Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 3

• 42 973
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте.
Аз съм .. 9ти ден май като изключим онези две цигари иначе- 6ти, и на мен ми минава през ума - ще пуша само когато ходя на заведение, ноооо.... Най-ми е лесно, когато не ходя по заведения, но нали се сещате, че това не може да продължи вечно.  newsm78
Лошото при мен е, че едновременно почнах и диета хихихи, и искам с един куршум два заека да отстрелям.
Мисти, освен да си кажеш, че е временно и че ще ти мине. После и друго - при мен много взе да ми помага пиенето на вода - както и да ви звучи, може и да има плацебо ефект, незнам. Но при мен е различно, беше започнало да ми става лошо от цигарите, явно просто организмът ми не може вече да ги приема.
При всички случаи, го приеми като нещо временно, което ще мине. И наистина е така. За 20 дни надали ще стане...  newsm78
Пък и след това ще ти се допушва отвреме навреме.  Laughing
Знам, че звучи много успокоително, но... това е положението.  Wink
И на мен ми се случва да ми се допуши, но - стискам зъби и чакам да ми мине; но пък после как оценявам моментите, в които не ми се пуши и как им се радвам...Simple Smile

# 106
Misty това е психологическата ни зависимост от цигарите, нервна си , напрегната и палиш, това сякаш те успокоява................НО не е така, не се заблуждавай, след първата цигара следва втора и тнт. Naughty
Просто имаш кофти ден, цигарите ще го направят още по -гаден, така че не опитвай. Когато не си пушил толкова дълго време от първата цигара сърцето ти се разхлопва, започваш да виждаш двойно и да ти се гади  Sick, организмът ти се съпротивлява на отровата , с която го ,,глезиш''.
 В  такива моменти си казвам.........че малкото наркоманче в мен си иска дозата, обаче аз няма да му я дам  Crossing Arms , защото съм по-силна от него и  кризата отминава след малко  Laughing
Не му се давай, започнахме по едно и също време борбата и никога вече няма да пушим и да бъдем зависими  Hug Hug Hug

# 107
Благодаря ви, момичета и за цветята /почти успях да ги помириша Mr. Green - представих си как миришат и ми стана хубаво Hug / и за подкрепата! Няма да се дам, то е ясно, ама ме е яд, че досега не ми се беше случвало, че чак сега се почна... знам, че още дъъълго ще ме преследва тази мисъл в трудни моменти, очаквам го, настроила съм се, подготвена съм, не ми е и за пръв път да ги спирам и да съм преживявала всичко това, ама... този път изглеждаше различно.... но няма такова нещо като "бивш пушач", нали... Confused Както и да е, вече ми мина, беше за малко, ще се справя. Знам, че тялото ми не търси цигара, още повече пък, след 22 дни изведнъж да се сети така настойчиво... не съм от бавнозагрявашите и флегматични хора, точно обратното, та не ми се вярва досега да не се е усетило какво му причинявам и да се сеща те първа Laughing ... знам, че друг проблем има - жадна / гладна / уморена / нужда от разходка / от прегръдка, ако щеш и нужда да се нарева Grinning ... Както и nicofree казва - тялото няма нужда от никотин, аз го знам и съм си го набила в главата... Затова и като ми се припуши, започвам да умувам какво всъщност ми липсва и от какво реално имам нужда...

Опитвам се да го "слушам" един вид и да му подавам реално необходими като качество и количество вещества. Затова и не ям повече от необходимото, опитвам се да мисля и контролирам реалните му физиологични нужди. Не съм качила, даже май почнаха да ми се посмъкват дънките... ама то от много работа/нерви и нямане на време да обядвам...

Да... вече съм по-добре! Hug Благодаря ви отново!!!

И снимчица за повече настроение (бебе-катеричка Heart Eyes ):

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 16:20 от Misty

# 108
Наркотикът никотин – зависимост при пушене

http://zdrave.org/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0% … %B8-%D0%BF%D1%83/

# 109
Наркотикът никотин...

Гадни наркомани... Twisted Evil

От метър ги надушвам вече. Бюрото на шефката ми е залепено за моето - срещу него, т.е. сме с лице една срещу друга с преграда от двата монитора. И като излезе да пуши и се върне и седне...  Sick А това са метър и половина разстояние.

Само като си помисля, че и аз съм смърдяла така на непушачи и се отвращавам от себе си...

# 110
  • MUC
А, ето я и Мисти.  Simple Smile Дръж се, мацко, вярвам в тебе!  Hug
Пушачите и аз ги надушвам от километър вече.  Twisted Evil
И остави колежката, ами питаш ли ме мъжът ми като се върне от кухнята, където е пушил, и си седне до мен на дивана... директно ставам и се местя в другия край на стаята вече – наистина дробовете ми сякаш се сгърчват и отказват да поемат въздух, като подуша тая гадост. И като се замисля, че и аз така съм смърдяла...

# 111
Misty и аз надушвам колегата като е пушил, няма такава смрад просто  Sick.
диване чак сега разбирам мъжо, защо така мрънкаше и не искаше да ме целува докато пушех  Embarassed
Успешен ден момичета   bouquet

# 112
  • Пловдив
7 дена без цигари  newsm68

# 113
  • MUC

Браво, честита първа седмица като непушач!   bouquet
Продължавай все така!

# 114
  • Сливен
добър ден  Hug
браво момичета ,само така,а аз като отида на гости на приятели ,които пушат след това направо (дрехите миришат ужасно) слагам всичко за пране и бум в банята
желая ви чист и ароматен ден

# 115
  • Пловдив

Браво, честита първа седмица като непушач!   bouquet
Продължавай все така!

яденето е по вкусно
деня ми е по спокоен някак си
и имам повече време / 20 цигари по 7 минути са ми отнемали към 140 минути  на ден...........

много се надявам да не се издъня и този път / последните 3 г ги отказвам за 3 път Embarassed

сега го правя по мотивирано и надявам се съм се поучила от предните пъти /дето си виках  -е то сега с 1 цигара няма да пропуша .... ама като взех да чета Алън Кар ми светна колко наивна съм била

# 116
24 дни без цигари newsm44

# 117
Браво момичета  newsm44
Аз все по-рядко се сещам за цигара и все по-бързо ми минава.  Laughing

# 118
 oops Аз се издъних малко в събота с една лека депресийка, която ме беше налегнала тия дни...  cry   341uu

Ама няма да нулирам брояча, защото реално не съм пропушила! Само малко се спънах по пътя...  fiuuuuuu

#Puppy dog

# 119
  • MUC
Misty, какви са тия депресийки бе, душко? Не давам, молА ти сА!
Едно голямо  Hug от мен!

На мен този уикенд на няколко пъти как жестоко ми се припуши, не е истина. Пътувахме до Прага, смачкахме се от обикаляне, направихме стотици снимки, беше страхотно! Нооо... в почивките на няколко пъти направо мислено пушех, ужас! Интересното е, че не на всяка почивка се случваше, беше само няколко пъти, но много силно. През останалото време дори не ми пречеше, че мъжът ми пуши, даже след закуска ходех с него пред хотела да пали – стоях при него да си приказваме.  Simple Smile

Какво беше това чудо, не разбрах. Явно наркоманчето в главата ми се опитваше да се възползва от ситуацията и да ми внуши да си "направя кефа пълен" – ми няма пък, така си ми беше супер.  Crossing Arms Прага ухаеше невероятно – на нацъфтели липи, рози и едни храсти с бели цветчета... Ако пушех, нямаше да мога да се насладя и наполовина на тази приказка!

Общи условия

Активация на акаунт