Слънце щом изгрее, мама в парка с МАРТенчето ще вилнее!-тема 3

• 32 500
  • 733
  •   2
Отговори
# 330
  • В Космоса
Аз си водя статистика по колко изяжда моето бебе, тъй като давам кърма от шише. Яде по 6-7 пъти на ден като мл варират от 60 до 100. Така на ден се събират м/у 400 и 600 мл. Различно е всеки път.

# 331
migeio78, Commelina, ако сте прочели внимателно въпроса на Лъки, тя пита за почти 4 месечно бебе, колко трябва да изяжда, за дете на 2 месеца съм съгласна за 100-130мл и Калоян сега яде по толкова.

# 332
migeio78, Commelina, ако сте прочели внимателно въпроса на Лъки, тя пита за почти 4 месечно бебе, колко трябва да изяжда, за дете на 2 месеца съм съгласна за 100-130мл и Калоян сега яде по толкова.
ok  Peace,сега видях
incidence09 ,благодаря ти и на теб Hug,ще опитам с тях

# 333
 doh

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 22:47 от Thomasito

# 334
  • Пловдив
Намерих статията
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми

Цитат
При изключително кърмените бебета, приемът на мляко се увеличава бързо през първите няколко седмици от живота им, след което остава постоянен между един и шест месеца (въпреки че има вероятност да се увеличи за кратко през периодите на усилен растеж).

Настоящите изследвания на кърменето не показват, че приемът на кърма се променя с възрастта или теглото на бебето между един и шест месеца. След шест месеца приемът на кърма продължава в същото количество докато, малко след шестия месец в зависимост от това колко други храни приема бебето, започне постепенно да намалява. (виж по-долу)

Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 25 унции (750 mL) на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко; типичните граници на количеството прието мляко са 19-30 унции на ден (570-900 mL на ден).

# 335
Предварително се извинявам ако сте обсъждали този въпрос но как се справяте със пигментните петна по лицето,който ги има разбирасе.

# 336
  • София
Понеже на мен не ми излизат обновявания на темата за срещите, за това реших да пусна тук по-ясно видимо и който има моя проблем, да си заяви "извести" че да не пропусне безценни мигове в нашата компания на живо   Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553660.msg18797866#msg18797866

Никола няма видими признаци по венците, че ще се появява зъб, но много настръвено си яде ръцете и всичко, което докопа. Като му дам пръст, направо ме стиска до болка.
 Другото е, че вече се опитва да се изправя. Като напъне главата и крачетата се вдигат, много е забавен. А за обръщане ще е последен в класацията, защото не понася да лежи по корем  Simple Smile Следователно ще се обърне, когато усвои умението от гръб на корем.

стефанова , не знам защо всички така се радват на дълъг нощен сън, но първото ми дете пати от него.
mama_vessy , нямам нищо против да си анализираме грешките, за да не ги повтаряме, но мога да ти кажа ка е при късното сваляне на памперса  Whistling На две годинки го махнах от раз. За пишкането се научи бързо, но цяла година си акаше в гащите. Така че не дей да се обвиняваш много  Wink . Иначе аз не мисля, че ще почна да го слагам Никола на гърне от рано, просто смятам, че проблема не идва от това, а от отношението към детето и към процеса на пикане/акане.
Лъки, аз цедях най-лесно докато кърмя. На едната гърда детето- от другата цедя.
jozyy, легнал го возя и ще е така докато не каже педиатъра. Не си спомням как беше, но май към 5-6сти месец се поизправяха каточели  Thinking

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 01:09 от skrech

# 337
  • В Космоса
Намерих статията
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми

Цитат
При изключително кърмените бебета, приемът на мляко се увеличава бързо през първите няколко седмици от живота им, след което остава постоянен между един и шест месеца (въпреки че има вероятност да се увеличи за кратко през периодите на усилен растеж).

Настоящите изследвания на кърменето не показват, че приемът на кърма се променя с възрастта или теглото на бебето между един и шест месеца. След шест месеца приемът на кърма продължава в същото количество докато, малко след шестия месец в зависимост от това колко други храни приема бебето, започне постепенно да намалява. (виж по-долу)

Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 25 унции (750 mL) на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко; типичните граници на количеството прието мляко са 19-30 унции на ден (570-900 mL на ден).

Моето бебе яде най-често под долната граница, а е наддала по 1.200 кг. на месец. Дали зависи от кърмата?

# 338
  • София
привет  Hug,

не съм писала от мнооого отдавна. Чета ви през телефона, докато кърмя, но за писане не става така, аз обичам да пиша дъъълги постове  Simple Smile. Та затова си водя мислени разговори с вас  Laughing и все се опитвам да стигна до комп, че и да попиша, но обикновено това става вечер, а напоследък толкова ми се спи, че не ми се пуска компютър. Даже снощи заспах, след като накърмих бебето и къпането и приспиването на каката остана за таткото.

Нашата кака втора седмица си е вкъщи, от един вирус се стигна до бронхит, много лошо кашля въпреки антибиотика, който пие вече повече от седмица Cry.
Аз не се усетих и заведох Бобчо за ваксина миналата седмица, но докторката ни върна. И правилно ни върна, май и той изкара нещо набързо, един-два дена само спеше. Иначе се измерихме - 5.330кг и 59см беше на 2 месеца и една седмица, наддал е 850 грама, докторката е доволна.
Аз установих нещо много неприятно - нашите пъпчици са алергия от шоколада  Sad. Преди доста хапвах и шоколад, и шоколадови бисквити, а той взе да се обрива все повече и повече. Та накрая реших да спра шоколадовите неща и той взе да се оправя. Мажа го и с една емулсия на Ивостин, тя май му действа добре. А вчера пробвах тестерче на А-дерма и пак яко се обрина  Cry. И сега гледам нещастно шоколадовите яйца на сестра му, но не близвам. Върху килограмите ми за съжаление няма ефект, защото взех да злоупотребявам с кисело мляко с обикновени бисквити - обядвам по едно мляко с 10-12 бисквити и пак съм си + 1728974736кг Simple Smile.

Да ви разкажа нещо смешно: Нашият бебок научи магарешки Grinning. Имаме една музикална играчка с магаре, овца и крава и като се върти, баща му постоянно му казваше кое как прави и това дете като си е харесало магарето - когато минава над него, казва "иииии" Simple Smile. Установихме, че не винаги го прави, когато мине магарето, но винаги когато го прави, гледа в магарето Shocked. И като го чуем, че пак вика така, тримата вкупом се обръщаме да проверим дали минава магарето и много се кефим, че пак е познал Laughing. Хвалят го по градинките, че имал много жив поглед, нали все го нося като тигър на клон, а с другата ръка бутам количката Rolling Eyes. Е, случва се и да заспи в количката, но това е, ако успея да приложа схемата "час и половина будуване, цокане и бързо мятане в количката" - тогава заспива в количката и се вози около час, без да се буди, но не трябва да стоим на едно място. После пак трябва да цока, та затова май вече го кърмя, където ми падне. Даже онзи ден бяхме в Южния парк и седнахме да ядем пържени картофи и кебапчета и аз с една ръка го държа и си цока, а другата си боцвам това-онова Laughing. А как ни валя на другия ден, пак на това заведение с картофите, чадърите протекоха, станаха езера, добре, че едно майче ми услужи с непромокаема завивка, та бебето си спа, а аз треперих дали няма съвсем да ни накисне и каката ни да се разболее още повече  Rolling Eyes.

