Електронни четци - ІІ

• 50 633
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Е, логично е, че ще го ползва за четене. Така или иначе, това да може да отваря различни сайтове е експериментална функция,
никой не е предвиждал това устройство за сърфиране.
Идеята на 3G-то по-скоро е да можеш да си получаваш периодиката, за която си абониран където и да си, т.е. повече където и да си, отколкото ако си само с wi-fi.
Да, тук ни е чудно, защото масово си сваляме free, но пък ако човек се възползва от възможността да купува от Amazon, или пък да се абонира за нещо, му се иска да има наистина възможно най-бързия и гарантиран достъп до услугите.

# 481
  • София

Идеята на 3G-то по-скоро е да можеш да си получаваш периодиката, за която си абониран където и да си, т.е. повече където и да си, отколкото ако си само с wi-fi.
Да, тук ни е чудно, защото масово си сваляме free, но пък ако човек се възползва от възможността да купува от Amazon, или пък да се абонира за нещо, му се иска да има наистина възможно най-бързия и гарантиран достъп до услугите.

Това е истината  Peace.

Ние сме на почивка и днес беше много ветровито на плажа. Познайте кой беше единствения човек, дето можеше да си чете книгата - аз  Laughing! Другите не можеха да си укротят страниците на вестниците и романите  Laughing.

Честито на тези, които си имат Киндъл - със здраве да си го ползвате  Hug.

# 482
Здравейте Simple Smile
Решила съм за новогодишните празници да изврънкам от нашите за подарък електронен четец. Но все още не знам какъв модел да си взема. Хвърлила съм око на киндле, нооо не съм много информирана. Та ако може да изкажете мнения за различните модели и да дадете линкчета (много съм нахална знам) Смятах първо да изчета всички коментари и тогава да пиша, но реших първо да Ви питам, пък утре или в неделя ще прочета всичко.
Ще се радвам ако ми помогнете, защото четенето на книги от компютъра направо ми убива желанието, а и много ме болят очите. Просто нямам търпение да си взема киндле (само се надявам да е скоро) Simple Smile))

# 483
  • До хладилника, който обичам
Взех решение за Киндъл wi-fi след разговори и мислене Simple Smile Както отбеляза Клото в частен разговор, скоро ще излезе цветен Киндъл, или Киндъл с 4G и тогава ще се обновя Mr. Green

Междувременно тема, която е обсъждана, но винаги може още: препоръчайте хубав, но евтин калъф за Киндъл, по възможност от Амазон (.ком или .ко.юк, без значение) или друг сайт, от който лесно да се поръчва. От България избягвам да купувам, защото цените често са свръхнадути без причина.

# 484
Имам си Киндъъъл (подарък-изненада)  Party Не мога да му се нарадвам  Mr. Green
Да споделя първи впечатления...
Много по-тънък е, отколкото очаквах  Crazy свалих десетки книги в различни формати, за да видя как се справя- чудесно  Grinning
Няколко песни му качих и също ги плейва без проблем. И във форума влязох без проблем  Mr. Green
Моят е само с WiFi, но не мисля че би ми бил нужен 3G.

Сега да кажа... мъж ми е поръчал Refurbished версията. Идва си като нов, с кутията, с USB-то, с всичкото. Гаранционните условия са си стандартните на Амазон, но е с около 30 паунда по-евтин. От това, което четох, ми стана ясно, че ако имаш стандартен Киндъл и нещо му стане, го сменят с Refurbished. Така че, всеки на който са му го сменили е такъв.

Колкото до калъфите, днес ще отида до магазина на 100 овце, да видя какво предлагат (http://www.100sheep.eu/category/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D … 0%B5%D1%80%D0%B8/)

# 485
  • В най - голямото село
Диамантче Честито. Много хубав подарък.
Бу, правилно си решила и според мен. После ще си вземем от другите  Peace по - новите.

# 486
  • София
Междувременно тема, която е обсъждана, но винаги може още: препоръчайте хубав, но евтин калъф за Киндъл, по възможност от Амазон (.ком или .ко.юк, без значение) или друг сайт, от който лесно да се поръчва. От България избягвам да купувам, защото цените често са свръхнадути без причина.

Аз си купих калъфчето от ибей - ето това. Преди това купувах за приятелка също от ибей този модел, но черно - то друг продавач - за около 10 паунда - еднакви са двете.
Според мен е удобно калъфчето и предпазва добре Peace

# 487
Аз пък ползвам това за четене на електронни книги -> http://www.deep-shadows.com/hax/ReadManiac/index.htm
телефона на който чета е SE W960i (2.6" display). Програмата е удивително добра, като за без пари:
скролира страница по страница, а не ред по ред, може да завърта дисплея дори и без наличието на акселометър (г сенсор), разполага с търсачка за текст, търсачка за страница, slideshow, регулиране на подсветката и тн

# 488
Здравейте,
Бих искала да ви попитам,кое е по-добрият избор:
Kindle Wi-Fi или Prestigio PER5162B - черен
Струва ми се,че параметрите са им що годе еднакви.За Киндъл прочетох доста мнения и бих искала да попитам и за модела на Prestigio.
Освен това ако книгата е сканирана,може ли да се чете с тези четци,тъй като аз сега чета книги на телефона,но не всички формати?
Благодаря ви.  bouquet
П.С. Видях го, Embarassed

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 13:50 от mar4ela

# 489
  • София
mar4ela, линковете ти се разпознават като спам.
Не мога да дам ласкав отзив за Prestigio. Мой колега си го купи. Изглежда ми като "дръвце" до моя Киндъл  Mr. Green Единственото му "преимущество" е, че е с по-малки размери. Нарочно сложих кавичките, тъй като за мен не е преимущество, а тъкмо обратното. Иначе чете доста формати, но лично аз за четене ползвам максимум 2  Wink

# 490
tonkabonka,а ако е сканирана книгата ,може ли да чете с Kindle?
Питам,тъй като много от книгите,които съм свалила са сканирани и не мога да ги променя в друг формат.Благодаря ти.  bouquet

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 14:00 от mar4ela

# 491
  • София
mar4ela, нека да се произнесат по-компетентни по въпроса със сканирани книги. Аз на таквоз чудо не съм попадала!

# 492
  • София
Според мен зависи от това в какъв формат са - скенерите могат да правят rtf, pdf, jpeg.

Ето кои формати поддържа Kindle 3 - Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion.

# 493
Deva,сканираните книги ,които имам са pdf,но прочетох в един от форумите,че Kindle не може(или само в този случай не е успял,не успях да го прочета добре)да разчете книгата.
Искам да си взема четец,на който да мога да чета сканирани книги,тъй като искам да го ползвам за четене и на граматики с упражнения.
Затова се колебая м/у двата модела.

# 494
  • София
Ако искаш дай някой файл със сканирана книга да пробвам какво ще стане с kindle. За prestigio не мога да се изкажа - на картинка изглежда много подобно на киндъл, но не съм го виждала на живо.

Общи условия

Активация на акаунт