Електронни четци - ІІ

• 50 706
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Поръчах си Киндъл от американския Амазон и бих искала да запитам тези, които са направили същото, какво се случва след доставката с депозита за такси. На мен освен за доставка 27$ ми взеха и 55$ fees deposit.

# 406
Да се запиша и аз  Embarassed

Решила съм да си взема такъв четец.И започнах да чета първата тема.Но тя е от началото на 2010 и предполагам доста са се развили нещата от тогава.

Някой дали може да ме насочи кой четец е най-подходящ за книги на български.В смисъл да се оперира лесно със свалянето и четенето на кирилица (че нещо компютърните технологии не ми се отдават много много).Или просто да ме насочите от къде да започна четенето на темичката,че да съм по в час с нещата  Embarassed

Благодаря предварително   bouquet

# 407
Повечето сме с Kindle, който отговаря на описаните от теб критерии. Продават се в България, но са по-скъпи и ние поръчваме от Англия или САЩ. Приблизителната му цена от Англия с доставка и калъфче е 270лв. Аз нямам наблюдения върху другите марки, но можеш да разгледаш устройствата в Хеликон и Техномаркет.

# 408
Има ли някой, който да ползва в БГ Киндъл 3G със специалните оферти (рекламни скрийн сейвърс). А  някой да ползва в БГ Киндъл 3G в бяло?
Нали уж са само за САЩ, та се чудя дали ще има проблем тук.  Thinking
Имам възможност да подаря на близък такъв, но не искам да направя мечешка услуга  Laughing
Моят е с рекламите /по-точно беше преди да му счупя екрана/. Не е 3G и не е бял, но няма абсолютно никакъв проблем с ползването му тук. Реклами се появяват вместо скрийнсейвър когато не четеш и то след като го регистрираш. Така че - подарявай смело - ще има някой много зарадван Laughing

# 409
Здравейте!
От известно време се замислям и аз да си взема такова устройство но имам един въпрос може и да се стори тъп но все пак ще ви питам за да съм на ясно.
На компа имам доста заглавия и ме интересува дали мога да ги прехвърля на него.

# 410
  • София
На компа имам доста заглавия и ме интересува дали мога да ги прехвърля на него.
Можеш, разбира се  Peace.
Най-много да ти се наложи на направиш някакво конвертиране, но не е задължително.

Открих топлата вода! В Калибре има опция директно да посочиш и да прехвърлиш книга на Киндъла, програмата я конвертира в процеса на прехвърляне.
Преди това зареждах книгата в програмата, после й давах да се конвертира и си я препращах в различна папка, че да не се объркам  hahaha и чак след това връзвах Киндъла с компютъра и прехвърлях продукцията  Mr. Green.

# 411
много благодаря за отговора сега вече съм на сто процента сигурна че ще имам нова придобивка smile3508

# 412
....Моят е с рекламите /по-точно беше преди да му счупя екрана/. Не е 3G и не е бял, но няма абсолютно никакъв проблем с ползването му тук. Реклами се появяват вместо скрийнсейвър когато не четеш и то след като го регистрираш. Така че - подарявай смело - ще има някой много зарадван Laughing
Благодаря zveti   bouquet  Вчера питах и Амазон и отговориха, че няма да има проблем. Белите и с рекламите се продават само в САЩ, но работели на всякъде Simple Smile

А някой да е срещал детски модел на четец, на който да може да се качват БГ книжки?  newsm78

# 413
А някой да е срещал детски модел на четец, на който да може да се качват БГ книжки?  newsm78

В какъв смисъл книжки? Може да качваш и комикси, ако ги конвертираш обаче всичко е в 2 цвята. Моето дете вижда само в CMYK.  Laughing

# 414
Записвам се да следя.  Peace Отдавна си мечтая за електронна книга, следващата седмица си поръчвам Kindle. Ще поръчвам от американския Амазон.

Какви са отзивите за 3 и 3G съответно? Възползвате ли се от 3G-то? Имам последни колебания кой да взема, клоня към 3.

# 415
А някой да е срещал детски модел на четец, на който да може да се качват БГ книжки?  newsm78

В какъв смисъл книжки? Може да качваш и комикси, ако ги конвертираш обаче всичко е в 2 цвята. Моето дете вижда само в CMYK.  Laughing

Имам предвид електронни книги, на файл като тези, които ние четем на Киндъл и други четци. И разбира се с тематика за деца Simple Smile Например Мечо Пух, Пипи, т.н. Та въпроса е дали сте срещали устройство, което да е като за тях? Не че не могат от Киндъл, но все пак са деца  Mr. Green

@Имате поща: аз се възползвам активно от 3G, като си преглеждам пощата, чета списания, вестници онлайн. Нали е за четене  Mr. Green, та чета!  Това, че е ч/б не ми пречи изобщо. Не съм разучила как се прехвърлят книги, но и това ще стане и затова ще го ползвам.

# 416
  • София
shrekie, чела съм малко на ПСП-то на детето, но изобщо не може да става сравнение с Киндъл. На синът ми изобщо не го предложих като вариант, защото се притеснявам да не му натоваря очите... и без това играе достатъчно на него и на компютъра  newsm78. Върти ми се в главата, че някой беше показвал нещо детско в тази или в предишната тема, но не съм сигурна.

Аз пробвах да сърфирам малко през Wi Fi-то, но ми е неудобно, не съм свикнала с вградения браузър.

# 417
  • Казанлък of all places
Встрани от разговорите за 3G, Simple Smile  дръпнах си "Игрите на глада" , цялата трилогия , на английски. ,ако някой иска , мога да му ги изпратя.

# 418
Мерси Вени***, ще прегледам старата тема (тази уж я следя Flutter)
Аз намерих тези детски подобия Vtech Innopad и LeapPad Explorer, но подозирам, че освен всички игри и забавления, ще работят само с техни си четива, които ще се купуват. Признавам, не съм чела характеристиките им, засега!  
Извинете за разсейването от основната тема Embarassed

# 419
Синът ми е на 8 г. и в началото на лятото му взехме този модел:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/527614/P11010601/Електронен-четец-PRESTIGIO-PER3052B
Изчете на него почти цялата задължителна литература.
Има както предимства, така и недостатъци. Мога да споделя впечатления, ако някой се интересува, но модела вече е обсъждан в темата. За нас се оказа удачно решение.
P.S. Ние с мъжа ми ползваме Kindle

Общи условия

Активация на акаунт