И аз ползвам много интензивно разни електроуреди за отвличане на вниманието - сешоарът е за приспиване и укротяване на рев, на радио също заспива много добре. Пералнята много я харесва и може да я гледа по 45 минути - инсталирам го в шезлонга пред нея, а аз готвя Simple Smile. И телевизия обича да гледа. Моля, кажете ми някоя научна причина да не му давам, какво може да му стане newsm78? Не за друго, но понякога се изкушавам да ги метна двамата да зяпат, докато свърша нещо, а може би не е добре newsm78?

Сега ще спирам, а като ви прочета по-подробно, ще се включа по темите.

catwalk, Hug, по-често ме подсещай да пиша, че тогава съм по-кратка Simple Smile.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 02:36 от Betta

# 339
  • Видин
Здравейте! Помните ли ни  Grinning
Липсвате ми, но имаме много проблеми и почти нямам време да пиша и чета! Само минавам да ви прегърна и да ви кажа, че ви мисля   bouquet

# 340
Добро утро и заповядайте по кафенце

Лъки, Петьо и Стефо се хранят от самото начало само с изцедена кърма. Изяждат между 90мл и 130 мл 7 пъти ( Стефо понякога и 8 пъти) за 24 часа. Хранят се на интервали от 2 1/2часа до 4 1/2часа в зависимост от това колко време са били будни и колко са спали. Относно изцеждането и съхраняването на кърма - ако имате пауза от 5-6 часа, може да се изцедиш в средата и би трябвало да събереш кърма за едно хранене. Аз така процедирах с батко им. Той вечер спеше от 21:00 до 03:00 (ориентировъчно), аз се изцеждах в 24:00. Другият вариант Скреч ти го е предложила.

amanitaHug

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 08:42 от marys

# 341
  • В Космоса
marys, ако е удобно, да те питам ти защо храниш с изцедена кърма? Аз заради плоски зърна и ми е голям дерт това.
По колко пъти се изцеждаш? Аз 4 пъти на денонощие и събирам средно по 800 мл. Засега не ми намалява кърмата, даже напротив. Но са ми казвали, че след 3-ия месец ще ми намалее. Дали?
А по колко са наддали бебчовците?

# 342
Аз като я гледам беба, как се храни според мен изяжда по-малко, хапва от едната гърда само, рядко от двете а от вчера не иска да яде от дясната и не знам какво и става. Кърма има всичко си е същото, каква разлика немери нямам идея.
Снощи хапна малко от едната, малко малко не знам колко но определено не я изпразни а и тя не беше препълнена да речем. После хапна и 60 мл. от изцеденото от дясната. Не правя сметка а и няма как, яде когато посика, малко сме без режим  Crazy Crazy, но за мен е важно 4е вечер си поспива по 5-6 часа и явно се храни добре, понеже и видимо доста бързо расте. Тази консултация ще е края на месеца, ще ходим след морето, но ще помоля доФторката и да я премери като ходя в началото на юни за едно направление при нея.
Кой ще ходи на море сега, може да се засечем с някой.
Очаквам и съвети и препоръки за това какво да имам в предвид с малка беба на море, понеже когато баткото беше на нейните месеци купихме апартамента и не сме били първата година на море.
Хубав и слънчев ден на всички мами а ако има люлинки, пищете ми на лични да си чукваме срещищки
 Hug Hug Hug

# 343
  • Пловдив
marys , благодаря за кафенцето  Hug

Лъки, аз обикновено цедя сутрин, след като се е наяло бебето. Сутрин той е по-спокоен, а на мен гърдите са ми по-пълни. Той яде от едната само и задремва или нещо си се занимава, а аз в това време изцеждам от другата. Не съм пробвала да цедя едновременно докато го кърмя. Не знам мойта помпа ли е дефектна, или аз не умея да боравя с нея, но все нещо се налага да намествам и побутвам  Crazy

# 344
Добро утро   bouquet
Има ли желаещи за парка Заимов,ние с don4o ще сме там към 11.00ч.Ако има пишете на лични да си разменим координати  Hug

Общи условия

Активация на акаунт