Стига облаци и лошо време, ЯНУАРЧЕ по разходки иска да поеме! (11)

• 24 782
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро!
Стискам палчета за бебчето от февруарската  темичка.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 19:24 от senedra73

# 166
ох ужас! тръпки ме побиват като слушам какви неща се случват на другите мами Sad

ние сега се връщаме от консултация - 6,060 кг. (+600 гр.) и 61 см. (+2,5 см.), лекарят каза, че е екстра, на тази възраст имало задържане. от другия месец ще започваме захранване. биха й и ваксините, само изплака на боцканията и после пак си се хилеше и гледаше педиатъра какво ни обяснява Simple Smile

я кажете вие къде мерите температурата? само в дупето ли? и как се прави? хич не ми се иска да я обезчестявам там, ама... Simple Smile

# 167
  • София, Лагера
Ха добрутро!

Памперсите хвърлям в кофата. Тя е с капак и нищо не ми мирише  Simple Smile

За летни шапки... добре, че ме подсети, Бире. От днес ще слагам  Mr. Green Peace Имам още от Пресиян една много сладка. Не е с козирка, защото тези стягат. Лека, платнена, с периферия.

Линеа негра ми изчезна почти веднага след раждането.

Жековааа, ама много зъбати, бре  Hug Честито!

Ноеми, много искам да дойда на някоя среща, но нали съм с 2 деца и ми е малко трудно да се организирам все още. Някой път когато срещата е в южния ще се присъединя с удоволствие. Ще се радвам и на някоя друга кака или батко, че да не скучае Бобо Simple Smile.
Чудно! Може да дойда и аз с Пресиян, може и Люба и Ети да вземат техните и да направим детска градина  Mr. Green Ако искат, де, аз как ги преброих без тяхно съгласие  Laughing

Нямам време да чета другите теми...  Confused

# 168
Добро утро!

Прочетох февруарската тема и искам да ви кажа, че ние сме абсолютни патки. Караме се за невероятни глупости, вместо да се наслаждаваме на здрави, усмихнати деца, вместо да си говорим за всякакви простотии и да се молим на някоя от нас да не й се случи нещо подобно.

Мили момичета, в край на предишната ви тема именно това ви казах и аз...

Малко добри новини - при Гала сега пак е наше момиче и наше бебе:hug:

# 169
  • София, Лагера
Ох, забравих да кажа за столчето. Не мога да му видя марката, на каишките пише на италиански, емблемката му е с мече. Ако някой се сети каква е, ще му издиря картинка.

Редакция:
Няма значение какво е столчето, прилича на това:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8330&cat=69
За мен беше важно да има "рог" (както и да се казва това нещо) между краката. Т.е. ограничителят между крачетата да не е част от табличката, а част от столчето, за да може бебето да седи там и без таблата да е монтирана. За вариант само с колани изобщо не съм мислела, бебето 100% ще се изхлузва. Wink
За мен беше удобно и да мога да регулирам височината, за да храня седнала и от високата маса в трапезарията, и от ниската в хола.

Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 10:04 от Ноеми

# 170
Дано не се потвърди прогнозата на лекарите, дано, дано Praynig
Аз много тежко приемам новини за болни бебчета, може би защото мойта бременност беше много изстрадана и трудна. По едно време бебето беше забавило наддаването и лекаря ми беше наговорил един куп страшни неща, и аз до ден днешен се вторачвам във всяко движение и жест на Мартин. Имам чуството, че докато не го видя проходил и проговорил все ще ме е страх
И всеки ден мислено благодаря на господ, че го имам и се моля ако има да се случва нещо лошо да се случва на мен, а не на детето.

Така, че дайте верно да не се ядем за простотии ами да си гледаме бебетата и да се надяваме, че ще споделяме само и единствено положителни емоции тук

Аз вчера вечерта бях изтръпнала направо- това мойто диване го оставих по корем на леглото и само за минутата, в която се обърнах да взема нещо вече го заварих по гръб на ръба на леглото. За секунда се беше обърнал #Crazy Направо си изкарах акъла, леглото хич не е ниско. Щяхме да тичаме по болниците по никое време

Ехее, Жекова, честити ви зъбета. Със здраве да си ги ползвате. Кои зъбчета са?
А кои зъбчета избиват най- напред по принцип

Елч, температура меря на челото с безконтактен термометър и съм много доволна от него. 
И ние в петък сме на консултация и ще слагаме първата доза ваксини и ми е притеснено, дано ги понесе леко, че на противохепатитната много рева милия. Двете крачета ли бодат или само едното?

