавате и в скоро време да направите едно братче/сестриче на Пандичката  Hug Hug Hug Весело изкарване   bouquet  bouquet

# 301
Янче, честито и тук, мила!!

Трейси
, май трябва да промениш местожителството си :
"В сърцата на трима мъже"  Laughing

# 302
Бърби, честит рожден ден! Пожелавам ти шеметна кариера и после кратка почивка за една сестричка или братче на Анди Hug! И много прекрасни изненади!

Трейси, Томи е невероятен сладур, а Дани вече изглежда съвсем като батко bowuu. Браво, мамче Hug!

Хари, надявам се пътуването да мине безпроблемно и почивката да те разведри поне малко Hug!

За храната- давам да опита , но умерено. Не правя драми за едно парче шоколад, ако я почерпят, но не купувам чипс, близалки, шоколад и желирани бонбони. От цялата ситуация страдам най-много аз, защото преди изяждах мин по един шоколад на ден, а сега закусвам пълнозърнести бисквити или бисквити с мюсли Sick, защото само такива има вкъщи.
Навън задължително нося солети или соленки, защото Белослава не издържа до 12 ч без да хапне, а плодове отказва. Като беше бебе носех ентусиазирано кутийка с нарязани краставици и моркови, но детето бързо показа какво иска, а и не приемам солетите за чак такава трагедия.

Какво мислите да правите тази година за рожденните дни на децата? Къде ще ги празнувате? Аз вече се изправих пред голямата дилема вкъщи или в детски клуб. Ще се радвам да чуя и вашите мнения.

# 303
  • Кърджали
Добро утро! Ние се завърнахме снощи от село.Кати пак дивя навън по цял ден.Чак се  чудя как тук още не ми е донесла обувките и да иска навън.
За рождения ден - ще е в къщи, но да видим какво е положението...Че може да се стигне до там ида си го отчетем само семейно...
За подарък иначе съм замислила или детска кухня или тоалетка, че напоследък се изживява като голяма фръцла.  Laughing То не  е кокетничене, мазане с кремове... Но ще видим, има още време..
Аз пак да напомня, че ей го август. Ще го превърнем ли в традиция размяната на подаръчета за дребничките?

# 304
Дани, Трейси, Стела, Шайн, благодаря ви, момичета!  Hug

# 305
  • На плажа
Дани, Трейси, Стела, Шайн, благодаря ви, момичета!  Hug
Моля ,моля  Wink Hug
Александра и аз скоро си мислех за размяната,но ми се видя рано да повдигам пак въпроса...но нека и другите да кажат,кога ще теглим имената..

# 306
  • София
  Здравейте,мами,

за подаръчетата аз съм с две ръце ЗА!!!Миналата година беше страхотна еуфория!Аз толкова много си харесвам моя подарък,че още и още като дойде някой нов човек в къщи го вадя да се изфукам  Heart Eyes

За рожденния ден определено съм за клуб.Малко по-скъпо излиза,но в къщи 10 малки дивачета ще взривят къщата просто!!! Mr. Green Ако бях в къща,като Янчето например,обаче сигурно щях да мисля различно.

Бърби,честитих ти във Фейса,но и тук ЧРД!!!Макар и с  малко закъснение! Mr. GreenПразнувахте ли някъде?Мъжлето спрета ли ти някоя приятна изненада?

Да ви се оплача от Никол-първоначално имахме голям успех с гърнето,пишкаше и на земята,но повечето попадения бяха на гърне.От 2-3 дни обаче имам чувството,че ми прави напук.Пишка където й скимне,като ми казва чак като свърши.Ей сега ми идеше направо да я убия.Застана до гърнето и се изака до него!!!! #Cussing out #2gunfire #Crazy Sick С кеф да я пребиеш.Не знам до кога ще ми издържат нервите така!!!!Имало ли е и при вас таива периоди на отказ след първоначален успех?

Шайнче,мерси много за съветите за зъболекар.Звънях да си запазя час в Медстом,но първия свободен е чак септември.И се отказах от тази Маркова ли беше.Ще говоря и с  педито,и без това трябва да ходим и на консултация,ако може тя да ми препоръча някой.

Кобрети,много се смях с думичките Simple Smile

Трейси,невроятни снимки!Лъха толкова топлина и обич от тях!!!
  Отивам да гледам Стъклен дом,жалко,че е последен епизод Sad

# 307
  • Кърджали
gemma, стискай зъби...Скоро Никол ще почне да си ползва гърнето отново по предназначение.Надявам се...
Аз ще взема да се откажа от идеята за гърнето. Временно. Ми не става, дебелоглаво е това дете. Тъкмо беше почнало да и става гадно, като е мокра, то се стопли и махнах панталончето.Сега в къщи ходи само по гащички, и има ли няма ли връзка и аз не знам вече, но отново започна да си седи мокра, без да казва нищо. Понякога я виждам, че е мокра и нарочно я оставям да постои така, но няма братче - откарва си сума време без да се оплаче. И на гърнето опитам ли се да я сложа, почва да реве. Реве докато седне, после може да си седи 10 минути, без да мръдне.Ама нищо не прави. Ината му с инат, такъв... не ми се щеше да се отказвам, нещо не ми се нрави това иди ми- яла ми, ама вече не виждам смисъл... А пак е пъпчасала, на места има пъпки, особено около и под памперса. Знам, аз че са от топлото, ама като не ще - ще си седи ся с памперси.
А да, отварям си един файл и ще записвам кой е съгласен за подаръците. След известно време ще решим, и кога ще изтеглим имената. Ще е хубаво да повторим миналогодишната радост ...

# 308
gemma, стискай зъби...Скоро Никол ще почне да си ползва гърнето отново по предназначение.Надявам се...
Аз ще взема да се откажа от идеята за гърнето. Временно. Ми не става, дебелоглаво е това дете. Тъкмо беше почнало да и става гадно, като е мокра, то се стопли и махнах панталончето.Сега в къщи ходи само по гащички, и има ли няма ли връзка и аз не знам вече, но отново започна да си седи мокра, без да казва нищо. Понякога я виждам, че е мокра и нарочно я оставям да постои така, но няма братче - откарва си сума време без да се оплаче. И на гърнето опитам ли се да я сложа, почва да реве. Реве докато седне, после може да си седи 10 минути, без да мръдне.Ама нищо не прави. Ината му с инат, такъв... не ми се щеше да се отказвам, нещо не ми се нрави това иди ми- яла ми, ама вече не виждам смисъл... А пак е пъпчасала, на места има пъпки, особено около и под памперса. Знам, аз че са от топлото, ама като не ще - ще си седи ся с памперси.
А да, отварям си един файл и ще записвам кой е съгласен за подаръците. След известно време ще решим, и кога ще изтеглим имената. Ще е хубаво да повторим миналогодишната радост ...

Оххххххххх колко ми е познато това с ината относно гърнето...и аз го оставих днес да си седи напикан, хич не му пука на пича...а септември месец идва и не знам как ще се оправяме  Sad

# 309
  • На плажа
Търпение с гърнето...някои се научават много бързо,на други им трябва време да свикнат.Гледайте само да не им се карате много на мъниците,че да не стане по лошо Wink
Невче миналата година си разменяхме подаръци за РД по пощата.Тази година отново ще повторим.Предлагам ти ако искаш да се включиш,дори и да не си много редовна в писането Peace

Да ви кажа,моето момче хич не отразява отсъствието ми SadКато се прибера на обяд се крие от мен.После вече се заиграваме,ама не е като кака си...тя се втурваше като ме видеше Wink

# 310
  • София
Привет! Ние се завърнахме от моренцето, беше перфектно, но всичко си има край. Нищо следващия път отново Simple Smile Въпреки, че не знам кога ще е. Ние бая лангъркаме малкия напред назад с нас и в Събота цял ден беше с нас по задачки, разбира се поигра насам натам на въздух, но явно му писна на детето и реши, че се разболя. Милото явно реши, че това е единствения начин да постоим малко вкъщи. Много жално ми стана за него, понеже сме много мобилни с баща му, не се свъртаме много на едно място, но дечицата си искат своето.

