Отговори
# 315
Момичета,
направих отделно албумче в снимка.бг, където който иска да слага снимка с подаръчетата за първи юни и да пише от кого са. Преместих и аз там една снимчица на Йоанка, очаквам и вашите Simple Smile)) Party http://oktomvri2010.snimka.bg/children/podar-cheta-za-1vi-yuni.593819

Хайде, ние излизаме на втора разходка за днес Party
До после!

# 316
  • Русе
тук при нас заваля  Sad няма да има разходка май

# 317
Здравейте мами и бебчета!
Чета по диагонал, за желтъка не сме стигнали до там, втори ден давам по малко сухар с водичка ,не и харесва, но утре ще и направя попарка сухар, сиренце и масло.Няма как трябва да се въвеждат вече, глутен и после и жълтъка ще дам.
Давате ли домат и пиперка и как от замразени или готови пюрета?Подправки - магданоз, копър давате ли?
 Ние днес изпратихме подаръчето, дано хареса на бебчето и да си нямат точно такова нещо  Grinning
Спим с боди, пижамка м тънко чувалче и с тънка завивка, но ще махна завката или ще и купя още по тънко чувалче.
Болничките да оздравяват,чао от нас!

# 318
За спането - през нощта по боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапки или гащеризон с дълъг ръкав и чорапки. Отгоре с олекотена завивка. През деня, когато сме вкъщи, спи по гащеризон с дълъг ръкав, чорапки и завит с тънка пелена.
Откакто се стопли тези дни, на разходка го изкарвам по боди с дълъг ръкав, къси панталонки и чорапки. Често завивам с тънка пелена. Боря се да му задържа лятна шапка на главата. Вече изгубихме една (като си говоря сладко с другите мами... Simple Smile ).
Ваксините ги приключихме до годинката, ура! Само на последния прием на пентаксима и синфлорикса се наложи да давам панадол няколко пъти, че беше доста загрял малкия.
За захранването - жълтък съм решила да давам в 9-я месец, защото хемоглобина му беше отличен и затова не ми се бърза. Глутен ще въведа скоро, като стане на 8 месеца. Мисля с каша да го направя. После сухарчетата и попарата. Слагам магданоз често в пюретата, много му харесва на малкия. Мислех и копър да слагам, но след като повърна от купешко пюре (пиле с копър и още нещо беше), се отказах. И без това копър не обичам Simple Smile По-нататък с него. Целина мислех да слагам също. deizy_9, купила съм едно пюре пуешко с домат и още нещо, така смятам да въведа домата. Пресен домат ще му дам като излязат домашните домати, но ще го сваря. На 10-я месец съм планирала киселото мляко. Ще му давам може би домашно, става страхотно Simple Smile Междувременно въвеждам нови плодове и зеленчуци, през 2-3 дена. Преди готвех всичко, постепенно започнах да купувам пюрета, а сега основно ползвам купешките. Плодовите са страхотни, а и откъде да търся праскови например. Заради месото също купувам пюрета. Има чисто пилешко и чисто пуешко на Хип, тях ползвам. Не експериментирам много с по-засуканите пюрета, че това пиле с копъра ме уплаши. Ама наистина беше много гадно на вкус, иначе беше на Гербер.
Брикси, Чиполино Лумина не е ли комбинирана количка? Да не ти дойде тежка. Не, че съм я разглеждала де Simple Smile Идете в някой голям магазин с мъжа ти и Пресито и мерете количките на място. Така ще видиш дали й е удобно и как се усеща количката с нейната тежест. За жалост не е лесно да избереш  Confused

# 319
Аз също съм давала пюрета с домат. Веднъж дадох заешко с картофи и копър и тя не го хареса.

Briksi, аз не бих се метнала от Бертони на Чиполино. Все едно и също са. Имам приятелка, която е много недоволна от количка на Чиполино. Нова, пък се счупи още на 2-рия месец.
По-добре потърси в Продавалника нещо качествено и запазено на ниска цена. Там може и да се коментира цената. На братовчед ми наскоро му намерих страхотна количка на Chicco от Продавалника. Беше направо като нова, в перфектно състояние, на символична цена.

# 320
Здравейте!  55
Забравихме се... От известно време не съм влизала и съвсем съм ви изпуснала..
За спането - Никола спи по боди с дълъг ръкав, в чувал и тънко одеалце.
За захранването - до под кривата круша сме, но от няколко дни малкият започна да яде по около 100тина грама. До преди това едва едва 50-60. В понеделник въведох месото с пуешко, а след месец мисля да вкарам глутена с овесена каша.
За зъбите - няма..
Най-голямото постижение на Никола е, че ака в гърне  Simple Smile Мислих, че ще е трудно, но доста бързо свикна. Иначе седи вече доста стабилно и се опитва да пълзи. За сега лази като войник, а от 2-3 дни надига и дупето. Обаче нали все бърза и му е по-лесно по неговия начин Wink

# 321
 bowuu опи, прибрахме се по - раничко.....

Варненки, утре ??? нещо ???

Връщам се да четааа....че сте писали ама писалииии....  ooooh!

Ауууу, много се вълнувам, получила съм известие за подаръчето, утре отивам да си го вземем от пощатааа  newsm44

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 21:00 от Vessi-barabesi

# 322
  • София
Самантаааааnewsm51 благодарско за страхотния подарък!  newsm44 Мартини се забавлява много и много се смя  newsm32

...Малко по-късно ще кача и снимки, че сега нещо мрънкоти  ooooh!

# 323
Ха, добра вечер да ви е! Simple Smile

Ние днес също си направихме една прилична разходка. Открихме едно прекрасно съседче с един месец по-голямо от нас и с него и майка му обикаляма като полудели напред-назад. Simple Smile Даже май видях Ноел днес с малката Евичка и таткото. Вървяха по Витошка. Simple Smile  Peace Ако не се бъркам де. Мислех да се обадя, ама бързахме за куриерите, че да пратим подаръчето днес. Нека "нашата мама" го очаква утре. Надявам се да не му се изхабят батериите, че няма копче вкл./изкл.  Embarassed (Късно се сетих да извадя батерийките) Утре ще пристигне по адрес.

Като изключим миналата тежка нощ, днес се зарадвах с билет за Ищар!  newsm44 От януари месец й се точа и все отлагах да си купя, но днес с тази мама се самонавихме и ще ходим.  Peace

МартакЕли, благодаря за направеното албумче!  Hug Аз още нямам известие, но си чакам търпеливо.  Mr. Green

Нади, радвам се, че поне едно нещо ви отпадна от главата! Бързо да се възстановява баткото и да не го мислите повече!  Hug Скоро и другите неща ще минат. Аз, като ми се изредят куп такива неща, си казвам, че това, което не ни убива - ни прави по-силни. Повтарям си го няколко пъти и се успокоявам. Пък и всяко зло за добро (може доброто да закъснее, но ще се случи)!  Hug

# 324
  • София
Нечовечка, питай си педиатъра за жълтъка и не давай на свекървата да се налага, ако мненията са различни. Така може да навреди на детенцето ти  #Cussing out А ние майките вадим нокти и зъби за децата си!

Наде, дано се свърши черната серия вече  Praynig И у нас е така, но всичко се чупи - количката, пералнята, кухненската мивка, спукана тръба... И ако сравняваш Дари с Ева - недей, защото Ева е на адапте, а Даренцето на кърма  Simple Smile
Радвам се че е добре Коко и че утре се прибира!

Дейзи, давам каквото има в пюретата. Месно пюренце с краве масло, копър и не помня още какво беше - давам! Така вкарах по принуда чушки и домати  Simple Smile

Ева днес беше кисела и тъжна. Не се усмихваше, не си играеше, май вчерашните ваксини се отразиха не много добре. Изобщо не сме излизали. Дано утре е по-добре и по-веселка.

# 325
Фата, сори, не знаех, че е с АД, че имате ограничения и т.н. Сигурно, ако бях се вглеждала малко повече в постовете...  Embarassed

Hug То напоследък хич не ми се пише, но пък се опитвам да ви следя...
Гледам, че повечето сте пратили подаръчетата вече, май няма да чакам точно за 01.06. да го пращам, а ще избързам и аз  Wink

Спи с боди с дълъг ръкав и долнище на пижамка с боси крака Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 23:24 от fata_morgana

# 326
Мила, честито зъбче! Миличкият ревльо той Heart Eyes, имал си дерт детето.
Ноел, десертът с йогурт не беше особено уважен от страна на бебо. Аз бях направо така Shocked, щото с таткото сме млекомани и освен един отвратителен калкан на Семпер нищо друго не ми е отказвал.
irinopolis, и моя си удря по главичката понякога Confused Нямам идея защо го прави. Опитвам се да го разбера, опипвам дали не го боли някъде... newsm78
катт, много ми е смешен миличкият ми как се напъва преди да се изака.  hahaha Първият път се стреснах да не би да е запечен, но не е. Явно просто така си му идва отвътре на човека! И понеже от месец вече вършим голямата работа в гърне, понякога го разбирам по напънчетата и събличам.
Жълтък вече не си спомням откога давам, четвъртинка в зеленчуковото пюре.
Спи с боди с дълъг ръкав и тънка блузка (горнището на пижамка), а отдолу е само по тънка ританка. Завивам с тънко одеало.

Тук в парка, където излизам се събират към 30-тина мами с колички. Има няколко с Hauck и нито една не е доволна. Peace

Ауууу,току що имаше земетресение тук в Бургас #Crazy

# 327
днес бяхме на консултация ето и мерките 8800(+700гр) и71см(+3см)
за жълтъка на нас педи ни каза 1/4 два пъти в седмицата
за спането спим с пижамка много тънка и се завиваме с олекотена завивчица

# 328
Фата, защо сте със съмнение за АБКМ? Като пазиш диета има ли подобрение?

Тини, Лурдес,  Hug.

MartakEly, преди се будеше само да яде, сега става реве, посел иска да играе по 2 часа посред ноща  ooooh!.

Мими, супер мерки.

Арим, дано бързо се оправя сладката Еве  Hug.

Ноел, помня че беше казала, че са ви сложили някаква лепенка след ваксина. Как се казва?

За нас сънят е илюзия, снощи заспа в 2  Rolling Eyes.

# 329
Ноел, помня че беше казала, че са ви сложили някаква лепенка след ваксина. Как се казва?

Общи условия

Активация на акаунт