Електронни четци - ІІ

• 50 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Можете ли да ми дадете мнение за тези 2 четци
http://www.amazon.co.uk/Memory-Square-Ebook-Reader-Color/dp/B004 … I8/ref=pd_cp_ce_2
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002RW2YKI/ref=s9_simh_gw_p23 … mp;pf_rd_i=468294

Бях се навила да си купивам Киндел. Но после разгледах и видях, че има и много други видове. И сега се чудя кое да взема.

# 646
  • София
Guilty, хвърлих един бърз поглед на линковете, не съм ги заглеждала в детайли, но основната разлика е, че Киндъл-а е с е-инк екран, докато тези, които си показала не са. Ако устройството ти трябва за четене, имай предвид, че е-инк технологията е по-добрия избор  Peace.

# 647
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Cool-er e с e-ink технология.
Според мен обаче Kindle е по-добър - по-лек е, имаш доста повече функции - то вярно, че много хора смятат, че е достатъчно само да си изпълнява основната - да можеш да четеш, но пък не е лошо да можеш да подчертаеш, да потърсиш в речник, да се възползваш от Whispernet.

# 648
  • София
Cool-er e с e-ink технология.
Да, и аз сега го прочетох долу, в описанието на продукта  Peace. Сори, одеве много отгоре-отгоре погледнах линковете и побързах да пиша...

# 649
Вени***, LemonDesi благодаря за бързите отговори. Киндел го видях на живо и отстанах поразена именно от екрана.
Киндел ще си взема тогава.

# 650
  • До хладилника, който обичам
the experimental browser sucks Simple Smile
no triabvashe da probvam. ne raboti kredora i e zhiva maka.

# 651
  • на изток от рая
Здравейте, момичета. И момчета.  Laughing
И аз се присъединявам към редиците на книгохолиците, притежатели на електронни четци.
Имам някои въпроси, надявам се да ми отговорите.
Как точно става регистрирането на имейл адрес към Киндъл?
Защо не ми се отваря моби- варианта на читанката?
То има и още за питане, но Киндълчето ми е съвсем прясно- от днес, та не знам какво ще ми трябва да знам.  Embarassed
Таня, златна си, да знаеш!  Hug

# 652
  • София
Мисля, че няма да сбъркаш  Peace.

ganyusha, честито! С регистрацията на Киндъл, автоматично получаваш имейл адрес от типа name@kindle.com. Ето тук може да прочетеш повече http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200140600&#email, че аз си регистрирах устройството, но не съм ползвала адреса. Конвертирам си книгите с Калибре.
Моби варианта на читанката отварям без проблем, ей сега опитах. Дори и да сваляш от класическата читанка, пак можеш да си конвертираш книгите, въпреки, че и в тхт формат стават.
Приятно четене.

# 653
Мисля, че няма да сбъркаш  Peace.

Още един въпрос.
Може ли с Киндел да тегля книги на български?
Днес разглеждах няколко он лайн читанки и ми направи впечатление, че книгите са качени на 4 формата. Кой формат е подходящ за Киндел?

# 654
  • София
Можеш да си теглиш книги на компютъра, а след това да ги прехвърляш на Киндъла. Както писах и по-горе, устройството чете тхт файлове без проблем. Една голяма част от нас предпочитат да свалят книгите в epub или fb2, а след това да ги конвертират в mobi с някаква програма. Правим го, защото това са формати, които имат корици, съдържания, пояснителни бележки и т.н.
Звучи малко завързано и сложно, но всъщност е супер лесно  Peace. Докато пиша този отговор свалих една книжка от читанката и я прехвърлих на Киндъла, а програмата, която ползвам самичка ми я конвертира.

# 655
Guilty, можеш. .mobi формат.

Подскажете ми какво ми е нужно, за да регистрирам Киндъла на акаунт (не мой) - нямам все още акаунт комай. Моят е рекламен Киндъл, някой беше споменал, че се махат рекламите, има ли пробвали или само аз и Ганюша сме рекламни Simple Smile

# 656
  • Казанлък of all places
И Ангелина е с рекламен. Simple Smile  Не ги махам рекламите, да си стоят.
Бу, не те ли води в началото какво да правиш при регистрация?

# 657
  • София
Бу, аз не съм пазарувала от Амазон (Киндъла ми го поръча приятелка), но си направих акаунт и чрез него си регистрирах джаджата
Ако искаш да го регистрираш през чужд акаунт, ще трябва да помолиш за юзър нейма и паролата, после търсиш раздел Manage your Kindle и въвеждаш цифровия код от кутията.
Дано си ме разбрала  Hug.

# 658
Въх, аз нямам кутия Confused За по-компактно сестра ми го е извадила.

# 659
  • София
Бу, чакай сега, стой сега! Днес първо пиша, после мисля  Blush...
Отворих книжката, която ми беше в кутията на Киндъла и там пише "Ако сте закупили Киндъл със своя Амазон акаунт, то той вече е регистриран...". Влез в Меню и после в Settings - там ще видиш статуса (дали е регистриран или не). Може да е на нейно име.

Общи условия

Активация на акаунт