Електронни четци - ІІ

• 50 624
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Ако искаш дай някой файл със сканирана книга да пробвам какво ще стане с kindle. За prestigio не мога да се изкажа - на картинка изглежда много подобно на киндъл, но не съм го виждала на живо.
Deva,благодаря ти  bouquet
http://dox.bg/files/dw?a=6255ed913e

# 496
Вчера точно опитвах различните формати и Киндъла може да чете картинки (сканирана книга) в PDF  Peace

# 497
  • Враца
Ще са самоцитирам от април месец Simple Smile
(моето prestigio  е с тфт екрана да кажа)
Тествах един пдф на моята книга, шрифтът може да се увеличава, като съдържанието се запазва в рмката на екрана.
Опитах се да направя малко снимки: (клик, за да се видят по-големи)

първата снимка е 1:1, втората е увеличено веднъж, третата два пъти и четвъртата три пъти

# 498
  • София
mar4ela, направих експеримента. Отваря се файла и се чете. Аз не бих предпочела този вариант, тъй като шрифтът ми е малък, а kindle няма опция да увеличи формата и да нагласи страницаа, така че да не трябва да скролираш (не знам как се кавза тази функция). Имам познати, обаче, които четат много pdf на kindle и са ок. Опитах се да направя снимки, но съм много зле с апарата и нищо не се вижда.  Embarassed

# 499
  • В най - голямото село
И аз опитах да чета сканирани книги на Kindle , но и според мен не е никак добре. Реже от текста.

# 500
  • София
При мен не реже, а се вижда горе-долу като на първата снимка на wa_wa. Дребно ми е. Ако завъртя екрана по-става, но не ми е удобно. Другият вариант е да увелича шрифта, но тогава трябва да скролвам. Въобще играчка си е и ако не ми е мноого важно или интересно не бих чела така.  Peace

# 501
Благодаря на Deva и на всички,които се ангажираха да експериментират заради мен.  Grinning bouquet
Ще помъдря още месец -два,има време до Коледа все пак. Laughing

# 502
Не съм го правила, но бих сканирала в pdf И после конвертиране с Calibre... би трябвало резултата да е добър.

# 503
  • София
Аз и това го пробвах с файла, който mar4ela даде. Не стана. Пратих си го и на киндълския адрес да го конвертират те. Единственото, което стана и по двата начина е да изправят страниците - те оригинално бяха landscape ориентирани, a след конвертирането - portrait, което направи шрифта още по-малък. Явно сканираните текстове, дори в pdf са различни от "нормалните" pdf-и, с които калибре добре се справя.  newsm78

# 504
Имам един учебник (500 страници) сканиран и в .djvu формат. Този формат е точно за сканирани документи. Конвертирах от djvu в pdf и Киндъла си го прочете без никакъв проблем  Peace

# 505
Не съм го правила, но бих сканирала в pdf И после конвертиране с Calibre... би трябвало резултата да е добър.

Малееее...
Pdf след това с Calibre - резултатът ще е точно според очакванията.

# 506
  • Ямбол
Ето, че дойде заветният момент, в който и аз ще си поръчвам четец. Ще го поръчам през американския Амазон, този, който е с рекламите, а свекърва ми ще ми го донесе(дано го опази, че все има проблеми с багажа си).
Искам преди поръчката да питам нещо уточняващо. Тук из темата като че ли засякох препоръка, че е възможно да се поръча зарядно/адаптер направо европейско. Правилно ли съм разбрала или това допълнително трябва да се поръчва? Тоест мога ли заедно с Киндъла да си поръчам европейско зарядно? И как става?
След това пак заедно с Киндъла искам да поръчам и калъф. Трудно ми е да се ориентирам. Нещо между 10 и 20 $(в краен случай може и повече), например това: http://www.amazon.com/mCover%C2%AE-Leather-Amazon-Kindle-Display … C/ref=pd_sim_e_14, но да е черен. Или това: http://www.amazon.com/Amazon-Generation-Kindle-Replacement-Cover … 569663&sr=1-6  Или нещо подобно, ако може без магнити. Ще съм ви много благодарна да ме насочите. Hug

# 507
  • София
По мои наблюдения устройствата поръчани на американски адрес идват с US зарядно. Европейското се продава отделно, можеш да си го поръчаш, но не знам дали си струва. Аз имам американско и от тук си взех преходник за 1,40 лв. и ми върши работа. Може би има вариант при самата поръчка да помолиш да ти пратят EU, a не US зарядно, но не знам дали ще се съобразят.

Калъфите, които си показала изглеждат ок, а според мен за киндъла си трябва такова нещо. Мисля, че някой тук имаше като първия, а вторият е за Kindle 1, който май е с други размери и сигурно няма да стои добре на Kindle 3. Харесай си някой, който ти харесва на външен вид, става за Kindle 3 и те устройва като цена и действай. Simple Smile

# 508
Здравейте Simple Smile
Купих киндъл за сестра ми. Въпросът ми е: освен накрайник, нужен ли е специален адаптър за зареждане?

Това е калъфът : http://www.amazon.com/Lighted-Leather-Burgundy-Display-Generatio … 804409&sr=1-1

Сега ще си взема и на мен. Моят струваше $ 20 и на втората седмица се пообели. Лампичката намирам за огромен + също. По- скъпият е с по- твърди корици, така, че го предпазва отлично.

# 509
  • Ямбол
Не съм много добра с английския и затова питам повече.
Този:  ми се струва много евтин. Какво не му е наред? Както и този , този и като се разровя, намирам още доста такива евтини.

Общи условия

Активация на акаунт