Янче, на патерици честит рожден ден! Много здраве и професионални успехи! И днес те гледах, ставаш все по-добра Simple Smile

Aлекcандрa и преди ти казах, че може да не е готова за гърнето Кати. Споменах ти за миналогодишния опит с Тедо, ако детето не е осъзнало това, вероятността да се отдръпне и заинати е доста по-голяма. Пък и я следи за периоди за зъбоникнене, тогава са по-неподатливи. Ако искаш сега не настоявай, пробвай пак след 2-3 седмици.

gemma, не знам дали съм споменавала, преди много време около годинката бяхме ни се появиха петна на предните зъбчета. Дълга история е, но нещата които научих, че има 2 варианта, да е просто оцветяване на емайла, или да е начален стадии на кариес. Петната са жълто-светло кафяви, не изглеждат като кариес при възрастен. Ние ходихме при лазерна зъболекарка, някъде в Лагера беше, ако те интересува ще гледам да изровя координати, че сега не успявам да ги намеря. Има опит и с малки деца.

tracy_t и на мен любима ми е тази снимка, която си качила тук. Много са ти сладки дечицата  Heart Eyes

# 311
  • Кърджали
ra_iv,помня какво ми беше писала тогава...Да, ама реших да продължа да я оставям по гащички, без да настоявам за нищо, само тихо и кротко я преобличах. Просто да не я запарват памперсите поне по в къщи. Но явно няма да стане така и детето очевадно не е готово / а иначе даже се опитват да ме убедят, че съм закъсняла много и затова не искала...обаче имам навика да чувам избирателно/.Та най - вероятно временно ще бия тих отбой, да си седи с памперси..И да се надявам, че след месец като опитам, ще е по - добър резултата.
В тоя ред на мисли - какво да ги правя тия пъпчици от жегата? Сигурна съм, че са от жегата, тя напоследък яде доста еднообразни неща и не виждам от кое от тях ще направи алергия...Този път положението е по - леко от предишното, има пъпчици по шията, под и около памперса... За последните малко и сама съм си виновна, защото продължаваше да спи в спалния чувал, уж с убеждението, че не е от най - дебелите и става все още... Ама като се събуди миналия ден с пъпчици как бързо го прибрах.

# 312
  • София
Алекс, пъпчиците по вратлето със сигурност се появават от претопляне. Не ги мажи с нищо, ще си минат от самосебе си, а в зоната на памперсите - може в часове на деня да я оставяш по дупенце. Не си ли забелязала в кои часове на деня е по-податлива към напишкване. Ние примерно и преди, пък и сега макар доста по-рядко до малко следобяд сме ОК, след това понякога има пропуски. А иначе аз преди 4 дена му свалих дневния памперс и му обух едни памучни гащета, обясних му че и мама е с такива, даже му показах  Joy и му казах, че не пишкам в тях, а в тоалетната. Имаше 2-3 напишквания от тогава, а днес пишна съвсем малко и дойде да търси гърнето да си допишка Simple Smile Така, че пробвай различни варианти. Ако се дърпа от гърнето, пробвай да я издържаш, въпреки че вече не са леки, или я накарай да клекне голичка на пода в банята. Но като цяло както си установила, не си го поставяй като фикс идея, защото малките дяволчета всичко усещат Simple Smile

# 313
Добро утро!
Александра, Кати говори ли вече ? Аз стигнах до извода, че докато детето не натрупа малко речник, за да осъзнае какво става и да си казва, няма смисъл Peace. Аз още изчаквам Белослава и мисля другия месец вече да опитам пак.
Дори и тук в темата, забелязах, че дечицата, които се справиха успешно с памперса, бяха проговорили доста рано. Според мен има значение, за да може да си каже детето.
Белослава сяда на гърнето или тоалетната и казва чиш, но според мен не осъзнава какво означава чиш, защото продължава да си мие зъбите на тези места Laughing.

За подаръците- и аз съм на линия Hug.

Искам да попитам дечицата, които говорят по-активно ясно ли произнасят думите или ползват бебешки варианти? Установих, че Белослава започва да трупа думички, но в бебешки вариант, например цвете- цв, ягода - ягъ, вода - нана, биберон- няня и т.н. Това броите ли го за нови думи или децата ясно ги произнасят?

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 09:01 от Шайн

# 314
  • Кърджали
ra_iv, в никакъв случай не ми е фикс идея Simple Smile Аз съм казала - когато, тогава. Щом не става сега - здраве да е, има време.
Шайн, не говори. И аз си мисля вече, че просто докато не проговори поне малко няма да се получи съвсем номера.
Та като цяло, смятам да си върна памперсите, бия отбой. Само заради пъпчиците засега поне сутринта ще я оставям по гащички, да и минат по - бързо. Тъкмо през това време ще и взема седялка за тоалетната и там ще пробвам следващия път.
Ние вчера открихме водния сезон, надух и басейнчето и един час си игра на терасата.Беше супер доволна. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт