Отговори
# 60
Мила, и аз мисля че в съвременното общество на малките им се обръща все по-малко внимание. Навремето са имали по 10 деца и по цял ден са били на полето, но са били по-сплотени семейтвата. Правели са всичко заедно в името на една обща цел - прехраната, пък и не са имали телевизори, компютри, игри и др., в които да се зомбират самостоятелно. Сега в повечето домове има сушилни, миялни, перални; на полето вече никой не работи - а сме все по-малко време с децата си.
Дали ще си го гушкам?! Оооо, и още как!! Не можах да си го гушна след раждането, а за първи път го видях през стъклото на кувьоза, толкова малък и рошав, целият опасан в тръбички и лепенки Cry Изписаха ме сам-самичка... Гушкам си го не, ами направо го разпарцалям от целувки моя мушмул сладък! Heart Eyes
ЛегеоShocked Малък Гого - първенец по зъби. В тази връзка, Лейди, хич да не се точите -  приза "най-мързеливи зъби" е наш Hug

# 61
Привет момичета!
Я да ви почерпя и аз като хората един път по повод на месечинката на Константин!  Grinning Heart Eyes Честити месечинки и на другите бебенца, които празнуват с нас! Благодаря ви за поздравленията! Hug

Ето и за малките: Mr. Green

Честити зъбки на озъбилите се!  Simple Smile Ние сме още без нито един! #Crazy Легео, как 6 зъбчета има Гоги?! Браво на вас! Hug

Буболече, е аз точно това казвам де - преди са работели 99% от времето си да си набавят храната, сега отиваме до магазина за 30 минутки. Ако ти гледа нещо по случая - виж линка в подписа ми. Жена, която пере по цял ден дрехи, нито има време да се занимава с децата си, нито за нищо. Wink Вярно, че днес имаме други неща, които ни разсейват - форум, фейсбук, Blush но то вече си зависи от нас.  Laughing Peace Мое мнение, нищо към тебе Peace

# 62
Сега се връщам от бебешкия курс Baby Sensory.
Ей, много е яко. Нико страшно се забавлява, имаше поне 11 бебета.
Темата беше море и риби и по толкова интересен начин им го представиха.
С различни материали,които да опипват. Кътовете за игра също бяха супер.

Нико днес ме изненада с повече стабилност  при сядане.
А храна, не иска и това е. Снощи му дадох парче пилешко, много го смука.
И бял ориз му дадох от нашия и той беше успех.

Отивам на мерки и теглилки за Мила. Очаквам бисери.  Laughing

Бобче, и аз съм пляскала Мила от безсилие и страх. Ужасно е.  Sad

# 63
Честити месечинки на всички  bouquet Hug

# 64
С оглед на разискваната тема: http://www.momentofpeace.net/2010/dobra-majka-li-sym
Лично аз мисля, че по-голям процент от родителите не правят всичко необходимо за децата си.. Тъжно, но факт.. И тук не става въпрос в никакъв случай за физическите потребности!

# 65
  • Варна
Здравейте пак.
Аз да се оплача малко!Зверски съм болна и в това хубавото време съм си вкъщи. Малкият го взе майка ми да го разтика и да не му дишам в лицето, да не го заразя  Tired От два дни не съм на себе си, как се разболях, ужас:( Температура, гърлото ме боли, запушен нос.
Малкият освен, че изкара един зъб долу, го гледам втори ден как има две чертички до тоя, изкарания зъб. Даже съседния на съседния ще излезе по-рано и ще имаме шахматна дъска  Joy, през един зъб. Горе никакви наченки.
Явно усеща, че съм болна и за пръв път снощи ми направи пауза от 21,00-4,30. Такова нещо никогаа е нямало. Аз естествено не спах и само се будих през половин час да го гледам и да му се чудя Simple Smile То не че успях да спя с тоя запушен нос.. И като дишам през устата, ми пресъхва и гърлото, и не мога да преглъщам  Sick
Дадох днес чист пащърнак - ужас, какви физиономии.
Момичета, щях да ви казвам - много се кефя че съм попаднала при вас, жени, които държат и правят всичко възможно да кърмят, защото за мен това се оказа едно от най-милите и приятни "задължения" от майчинството. Забелязвам, че хората около мен са мноого непросветени и им е все тая. Свекито ми вика да го отбивам май месец, че лятото не трябвало да се отбива, а аз й викам, че доста след лятото ще продължавам да го кърмя. И той си е цокалче  Heart Eyes  Една друга от родата ми вика, "за ко не спирам вече", масово това повтарят - не мога да ги разбера  Thinking
Така че се радвам като ви чета и че сте мои "съмишлянки". Коя не може, коя се опитва, но важното че не се предава   bouquet

Днес по "Здравей България" даваха една позната на позната, която роди преди 20-тина дни, на Великден и й умориха бебето. Отишла в болницата с напоена хавлия, кървяла, а са я оставили 5 часа без да я оперират. Ужас, а са толкова мили и толкова го чакаха това дете. Като си помисля, че моя доктор е бил на смяна и него май ще съдят.  : Ама нека го съдят, да седи, да яде и пие, а не да я оперира  Cry
Уф хайде стига съм разваляла настроението...

Бобче, подкрепям те за казаното за децата, разбирам те защо си постъпила с Йована. А тя явно е много умно дете, щом си е взела бележка  Hug

Гледах РИО досега, мнооого сладко филмче. Аз от сума ти време не мога да се отпусна и да зяпам някой филм, ама нали диването го няма  Sunglasses

Ае стига толкова, че пак се чаршафосахме  Flutter

# 66
  • Stavanger,Norway/ Varna
Момичета от чужбина- някой да е наясно какво се прави, като искам да издам на Мила паспорт в България, но мъжо не е с мен. Пълномощно ли трябва да занеса, а някакви други документи  newsm78 newsm78. Някой бил ли е в тази ситуация  Rolling Eyes

# 67
Здравейте пак  Mr. Green

Копнах и ви пействам това, което написах и в темата за еднократната помощ за майки-студентки:

ето ме и мен...Ходих до Социалните ( аз съм в район Сердика). Първо, много ехидно ме гледаха. Второ, казаха, че този ми ти Сити Юниверсити нищо не им говори и че си искат Уверение от Софийския. На обяснението ми, че все още такова няма как да ми бъде издадено, поради преместването на документите и т.н. ми заявиха, че следователно НЕ съм била студентка   Обясних им, че съм - "Докажи го с Уврерние от СУ!" и така, и иначе и все едно си общувах с малоумни!

Добре....Да обаче, придружаващите документи, в които подробно е обяснено всичко, въобще не пожелаха да приемат.Нито Епикризата, нито Учебния план на СУ - НИЩО. "Не можело", при все, че в Молбата-декларация съм ги упоменала. Все пак нея поне ми взеха с "Уверенийцето" и ми казаха, да чакам постановление по пощата в 14-дневен срок и след това съм можела да обжалвам, въпреки, че "Нямало смисъл."

Посъветвах се с близка юристка ( която ми писа Молбата-допълнение) и тя ми каза, да изпратя всичките документи до тях, само че с препоръчано писмо с обратна разписка. В него написах, че са част от подадената Молба-декларация и цитирах входящия номер, който ми дадоха.

Сега чакам..Отказа...НО все пак опитах и съм доволна от себе си!

Иначе малчо е приспан, а аз малко ще реанимирам, че довечера съм на лекции, въпреки, че не съм "никаква студентка" Mr. Green

Цункам ви  bouquet

# 68
Успях да ви изчета,бях изостанала на 30 и някоя страница от миналата тема ooooh!
По темата,която обсъждате аз мисля,че това дали обръщаш достатъчно внимание на детето си е до човек.В напрегнатото ни и трудно ежедневие няма как да не работим.Не сме виновни затова,че искаме да осигурим по-добър живот на децата си.Ако си някой непукист и най-важното за теб е кафето,клюката и цигарката,ти ще си такъв винаги без значение дали детето ти е на 2 месеца или на 20г.Аз умирам за сина си и независимо,че се налага да работя,винаги ще си имаме "нашето" време.Време, в което му говоря,играя си с него,гушкам го,целувам ги и т.н.Искам винаги да е така,искам да му дам добро възпитание,искам да има цялата ми любов и безрезервна подкрепа,така както аз съм я получила от родителите си.Детето е такова,каквито са родителите му.
Бобче,представям си какво си изживяла с Йована.Постъпила си по най-разумния начин.
Ние въобще си нямаме зъби Tired.Кажете ми възможно ли е до се покаже беличко на венчето и да се прибере на другия ден newsm78
Ники,вече си седи седнал без да се подпира никъде,а с проходилката е постоянно след мен.
Още щях да пиша,но всичко забравих ooooh!

# 69
  • Stavanger,Norway/ Varna
bobinka 85 едва ли е най- разумния, че толкова ми бнеше паднало пердето от уплаха, че реагирах първично, но даде резултат.

Ох, аз уж легнах малко с Мила, а мъжо ме изнерви и неможах да заспя. Вече ми се изчерпа всякакво търпение и си го изкарвам на него. Де да знам, според мен не прави всичко възможно да се оправи положението. Или незнае как, или де да знам и аз, уффф  Confused

# 70
Лурдес, на едно мнение сме Peace  Hug

мама хипопотама, много неприятно това с гърлото Sick дано ти мине бързичко. Много съжалявам за мамчето, направо се просълзих като чета, нали и аз при подобни обстоятелства родих. Само, че аз престоях около 12 часа с кървене и контракции (че и с пукнати води от предния ден), но бях под непрекъснато наблюдение в предродилна. И тоновете ми бяха пуснати непрекъснато, всяка секунда. Чак сега като си помисля страшно ми става, това дете ми е дар от Господ направо!
 По повод кърменето - цитирам една позната от вчера: "Ми тя една докторка ми каза: "Абе то да кърмиш и да не кърмиш все тая, кърмещите майки и те нитрати ядат!"" И аз ей тъй:  Shocked Shocked Shocked

# 71
# 72
Запис!  Flutter

Наде, стискам палци и аз за малкия, бързо и безпроблемно всичко да мине!  Hug

Лейди, и ние сме беззъби още, нареждаме след на Буболеченцето  синчето.  newsm47

Веси, и аз ще ходя на концерта на Роксет, можем да се засечем.  newsm57

Иначе аз проблеми с това да оставям малкия при други хора, нямам.  Naughty От съвсем малък сме го оставяли при бабите и дядовците му, даже при прабабите, за да отидем на кино, на пазар или да излезем с приятели. Сега основно го гледа свекърва ми (много ми помага за детето,междувпрочем) и детегледачката, за да ходя на лекции. Но така или иначе гледам през 3-4 часа да бъда вкъщи, защото го кърмя. Не искам да го отбивам още, толкова ни сближава това кърмене.  Heart Eyes Но  и аз съм човек, и аз имам нужда да се разсея, да се срещам със себеподобни и да се позабавлям отвреме-навреме. А и работа си имам навън, не мога да го мъкна с мен. И като прибавим това, че баба му е почти винаги на разположение, не виждам защо да не се възползвам.  Peace

Милла, в Холандия много готини мероприятия организират за деца и бебета. Тук няма такива работи. То в цяла Сф няма един увеселителен парк (освен ако е броим за такъв "Патиланци"  ooooh! ), какво остава за такива инициативи. Като е лошо времето просто няма къде да го заведа това бебе.

Мама-хипопотама, много гадно история с тази майка.... Откакто родх съм станала толкова чувствителна и ревлива, много ги преживявам тези истории. Дано си имат здраво дететнце в близко бъдеще!

# 73
дзакккккккк Mr. Green Mr. Green

# 74
Зеленоочка, да това е са част от хубавите неща тук.
Дори за бебета има много подобни групички. Аз и във вторник го водя на една, но
там е свободна игра.

Бобче, сигурно не е виновен мъжа ти, но честно в твоето положение, аз моя не знам какво щях да го направя. Толкова време си сама, нормално е да се изнервиш така.  Hug
Мисля, че пълномощно ще ти свърши работа. Нямам подобен опит.
Все двамата сме ходили.

Общи условия

Активация на акаунт