Стига облаци и лошо време, ЯНУАРЧЕ по разходки иска да поеме! (11)

• 25 527
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Честити месечинки на бебоците! Да са живи и здрави!
Честити ви зъбчета, елениа!  Hug Как избиха, имахте ли проблеми, температура??
Лесно избиха,без усложнения,само по-често се буди нощем,но не плаче,а и си дъвче ръцете.
.....Какта първите зъби ги извади на 8 м. а Вико на 4.

# 601
И на Топчо са му набъбнали венците. Да видим кога ще избият. И на нашата кака изби на 8м зъб, пък ги чаках от 2-рия...
Да се оплача. Топчо вече известно време е с р-во. Дори кръв намерих в памперса. Аз минах на строга диета, но не помага. Вчера разбрахме защо. Ние си го слагаме с нас на масата откакто се е родил, някой го държи докато се храним. Така се учи човека. От известно време си придърпваше чиниите, но не го бяхме виждали да успява да изяде нещо. Е, вчера го хванахме да си топи ръката в храната и бам в устата.  ooooh! Такава радост, чак викаше от щастие. Естествено, сега ще го ограничим.

# 602
Честити месечинки на Вики,Тервел и Виктор!
Еления ,честити ви и зъбета!
Ние днес бяхме на ваксина и консултация.Дара тежи 6550кг.,67см.Докторката предлага да започнем захранването с тиква.Първи ден 5 мл.+5 мл.мляко,втори ден-10  мл.+10 мл.мляко,хвърлям бурканчето.Трети ден  /ново бурканче пюре/-20 мл.+15 мл.мляко,четвърти ден-30мл.+20 мл.мляко.Пети ден/ново бурканче пюре/-50 мл.+30 мл.мляко,6 ден-1/2 бурканче+мляко.Седми ден-1/2 бурканче пюре,вече смесено-тиква с картоф,тиква с морков/но задължително с първи компонент тиква/и така до следващата ни среща.Каза да започна ,когато аз си реша.

# 603
  • В две тъмни очички
Деси, силно казано съм захранила, но все пак си е различно от кърма де! Ама не можах да устоя да не й дам бабан ....тя така жално ме гледаше! Следи всичко, което ми влиза в устата,а на банана направо се разпищя! Еми....дадох й! И да дообясня,че не че не го е преработила , а имаше тъмни нишки (като на стар банан) в акото! Сега като се сетя и като ме види да ям банан и давам да го ближе и смуче! Умира си от кеф! Но определено не й давам да яде, нито мачкам и давам с лъжица! Като цяло изяжда колкото едно грахово зърно!

elenia , честити ви зъбки и месечинки!

Ноеми, утре на живо ще поговорим повече, ама и ние минаваме към групата "скучно ми е да съм сам/а"

Елч, честит ви рожденник!

Ние днес сме на консултация и на ваксинки  Wink

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 10:46 от bubeto_d

# 604
  • в Надежда-та
А аз още се самонавивам, че е рано за зъби #Crazy
Еления  честити ви  tooth, всички така лесно да избият Wink

# 605
бубе, да се похвалиш после с мерки и теглилки Wink
Дано днес да не вали, че вчера беше ужасно...  ooooh!

# 606
  • София
Моя бебан направо ме побърква тези дни ... И не мога да разбера какво му е... Като цяло си се напъва често от самото раждане - все си мислехме, че е от коликите. Тези дни обаче се напъва буквално непрекъснато и особено след хранене. Напъва се до червено, спре, поема си въздух и пак на ново. От това повръща два пъти повече ........ Вече се чудя каква да го правя, как да го разсейвам. Няма запек, ака си 1 или 2 пъти на ден, течно/кашесто с нормален цвят. Коликите мислим, че са му намаляли, защото не плаче вечер, педити като му преслушва коремчето казва, че е спокойно...
Днес ще питам педито за направление за гастроентеролог, да видим....

# 607
  • в Надежда-та
....тя така жално ме гледаше!
Бубе така викаше една моя приятелка миналата седмица за Мартин.....ама тя ядеше принцеса с кайма Mr. Green hahaha Joy

# 608
  • В две тъмни очички
....тя така жално ме гледаше!
Бубе така викаше една моя приятелка миналата седмица за Мартин.....ама тя ядеше принцеса с кайма Mr. Green hahaha Joy

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, Сис, ти ме заби!  Joy Разбира се, прецених,че банан мога да й дам, тя ме гледа и как ям шоколад и трепери,пици и прочее,ама от тях не давам! По скоро си направих експеримент дали е любопитна към самата храна или просто от шареното и мърдането

# 609
  • в Надежда-та
Да бе, да аз те разбрах Wink И аз си изкушавам на няколко пъти, ама сме малки Naughty

# 610
оф, тва захранване направо ще ме побърка  #Crazy, хич не знам кво да правя, но на нас със сигурност ни е рано, че с тия чревни проблеми  Sad

Бебеш дай ми някви наставления за захранването на нашите проблемни бебоци, къде мога също така нещо да прочета?  newsm78

# 611
оф, тва захранване направо ще ме побърка  #Crazy, хич не знам кво да правя, но на нас със сигурност ни е рано, че с тия чревни проблеми  Sad

Бебеш дай ми някви наставления за захранването на нашите проблемни бебоци, къде мога също така нещо да прочета?  newsm78

За нашите не съм срещала инфо  Thinking Всичко е на проба грешка. При Явор примерно - ориза и картофа дадоха силна реакция - а моркова и тиквата се приеха добре. При други деца от темата за АБКМ пък моркова е дал реакция. Тъй, че просто трябва да пробваш. Но, задължително много бавно, по 10 дни , след това седмица почивка и така. Първо 1 лъжика, 2ри ден 2 , трети ден 4, четвърти ден 8 и така докато стигнеш количеството което желаеш /дали ще заместваш хранене или ще е само за опитване след кърмене.
Ако кръвта е изчезнала и няма кръв изчакай поне 2 седмици преди да захраниш, соковете не се препоръчват. Със сигурност избягвай банани и домати/заради хистамините/. За оризовата каша не мога да кажа нищо, защото ние бяхме пънички и не съм давала каши никакви, а и с кашите е много сложно, защото повечето съдържат следи от други ядки или мляко...
Друго към което е дал реакция са прасковите - те по принцип при повечето деца с АБКМ дават реакция заради нишките според мен, и по принцип мъхестите са по-трудно смилаеми.

Най-важното е, че при всички деца реакция е възможно до 10тия ден .

По принцип не мога да разбера тези които чакат до 6тия месец и след това захранват много бързо всичко и за 2-3 месеца вече децата ядат всичко /имам такива приятелки/. За мен със сигурност ще е най-добрия вариант да започна късно/след 6тия месец/ но определено ще е бавно.

# 612
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на бебчетата днес! Hug
Елениа честити зъбчета, да са здравички и белички!
Ноеми, как изкарахте в Троян, хареса ли ви? Къде бяхте?
Мила много полезна тема за захранването, аз ще си я разпечатам и чета! И аз се изкушавам от това захранване, но ще изчакам още...

# 613
  • София
А пък моето чаве, на крилца от KFC, пълнени чушки и агнешко преглъща шумно, облизва се и точи лигички  Joy много е сладка  Simple Smile

# 614
.Бебешондел :
.....За оризовата каша не мога да кажа нищо, защото ние бяхме пънички и не съм давала каши никакви....
Тъкмо за кашите питах педи дали има нужда да давам след като сме с "хубави"килограми.Споделих и ,че мисля да ги спестя,но тя категорично каза,че трябва да се дават 1-2 пъти седмично,защото имат вътре незаменими протеини ,витамини,желязо и незнам си кво още...и нямало да напълнее от 1-2 пъти седмично.Кашата се дава в такъв етап от развитието на бебето ,когато железният запас започва да се изчерпва(около 5-6 месеца)и затова била необходима.Те тогава мисля да дам и месата да вдигнем малко хемоглобина. Sunglasses
Инак захранването ни върви повече от добре-пу-пу.Захранвам бавно...Вече ядем и зеленчукови манджи.Но незнам защо във всяко микс плодово или микс зеленчуково пюре винаги доминира морковът.Вики обожава моркови(нали сладнят малко Blush)но взе да пооранжевявя миличкият hahahaТо лошо няма,ама реших да го миина малко на диета 2-3 дни без моркови...Дадох тиква и пак пооранжевя hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт