Отговори
# 615
  • София
Кисело мляко давам от 20 дни по съвет на педи!
Добър педиатър и единствен консултант по вс въпроси на сайта на Памперс както и на 1 во място по захранване в бг!
Вярвам и!

и двете са с температура полудях Cry
биха ни Пентаксим и Синфлорикс!

# 616
Лурдес, честит рожден ден!  bigdance2
Нашият от 5-тия месец отказа АМ, 1 месец никакво мляко не приемаше и как стана на 6м почнах кисело с бисквитка, че той не яде от шише.
Може да се каже, че съм израснала без майка-жива е и до днес, но 7г се събираха и разделяха с татко, накрая се разведоха след 30г брак. Ние бяхме винаги при баща ми. Как влезнахме в пубертета той не смееше да ни докосва, та от 11годишна възраст никой от двамата нито ми е казал обичам те, нито ме е прегърнал или изслушал, да не казвам за решаване на проблеми. Понякога си мислех, че ако бяхме в дом оставени повече любов щяхме да получим. Сестра ми избяга, защото не издържаше вече в тази враждебна среда и се ожени след 10клас. Аз оцелях, защото учех и не се прибирах, та кавгите не ме закачаха много. Всичко, което знам го знам от чужди хора, за да се науча да готвя обикалях комшийките от нашия и съседните блокове и си записвах манджи, зимнини и т.н. Аз обичам да чистя, но до вманиачаване почнах около моята съквартирантка. Ние със сестра ми от 11г възраст перехме нашите и на татко дрехи с обикновена пералня. Майка ми не обича моите деца, Марти го вижда на 4г веднъж, Ани го е видяла за 2ч след изписването, а живее на 40км от Велинград. Според мен само негативи съм получила от родителите ми, та сега моите ги закрилям и им треперя много, гушкам си ги и по няколко пъти на ден им казвам, че ги обичам.
Димяни не е от имунизациите, и двете са ни ги били изобщо температура не е вдигал. Най-вероятно са болни. Дано им мине бързо. Аз съм много напрегната като някой е с температура.

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 13:05 от m9m9

# 617
А да се разпиша и аз преди да е свършила темичката. Иначе Ви чета малко по диагонал но редовно.
Получихме си подаръка  от Nad1_nad1 много им благодарим - сортер камионче с отварящ се капак, чорапки и страхотна картичка която му запазих всъщност за първи Юни. С играчките му позволих да разполага още като получихме подаръка.
 Нашия подарък за Цвети успях да и предам /нали сме и  двете Варненки/ след няколко дневно неуспешно издирване по градинките. Радвам се, че е харесал на Габриел.
  Митака не пълзи / тотално отказва всякакви опити да го слагам по корем на твърдия под моля Ви се може ли такива неща да искам да му причинявам. Надава вой все едно го измъчвам/.  Седи много малко седнал и отскоро, че аз почнах късно и да го слагам. Иначе скача като пружинка на краката си и се задържа прав докато го обличам ....
   Глутен ще въвеждам другата седмица взех някакви сухари с тях ще опитам. Давах му сиренце изприщи се по гърба , съмнявам се дали е точно от сиренето или е съвпадение но другата седмица пак ще опитам за да почнем попарките. Тази седмица нищо ново няма да вкарвам, че е болен баща му нали си пие бирата от хладилника, та така извадил сънен кърмата и му я дал на малкия студена. Бебока ни пее с дрезгав гласец .... и пак е в ремонт с хомеопатия.  Та това е от нас  .
   За  дамите живеещи и пребиваващи на територията на град Варна , ако времето утре е по-сносно от днеска  мисля да се телепортирам и аз към морската градина някъде около  обяд, ако има и други желаещи ще се чуем....

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. -- ми как де се включи човек хехехе  Heart Eyes

# 618
Бебз, аз дадох кайма. Под формата на едно, дъълго кюфте.  Laughing
Подправих го с пресен магданоз и мента, ръснах малко олио и изпекох в тава.
Хапна го, че и за още пита.

Към третата година кисело мляко?!?! Е, това вече малко множко ми идва.
А и на консултантки, които прмотират бебешки храни, аз вяра им нямам.
Скоро в супера гледах пюрета за 36 месечни. Ами абсурд до такава възраст още на подобна храна да караме. Интересно ми е тогава ако на 3 год. се дава кисело, кога прясно? Което е по-силен алерген по принцип. И кога сирене и кашкавал, нали и те са млечни.  newsm78

м9м9,  Hug Не ти е било лесно.

Димяни, някои деца реагират силно на ваксини и то с много висока температура.
Дано премине бързо.

# 619
Здравейте!
Нямам никакво време за форума за жалост.. Чакам да мине 10 юни, че от тоя изпит ми пуши главата вече..
Нашия подарък го пратих днес, така че мамата да очаква включване може би утре Simple Smile
Днес сме на консултация и после ще се отчета..
Не пълзи, прави някакви опити но безуспешно, при което бързо се изнервя и се отказва да стои по корем.. Но иначе има огромно желание за вървене постоянно се опитва да се изправи, когато е седнал и някой път дори успява.. А отокакто се научи как се борави с проходилката, е фурия - не можем да го стигнем  Mr. Green
За възпитанието - единствено мога да кажа, че е трябвало на моменти да бъдат по-строги към мен, защото бях доста проблемно дете.. Но пък от друга страна ако не ме бяха оставили да ми мине от самосебе си този период, може би нещата щяха да ескалират и положението да се влоши драстично.. Като цяло не мога да кажа лоша дума нито за майка ми, нито за баща ми - според мен мн добре са си свършили работата, както с мен така и с брат ми Simple Smile Надявам се някой ден детето ми да каже същото и за мен  Heart Eyes
Айде бягам, че времето летиииии  Peace
Хубав дееен!
П.С Кисело мляко не съм давала и съм твърдо против заместването на млечно хранене с него!  Peace

# 620
  • София
Ноел, каква е количкката ти? Щом са обещали - ще я оправят  smile3521
И моята пак е върната за спирачката и съм с гадната оборотна, дето не завива  smile3516

Днес се опитах да си харесам меню от кухнята 6-9 месеца, но не сме готови още за кухня. А и жената там ме издразни - нали яде мляко, значи и кашкавал може  ooooh! Било все едно  ooooh! Всичко може - и сирене и яйце............ Е, ще си караме на пюрета още малко.

Кисело мляко не съм давала, но бих дала да опита - не съм се сетила. Сигурно ще има смешни муцунки  hahaha Ще дам от млякото на Джиев - много съм впечатлена от него  newsm10

Вчера дадох рибка и се прие отлично  smile3501
Следващата седмица ще е телешко.
На глутена и аз му се каня само, но все отлагам. Хайде първо месцата и после...
И аз не давам от нашата храна - има време, сол и за подправки ще яде цял живот. Сега е бебе и ще хапва храна, подходяща за бебешко коремче  Mr. Green

Нашето бебче-първоюнче дали си получи вече подаръчето  newsm03 Изпратих го преди няколко дни, но по празниците едва ли е пропътувало кой знае колко...

И ние с майка ми не си мелим брашното - никога не сме могли. Тя се налага и командори всячески, а аз съм свободолюбива личност и обръщам гръб. Така стана и преди месец, като се видяхме за последно - реши че ще промени режима на Ева и аз полудях и се прибрах бързо-бързо. С Боян много се старая, но не ми се получава много. Той говори само и единствено за комп. игрички, а аз нищо не разбирам. Дала съм му свобода да прави каквото иска, но той си живее на компа. Дано с Ева да имаме повече общи интереси и по-пълноценни контакти  Praynig

# 621
  • София
Не знам дали е от ваксините....все пак ще ги заведа на лекар че Вики леко прокашля Confused

Аз подаръка още не съм пратила вероятно в понеделник най-късно Hug

# 622
Milla Elaine и аз се втрещих от това, но аргументите и бяха, че коселото мляко което се прави сега било много вредно и нямало нищо истинско в него. Аз не знам кога ще дам косело мляко за сега съм доволна от съветите на педиатърката.

Давате ли вече жълтък?

Относно възпитанието на моите родители, бих казала, че са ме възпитали добре. Майка ми беше много строга заради което останах малко свита, но като гледам познатите ми набори чиито родители са им дали повече свобода направо се ужасявам. Така, че съм доволна. Сега когато и аз съм мама, моята не се бърка и не ми нарежда а само дава съвети.

Тони дано малките кукли се оправят бързо.

# 623
  • София
Мирче, вашето бебе ви благодари вече за подаръчето  Laughing

Тони, да се оправят бързо бубките  Hug

м9м9, направо настръхнах от твоята история, много ме трогна! Сигурна съм, че си страхотна майка за твоите деца  Hug

Кисело мляко давам аз, но като Мила - като десертче. Тая хип-ска консултантка голям смешник, на 3 годинки  Laughing То вярно, че да има как с на хип продуктите до абитуриентския бал да ги храним, най-добре ще им е  Laughing

wafi, аз давам жълтък - по половинка през ден  Peace

Нашето подаръче от мама Еми вече е в пощата  Party Ако не завали следобяд като се събуди Мая, ще идем да си го вземем  Flutter

За майките ни ... много актуална за мен тема в момента. С майка ми сме много близки, постоянно си говорим и си споделяме, ноооо и много спорим и се разправяме. Тя е с едно усещане за непогрешимост и последна инстанция, което винаги съм приемала, но от което напоследък много се дразня. Супер тежко ми беше сега като влезе в болница, защото се случи в ден, в който сутринта пак бяхме спорили как да гледам Иво и какви грамадни грешки правя и какви ужасни проблеми му създавам; пък аз й отговарях, че проблемите са само в нейната глава и ... представяте си. И следобяда хоп - в болницата. Няма такова ужасно чувство! На всичкото отгоре заради апаратурите в интензивното не разрешаваха включени телефони и информацията ми идва само през татко, който ходи там да я посещава. Бррр!
И на цялото това нещо, аз искам да й кажа Обичам те и не мога да си пречупя езика. Толкова гадно ми стана, толкова гадно! Но това е, така сме гледани - обичаме се, но не си го казваме, не се прегръщаме, не се глезим. Това с моите деца няма да го допусна. Мисля, че мама също го осъзнава, защото с внуците е доста различна, по-блага е.

# 624
  • Бургас / Св. Влас
Момичета хвърлете един поглед на тази тема. Момичето ми прати въпросника,ако някой се интересува да и пише на лични.
Интересен е и е за кърменето най-вече,но и не кърмещите пак могат да отговорят:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581890.msg18747252#msg18747252

Питала съм я за какво и трябва това проучване и чакам отговор!

# 625
М9, bob4enka, браво на мъницитеее  Grinning
Фонтанела имаме. Едва наскоро даже забелязах, че пулсира (къде съм бляла досега...).
*Noel*, Тони пълзи, стои седнал сам и стои прав като се подпира на възглавница например. Не се набирай задето малката още нищо не прави - явно е от спокойните деца. Тони е много активен, винаги гледа да набара нещо (може да му предавам кафе с кърменето, не знам  Simple Smile ). Дори и в количката на разходка, винаги маха с крака и ръце, не се спира.
За спането - спи в причудливи пози. Все се навира в някой ъгъл, а ръката му е между кошарата и матрака.
Зъби нямаме.
Мами, кога ще записвате (записахте ли) децата на кухня? Вече почти ударихме 8 месеца, а ми се вижда много рано за това.
Опитвам се да давам на Тони парченца банан или му давам пасирано пюре, омешано с намачкан с вилица картоф, но се напъва и повръща, не приема нищо непасирано. Всички ми казват, че е време, а бебето показва, че е рано. Как са вашите деца в това отношение?
Бърди, може би трябва да правиш добре стегната "бомбичка" от мръсния памперс. Нашите ги хвърлям в обикновена кофа без капак, която е в стаята с бебето. Не мирише, освен на някоя влажна кърпичка, останала извън памперса. Обикновено ги оставям вътре в мръсния памперс, който навивам някак на рулце и после с двете лепки затварям плътно. Всеки ден мятам добива в казана Simple Smile
Хейли, дано операцията мине бързо и да ви се маха от главата  Praynig
Velina_p, аз въведох глутена преди няколко дена, сега сме в края на 7-я месец. С овесена каша. После продължавам с пшеничени каши.
За киселото мляко - и аз ще направя като Milla Elaine. Много е вкусно плодове с кисело мляко или бисквитки с кисело мляко Simple Smile По-нататък ще давам и айрян.
wafi, жълтък смятам да давам на 10-я месец.

# 626
Смехи,възпитанието и любовта,която получих и получавам от родителите са просто уникални.Имала съм приказно детство.Майка ми и бащи винаги са правили всичко аз и сестра ми да сме добре.Давали са ни толкова любов,нежност и топлина.Помагали са ни,закриляли са ни,и сега е така.Чуваме се по сто пъти на ден,има много топла връзка между нас.Особено между мен и баща ми,умираме един за друг.Той винаги ме е подкрепял във всичко и някак си от малка свикнах с него да споделям много,не че с мама не споделям,но с татко е друго.Те са били винаги до мен,дълги години са ме чакали,майка ми не е могла да забременее, и затова съм им толкова мила.
Пред тях плаках за първата си двойка,за първата любов,пред тях запалих първата цигара.На тях казах първо,че чакам бебе.Дори когато раждах в 7 трябваше да сме пред болницата,но те закъсняваха и аз казах,че докато баща ми не дойде няма да вляза да раждам Laughing.Дойдоха и аз вместо мъжа ми хванах баща ми за ръка и така го прегръщах Heart EyesМного сме привързани един към друг,цялото ни семейство.Обожавам ги и много често казвам на майка ми,че искам Ники да има такова семейство и детство като моето.Много се гордея с тях,защото целия си живот са си дали за мен и сестра ми Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние въобще не пълзим,обърнали го по корем и забива главата.Иначе с проходилката е много бърз.Самостоятелно си седи вече Peace

Димяни,въобще не ти е леко на теб,дано бебки и батко се оправят по-бързо Hug

# 627
  • София
Бобчеее, как съм се смяла с твоята Милааа  rotfImbo  Влачи се, подскача с дупето, краката рипат и тя крещи от кеф  Joy Мноооого готина - и с кърпа на главата, чудна мацка  smile3501

Мирче, вашето бебе ви благодари вече за подаръчето  Laughing

Embarassed  Embarassed  Embarassed Пак не съм прочела, заплес такъв  Rolling Eyes Само проверявам в албумчето отвреме-навреме и като не видя юмак Митя, затварям и бягам по задачки. Върнах се да си допрочета де........

rorrr, и ние така. Кви ти парченца - Ева има позиви за повръщане дори от по-гъстичко зеленчуково пюре (месните ги меле преди да съм отворила капачката  hahaha)

Тони, спадна ли Т?

# 628
  • Stavanger,Norway/ Varna
здрасти и от мен.

Получих си част от парите за отпуска и пак бяхна шопинг  Crazy с една приятелка, голяма терапия е това. Сутринта говорих с една жена от нашето посолство относно пасавана и беше толкова вежлива и любезна, чак останахс отворена уста. Седмица преди това, темерутския ни консул беше ужасен, рязък, лаконичен и ....абе ужас.

Относно възпитанието- аз също отраснах в много добро и любящо семейство. Смятам, че ме въшпитаха добре, но от сегашната си възраст и погледа назад, откривам някои грешки, които не бих повторила с моите деца. Смятам, че няма универсален метод на възпитание. Просто трябва да се вслушваме в детето и да се научим да го разбираме, да освободим малко съзнанието си и да влезем дето се вика в неговата кожа. Мисля, че тогава и възпитанието ще е по- успешна, както и връзката родител дете, по- стабилна. Постоянно повтарям на децата си, че ги обичам, по безброй пъти на ден, също толкова много гледам и да го показвам. Мисля, че е нужно, за да израстнат сигурни и спокойни. Другото нещо, което мисля е много важно е поощрението и "потупването по рамото". Такива бяха моите родители към нас и сестра ми и мога да кажа, че възпитаха в нас вярата към себе си и възможностите си, доброто самочувствие  Peace
Остава да съумея да възпитам така както съм намислила, което е страхотно трудно обаче  Crazy

# 629
Лурдес, честит рожден ден! Бъди жива, здрава, много щастлива и много обичана майка и жена!

Аз имам няколко въпроса
- С какво да въведа глутена  - aз ще го въведа началото на др месец с освесена каша.
- Може ли вече да давам от нашата храна  - попринцип може (аз съм минала на обща храна на 5м.) но е безкрайно рано Peace

М9, имаме си фонтанелка, не давам вит Д от 2 седмици долу-горе. За удебеления- няма такива.
Ужасно детство си имала... Confused Добре, че не подражаваш, а поправяш Hug

Пъзела и да иска няма как да го лапа, даже и да пипа не може, постелен е отгоре.

Ноел, бързо да си оправите количката, че от утре както вече няма дъждове ще може да се скитосва и надалече, и в парка.
Заради смотаното време не смея много да мръдна, но пък и все мокра си ходя Laughing

Беболе, страхотно заглавие! Сложи го в предложенията и да гласуваме Peace

Това за кис. мляко на 3год. и на мен много ми се вижда. Кис. след 10м., прясно след 2г. Сирене, кашкавал - след кис. мляко.

Рор, за парченцата - банан не ще под никаква форма, но като му варя картофче го мачкам с виличка и после смесвам с тиква и гълта. Чумери се на първата лъжичка и толкова. За кухня - ще го запиша като въведа всички основни.

За възпитанието - никога не съм чувала нито от майка си, нито от баща си "обичам те", нямало е прегръдки и лигавщини, за това сега компенсирам с малкия. Има и много други, но няма да натоварвам с отрицание.

Операцията ни е на 14.06. Днес бяхме на алерголог да го тестват за упойките, към 2 е много алергичен и ще пием сиропче до операцията.

Общи условия

Активация на акаунт