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 10:02 от look_at_me

# 171
... и в този ред на мисли - бях чувала, че бебетата не трябва да се подстригват до годинка. някой знае ли това някакво идиотско поверие ли е или има обяснение?

Единственото логично обяснение, което  ми хрумва е, че е възможно да се нарани бебенцето с ножицата или машинката като си върти главичката  Thinking А за суеверие не съм чувала  Rolling Eyes
За температурата аз меря САМО под мишница  Peace

По принцип избиват първо долните две преди зъбчета...На Ивка и избиха първо горните  Laughing и ходех с перфорирани зърна доста време.

На Бебешондел Тея е със здравен проблем и то доста сериозен  Confused

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 10:06 от МилаИванова

# 172
дами/патенца  Crazy по думите на Ети, добър ден!   bouquet
аз също вчера се ъпдейтнах за проблемите при дечицата от съседните теми, а нашият отклик тук само потвърждава думите ми колко по-добре (и по-красиво!) всъщност умеем да се съпричастяваме, отколкото да си спретваме кориди и нахлузваме кога рога, кога червените дрехи. дано момичетата усещат колко много ги мислим.. и с Божията помощ1! Praynig

днешното ми утро бележи вече сигурно 6-ти час, предвид че се излюпих по вещерско време да пиша, а после обичайното изпращане на маймунчо на училище, оправяне на малка маймунка и т.н. едва фокусирам, в резултат на което, и кърмата ми е слаба-слаба.. страшно ме е яд на себе си, че за сетен път забравям колко съществено нещо е почивката.

Жекович:)), ами браво ви за зъбетата!!  Grinning дали е рано или навреме.. - генът си е ген е май най-смисленият коментар. любопитно и при голямото ти дете ли така рано се появиха първите?

момичета, малко офф, но можете ли да ми препоръчате бракоразводен адвокат? условията са ясни - умерено 'гладен' и максимално успешен? моля на лс, 10х!

# 173
  • София
Жекова, честити ви зъбки, бели и здрави да са!   bouquet
 След малко излизам с моето цвъркало на разходка  Laughing

# 174
  • София, Лагера
Ох, не мога да се въздържа да не ви покажа изкуството на Агентката  Heart Eyes (и красотата на Тервел  Laughing)
http://www.flickr.com/photos/snezhana/5708278382/sizes/l/in/set- … 2157626567926667/

излизам наистина вече...

# 175
  • В две тъмни очички
Ха, Добро утро!

Ноеми, не го отваря!

# 176
Мила, знаем, че Тея е с проблем и въпреки, че се посдърпваме с нея нали се сещаш, че всички ще стискаме палци всичко да мине благополучно. В момента при Гала дават точно за такива кардиологични проблеми при бебетата, които предполагат операция.

Бебенцето, което давата казаха, че вече си е съвсем добре. Така, че със сигурност всичко ще е наред
Пък може и да израсте проблема, на наши приятели детенцето имаше проблем със сърцето, искаха да го оперират, но в крайна сметка нещата се оправиха. Но не съм разпитвала с подробности какъв е бил проблема

Вие как миете главичките на бебетата, аз Марти го държа все още като новородено - под гърдичките, но вече много ми натежава. Как да го мия от челцето назад към тила, че сега го мия от тила към челцето. Дали ме разбрахте newsm78

Оф днес съм на ендокринолог, трябва да влизам за операция. Така не ми се ходи, не мога да си представя, че ще се разделя с беб за 3 дни newsm45 Не искам да го оставям на никой

# 177
  • В две тъмни очички
look_at_me , стискам палци , а ти не се притеснявай, важното е да мине всичко и после да си се радвате един на друг живи и здрави!  Hug

# 178

Оф днес съм на ендокринолог, трябва да влизам за операция. Така не ми се ходи, не мога да си представя, че ще се разделя с беб за 3 дни newsm45 Не искам да го оставям на никой

леко и бързо да мине!  Praynig

за миенето на главичката - аз все още мия откъм тила, т.е. придържайки я откъм гърдичките; изплаквам цялото телце с едно завъртане гръб-гърди под ниската част на душа.

# 179

Вие как миете главичките на бебетата, аз Марти го държа все още като новородено - под гърдичките, но вече много ми натежава. Как да го мия от челцето назад към тила, че сега го мия от тила към челцето.

Накланяш бебето назад и си слагаш си ръката над челото като козирка и поливаш от челото към тила.

Стискам палци операцията да е успешна и бързо да се върнеш в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт