Отговори
# 285
ааа, забравих - принципно съм заместила обедното мляко изцяло с пюре, но понякога човекът си иска шишето. Всъщност, той храненето с лъжичка не го брои много-много за хранене, чака си млякото маминият Рекси  Mr. Green
А кашата, която съм купила, се оказа, че е за шише, не за паничка с лъжичка, та много не се тачи, но сума пари съм дала, ще си я яде  Mr. Green , та не мога да кажа, че съм заместила следобедното хранене

# 286
  • Дъблин
Аз да ви кажа не мога да заместя хранене успявам да дам по 130гр пюре на обяд ама много трудно.Давам и плодови пюрета , скоро ще започваме кашата Simple Smile . Давам и банан и череши, много са вкусни ама само на мен.Крис ги хапва ама не си отваря устата и да чака за още, все му тая дали ще яде тази вкустоя или не.И все пак не съм се отказала давам пюрета и все се надявам че ще си отваря устата и да чака да му дам следващата лъжица  Praynig

Това все едно аз съм го писала, че и аз имам същите мечти  hahaha
Виждам понякога отворена човчица насреща, ама мноого рядко. Кашата като че ли върви с една идея по-добре от пюрето, защото изяжда към 160 гр. каша смесена с плодово пюре и поне това хранене май сме го заместили. Пълна доза от 200 гр. обаче не вярвам скоро да стигнем, явно всяко дете си е различно.

viviq, хемоглобинът на Ива беше 112, още не сме ходили при педьо да се произнесе как е.

# 287
 Още един кандидат за беззъбата групичка и то без скорошни изгледи за появата на такива. Явно сме взели на татко гена за зъбките, защото аз съм имала още на 4 месеца и половина. Дано пък и да са здрави като неговите:)
  И ние много се потим като сме на разходка. Аз го отдавам на изкуствените материи, от които е направена количката и на топлото време.  И аз подлагам тънка памучна пеленка и частично премахваме потенето Simple Smile
 За захранването, ние сме до никъде, не сме и започнали даже, ако не се брои малкото бананче, което засмука с огромно желание онзи ден, а преди това от моята ябълка каквото успя да изцеди. Определено, обаче вече му се иска нещо различно от АМ, защото така настървено опитва каквото му дам:) , но за сега казаха да изчакаме.
 Вчера бяхме на ДК - 7,950кг и 68,5см/ аз вкъщи май по-дълъг го изкарах ама може и да съм сбъркала newsm78/. Общо взето добре върви детето, даже малко повечко сме качили -1, 300 за месец и седмица. Но пък преди това с проблемите дето ги имахме имахме месец само 200+, така че сега си мисля, че с това сме компенсирали просто. Сега ядем 6*150мл вода +5 АМ. Биха ни и две ваксини. Толкова да ме е страх от тях. Ние и покрай болестите до вчера бяхме само с хепатитната след родилно, но докторът беше "безмилостен" и вчера сложи направо две Synflorix и  infanrix. Запасих се с панадол и ефералган на свещички, ама за сега всичко е нормално.

# 288
  • В две мънички очи...

Честит първи празник на нашите слънчица на техните каки и батковци, мами и татковци!

Съхранете искрата на детството завинаги в себе си и я дарявайте на всеки който е загасил своята!

Тимиде, не се притеснявай ще видиш че детето ще е здраво и няма да има и спомен от всичко през което сте минали. Малко деца не са боледували в първите си месеци и колкото и да не ни се искаше давахме и АБ и какво ли не е било. Вчера и на нас ни беше последния прием на инфанрикс, а симфлорикс още нямаме сложен Simple Smile ама когато педито каже тогава - тя го следи за тези работи.

# 289
  • София
 Честит 1-ви юни на малките, големите и още по-големите деца Laughing!

# 290
Честит празник на дечковците ни, да растата хубави, умни и по възможност много послушни...и по-малко да плачат и повечко да спинкат Simple Smile))))))))))

# 291
Добро утро!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА НАШИТЕ МАЛКИ И ПО-ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА!

Нека да растат живи и здрави и да не спират да ни радват!

Нека да се пробвам да сервирам кафето

Приятно изкарване на празника!   bouquet

# 292
  • В две мънички очи...
Добро утро!

Хриси, мерси за кафенцето! Как се казва твоето детенце?

# 293
  • Торонто/София
Честит 1ви юни на всички малки и големи деца, мами и татковци - весело прекарване на деня!

ПП. толкова вярни думи  Wink

# 294
Честит 1 юни на вече не толкова малките ни бебенца, на всички каки и батковци и на тези, които все още се чувстват дечица!  Mr. Green

# 295
Честито Момичета и на нашите шушита,
Сега като чета и установявам, че съвсем по различен начин са нещата с ваксиние и захранването.
Тук на Ралф му биха ваксина на 2 месеца, на 4 и на 6. Сега чак на 12 и преди това няма да ходим на прегледи контролни.  Thinking
Кръв както казах, само на 2 дена като беше му взеха. Ама те тук ако всичко ти е наред даже и не ти пращат резултат. И аз като съм ходила на лекар така.
Много искам и аз едно мама, ама няма. Като ми проговори на немски ще се бия по главата  Banghead
Хайде весело днес. Ние ще се вземаме от детската по-рано и ще идем да си купим подарък някакъв  Gift

# 296
Честит 1-ви Юни!
 Tada Tada

Момичета мерси за отговорите  Hug  Hug. Много кофти така като не мога да се доверя на тая наща педи. Вчера малчо вдигна температура от ваксините и баща му търча до аптеката през нощите за Панадол. До сега не беше вдигал Т, но този път май двете наведнъж му дойдоха множко. Трябваше аз да си се запася с едно панадолче ,ама нали умната педиатърка ми вика "спокойно бе, мила няяяма да вдигне!"През нощта като го взех, милият гореше целият. Сега се чудя дали въобще да й звъня за тези изследвания или направо да ходя при друг педиатър и той да ми ги прави.

А моят бебок не стиска устата, дори и да не му хареса пюрето. Отваря я, опитва го и ако не му хареса плюе и се дави, та чак му иде да повърне. Вчера така беше с тиквичките и аз повче от 2-3 лъжици не успях да дам.
Цитат

И да се похваля, как моя мъник днеска цял ден, вместо да реве, вика 'оооуу маммооо мааа'  hahaha  Като се прибра мъжо от работа и му казах, първо не реагираше, но като го чу в следващия момент много се смя и той, че наистина си звучи сякаш ми се оплаква..на мама лиглъото   Heart Eyes  Mr. Green
  Joy  Joy  Joy

# 297
  • В две мънички очи...
Франческа аз винаги давам превантивно 2ч. след ваксината панадол - дозата се определя като кг. на бебето ги разделиш на 2, те и на опаковката ги пише.
Ако решиш да я сменяш педито проучи нов който да отговаря на твоите разбирания за гледане на детето но задължително мини през старата педиатърка да вземеш картона на бебето - там са записани какви ваксини е слагала и номерата им.

# 298
 wavey

Честит празник на всичките ни сладки дечица!!!
Да са здравички, много щастливи и усмихнати, и да имат безгрижно детство!!!

Аз се извинявам, че не съм особено редовна в темата, ама нещо все не ми остава време за компютъра. Сега приспах Нини и седнах да напиша няколко реда, преди да се захвана с домакинска работа. Направила съм си едно бяло фрапенце, та да ви почерпя и вас:

Малко си контузих крака в събота, набодох си стъпалото на нещо, така и не разбрах на какво и ми е малко трудно по-дългото вървене. Имам си едно "вълшебно" кремче и мажа с него и вече се подобрява.
Моята мацка е страшно палава, не се спира на едно място, върти се постоянно, само да усети твърда повърхност под нея и започва. От гръб по корем и обратно, надига дупето, мъчи се да пълзи, застава напреко в леглото и си завира в главата в мрежата отсрани, и започва да мрънка, че няма повече място да продължи. Шоуто е пълно. Вече е факт й първото и падане - от повивалника, който е сложен върху леглото. Падна между нейното и нашето легло и доста се уплаши миличката - хълцаше и не можеше да си поеме спокойно въздух, доста зор видях да я успокоя, а уплаши и баща си доста, ама мина и замина. После си беше пак същото усмихнато и игриво бебе, дано да се е разминала само с уплахата.
А Нини като реве се чува нещо като: Ама-мама-мам. Но на бебока на Бебославка много се смях.

Има още за писане, но ако остане време после!
Весело празнуване на всички бебчета, мами и татковци днес!

# 299
Ysabell Алекс се казва малката.

Франческа тази докторка как може да е толкова несъобразителна. Тя е длъжна да ти каже за възможните последствия от слагането на двете ваксини.

Моето дете за щастие добре ги понася. Даже и не се разплаква като хората, само проплаква малко, но като я гушна и вече е забравила какво са й правили  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт